Yolcu360 Blog

En Güzel 8 Üstü Açık Araba

En güzel 8 üstü açık arabayı sizin için araştırdık. Arkanıza yaslanın ve rüzgarın tadını çıkarın.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Üstü Açık Araba Tarihçesi

Rüzgarı tenimizde hissettiğimiz üstü açık arabalar uzun yıllardır bizimle. Hatta o kadar eski ki geçmişi ta faytonlara kadar uzanıyor. 19.YY’da araba kullanımı popülerlik kazanıyor. O yıllarda da ilk otomobiller genellikle üretilen modeller üstü açık oluyor. Fakat yağmurlu, soğuk kış günlerinde üstü açık arabaların kullanımı epey zorluyor. 1930’lu yıllara gelindiğinde ise bu zorlu koşullar göz önüne alınarak üstü açık araba modelleri revize edildi. 1934 yılında Peugeot, tavanı katlanan ilk otomobili üretti. Böylece Peugeot 604, ilk üstü açılıp, kapanan otomobil ilan edildi.

1940’lı yıllarda ise Almanya ve Fransa’yı kuşatan Amerikan askerleri bu ülkelerde üstü açık otomobilleri yakından tanıma şansı edindi. Hal böyle olunca ülkelerine geri döndüklerinde üstü açık araba modellerini anlatmaya başladılar. Üretici firmalarda bu sıra dışı araç tasarımını Amerika’da da hayata geçirdi. Her ne kadar 1960 sonrası bir süre sessizliğe gömülen üstü açık araba modelleri, 1990’lı yıllarda yeniden revaçta olmaya başladı. BMW, Mercedes, Audi gibi markalar başta olmak üzere pek çok ünlü firma yeniden üretime geçti.

Üstü Açık Arabalar Hakkında Bilgiler

Üstü açık arabalar yani namı diğer “cabrio” modeller hakkında neler biliyorsunuz? Daha önce üstü açık bir aracı sürme keyfi yaşadınız mı? Rüzgara karşı tam gaz gitmek güzel. Peki ya dezavantajları neler? Üstü açık arabalar hakkında bilgiler:

  • Dışarıdan keyifli görünen cabrio model araçlar sürücüleri zaman zaman zorluyor.
  • Yaz aylarında kavurucu sıcaklarda bu tarz otomobilleri kullanmak sürücüleri epey rahatsız ediyor.
  • Aynı şekilde kış aylarında da rüzgar ve yağmur etkili iken üstü açık arabalar soğuğa karşı dayanıksız hale geliyor.
  • Her ne kadar pek çok üstü açık araçta tavan tentesi yer alsa da ufak bir kaçaktan araç içerisine su birikebilir. 
  • Ayrıca üstü açılır tavan sisteminin bakımı hayli meşakkatli ve pahalıdır.

En Güzel 8 Üstü Açık Araba

Dünyanın en güzel 8 üstü açık araba listesi:

  • BMW 8 Cabrio

ustu-acik-araba

BMW 840i xDrive olarak satışa sunulan BMW 8 serisi cabrio, dünyanın en güzel 8 üstü açık araba listemizde ilk sırada bulunuyor. 3.0 litre 340 HP’lik motoru ile kusursuz bir sürüş zevki sunuyor. Bunun yanı sıra en prestijli BMW modelleri arasında 4 koltuk seçeneğine de sahip. BMW M8 cabrio, xDrive özelliği sayesinde her koşulda benzersiz çekiş gücü sağlıyor. 

  • BMW Z4

Yine bir cabrio ve yine bir BMW. Roadster geleneğinin son temsilcisi olarak kabul edilen, üçüncü nesil BMW Z4. Tıpkı ikinci nesilde mevcut olan katlanabilir tavanı görmek mümkün. Dış görünüşü alışılagelmiş bir roadster tasarımı hakim. Çok uzun motor kaputu, kısa bagaj uzantısı ve iki koltuğu bulunuyor. 2.0 litrelik 4 silindir turbo motora sahip. Totalde 258 HP gücü olan Z4 sDrive30i Edition M Sport paketi ile Türkiye’de satışa sunuluyor. Böylesine güçlü bir performansa sahip olmasına rağmen yakıt tüketiminde epey cimri. Yakıt tüketimi 6.5 lt/ 100 km olarak hesaplanıyor. Türkiye’de sayısı her geçen gün azalan roadster cabriolardan biri. 

