Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kimlikle Girilebilen Ülkeler: Sadece Kimliğinizle Girebileceğiniz 6 Ülke

Kimlikle Girilebilen Ülkeler: Sadece Kimliğinizle Girebileceğiniz 6 Ülke

Kimlikle girilebilen ülkeler var mı? Seyahat etmek isteyip de vize süreçlerinden yılanlar için kimlikle gidilen ülkeler konusu önem kazanıyor. Gerçekten de henüz görmediğiniz yerler ise nüfus cüzdanıyla gidilecek ülke sayısı da az değil. Kimlik göstererek gidilebilen bu ülkeleri birlikte keşfedelim.

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Kimlikle Gidilebilen Ülkeler Listesi

Yurtdışına seyahat ederek farklı kültürleri, yaşam tarzlarını ve tarihlerini öğrenmek hemen hemen herkesin hayalleri arasında bulunuyor. Standart uygulamalarda yurtdışına çıkmak için başta pasaport olmak üzere birçok belgeyi hazırlamak gerekiyor. Özellikle vize alma süreci bazı ülkeler için epey zor. Bunun yanında pasaportsuz, evrak peşinde koşmadan da yurtdışı tatili yapılabilecek ülkeler bulunuyor. 

Sadece yeni Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını kullanarak seyahat edebileceğiniz bu ülkeler, seyahat sürecini daha kolay ve hızlı hale getiriyor. Yazımızda, sadece kimlik kartınızla gidebileceğiniz ülkeleri, kimlik kartı ile seyahat koşulları gibi detayları bulacaksınız. Ancak, gidilebilecek ülkelerin seyahat süreleri, giriş şartlarının zaman içinde farklılık gösterebileceğini unutmayın.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

kimlikle-girilebilen-ulkeler.jpeg

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yalnızca kimlik kartları ile KKTC’ye 30 günü aşmamak koşuluyla giriş yapabiliyor. 30 günden daha uzun süreli ülkede kalmak istiyorsanız pasaportla giriş yapmanız gerekiyor. Bu şekilde 90 güne kadar vizesiz olarak KKTC’de kalabilirsiniz. Ülkeye, yeni çipli kimlik kartını göstererek girebilirsiniz.  

Havayolu ulaşımı ile KKTC’nin başkentine kolaylıkla ulaşılabiliyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon, Bodrum, Diyarbakır, Adana gibi birçok şehirden Lefkoşe Ercan Havalimanı’na birçok uçuş bulunuyor. Aktarmalı veya direkt uçuşları kullanarak ortalama 2 saatte Lefkoşe’ye ulaşabilirsiniz. Buradan Lefkoşa, Girne, Gazimağusa gibi şehirleri gezebilir, KKTC’nin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Maraş Mahallesi, İkon Müzesi, Barbarlık Müzesi gibi ülkenin tarihine ışık tutan merkezleri gezebilirsiniz. Denizin ve güneşin de tadını çıkarabileceğiniz ülkenin renkli bir gece hayatı da bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile tatillerinizi, özel günlerinizi KKTC’de değerlendirebilir, yeni iş bağlantıları için kolaylıkla seyahat edebilirsiniz. 

Yolcu360, Lefkoşe uçak bileti seçeneklerinde size en uygun özel fiyatları sunuyor. Buradan planladığınız tarih için uçak biletini kolaylıkla bulabilir ve rezervasyonunuzu yapabilirsiniz. Aynı zamanda Ercan Havalimanı için kiralık araç rezervasyonunuzu da yapabilirsiniz. Tatil planlarınızda Yolcu360’ın yanınızda olduğunu unutmayın. 

Azerbaycan

kimlikle-girilebilen-ulkeler-.jpeg

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren Azerbaycan’a sadece yeni çipli kimlik kartı ile giriş yapabiliyor. İki ülke vatandaşları karşılıklı olarak pasaporta ihtiyaç duymadan, sadece yeni tip çipli kimlik kartları ile 90 güne kadar seyahat edebilecek. Bu karar Azerbaycan’a yapılacak ticari, eğitim ve kültürel gezileri daha kolay ve pratik hale getiriyor. Türkiye’nin birçok kentinden Bakü Haydar Aliyev Havalimanı’na doğrudan veya aktarmalı uçuşlar bulunuyor. Vize ve pasaport gibi işlemlerle uğraşmadan Azerbaycan’ı keşfetme olanağı bulabileceğiniz bu fırsatları değerlendirmenizi öneriyoruz.

“Kafkasların Paris’i” olarak anılan Bakü’yü ziyaretinizde tarihi ve kültürel turlara katılabilirsiniz. Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan kent, modern mimarisi ve tarihi dokusunun harmanlandığı büyüleyici bir yerdir. Düzenli sokaklarında dolaşmaktan büyük keyif alabileceğiniz kentte, muhteşem parkları, bulvarları, müzeleri gezebilirsiniz. Bibi Heybat Camii, Şirvanşahlar Sarayı ve Ateş tapınağı gibi mistik izler taşıyan lokasyonları keşfedebilir, Azerbaycan mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz. 

Yolcu360 Bakü uçak bileti aramasında onlarca uçuş arasından size uygun ve en iyi fiyatlı uçuşları listeleyerek seçimlerinizi kolaylaştırıyor. Erken rezervasyon veya son dakika fırsatları için de Yolcu360’ı kullanabilirsiniz.

Gürcistan

kimlikle-girilebilen-ulkeler-2.jpeg

Gürcistan’a seyahat etmek isteyen vatandaşlar, yeni çipli kimlik kartı ile pasaporta gerek duymadan iki ülke arasında seyahat edebiliyor. Bunun yanında diplomatik, hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaportları ile 90 güne kadar vizesiz gezebiliyor. 

Gürcistan’a gitmek isteyen Türk vatandaşlarına ülkeye giriş sırasında giriş- çıkış formu veriliyor. Seyahat süresince kimliğinizle birlikte bu formu yanınızda taşımak ve istenildiğinde göstermek zorundasınız. Gürcistan’a ziyareti için hem otobüs hem de uçak seferlerini kullanabilirsiniz. Türkiye’nin birçok havalimanından Batum Havalimanı ve Tiflis Havalimanı’na uçuşlar bulunuyor. Her iki ulaşım yöntemini de kullanarak Gürcistan’ın farklı bölgelerini keşfedebilirsiniz. Gürcistan’ı kolaylıkla keşfetme olanağı sunan bu uygulama ile Kafkasların kültürel merkezlerini gezebilir, lezzetlerini tadabilirsiniz. 

Seyahatlerinizde hep yanınızda olan Yolcu360 Tiflis uçak bileti seçimlerinizde size en uygun seçenekleri sunar. Bunun yanında Batum uçak bileti için de Yolcu360’ı kullanabilir, seyahat bütçenizi en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. 

Moldova

kimlikle-girilen-ulkeler-1.jpeg

Türk vatandaşları 19 Şubat 2019 tarihinde yürürlüğe giren “Kimlikle Seyahat Anlaşması” çerçevesinde çipli kimlik kartı ile Moldova’yı gezebiliyorlar. Ülkeye giriş yapmanın en kolay ve yapmanın en ideal şekli Kişinev havalimanını kullanmaktan geçiyor. Türkiye’den ülkenin tek havalimanı olan Kişinev Havalimanına, Ankara, İstanbul ve İzmir’den aktarmasız uçuşlar bulunuyor.  

Bağımsızlığını 1991 yılında Sovyetler Birliğinin dağılmasıyla kazanan ülkenin kültürel mirasında, Rumen ve Sovyet etkilerini görebilirsiniz. Başkent Kişinev, doğal güzellikleri, tarihi dokusuyla gezginleri kendine çekiyor. Estetik mimarisi ile Su Kulesi, Rus mimarisinin karakteristik özelliklerini taşıyan “İsa’nın Doğuşu Katedrali” şehirde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Manastırları, şarap mahzenleri, müzeleri, bahçeleri ile kent, ülkenin önemli turistik merkezleri arasında bulunuyor.

Kişinev uçak bileti için Yolcu360 sizin yanınızda! Burada ülkenin başkentine olan tüm uçuş alternatiflerini inceleyebilirsiniz. En ekonomik uçuşları bir arada görebileceğiniz Yolcu360 üzerinden bilet rezervasyonunuzu yaparak seyahatinizin ana hatlarını oluşturabilirsiniz.

Sırbistan- (Protokollerin Tamamlanması Bekleniyor)

kimlikle-girilebilen-ulkeler-3.jpeg

7 Eylül 2022 tarihinde imzalanan protokole göre Sırbistan, pasaportsuz seyahat için karşılıklı anlaşma yapılan ülkeler arasında bulunuyor. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasından sonra yayınlanarak anlaşma yürürlüğe konulacak.  Ancak, 12 Temmuz 2010 tarihinde imzalanan anlaşma gereği, iki tarafta da pasaportlar için 90 güne kadar olan seyahatlerde vize işlemi uygulamayacak. Bunun da büyük bir avantaj olduğunu söyleyerek Sırbistan’ı keşfetmenizi öneriyoruz. Sırbistan’a en hızlı ve konforlu şekilde havayolunu kullanarak ulaşabilirsiniz. 

En İyi 10 Belgrad Gece Kulübü – Belgrad Gece Hayatı

Türkiye’den Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’na direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunuyor. Ülkenin en büyük kenti olan Belgrad, tarihi değerleri ve kültürel çeşitliliği ile yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğruyor. Burada Belgrad Kalesi, Nikola Tesla Müzesi, Kelle Kulesi gibi önemli yerleri gezebilir, kentin tarzını keşfedebilirsiniz. Sırbistan uçak bileti için Yolcu360’ı ziyaret edebilir, planlarınıza ve bütçenize en uygun seçimleri kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Bosna – Hersek – (Protokollerin Tamamlanması Bekleniyor)

kimlikle-girilebilen-ulkeler-4.jpeg

Türkiye Cumhuriyeti çipli kimlik kartıyla seyahat edilebilecek ülkeler arasına Bosna- Hersek de ekleniyor. Türkiye ve Bosna – Hersek arasında pasaportsuz seyahat için gerekli anlaşmalar imzalandı. Gerekli protokoller tamamlandıktan sonra büyükelçiliklerden duyurularak, kimlik kartı ile seyahatler başlayacak. Halihazırda ülkeye girişlerde pasaport uygulaması devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlar, ülkeye yapacakları turistik ziyaretlerde 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde vize uygulamasından muaftır. Bu da Bosna-Hersek’i tatil ve kültür turları için öncelikle tercih edilen ülkeler arasına sokuyor.  Ülkeye en hızlı ve konforlu şekilde havayolunu kullanarak ulaşabilirsiniz. Saraybosna, Mostar, Banja Luka gibi kentlerin havalimanlarına Türkiye’den aktarmalı ve direkt uçuşlar bulunuyor. 

Ortaçağdan Osmanlı İmparatorluğuna, Avusturya-Macaristan imparatorluğundan Yugoslavya’ya kadar zengin bir tarihi geçmişe sahip olan ülke,  Balkan coğrafyasının kalbi durumundadır. Saraybosna ziyaretinizde kendinizi zaman yolculuğunda hissedebilirsiniz. Başçarşı, Latin Köprüsü, Kutsal Kalp Katedrali, Brusa Bedesteni gibi birçok tarihi yapıyı burada görebilirsiniz. Mostar uçak bileti alarak, Balkanlar’ın en cazibeli ve dikkat çekici şehrini gezebilirsiniz. Burada başta Mostar Köprüsü olmak üzere, birçok Osmanlı eserini görme fırsatı bulabilirsiniz. Eğri Köprü, Eski Köprü, Bakırcılar Çarşısı, Blagay Tekkesi, Tara Kulesi kentte görebileceğiniz önemli yerler arasındadır.

Bosna-Hersek gezisine Saraybosna uçak bileti alarak başlayabilirsiniz.  Yolcu360, uçak bileti arayışlarında birçok alternatifi bir arada sunarak seçimlerinizde kolaylık sağlıyor. Filtreleme sistemini kullanarak bütçenize en uygun seçenekler arasından uçak bileti seçiminizi yapabilirsiniz. Mostar veya Saraybosna için şehir içi ulaşımda kullanmak üzere Yolcu360 araç kiralama sayfasından rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz. Kaliteli ve güvenilir araç kiralama şirketleri ile işbirliği içinde olan Yolcu360, farklı firmaların beklentinize uygun seçeneklerini size sunuyor. 

Uygun fiyata uçak bileti bulmak için mutlaka Yolcu360’ın ucuz uçak bileti seçeneklerini inceleyin. Böylece belirlediğiniz destinasyona düzenlenen uçuşlar içinde en uygun olanı hızlıca keşfedebilirsiniz. Seyahatleriniz için bütçenizi keyifle yönetebileceğiniz uygulama ile avantajlı fiyatlarla uçak bileti alabilirsiniz. 

Yorum ekle