Yolcu360 Blog
yalniz-ucak-seyahati-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Uçak Bileti > Yalnız Uçak Seyahati Yapacaklara Tüyolar: Solo Yolculara Uçuş Rehberi

Yalnız Uçak Seyahati Yapacaklara Tüyolar: Solo Yolculara Uçuş Rehberi

Yalnız uçak seyahati başta kulağa olumsuz gelse de son derece keyifli olabilir! Tek başına seyahat etmenin verdiği özgürlük hissi ile kendinizi keşfetme ve tamamen kendi tercihlerinize göre bir seyahat/tatil imkanı yakalayabilirsiniz. Heyecan verici deneyimler yaşatan bu yolculuklar, dikkatli planlama ve birtakım güvenlik önlemleri de gerektirebilir. Seyahatinizi uçakla yapacaksanız yalnız başına uçak yolculukları için süreci hem kolay hem de keyifli kılacak ipuçlarımız var. Uzun mesafeleri kısa sürede konforla aşmak için uçak yolculuğu, modern seyahat dünyasının vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle yurtdışında eğitim görenler, iş seyahati veya tatil nedenli, tek başına uçak seyahati yapanların bazı detayları göz önünde bulundurması gerekiyor. Sizler için yalnız uçak seyahati ipuçlarını derledik. Bu rehberle seyahatinizin hazırlık aşamasından başlayarak yolculuğunuzun sonuna kadar kendinizi konforlu ve güvenli hissedebilirsiniz. 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Yalnız Uçak Seyahati 

yalniz-ucak-seyahati.jpeg

Uçuş, genellikle karayoluna göre kısa süreli olarak düşünülür. Örneğin uçakla seyahat tercih edilince kara yoluyla beş saat süren İzmir Antalya arasını 45 dakikaya indirilir. İşte tam da bu nedenle uçakla seyahatin sıkıcı olabileceği çok akıllara gelmez. Ancak İstanbul’dan Kaliforniya’ya gidecekseniz ya da İstanbul’dan Avustralya’ya gidecekseniz işler değişir. Çünkü saatler süren aktarmalı uçak yolculuğu epeyce sıkıcı olabilir. Hele bir de de tek başına seyahat ediyorsanız…Yalnız başına uçak yolculuğunu eğlenceli kılmak ya da daha verimli bir hale getirmek mümkün. Önce uçuş öncesi herkesin yapması gereken hazırlıkları yapın ki; onları aşağıda özetledik, sonra da tek başına uçakla seyahati eğlenceli kılacak önerilerimize bi’ bakın…

Tek Başına Keyifli Bir Uçak Yolculuğu İçin İpuçları

yalniz-ucak-seyahati.jpeg

Bazı insanlar, saatlerce kendi başına kalabilir. Hayal kurar, meditasyon yapar, spoar yapar, kitap okur, video içerik izler, dizi ya da film izler, not alır, yazı yazar, dil öğrenmeye çalışır vs. Yapacak çok şeyi olan bu insanlar için saatlerce tek başına kalmak adeta bulunmaz bir fırsattır. Ancak bazı insanlar, sosyalleşmeye çok daha fazla ihtiyaç duyar ve yalnız kalmak istemez. 16 saat tek başına uçtuğunuzu düşününce bile sıkılanlardansanız bu öneriler tam size göre. 

  • Kitap Okuyun

Kulağa çok ama çok klişe gelmiş olabilir ama şöyle düşünün o hep merak ettiğiniz kitap var ya ona şu veya bu nedenle zaman ayırmamıştınız hani, işte onun için tam zamanı. Üstelik onlarca e-kitap kütüphanesi de varken ister basılı olan bir kiatbı ister bir e-kitabı tadını çıkara çıkara okuyabilirsiniz. Tüm yolculuğu bu kitabı bitirmeye adayın. 

  • Öğrenin

Uzun zamandır yapay zeka hakkında çok şey duyuyorsunuz ama tam olarak ne nedir öğrenme fırsatınız olmadı…Benzer şekilde x programı kullanmayı öğrenseniz işinize çok yarayacak ama üzerinde vakit harcamaya zaman bulamadınız…İşte bu yolculuk bunun için biçilmiş kaftan. Rahatsız eden yok, oturduğunuz yerden çayınız kahveniz eşliğinde takın kulaklıkları indirdiğiniz eğitim videolarını notlar alarak izleyin. Yolculuk bitince o konuda uzmanlığınız artmış olacak. 

  • İzleyin

Bazı kült filmler vardır, hep duymuşsunuzdur ama hiç izlememişsinizdir. Benzer şekilde merak edip de izlemeye zaman bulamadığınız dizeler, filmler yok mu? İşte keyifle izleme fırsatı. 