  • Porsche 718 Boxster

Bütçenizi biraz zorlayarak benzersiz bir cabrio’ya sahip olabilirsiniz. Dünyanın en güzel 8 üstü açık arabasından biri şüphesiz Porsche. Klasikleşmiş modeli 718 Boxster’ı sizin için öneriyoruz. Modern yaşama uyum sağlayan Boxster, tam ortaya konumlu ağırlık merkezi ile akıllara durgunluk veriyor. Bunun yanı sıra 4 silindirli 2.0 litrelik turbo beslemeli motora sahip. 300 Hp güç, 380 Nm tork, 5.1 saniyelik 0-100 km/s hızlanması da dikkatlerden kaçmıyor. 

  • Fiat 500C

ustu-acik-araba-2.jpg

Elbette her üstü açık araba bu kadar pahalı değil. Fiat 500 C uygun fiyatı sayesinde bütçenizi fazla zorlamıyor. 4 kişilik bu cabrio tam size göre. Farklı donanım seçenekleri ile ithal edilen Fiat 500 C’yi kendinize en uygun opsiyonu ile sipariş edebilirsiniz. Tamamen elektrikli olan bu araç aynı zamanda çevre dostu. Kabin içerisinde yer alan butona basarak arkaya doğru katlanan tavan ile birlikte bahar havasının tadını çıkaran siz olun. 

  • Mini Cooper Cabrio

ustu-acik-araba-3.jpg

Genç ve dinamik tasarımı ile Mini her yıl gözde araç markalarından biri olmuştur. Aynı zamanda en güzel 8 üstü açık araba listemizde de yerini almayı başarıyor. Katlanan kumaş tavanı sayesinde gün ışığını teninizde hissedebilirsiniz. Ya da sonbahar esintisinin inceliğini. 4 kişi kapasitesi ile tam bir Mini. Eğlenceyi ve sağlamlığı bir arada bulabileceğiniz bir araba markası. Örnek vermek gerekirse arka koltukta bulunan takla barları, aracın gizli bölmelerinde. Ne zaman araç tehlikeli bir durumla karşılaşırsa gizli bölmelerdeki takla barları 1 saniyeden de kısa bir sürede gizli bölmelerden çıkabiliyor. Böylece yolcular da güvenle seyahate devam ediyor. 1.5 litrelik hacmi ile 3 silindir motora sahip Mini cabrio 136 HP güç üretiyor. 

  • Mercedes C Cabrio

ustu-acik-araba-4

Mercedes marka araçlar her zaman diğer araçlardan bir adım önde. Nitekim katlanabilen tavanı ile de Mercedes C serisi cabrio’nun da yeri bir başka. Her çağın aracı olarak nitelendirilir. Tek kapılı ve üstü açık bu otomobil hem sportif hem de güvenilir bir duruşa sahip. Fakat her şeyden önce Mercedes C başlı başına bir cabrio değil. Ufak bir tasarım güncellemesi ile Türkiye’de satışa sunulmaya başlıyor. 1.5 litre 184 HP’lik C 200 olarak ithal edilen Mercedes C motoru pek çok rakibine taş çıkarıyor. Aynı zamanda C 200 cabrioda bulunan motorda 9 kademeli 9G-Tronic otomatik şanzıman standart.

  • Aston Martin DBS Cabrio

ustu-acik-araba-5.jpg

 Dünya üzerindeki en güzel otomobilleri kim üretiyor diye sorsalar muhtemelen Aston Martin cevabı yüksek bir oran alacaktır. Aston Martin’in Türkiye’de de 3 farklı “üstsüz” modeli bulunuyor. DBS, DB11 modellerinin cabrio modelleri, markanın kendi içindeki “Volante” takısını alırken, Vantage’da ise bu durum “Roadster” olarak adlandırılıyor. AMG’den gelen 4.0 litrelik V8’ler haricinde 5.2 litrelik V12 de seçenekler arasında. Fiyatları ise Türkiye’de alabileceklerinizin en pahalıları arasında!

  • Jaguar F-Type Cabrio

ustu-acik-araba-6 (1)

Otomobil sektörünün en güzel otomobillerden biri olan Jaguar F-Type, cabrio modeller listemizde yerini alıyor. 1+1 kişilik bir paketten oluşuyor. 2 yolcu yan yana oturabilme imkanı mevcut. Jaguar bu otomobili tasarlarken sürücüyü odağına alıp yan tarafına yolcu koltuğu eklemiş gibi gözüküyor. Özetle sıra dışı görünüşü ve kusursuz detayları ile Jaguar F-Type Convertible otomobil sevdalıların vazgeçemediği bir model.

Yorum ekle