Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kuala Lumpur Gezilecek Yerler: Kuala Lumpur’da Görmeniz Gereken 15 Yer

Kuala Lumpur Gezilecek Yerler: Kuala Lumpur’da Görmeniz Gereken 15 Yer

Kuala Lumpur gezilecek yerler listesi hazır! Malezya’nın kültür ve finans başkenti olarak biliniyor. Malezya federal sistemle yönetilen bir Asya ülkesi olma özelliğini taşıyor. Kuala Lumpur, Güneydoğu Asya Bölgesi’ndeki en gelişmiş başkentlerden birisi. Kuala Lumpur’un anlamı iki nehrin kesiştiği çamurlu kavşak demek. Kuala Lumpur merkez bölgesinde yaklaşık 2 milyon kadar insan yaşıyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında çok fazla ziyaretçi aldığı için bu sayı artış gösteriyor. Malezya’nın başkenti ve en popüler şehri Kuala Lumpur, kültürel mirası, alışveriş imkanları ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan turistik aktivitelere sahip. Kuala Lumpur gezi rehberi ile daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Kuala Lumpur Nerede?

Kuala Lumpur, bir Güneydoğu Asya ülkesi olan Malezya’nın başkenti. Malezya; Malay Yarımadası’nın güneyinde ve Borneo Adası’nın kuzey batısında yer alıyor. Malezya, Malay Yarımadası’nı Myanmar ve Tayland ile paylaşıyor. Kuala Lumpur’un toprakları Malay Yarımadası’nda yer alıyor.

Kuala Lumpur’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Kuala Lumpur’a en hızlı ve konforlu şekilde ulaşmanın yolu uçak seyahatidir. İstanbul’dan direkt uçuşlar mevcut olup, yaklaşık 10 saatlik bir yolculuk süresi vardır. Malezya uçak biletlerinizi en uygun fiyatlarla bulmak için Yolcu360’ı ziyaret edebilir, kolayca rezervasyon yapabilirsiniz. Gittiğinizde şehir içi ulaşımınızı kolaylaştırmak için Yolcu360’tan en uygun Kuala Lumpur kiralık araç seçenekleri arasından dilediğinizi seçebilir, Kuala Lumpur’un keyfini dilediğiniz gibi çıkarabilirsiniz.

Kuala Lumpur için Vize Gerekli mi?

Kuala Lumpur gezilecek yerler kapsamında Malezya’ya gitmeye karar verdiyseniz aklınıza ilk gelecek olan sorulardan biri “Malezya vize istiyor mu?” oluyor. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Malezya’nın herhangi bir şehrine giriş yaptığı andan itibaren en fazla 90 gün kalmak şartı ile vizeden muaf oluyor.

Kuala Lumpur Gezilecek Yerler

Kuala Lumpur gibi çok kültürlü bir başkentte şüphesiz gezecek, görecek, fotoğraf çekecek birçok yer bulunuyor. Doğal atmosferi ve tarihi yapısı ile dikkat çeken birçok yapı mevcut. Bunlardan en önemli yerleri sizler için detaylı bir şekilde listeliyoruz. Çok kültürlü ve çok dinli bir yapının hakim olduğu Kuala Lumpur’da görmeniz gereken yerleri aşağıdaki gibi inceleyebilirsiniz.

  • Petronas İkiz Kuleleri

Kuala Lumpur’un simgesi olan Petronas İkiz Kuleleri, göz alıcı büyüklüğü ile şehirdeki mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında. Buraya yolu düşen ziyaretçilerin yakından ya da uzaktan mutlaka görmesi kaçınılmaz. Kulelere her gün çok az miktardaki kişi çıkabiliyor. Ama sabah erken vakitte gelip sıra beklemek gerekiyor. Pazartesi günleri hariç 10:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

  • Sri Mahamariamman Tapınağı

kuala-lumpur-Sri-Mahamariamman

Kuala Lumpur’un en eski tapınağı olan Sri Mahamariamman Tapınağı’nın tarihi 19. yüzyıla uzanıyor. Kuala Lumpur’da bulunan farklı kültürler ve dinler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için kesinlikle görülmeye değer yapılardan biri. Tapınak, ünlü efsaneleri tasvir eden bir dizi Hindu tanrısı içeren canlı ve renkli bir cepheye sahip. Tapınak, Kuala Lumpur’un en yoğun ziyaretçi trafiğine sahip yerlerinden biri olan Chinatown’da bulunuyor. Tapınağa girişler ücretsiz ancak fotoğraf çekmeden önce görevlilere sormayı unutmayın. Dini ibadetler sırasında fotoğraf çekilmesine izin verilmiyor.

  • KLCC Park

kuala-lumpur-KLCC-Park.jpg

KLCC Park, Petronas İkiz Kuleleri’nin hemen yanında yer alıyor. Şehirdeki en büyük park olma özelliğini taşıyor. Işık gösterilerine ev sahipliği yapmasıyla da ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. KLCC Park’ta çeşitli heykeller, çeşmeler ve palmiyeler başta olmak üzere birçok bitki türü bulunuyor. Manzarası oldukça güzel. Parkta 1,3 kilometre uzunluğunda yürüyüş yolu, havuz ve çocuk oyun alanı bulunuyor. Geceleri daha canlı ve hareketli bir yere dönüşüyor. Park çevresinde birçok kafe ve restoran da mevcut. Buralarda soluklanıp dinlenebilirsiniz.

  • Jalan Alor

kuala-lumpur-Jalan-Alor.jpg

Jalan Alor, muhteşem sokak lezzetleri arayanlar için oldukça ideal bir cadde. Jalan Alor Food Street olarak da bilinen bu caddede, çok sayıda restoran ve sokak yemekleri mevcut. Aynı zamanda Jalan Alor, Kuala Lumpur’un gece hayatının da kalbi sayılır.

  • Thean Hou Tapınağı

kuala-lumpur-thean

Güneydoğu Asya’daki en büyük Çin tapınaklarından biri de Thean Hou Tapınağı. Thean Hou Tapınağı; Budizm, Taoizm, Konfüçyüsçülük ve Mazuizm dinlerinin özelliklerini bir araya getiriyor. Tanrıçalardan Shui Wei Sheng Niang ve Guan Yin’e ek olarak Çin deniz tanrıçası Mazu’nun başka bir adı olan Tian Hou’ya da burada tapılıyor.

  • Kuala Lumpur Şehir Merkezi

kuala-lumpur-sehir-merkezi.jpg

İkiz Kulelerin olduğu şehir merkezi şehrin en görkemli yerlerinden biri. İkiz Kulelerin civarındaki bölge genellikle turistik bölge olarak anılıyor. Burası alışveriş yapmak isteyen ziyaretçiler için oldukça ideal bir yer. Şehir merkezinde alışveriş yapabilir, farklı kültürlere ait birçok şeyi burada bulabilirsiniz.

  • Merdeka Meydanı

kuala-lumpur-merdeka-meydani.jpg

Kuala Lumpur’un en sevilen turistik yerlerinden biri olan Merdeka Meydanı. Burası günümüzde mitingler, halka açık etkinlikler ve Ulusal geçit törenleri için kullanılıyor. Ziyaretçilerin genellikle uğradıkları yerlerden biri olan meydan, şehirdeki en ünlü tarihi binalar ile çevrili. Merdeka Meydanı’nda, insanların genellikle dinlenmek için toplandıkları Viktorya döneminden kalma bir çeşme de bulunuyor. Merdeka Meydanı, Bağımsızlık Meydanı olarak da anılıyor.

  • Petaling Street, Chinatown

kuala-lumpur-Petaling-Street.jpg

Çin Mahallesi, büyük bir kemerin arkasından başlıyor ve Malezya’nın en eski Budist tapınaklarından biri olan Chan See Shu Yuen Tapınağı’na kadar uzanıyor. Cadde, Yeşil Ejderha olarak da bilinen yeşil bir çatıyla kaplı. Petaling Caddesi sokak yemekleriyle de ünlü bir cadde. Aynı zamanda burada görülmeye değer birçok tapınak bulabilirsiniz. Buradaki en ünlü tapınak Sri Mahamariamman Tapınağı. Gelmişken burayı da ziyaret edebilirsiniz.

  • Kuş Parkı

kuala-lumpur-kus-parki

Kuala Lumpur Kuş Parkı muhteşem bir tropik kuşhane olarak biliniyor. Kuş Parkı aynı zamanda vahşi doğada gözlemlenmesi zor olan belirli türlerin davranışlarını inceleyen bilim adamları için önemli bir araştırma merkezi olarak da kullanılıyor. 2.000’den fazla yerel kuş türünü bünyesinde barındırıyor. Parkın içinde bulunan amfi tiyatroda kuş gösteri de yapılıyor. Daha çok çocuklu ailelerin Kuala Lumpur’da gezilecek yerler listesine ekleyebileceği bir yer olduğu söylenebilir.

  • Kuala Lumpur Kulesi

kuala-lumpur-kulesi.jpg

Kuala Lumpur Kulesi, Petronas İkiz Kuleleri’ne ortalama 15 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Güneydoğu Asya’nın en yüksek kulelerinden biri olma özelliği taşıyor. Söz konusu kuleden Kuala Lumpur’un eşsiz bir manzarasını seyredebilirsiniz. Kuala Lumpur Kulesi’nde, dilerseniz manzaraya karşı akşam yemeği yiyebilirsiniz. Kulenin içinde, ters ev müzesi de dahil olmak üzere çeşitli ilgi çekici yerler bulunuyor. Bu tarz alanlarda da vakit geçirebilirsiniz. Hediyelik eşya dükkanlarına uğrayabilir ve bir şeyler alabilirsiniz.

  • Central Market

kuala-lumpur-central-market.jpg

Malezya’nın kültürünü yansıtan eski tarz batik baskılar ve dokumalar, modern sanat, moda ve ev aksesuarlarına kadar her şeyi içerisinde barındıran Central Market oldukça ünlü. Hediyelik eşya gibi şeyler almak isterseniz buraya uğrayabilirsiniz. Her türlü ihtiyacınıza buradan ulaşabilirsiniz.

  • Kelebek Parkı

kuala-lumpur-kelebek-parki.jpg

Kelebek Parkı 5.000’den fazla kelebeğe ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en büyük kelebek parkı olma özelliğini de taşıyor. Kelebek Parkı Perdana Botanik Bahçeleri’nin yanında yer alıyor. Ayrıca kelebek larvalarını ve dünyanın en büyük böcekleri olan gergedan böceklerini de burada inceleyebilirsiniz. Kelebek Parkı, Kuş Parkı’na da oldukça yakın. İki lokasyonu peş peşe gezebilirsiniz. Bu özel Kelebek Parkı’nda eğrelti otları ve egzotik bitkiler de dahil olmak üzere birçok endemik bitki türünü bir arada görebilirsiniz.

Benzer bir kelebek parkını görebilmek için Kuala Lumpur’a kadar gitmenize gerek olmadığını biliyor muydunuz? Konya’da da oldukça çeşitli kelebeklere ev sahipliği yapan bir kelebek parkı var, detaylar için okuyabilirsiniz:

Konya Kelebekler Vadisi’ne Gitmeniz İçin 6 Neden – Giriş Ücretleri ve Ulaşım Bilgileri

  • Batu Caves (Batu Mağaraları)

kuala-lumpur-batu-magaralari

Batu Mağaraları kireçtaşı tepelerinin içinde yer alıyor. Girişin hemen dışında Murugan’ın heykelini de görebilirsiniz. Bu heykel, dünyanın en uzun heykeli olması bakımından da önemli bir yere sahip. Küçüklü büyüklü birçok mağaradan oluşuyor. Bu mağaraların 400 milyon yılda kireç taşından oluştuğu düşünülüyor. Burası Hinduların en önemli ibadet yerleri arasında yer alıyor. Burayı ziyaret edebilir ve eşsiz atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Jamek Camii

kuala-lumpur-jamek-camii

1900’lü yılların başında inşa edilmiş olan Jamek Camii, Malezya’nın en eski camilerinden biri. Klang ve Gombak nehirlerinin buluştuğu yerde bulunması ile birlikte genellikle Mağribi mimari tarzı ile ön plana çıkıyor. Kuala Lumpur gezilecek yerler kapsamında ziyaretçiler caminin bazı bölümlerini uygun kıyafetlerle gezebiliyorlar.

  • Istana Negara

kuala-lumpur-istana-negara

Istana Negara, 2011 yılında yeni bir saray inşa edilmeden önce Malezya kralları tarafından saray olarak kullanılıyormuş. Daha sonrasında Istana Negara, kraliyet müzesine dönüştürülmüş. Sarayın ziyaretçileri, Malezya kraliyeti ile ilgili her şeyi bu müzede öğrenebilirler. Sarayın hemen girişinde yer alan hem modern hem de geleneksel üniformalı kraliyet muhafızları ise ziyaretçilerin Malezya’nın kraliyet ve resmi tören geleneklerine tanık olmaları için her gün nöbet değişimi yapıyorlar. Özellikle bu değişim törenine denk gelirseniz Kuala Lumpur gezinize ait büyük bir anı yaratabilirsiniz. 🙂

  • Kuala Lumpur Ulusal Müzesi

kuala-lumpur-ulusal-muzesi

Ulusal müze, geleneksel bir ev şeklinde biçimlendirilmiş ama aynı zamanda çağdaş bir mimari yapıya sahip eşsiz bir binaya sahip. Geleneksel izlerin modern anlayışla birleştiği bu yapı gerçekten hem dışarıdan hem de içeride sizi etkiliyor. Malezya’nın tarihi ve kültürü hakkında her şeyi öğrenmek istiyorsanız en doğru adres burası. Hatta burada Malay evleri, düğünleri ve av gösterileri gibi şeyler hakkında da bilgi edinebilirsiniz. O yüzden Kuala Lumpur gezilecek yerler listenize ulusal müzeyi eklemeden seyahatinizi bitirmeyin. 🙂

Mina Araç

Merhaba! Benim adım Mina. Bilgisayar mühendisiyim ve yaklaşık 3 yıldır teknik alanda çalışıyorum. Aynı zamanda çeşitli alanlarda içerik yazarlığı yapmaktayım. İçerik yazmak benim için oldukça keyifli ve heyecan verici. Üniversite yıllarından bu yana sektöründe önde gelen birçok yerel ve global firma için SEO uyumlu ürün ve kategori içerikleri yazdım. Amacım, okurlara ilgili konu hakkında bilgi ve ilham vermek oluyor. Okurların hayatlarına değer katacak içerikler sunmak oldukça keyifli ve mutlu edici :)

Yorum ekle