  • Rahatlayın

Şöyle ıssız bir dağın başında rüzgar saçlarınızı uçururken ya da bir denizin kıyısında dalgalar kulaklarınızı okşarken meditasyon yapmak muhteşemdir. Bununla beraber gözlerinizi kapatıp, kulaklığınızı takıp sizi rahatlatacak ve hayata bir mola verip yukarıdan bakmanızı dolayısıyla da büyük resmi görmenizi sağlayacak meditasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Sağlıklı beslenme meditasyonu, farkındalık meditasyonu, öz şefkat meditasyonu gibi uzman klinik psikologlar tarafından hazırlanmış meditatif içerikleri dinleyerek yolculuk boyunca kendiniz için harika bir yatırım yapabilirsiniz. 

  • Düzenleyin

Nelson Mandela’nın minicik bir hücreden bir ülkenin geleceği için vizyon belirlediğini biliyor olmalısınız. Zihinsel olarak planlama yapmak ve tüm detayları hayal etmek kendi en iyi versiyonunuz için bir vizyon belirlemenizde etkilidir. Ancak gündelik işlerin telaşı çoğu insanı bu farkındalıktan alı koyar. İşte böyle rahatsız edilmeden öylece oturup beklediğiniz anlarda bu düzenlemeleri yapabilirsiniz. Hatta kendi hayal panonuzu hazırlayabilirsiniz. 

Uçuş Öncesinde Yapılması Gerekenler

Modern çağın en pratik ve zaman kazandıran ulaşım şekli olan uçuş, solo seyahat yapacaklar için biraz heyecanlı ve kaygılı olabiliyor. Sık sık uçanların bile kimi zaman karmaşık ve zahmetli olduğunu düşündüğü bu seyahat şekli, doğru ve planlı hazırlıkla oldukça keyifli olabiliyor. Özellikle uçuş öncesinde yapılması gereken hazırlıklarla sorunsuz bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz. 

yalniz-ucak-seyahati.jpeg

  • Valizleri Hazırlayın

Uçak yolculuklarında temel olarak iki bagaj hazırlanıyor. Birincisi, check-in sırasında teslim edip uçuş sonrasında alacağınız, kayıt altına alınan bagajdır. Diğeri de uçuş sırasında yanınızda olacak kabin bagajıdır. Kayıt altına alınarak uçağın bagaj bölümünde giden valizler genellikle 15 kg’a kadar ücretsiz olarak taşınıyor. 15 Kg üstü bagajlar için ekstra ücret ödemeniz gerekebilir. Bu nedenle, bilet aldığınız havayolu şirketinin sınırlamalarına dikkat etmenizi öneriyoruz. Eşyanızın çok olması durumunda biletinizin sınıfını artırabilir veya ekstra ücret ödeyebilirsiniz. Eğer bagajınızın ağır olduğunu düşünüyorsanız ve yanınıza alacağınız eşyalar fazla değilse, bir grup eşyanızı kabin bagajına almanızı önerebiliriz. 

  • Uçuşa Hazır Olun

Seyahate çıkmadan önce yolculukta yanınızda olması gereken evrakların hazırlığı, uçak biletinin alınması, konaklama gibi hazırlıkların tamam olması önemlidir. Yurtdışına çıkıyorsanız pasaportunuz, pasaportunuzun geçerlilik süresi vize durumunu gözden geçirerek eksikleri önceden tamamlamalısınız. Kimlik kartı, ehliyetiniz, uçak bileti (gerekirse elektronik ortamda düzenlenmiş) ulaşılması kolay şekilde yanınızda hazır olmalıdır. Bunun yanında seyahat rotasındaki konaklayacağınız yerin bilgilerini yanınızda bulundurmalısınız. 

Yolcunun uçağa bineceğini beyan etmesi anlamına gelen check-in işlemleriyle koltuğunuzu seçerek onaylıyorsunuz. Ayrıca almak istediğiniz ek hizmetleri de bu adımda belirliyorsunuz. Bu işlemleri, hem online olarak hem de havalimanında bilet aldığınız havayolu şirketinin kontuarlarından yapabilirsiniz. Online check-in işlemleri, genellikle uçuş saatinden 24 saat önce başlıyor ve uçuşa 90 dakika kala kapanıyor. Havayolu şirketinin kontuarlarından ise uçuş saatinize en az 45 dakika kala işlemlerinizi yapabiliyorsunuz.  Zamanında check-in işlemlerinizi yapmadığınız takdirde, uçak henüz kalkmamış bile olsa uçağa binme hakkınızı kaybediyorsunuz. 

Uçak Yolculuğunda Konfor Artıran Detaylar

yalniz-ucak-seyahati-2.jpeg

Uçak yolculuğunu keyifli kılacak ve tek başına da uzun bir seyahat yapmayı kolaylaştıracak ipuçlarını verdik. Bunları deneyerek uzun saatler bile olsa tek başına yolculuğu keyifli bir hale getirebilirsiniz. Hatta zamanın nasıl geçtiğini bile anlamadan uçuş sona erebilir. Gelin, biraz da konforu artıracak detayları inceleyelim. Mesela uçak yolculuğu için nasıl giyinmeli ya da saat kaçta havalimanında olmalı?

Uçak Yolculuğunda Nasıl Giyinmek Gerekiyor?

