Yolcu360 Blog
korfu-adasi-1 (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Korfu Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Korfu Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Korfu Adası, İyon Denizi’ne karşı huzuru bulacağınız bir Yunanistan gezisi için sizleri davet ediyor. Homeros’un Odessiası’nda “İyonya Adası’nın hazinesi” olan Korfu Adası’nı birlikte keşfetmeye hazır mısınız? 

Korfu Adası Turu

Korfu Adası, Yunanistan’ın kuzeybatısında yer alan, manzarası ile göz kamaştıran bir destinasyon. Özellikle son yıllarda pek çok turisti ağırlayan ada, turizmde önemli bir konuma yerleşmeyi başarıyor. Ülkemize yakınlığı, ikliminin benzerliği ile Yunan Adaları turunun en çok tercih edilen rotası arasında bulunuyor. Akdeniz’in sıcaklığı ve Ege’nin maviliğini kucaklayan Korfu Adası yaz tatilinin vazgeçilmezi. 

korfu-adasi-2.jpg

Eğer siz de bu yaz Yunanistan gezisine çıkmak istiyorsanız havalar çok fazla ısınmadan yola koyulmalısınız. 😉

Korfu Adası’na Nasıl Gidilir?

Yunan Adaları turunun en güzel yanı ise hemen hemen hepsinin ulaşımı oldukça kolaydır. Zaten sınır komşumuz olan Yunanistan’a gitmek Türkiye’den seyahat edecekler için çok basit.

Korfu Adası’na nasıl gidilir? Öncelikle Atina Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra aktarma yolu ile Korfu’ya ulaşabilirsiniz. Alternatif bir diğer ulaşım yöntemi ise Igoumenitsa’ya geldikten sonra Korfu Adası rotalı feribotlar ile yola devam edebilirsiniz. Bu seçenek kendi aracı ile gelenler için hayat kurtaran bir seçenektir. 

Korfu Adası’na Ne Zaman Gidilir?

Bu soruyu biz sizlere soralım. Korfu Adası’na ne zaman gidilir? Sizce Yunan Adaları turu için belli bir zaman var mıdır? İçinizden “Gezmenin zamanı mı olur hiç?” dediğinizi duyar gibiyiz. Haklısınız. 

Dört mevsimi alabildiğine yaşayan, sıcacık Akdeniz İklimi ile Korfu Adası yılın her ayı için seyahate uygun. Fakat “Ben sıcağı sevmem. Bahar esintisi gerek.” diyenlerdenseniz ilkbahar başlangıcı ve yaz bitiminde adayı ziyaret etmenizi öneriyoruz. 

korfu-adasi.jpg

Korfu Adası Tarihi

Korfu, Grekçe’de “tepeler” anlamına geliyor. aslına bakarsanız adanın görünüşü de isminin hakkını veriyor. Tarihi geçmişi M.Ö. 730’lu yıllara dayanıyor. Adriatik Denizi boyunca uzanan Korfu Adası zamanla pek çok medeniyetin hakimiyeti altına giriyor. Özellikle Roma ve Bizans İmparatorlukları adanın kültürel ve tarihsel açıdan şekillenmesinde önemli rol oynuyor. 

Her medeniyetin küçük de olsa bir iz bıraktığı Yunan Adalarından Korfu, tıpkı mozaik gibi rengarenk. Sanattan, mimariye; mutfaktan, edebiyata yaşamın her alanında kozmopolit bir görünüm kazanıyor. 

Coğrafi açıdan önemli bir konuma sahip olan Korfu Adası, Yunanistan’ın “kale kenti” olarak adlandırılıyor. 2007 yılında ise Kastropolis’in, namı diğer “Kale Şehri”nin, eski yerleşim bölümü UNESCO tarafından Dünya Mirası listesinde yerini alıyor.  

Korfu Adası Gezilecek Yerler

korfu-adasi-3.jpg

Korfu Adası, bir tarafta eğlence diğer tarafta huzuru vaad ediyor. Gündüzleri berrak plajlarında serinleyip, geceleri en hareketli mekanlarında gönlünüzce eğlenebilirsiniz. İşte bu yüzden Yunan Adaları turunda Korfu’yu keyif adası olarak değerlendirebiliriz. Sizin için kusursuz bir Korfu Adası gezebileceğiniz yerler listesi hazırladık.

  • Geçmişin Ruhu: Old Town

UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan Old Town sizi geçmişte yolculuğa çıkarıyor. Vaktiyle Venedik egemenliği altında olan şehir görenleri büyülüyor. Burası kendinizi İtalya’da gibi hissedeceğiniz bir silüete sahip. Venedik mimarisinin en güzel dokunuşları arasında kaybolacağınız Old Town, tam bir Akdeniz şehri. Yunanistan gezisi sırasında geçmişin ruhunu kalbinizde yaşamanızı tavsiye ediyoruz. 

  • Büyüleyici Güzellik: Korfu Sahilleri 

Ege Denizi’nin berraklığı Yunanistan tarafından da etkisini gösteriyor. Yunan Adaları turunun en keyifli yanı incecik kumsallarında ruhunuzu dinlendirmek. Korfu Adası’nda size iyi gelecek, büyüleyici sahillere sahip. 

Paleokastritsa Plajı listenin ilk sırasında yer alıyor. Yemyeşil tepelerin ardında gülümseyen plaj bölgenin en popülerler sahillerinden. Bunun yanı sıra Agios Georgios, Agios Stefanos, Porto Timoni de Korfu Adası’nın büyüleyici plajları arasında. Dalış severleri de unutmadık. Aşk Kanalı olarak bilinen Canal D’Amour için sualtı meraklılarına görsel bir şölen diyebiliriz. 

  • Avusturya’dan Kalan: Achillion Sarayı 

1890 yılında dönemin Avusturya kralı Otto, yeğeni için özel bir saray inşa ettirir. Korfu Adası’nın 12 km güneyinde bulunan saray Achillion Sarayı’dır. Kıyıya konumlanan saray nefes kesen manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Hem tarihi hem mimari açıdan önemli bir yere sahip Achillion Sarayı, Korfu Adası gezebileceğiniz yerler arasında ilk sıralarda. 

  • Çiçekler İçerisinde: Paleokastritsa Manastırı

Geçmişi 1228 yılına kadar uzanan Paleokastritsa Manastırı, Bizanslılar Dönemi’nden kalma. Yüzyıllara meydan okuyan tarihi manastır çiçekler içerisinde, doğa ile iç içe hala ayakta. Korfu Adası’nın en güzel manzaralarından birine sahip olan Paleokastritsa Manastırı’nın içinde müze de yer alıyor. Eğer Manastırın yanındaki toprak yoldan yürürseniz karşınıza çıkan manzara sizleri büyüleyecek.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle