Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Riva Gezilecek Yerler – Riva Gezi Rehberi

Riva Gezilecek Yerler – Riva Gezi Rehberi

Yaz kapıya dayandığında, bunaltıcı sıcaklar ve nem de beraberinde geliyor İstanbul’da. Göğe yükselen binalar sebebiyle tatlı – serin esen rüzgârları bizim hissetmemiz pek mümkün olamıyor ne yazık ki. Yaz mevsimi tüm güzellikleriyle gelmiş olsa da bizler maalesef beton yığınlarının arasında bu güzelliklerin tadını çıkaramadan yaşayıp gidiyoruz. O yüzden size İstanbul’dan çok da uzak olmayan alternatif bir dinlenme yeri öneriyoruz:

Riva Gezisi

Hafta içi iş – güç, koşturma derken zaman geçip gidiyor bir şekilde ama hafta sonu gelince kendimizi doğanın ve denizin içine atasımız geliyor. Araştırmaya koyuluveriyoruz hemen; ‘’İstanbul’a yakın denize girilecek yerler nerelermiş ya da iki günlüğüne nerelere kaçabilirmişiz’’ diye. İşte bu konuda karşımıza çıkacak olan ilk cevaplardan biri, Riva.

Riva gezilecek yerler, İstanbul’a çok yakın bir konumda olması sayesinde oldukça popüler bir hafta sonu kaçamağı destinasyonu. Bu kadar meşhur olmasının getirdiği kalabalık sorununu es geçersek eğer, denizin keyfini çıkarabileceğimiz 4 adet Riva plajını anlatmaya koyulabiliriz. Bu arada, hafta sonu kaçamağı olarak anlatıyoruz ama tabi ki bizim tavsiyemiz eğer fırsatınız olursa bir de hafta içi gitmeniz Riva’ya.

Riva Denize Girilecek Yerler

  • Riva Halk Plajı

Riva, Karadeniz’e kıyısıki bir ilçemiz. Dolayısı ile rüzgârlı günlerde Ege ve Akdeniz’e göre biraz daha fazla hırçın olabiliyor. Sakin günlerde ise Ege ve Akdeniz’i aratmayacak kadar berrak ve güzel. Zaten İstanbul’da denize girebileceğiniz en temiz bölgelerden biri olarak gösteriliyor Riva Bölgesi.

Halk Plajı da Riva’da en çok tercih edilen plaj diyebiliriz. Aynı zamanda da buraların en büyük plajı. Yukarıda bahsettiğimiz gibi genelde fazlasıyla kalabalık. Kalabalık olmasına takılmayanlar için de doyasıya keyifli.

Plaja giriş ücretli ancak isterseniz dışarıdan kendi yiyeceğinizi-içeçeğinizi getirebilirsiniz. Dilerseniz oradaki kafelerden de faydalanabilirsiniz. Tercih edenler şezlong da kiralayarak gününün daha keyifli geçmesini sağlayabilir.

  • Elmasburnu Plajı

Riva gezilecek yerler arasında 1.koy olarak da bilinen Elmasburnu Plajı, Riva’da tercih edebileceğiniz bir diğer plaj. Burada sadece denize girmek değil piknik yapmak ya da çadır kurmak gibi olanaklarınız da var. Ayrıca Elmasburnu Plajı doğayla daha fazla iç içe çünkü Elmasburnu Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer alıyor.

Riva Halk Plajı’nda yer alan tüm imkanlar (şezlong, şemsiye, duş, kabin) burada da yer alıyor. Dilerseniz kendi alışverişinizi yapıp gelebilir ya da buradaki büfeden faydalanabilirsiniz. Avrupa yakası üzerinden Riva’ya gidecek olanlar, İstanbul Beşiktaş araç kiralama ya da İstanbul Şişli araç kiralama imkanlarına göz atabilirler.

  • Koy Plajı

Riva gezilecek yerler arasında olan Koy Plajı, diğer 2 plaja göre çok daha küçük bir plaj. Burası da Elmasburnu Plajı gibi aynı zamanda bir kamp alanına sahip. Koy ve manzara çok güzel, denizi kumluk. Ancak müşteriler kamp alanını işletenlerden pek memnun değil, bizden söylemesi. Kamp alanında elektrik ya da su verilmesi gibi hizmetler de sunulmuyormuş.

  • Legend Hotel Riva Beach 

Yukarıda bahsettiğimiz Riva yerler arasındaki 3 adet plajdan ayrılan, Legend Hotel işletmesine ait olan bir plaj daha yer alıyor Riva’da. Parası neyse veririm, daha sakin daha nezih bir yerde denize girerim derseniz Legend Hotel Riva Beach’i tercih edebilirsiniz. Ancak buraya yiyecek içecek getirmek yasak, içerideki kafe-restoranlardan ihtiyacınızı temin edebilirsiniz. İçeriye girerken ödediğiniz ücrete şemsiye, şezlong, kabin, duş ve havlu gibi hizmetler de dahil. Anadolu yakası üzerinden Riva’ya gidecek olanlar, İstanbul Bostancı araç kiralama olanaklarını inceleyebilirler.

Riva Piknik Alanları

Riva piknik yapmak için de bir çok olanağa sahip. Ailecek veya sevdiklerinizle güzel havaların tadını güzel bir piknikle çıkarabilirsiniz. Riva’daki piknik yerleri:

  • Sadık Babanın Yeri

  • Riva Gelara Piknik Camp

  • Selim’in Yeri

  • Riva Piknik ve Kamp Alanı

Riva Kamp Alanları

Riva’ya geldiyseniz mutlaka kamp yapmanızı da öneririz. Eşsiz doğal güzelliklerin içerisinde İstanbul’dan uzak, sessizliğe ve sakinliğe doyacağınız bir yer Riva. Riva kamp yerleri:

  • Koy Plaj ve Çadır Kamp Alanı

  • Riva Elmas Burnu Orman İçi Dinlenme Tesisleri

Riva’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı olan Riva’ya gitmek için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ya da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanacaksanız. Şile tabelalarını takip ederek yol almanız gerekiyor. İstanbul araç kiralama olanaklarından yararlanarak, TEM Otoyolu’ndan ise Riva tabelalarını takip ederek rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle