Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Tas Gölü: Doğanın Zonguldak’a çağrısı / Ereğli

Tas Gölü: Doğanın Zonguldak’a çağrısı / Ereğli

Tas Gölü doğası ve sadeliğiyle sizi çok özel bir deneyim yaşamak için tabiata çağırıyor.

Kendimizi doğaya emanet etmek istediğimiz anlardan birinde, detaylı araştırmalar sonucunda karşımıza Zonguldak Ereğli, Gökçeler Köyü’ndeki Tas Gölü mevkii çıktı. Çadır hayatını oldukça sevenlerdeniz ancak tabi ki eğer 2 gün ya da daha fazla kalmayı planlıyorsak, tesis olan bir yer tercih etmeye çalışıyoruz.

Tas Gölü’ne nasıl gidilir?

İstanbul’dan yaklaşık 320 km, Ankara’dan da yaklaşık 310 km uzaklıkta yer alan Tas Gölü, 53 dönüm arazi üzerine kurulmuş özel bir işletmeye sahip. İstanbul’dan yola çıkacaklar için Yolcu360’tan İstanbul araç kiralama fiyatlarına mutlaka bakmalarını tavsiye ediyoruz. Ankara’dan yola çıkacaklar da Ankara araç kiralama fiyatlarına göz atabilirler.

Tas Gölü’nde ne yapılır?

İşletmede kahvaltı, ızgara çeşitleri, çay, kahve, meşrubat bulunuyor ancak alkollü içecek satışı mevcut değil. Kamp yapan insanların kullanımına özel bir de buzdolabı var. Etleri, içecekleri, buzunuzu bu dolapta muhafaza edebiliyorsunuz.

Doğası ile bizi büyüleyen bu bölgede, yürüyüş yapabileceğiniz yollar, yüzebileceğiniz küçük göletler bulunuyor. Hatta dümdüz kocaman bir alan da mevcut. Burada da uçurtma uçurup, futbol maçı bile yapabilirsiniz.

Arazinin bu denli büyük olması, ıssız bir yerde kamp yapıyormuş hissiyatını yaşattı. Ancak üzülerek belirtmeliyiz ki, hafta sonu günübirlik pikniğe gelenleri düşünerek çadır yerlerinizi seçmeniz gerekiyor. Yoksa bir anda çadırınızın önü piknik alanına dönebilir. Ayrıca yine günübirlik gelen insanlar yürüyüş yolunu şaşırıp bazen sizin kamp alanınızdan da geçebiliyor.

Tas Gölü’nde kamp yapmak

Kamp alanındaki en büyük avantaj ise güvenli olması. 4 tane Alman kurdu var ve ne yürüyüşte ne de uyurken sizi yalnız bırakmıyorlar. Gece herhangi bir yabani hayvan tehlikesine karşı sürekli tetikteler. Onların sevgisini ve sadakatini de yanınızda hissetmek paha biçilemez oluyor.

Biz kahvaltıyı tesiste yapmayı tercih ettik ve harikulade bir kahvaltı sunuldu. Fiyatı kişi başı 25 TL olan kahvaltıda neredeyse yok yoktu. Akşam ise mangal yapmanız için büyük metal barbeküler mevcut. Bunların üzerinde, herhangi bir yangın tehlikesine de fırsat vermeden keyifle mangalınızı yakabiliyorsunuz.

İşletmenin yaklaşımı bizim her ne kadar hoşumuza gitmese de, hafta sonu güvenli bir kamp yapmayı planlıyorsanız, rotanıza ekleyebilir ve keyifle kamp hayatının tadını çıkarabilirsiniz. Bir sonraki seyahat rotasında buluşmak üzere…

Yorum ekle