Yolcu360 Blog
opel-zafira-2023-2
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Opel Zafira Life 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Opel Zafira Life 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Opel Zafira Life 2023 incelemesi ve fiyatlarıyla karşınızdayız! Türkiye otomobil pazarında da dünyada olduğu gibi önemli bir yere sahip olan Opel, farklı ihtiyaçlara en iyi şekilde yanıt verecek şekilde tasarlanmış birçok modele sahip bir otomobil markası.  Peugeot ve Citroen markalarının pazara sunduğu şık ticari araçların ardından Opel de bu yarışa dahil oldu ve yeni ticari aracı Zafira Life’ı tanıttı. Kobiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Opel Zafira hem ticari kullanım hem de geniş aileler için oldukça ideal bir seçim. Tek boy gövde ile karşımıza çıkan araç, oldukça geniş bir iç mekanla ve konfor odaklı detaylarla tasarlanmış.  2023 Opel Zafira Life ile ilgili merak ettiğiniz tüm teknik ve tasarım detaylarını sizin için araştırdık. Hazırsanız 2023 Opel Zafira Life incelemesi başlıyor!

Opel Zafira Life 

opel-zafira-2023

2019 yılının Ocak ayında Opel’in ticari araç kategorisinde piyasaya sunduğu Zafira Life, Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer ve Toyota Proace Verso ile rekabet etmek üzere yarışa dahil oldu. 

Kasım 2019’da elektrikli Vivaro-e’yi tanıtmasının ardından Haziran 2020’de Zafira Life’ı da görücüye çıkaran Opel, bu model ile büyük bir beğeni kazandı. Türkiye’ye girişi ise 2021 yılını buldu. Opel Zafira 2023 modeli ise önceki versiyonlara göre çok daha fazla konfor odaklı bir ticari araç. Motor özellikleri, tasarım detayları, renk seçenekleri, sürüş özellikleri ile Opel Zafira hakkında daha fazla bilgiye göz atalım. 

2023 Opel Zafira Dış Tasarım Özellikleri

opel-zafira-2023

Zafira Life her şeyden önce Alman hassasiyeti ile tasarlanmış bir araç. Bu hassasiyeti aracın hem iç hem de dış tasarım çizgilerinde net şekilde görebiliyoruz. Opel Zafira Life aynı zamanda üstün mühendislik anlayışı ile kullanıcılarına hem güvenliği hem de verimliliği bir arada sunuyor. Zafira Life 2023 modeli, 5 farklı renk seçeneğine sahip. Bu renkler; Aktis Beyaz, Karbon Siyah, Kontrast Gri, Vulkan Gri ve Meşe Kahve. Her bir renk seçeneği Zafira Life’ın keskin hatları ve dinamik duruşu ile mükemmel bir uyum yakalıyor. 

Zafira Life’ın boyutlarını incelediğimizde ise karşımıza gerçekten yeterli genişlikte bir araç çıktığını görüyoruz. 5.306 mm uzunluğunda ve 1.940 mm yüksekliğinde olan Zafira Life yan aynaları kapalıyken 2.010 mm yan aynaları açıkken ise 2.204 mm genişliğe sahip. Zafira Life’ın ideal yüksekliği kullanıcılara alçak tavanlı otoparklarda bile rahat bir kullanım imkanı sunuyor. 

Zafira Life’ın her iki tarafta da yer alan elektrikli ve sürgülü kapıları yolcuların araca kolay bir şekilde girip çıkabilmeleri için tasarlanmış. Buna ek olarak sahip olduğu geniş kapı eşiği sayesinde Zafira Life yolcuların ikinci ve üçüncü sıralara kolayca geçebilmelerine ve büyük eşyaların araca rahat şekilde yüklenebilmesine imkan sağlıyor. 

Zafira Life’ın keskin hatlarını ve dinamik duruşunu LED gündüz farları ve XENON uzun hüzmeli farları tamamlıyor. Bununla birlikte bu farlar her koşulda ek görüş alanı sunuyor ve bu da ekstra sürüş güvenliği anlamına geliyor. Zafira Life’ın etkileyici tasarımını 17 inçlik elmas kesim çift renk alaşımlı jantlar tamamlıyor. 

2023 Opel Zafira Life İç Tasarım Özellikleri

opel-zafira-2023

2023 Zafira Life özellikle de geniş aileler için oldukça ideal bir geniş iç hacme sahip. Genişletilebilir 8+1 esnek koltuk kapasitesi ile 9 kişilik bir oturma alanı sunan Zafira Life’ın ikinci ve üçüncü sıra koltukları isteğe bağlı şekilde ileri ya da geri hareket ettirilebilir. Bu da hem yolcuların geniş bacak mesafesi elde ederek daha rahat bir şekilde seyahat edebilmesine hem de gerektiğinde daha geniş bir kullanım alanı elde edilmesine imkan sağlıyor. 

Zafira Life panoramik cam tavanı sayesinde gün ışığının içeri girmesine ve yolcu kabininin daha ferah bir hale gelmesine imkan tanıyor. Bu da yolcuların çok daha ferah bir ortamda seyahat etmesini sağlıyor. 

Zafira Life’ın ön konsolunda yer alan depolama alanları, bardak tutucular, servis masası ve tablet/telefon tutucu gibi özellikler sayesinde tüm yolcular oldukça rahat ve keyifli bir şekilde yolculuk yapabilirler. Aracın ön konsolunda 7 inçlik dokunmatik ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi mevcut. Akıllı telefonunuzu Apple CarPlay, Android Auto ya da Bluetooth ile bu sisteme bağlayabiliyorsunuz. 

Zafira Life çift bölgeli otomatik kliması hem ön hem de arkada oturan yolcuların istedikleri sıcaklıkta seyahat edebilmelerine imkan tanıyor. Bu sayede tüm hava şartlarında konforlu bir şekilde seyahat etmek mümkün hale geliyor. 

2023 Opel Zafira Life Güvenlik Donanımları

opel-zafira-2023

2023 Zafira Life oldukça geniş güvenlik donanımlarına sahip bir araç. Bu donanımlar sayesinde kullanıcılarına hem konforlu hem de oldukça güvenli bir sürüş deneyimi sunar. Şimdi 2023 Zafira Life’ın güvenlik donanımlarını daha detaylı inceleyelim.

  • Zafira Life diğer sürücülerin gözlerinin kamaşmasını önlemek üzere tasarlanmış akıllı far sistemine sahip. Kısa ve uzun farlar arasında otomatik geçiş yapabilen ön farlar sayesinde ekstra sürüş güvenliği elde edilmiş oluyor. 
  • Aracın sürüş esnasında şerit dışına çıkması durumunda sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyaran şerit takip uyarı sistemi de güvenli sürüş açısından oldukça önemli bir özellik. 
  • Sahip olduğu Intelli Grip Anti Patinaj sistemi kum, çamur ya da kar gibi zorlu yol koşullarında optimum seviyede yol tutuşu sağlıyor.  
  • Trafik levhalarını tanımlama ve hız sınırı levhalarını tanımlama özelliği ile hız sınırındaki değişiklikleri analiz edebiliyor. Sürücü hafıza düğmesine bastığında araç “yarı uyarlanabilir hız sabitleme” sistemine geçerek aracın hızını bu limitlere göre belirleyebiliyor. 
  • Araçtaki sensörler sayesinde kör noktada yer alan araçları tespit ederek sizi uyaran kör nokta uyarı sistemi sayesinde özellikle sollama anında oluşabilecek kazaların önüne geçilmiş oluyor.
  • Araç, aynı zamanda sürücü yorgunluk sistemine de sahip. Bu sistem direksiyon simidi hareketlerini analiz eden özel sensörleri ve ön kamerası ile sürücüyü mola vermesi gerektiği konusunda uyarıyor. 
  • 180 derecelik panoramik geri görüş kamerası ile desteklenen kolay park sistemi aracın çevresini kuşbakışı olarak sürücüye sunuyor ve park etmeyi olabildiğince basit ve güvenli bir hale getiriyor. 
  • Aktif acil frenleme sistemi ve ön çarpışma ikazı olası bir kazayı önlemek için sizin yerinize otomatik olarak fren yapıyor. 
  • Sürücü ve ön yolcu hava yastıklarının yanı sıra ikinci ve üçüncü sıra yolcular için yan perde hava yastıkları da var.

2023 Opel Zafira Life Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Yeni biri araç alırken bagaj hacmi, iç mekan genişliği, teknik detaylar önemsenir. Motor özellikleri ve şanzıman tipi ise ilk değerlendiren konulardır. 2023 model Opel Zafira Life’ın merak edebileceğiniz diğer teknik detayları ise şu şekilde;

2023 Opel Zafira Life Boyutları ve Bagaj Hacmi

Opel Zafira Life boyutları ile yolculara ve sürücüye geniş yaşamı alanı sunuyor. Aracın iç mekan konforu konusunda öne çıkan bazı alanları ölçüleri şöyle:

  • Azami Yüklü Ağırlık: 3.500 kg
  • Boş Ağırlık (sürücü dahil): 2.061 kg
  • Taşıma Kapasitesi: 1.266 kg
  • Aks Mesafesi: 3.275 mm
  • Toplam Yükseklik: 1.940 mm 
  • Toplam Genişlik (yan aynalar açık): 2.204 mm
  • Toplam Genişlik (yan aynalar kapalı): 2.010 mm

2023 Opel Zafira Life Motor Özellikleri

opel-zafira-2023

Hem ticari araç olup da hem de güçlü motor özelliklerine sahip olan Zafira Life, ayrıca Euro & normlarına da uygun. Teknik anlamda güçlendirilmiş olan modelin temel motor özellikleri şöyle: 

  • Motor: 2.0 Turbo Dizel 180 Hp
  • Model: Elegance XL
  • Yakıt Tipi: Dizel
  • Motor Hacmi (cm3): 1997
  • Şanzıman: 8 ileri otomatik
  • Maksimum Güç (HP/devir/dk): 180 / 3750
  • Maksimum Tork (Nm/devir/dk): 400 / 2000
  • Emisyon Sınıfı: Euro 6d
  • Silindir Adedi: 4 
  • Yakıt Deposu: 70 litre 
  • Yakıt Tüketimi (100km): 7.7 / 7.3 litre

2023 Opel Zafira Life Fiyat Listesi

Hem geniş ailelerin hem de ticari faaliyetlerdeki kullanıcılar için oldukça uygun bir araç olan Opel Zafira Life’ın fiyatı Eylül 2023 itibariyle resmi web sitesinde 1.592.900 ₺ olarak belirlenmiş. Ödeme seçenekleri ve ek donanımlar ile ilgili detaylı bilgiyi Opel’in resmi web sitesi üzerinden alabilirsiniz.

Opel Zafira Life kiralamak üzere ticari araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Uygun fiyata ticari araç kiralamak üzere de birden fazla hizmet sağlayıcının güncel araç listesine ve fiyatlarına Yolcu360.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca binek araç kiralamak için de iyi fiyat avantajlarını Yolcu360.com ile yakalayabilirsiniz. 

 

Yorum ekle