Uçak yolculuğunda mevsim koşullarına uygun ve rahat kıyafetleri tercih etmelisiniz. İniş yapacağınız lokasyonun hava koşullarını göz önünde bulundurarak kabin bagajına uygun seçenekleri yerleştirebilirsiniz. 

Uçak yolculuklarında kıyafet seçiminin önemli olmasının tek nedeni x-ray cihazlarıdır. Güvenlik noktalarından geçerken fazla vakit harcamamak için kıyafetlerinizde metal aksesuar olmamasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca, bot, topuklu ayakkabı gibi üretiminde metal kullanılma olasılığı olan ayakkabıları çıkarmak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle spor ve çıkarması kolay modelleri tercih etmenizi öneriyoruz. Unutmamalısınız ki üzerinizdeki metaller x-ray cihazlarından geçme sürecinizi geciktirebilir.

Uçağın Kalkış Saatinden Ne Kadar Önce Havalimanında Olmak gerekiyor?

Havalimanları, uçuş yoğunluğuna bağlı olarak zaman zaman oldukça kalabalık olabiliyor. Bu nedenle havaalanına varış süreniz başta olmak üzere rotanızı da göz önünde bulundurarak zaman planlaması yapmalısınız. Ayrıca, online olarak check-in yapmadıysanız, bunun için de ekstra süre ayırmanız gerekebilir. Bagajı teslim etmek ve güvenlik noktalarından geçmek için de oldukça uzun zaman harcanabiliyor. 

Genel olarak yurtiçi uçuşlarından bir saat, yurtdışı uçuşlarında en az iki saat önce havalimanında olmanız yeterli olabilir. Tatil, bayram günleri gibi yolcu trafiğinin fazla olduğu dönemlerde bu sürelere yarım saat daha ekleyerek, uçağa rahatça yetişmeyi garanti altına alabilirsiniz.

  • Planlı Olmak Ama Nasıl?

Bütün kontrollerden ve kapılardan geçtikten sonra yetkililerin yönlendirmeleriyle uçağa alınacaksınız. Kabin bagajınızı koltuğunuzun üzerindeki dolaplara yerleştirdikten sonra yerinize oturarak, kemerinizi takmalısınız Uçak içinde uymanız gereken kurallar ve seyahat detayları hakkında bilgi uçuş ekibi tarafından anons edilecektir. Ayrıca, uçağın ineceği yerdeki hava durumu ve saati hakkında da bilgilendirileceksiniz. 

Uçak seyahati sırasında cep telefonunuzu uçak moduna alabilir veya tamamen kapatabilirsiniz. Gürültü ve basınç değişikliğinde etkileniyorsanız kulak tıkacı kullanabilir, sakız çiğneyebilirsiniz. Klimalardan etkileniyorsanız, hafif bir bere takmak ve katmanlı giyinmek rahat etmenize yardımcı olabilir. Uçağın iniş ve kalkışlarındaki basınç değişiklikleri bazen baş ağrısı, baş dönmesi, kulak çınlaması gibi rahatsızlıklar verebilir. Uçuş sırasında ve iniş sürecinde bol bol su içerek bu rahatsızlıkları en aza indirebilirsiniz. Bu önlemleri aldıktan sonra uçuşunuzun keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. Bunun için müzik dinleyebilir, film izleyebilir, kitap okuyabilirsiniz. 

Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Nereden Alınır?

Yalnız uçak seyahati sıkıcı hatta bazen korkutucu bile olabilir. Uzun bir uçak yolculuğunu bir nebze de olsa daha keyifli kılmak üzere birkaç önerimiz oldu.Elbette uyguna uçak bileti bulmak için de önerimiz var; Birçok özel havayolu firmasının hizmet verdiği günümüzde, bütçe dostu fiyatlarla uçak bileti satın almak büyük önem taşıyor. Online hizmet veren uygulamalar ve platformlar üzerinden uçak biletinizi seçiminizi yapabilirsiniz. Tüm havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarını karşılaştırmaya ve en uygun uçak biletini satın almaya olanak tanıyan Yolcu360, kullanımı basit arayüzü ile misafirlerine çok yönlü kolaylık sağlıyor. Burada farklı tarihlerde farklı firmaların uçuşlarını değerlendirebilir, kendinize ve bütçenize en uygun bileti kolaylıkla seçebilirsiniz. 

Online uçak bileti satın almak için Yolcu360 ana sayfasında yer alan “uçak bileti” seçeneği ile ilerleyebilirsiniz. Uçağa binmeyi düşündüğünüz havalimanını, gideceğiniz lokasyonu ve tarihi seçtikten sonra arama yapabilirsiniz. Burada aktarma veya aktarmasız seçenekleri ile tarama da yaparak en uygun fiyatlı uçuşu bulabilirsiniz. Seyahat durumunuza göre gidiş – dönüş seçeneklerini değerlendirebilir, erken rezervasyon işlemlerinizi yapabilirsiniz. Seyahatinize ve bütçenize uygun sonuçlardan birini seçtiğinizde ödeme bilgilerini girerek kolaylıkla ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. 

Yorum ekle