Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Zürih Gezilecek Yerler | Zürih Gezi Rehberi

Zürih Gezilecek Yerler | Zürih Gezi Rehberi

İsviçre‘nin en büyük şehri olan Zürih, ülkenin ekonomik ve kültürel merkezi olmakla kalmayıp aynı zamanda Avrupa‘nın başlıca finans ve sanayi başkentlerinden biri olarak tanınıyor. Pek çok ilgi çekici yeri arasında birden fazla müze, ortaçağ ve Rönesans binalarıyla dolu iyi korunmuş bir eski şehir olan Zürih, yeninin ve eskinin adeta birleşiminden doğmuş bir şehir. Georg Büchner, Vladimir Lenin, James Joyce, C.G. Jung ve Thomas Mann gibi birçok ünlü ismi kendisine hayran bırakan bu şehri sizde gezmeye ne dersiniz? Öyleyse Zürih gezilecek yerler yazısı tam sizlik. Zürih turu / Zürih gezi rehberi için seyahat yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. 🙂

Zürih Gezilecek Yerler

  • Old Town / Eski Kasaba

Modern bir şehrin tarihi cazibesiyle dolu bir mahalleyi düşleyin. Evet hayalini kurduğunuz o yer burası. Mahallenin nehrin doğu tarafında dik bir şekilde yükselen dar sokakları var. Münstergasse’ye doğru ilerlerken, 14. ve 15. yüzyıllarda Lombard para değiştiricilerinin merkezi olan Brunnenturm ile Napfgasse’ye geleceksiniz. Burada 6 numaradaki bina, Haus zum Napt, Rönesans tarzında döşenmiş odalarıyla güzel bir iç mekana sahip. Mutlaka içerisine girip gezin.

Spiegelgasse’de, 17 numaradaki binada ise Lenin’in 1917’de yaşamış. Yine bu sokakta, Cabaret Voltaire’de, Hans Arp ve Tristan Tzara 1916’da Dada sanat hareketini başlatmışlar. Ayakkabıcılar Lonca Evi, tiyatro ve Orta Çağ’dan kalma ve dekoratif stillerin yüzyıllar boyunca nasıl değiştiğini gösteren Hans zum Rech’de Zürih gezilecek yerler listenizin olmazsa olmazlarından. İşte Zürih’in eski kasabası gördüğünüz gibi tarihte bir yolculuğa çıkmak gibi. Eski kasabayı gezerken bir restoranda veya kafede oturarak buranın atmosferinin tadını çıkarmayı da unutmayın. 🙂

  • Uetliberg

Şimdi sizi Zürih’te yaşayan insanların en sevdiği yerlerden birine götürüyoruz. Şehrin ve gölün en iyi manzarasını görmek için, Zürih’te yaşayanlar hafta sonları buraya geliyorlarmış. Zürih’in güneybatısındaki Uetliberg, Albis sırtındaki en kuzeyde tarafta bulunan bir zirve. Buraya Selnau istasyonundan bir dağ treni olan Uetlibergbahn ile ulaşabiliyorsunuz. Daha sonrasında 10 dakikalık bir yürüyüşle zirveye çıkmış oluyorsunuz. Zirveye ulaştığınızda bir restoran göreceksiniz. İşte orada şehir ışıklarının güzel manzarasına tanıklık edebilirsiniz. Gözetleme kulesinden ise Zürih’in eşsiz gündüz manzaralarını görebilirsiniz.

  • Kunsthaus Zürich / Güzel Sanatlar Müzesi

Avrupa’nın en iyi sanat müzelerinden biri olan Kunsthaus’un tarihi 1787’de kurulmuş bir sanatçılar topluluğuna kadar dayanıyor. Birçok sanatçının geniş eser koleksiyonlarına sahip olan müze, Mirò, Max Ernst, Magritte ve Salvador Dali gibi birçok önemli sanatçının eserlerine ev sahipliği yapıyor.

  • Zürih Gölü 

Zürih’in odak noktası tam olarak burası. Hem turistler hem de burada yaşayanlar için en favori adreslerden biri bu uzun Zürih Gölü. Tüm kıyı, yerel halkın güneşi yakaladığı, koştuğu, piknik yaptığı alanlar ve parklarla çevrili halde.

Minsk Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Zürih Gezi Rehberi

  • Fraumünster

Yapının adının Türkçe karşılığı aslında Kadın Kilisesi. 853 yılında İmparator Ludwig tarafından kızı Hildegard ve Avrupalı aristokrat kadınlar için bir manastır kurulması istenmiş. Ama kiliseyi popüler yapan şey sadece bu hikayesi veya çok eski bir yapı olması değil. Onu Zürih’in en popüler turistik yerlerinden biri yapan şey, 1970 yılında Marc Chagall tarafından oluşturulan güzel vitraylı beş pencere. Soldan sağa, canlı renkli pencereler İlyas’ın göğe yükselişini, Yakup’u, İsa’nın hayatından sahneleri, dünyanın sonunu söyleyen bir meleği ve Musa’yı gösteriyor.

  • Schweizerisches Landesmuseum / İsviçre Ulusal Müzesi

Müze aslında Neo-Gotik süslemelere sahip kale benzeri bir bina. Ulusal müze için tüm İsviçre’nin kültürel tarihini sergileyen mükemmel bir yer diyebiliriz. Tarih öncesinden 20. yüzyıla kadar çok çeşitli konuları kapsayan, 820.000’den fazla İsviçre tarihini ve kültürünü yansıtan eserler burada sergileniyor. Hatta Avrupa’nın en iyi arkeolojik koleksiyonu da yine İsviçre Ulusal Müzesi içerisinde yer alıyor. Müzedeki sergiler dört temayı takip ediyor: erken göç ve yerleşim, dini ve entelektüel tarih, siyasi tarih ve İsviçre’nin ekonomik gelişimi.

  • Rietberg Museum / Rietberg Müzesi

Burası Neo-klasik tarza sahip bir villa.19. yüzyılda ise Zürih aydınlarının buluşma yeriymiş. Günümüzde ise Baron Eduard von der Heydt’in seçkin koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Hint heykelleri, Tibet tapınak resimleri ve bronzları, Çin mezar süslemeleri, Asya seramikleri ve yeşimlerini içeren eserleri ile gerçekten büyüleyici bir yer diyebiliriz.

  • Bellerive Museum

İsviçre’nin en önemli uygulamalı sanat müzesi işte burası. Eğer müze gezmeyi seviyorsanız, kültür turizmine ilginiz varsa Zürih bu açıdan gerçekten de sizi mutlu edecek bir şehir. Müzenin koleksiyonunda el yapımı kuklalar ve seramikler dışında 200 adet tarihi müzik aleti bulunuyor.

Kopenhag Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

İsviçre Vizesi

İsviçre vizesi demek Schengen vizesi demek. Yani Zürih’i gezebilmeniz için Schengen vizesi almanız gerekiyor yada bu vizeye sahipseniz Schengen vizeniz ile ülkeye giriş yapabiliyorsunuz. İsviçre vizesi için direkt olarak İsviçre Konsolosluğuna başvuru yapamıyorsunuz. İsviçre vizesi başvurusu sadece İsviçre Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen danışmanlık firmaları tarafından alınabiliyor.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Zürih’e Nasıl Gidilir?

Zürih’e Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. Zürih gezilecek yerler için Zürih Kloten Havalimanı üzerinden şehre ulaşım sağlayabilirsiniz.

Zürih turu sonrasında İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Zürih gezilecek yerler listesini bitirip Ankara‘ya hava yolu üzerinden gidecek olanlar, kiralık araba için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Zürih gezisi için seyahat planlarını tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise kiralık araç için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle