Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Köln Gezi Rehberi / Köln Müzeleri ve Gezilecek Yerler / Almanya

Köln Gezi Rehberi / Köln Müzeleri ve Gezilecek Yerler / Almanya

Alman mimarisinin en iyi örneklerinin bulunduğu ve birbirinden değerli tarihi eserin sergilendiği müzeleri ile Köln, gezilip görülmesi gereken şehirlerden biri.

Almanya’nın önde gelen şehirleri arasında yer alan Köln köklü tarihi ve zengin kültürel mirası ile görülmeye değer şehirlerden biri. Ren Nehri üzerinde yer alan Köln Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin en büyük şehri olması ile de ayrı bir öneme sahip. Heybetli yapılarıyla hayranlık uyandıran Köln’de gezip görülmesi gereken yerleri birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

Köln’e Nasıl Gidilir?

Batı Almanya’da yer alan Köln’e İstanbul’dan haftanın her günü uçuş imkanı bulunuyor. İstanbul Köln arası uçak yolculuğu yaklaşık 3.5 saat sürüyor. Köln Bonn Havalimanı ise şehir merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Dilerseniz yolcu360 online araç kiralama hizmeti ile Köln Bonn Havalimanı havalimanından araç kiralayarak dilerseniz Köln merkezden araç kiralayarak Aachen, Düsseldorf, Dortmund gibi civar şehirleri de gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.

 

Köln Gezilecek Yerler

Köln gezinize ilk olarak dünyaca meşhur Köln Katedrali ile başlamanız şehre kısa sürede ısınmanızı sağlayacak. Yapımı 632 yıl süren ihtişamlı Köln Katedrali şehrin adeta simgesi konumunda. Gotik mimarisiyle görsel şölen sunan katedral Avrupa’nın en büyük gotik kilisesi unvanına sahip. Gezinize Old Town (Eski Şehir) meydanı ile devam ederseniz tarihi evler arasında nostalji yolculuğuna çıkabilirsiniz. Butikler, restoran ve kafelerle çevrili meydan pek çok çeşme ve anıta da ev sahipliği yapıyor.

 

Alışveriş tutkunlarının not etmesini önerdiğim yerlerden biri ise Hohe Caddesi. Giyim, aksesuar, hediyelik eşya gibi aradığınız pek çok şeyi bulabileceğiniz Hohe Caddesi günün her saati kalabalık. Köln’de alışveriş yapmak isteyenler için Schildergasse de fazlasıyla ilgi çekici. Köln’ü kuş bakışı görmeye ne dersiniz? Sadece bahar ve yaz aylarında hizmet veren Köln teleferiği ile Eski Şehir bölgesini tepeden görme şansı bulabilir ve birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Köln’e yaz aylarında gitmeyi düşünüyorsanız Flora ve Botanik Bahçesi’ni gezi listenize mutlaka eklemenizi öneririm. Farklı bitki ve çiçek türlerini bir arada görebileceğiniz Flora ve Botanik Bahçesi’ne giriş ücretsiz. Dilerseniz yürüyüş mesafesindeki Hayvanat Bahçesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Köln gezinize daha fazla keyif katmak isterseniz Ren Nehri turuna katılabilir, şehri bir de nehirden gözlemleyebilirsiniz.

Köln Müzeleri

Almanya’nın dördüncü büyük şehri Köln eşsiz mimarisinin yanı sıra kültür&sanat yönünden de ziyaretçilerini mest ediyor. İşte bu güzel şehirde keşfedebileceğiniz en iyi 5 müze…

  • Ludwig Müzesi

Modern sanat koleksiyonu ile beğeni toplayan Ludwig Müzesi Köln gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz önemli müzelerin başında geliyor. Andy Warhol, Picasso gibi çağdaş sanatın önde gelen isimlerinin yer aldığı Ludwig Müzesi 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık. Müzedeki bütün koleksiyonları görmek isterseniz giriş ücreti 11 euro iken 18 yaş altındakilerin ücretsiz giriş yapabileceğini hatırlatmak isterim.

 

  • Wallraf-Richartz Müzesi

Köln’ün önde gelen müzeleri arasında yer alan Wallraf-Richartz Müzesi Ortaçağ döneminden başlayarak 20. yüzyıla uzanan geniş bir seçkiye sahip. 17. yüzyılın en gözde ressamları arasındaki Rubens ve Rembrandt’ın eşsiz eserlerini yakından görme fırsatı bulabileceğiniz Wallraf-Richartz Müzesi süreli sergilere de ev sahipliği yapıyor. Pazartesi günleri ziyarete kapalı olan müzeyi Salı-Pazar günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Wallraf-Richartz Müzesi’ne giriş ücreti ise kişi başı 8 euro.

  • Roma-Germen Müzesi

Paleolitik dönemden Orta Çağ’a kadar Köln ve çevresinin arkeolojik mirasını gözler önüne seren Roma Germen Müzesi Köln’de görülmeye değer müzeler arasında yer alıyor. Müzenin paha biçilemeyen eserinin başında ise dünyaca ünlü Dionyos mozaikleri geliyor. 4500 metrekarelik bir alana sahip müze sizleri 100 bin yıl öncesine götürüyor. Roma Germen Müzesi’ne giriş ücreti yetişkinler için 3 euro iken 18 yaş altı çocuklar için 1 euro.

  • Parfüm Müzesi

Mis gibi parfüm kokuları eşliğinde keyifli bir gezintiye çıkmaya ne dersiniz? Parfüm üreticisi Johann Maria Farina’nın koleksiyonlarının sergilendiği müzede üretim odalarını ziyaret edebilir, sanat eserlerini inceleyebilirsiniz. Parfüm Müzesi sadece rehberli tur eşliğinde ziyaret edilebildiği için biletinizi internetten ayırtmanızı öneririm. Tur süresi 45 dakika olup ücret ise kişi başı 5 euro.

  • Kolumba Müzesi

Listemizin sonunda kentin en eski müzelerinden biri olan Kolumba Müzesi var. Eski St. Kolumba Kilisesi’nin kalıntıları üzerine inşa edilen müze İsviçreli mimar Peter Zumthor tarafından tasarlanmış. Hem tarihi hem çağdaş dini eserlerin sergilendiği Kolumba Müzesi salı günleri hariç diğer günler 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Yorum ekle