Yolcu360 Blog
odemis-kayak-merkezi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ödemiş Kayak Merkezi Rehberi ve 2024 Fiyatları

Ödemiş Kayak Merkezi Rehberi ve 2024 Fiyatları

Ödemiş Kayak Merkezi, İzmir’in Ödemiş ilçesi Bozdağ Beldesi sınırları içinde yer alıyor. Bölge, Bozdağların doğal güzellikleri ve kış turizm olanakları ile kış tatili yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Adını hem bulunduğu dağa hem de beldeye borçlu olan Ödemiş Bozdağ Kayak Merkezi, beş yıllık aranın ardından tekrar hizmete açıldı. Çığ tehlikesine karşı birçok etkili önlemlerle güvenlik standartları yükseltilen tesis, ziyaretçilerine güvenli aktivite ortamı sunuyor. İzmir’e sadece 110 km uzaklıkta olan Ödemiş Kayak Merkezi, yerli ve yabancı kayak severlerin ziyaret listesinde bulunuyor. Modern pistleri ile kayak için ideal koşullar sunan merkez, hem acemi hem de profesyonel kayakçıların ilgisini çekiyor. Aile tatili için ideal koşullar sunan tesiste, çocuklu ailelerin kızak kayabileceği pist de yer alıyor. Ziyaretçilerine doğanın kucağında mükemmel kış tatili sunan tesis, İzmir’in en çok ziyaret edilen bölgeleri arasında bulunuyor. Günübirlik kayak yapabileceğiniz Ödemiş Kayak Merkezi, size unutulmaz anılar ve kışın tadını çıkarabileceğiniz bir atmosfer sunuyor.

Ödemiş Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Ödemiş ilçesinde bulunan kayak merkezine, İzmir merkezden ve çevre illerden kolaylıkla ulaşılabiliyor. İzmir’e 2 saat uzaklıkta olan tesise, Ödemiş merkezden 1 saatlik yolculukla ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir’den Ödemiş Kayak Merkezi’ne iki farklı güzergahı kullanarak gitmek mümkündür. Araç kiralama ya da özel aracınızla ulaşım seçeneğiyle seyahat etmek isterseniz aşağıdaki güzergahları kullanabilirsiniz. 

  • İzmir – Kemalpaşa – Turgutlu – Sart – Bozdağ yolu (110 Km)
  • İzmir – Torbalı – Bayındır veya Tire – Ödemiş – Birgi veya Gölcük – Bozdağ yolu (130 Km)

İzmir’den Ödemiş’e toplu taşıma araçlarını da kullanarak ulaşabilirsiniz. Bunun için İzmir otobüs terminaline ulaşarak, Bozdağ servislerini kullanabilirsiniz. Bozdağ beldesinde servisten indikten sonra, 9 km uzaklıkta olan kayak merkezi için taksi hizmetinden faydalanabilirsiniz. 

Ödemiş Kayak Merkezi’ne ulaşım için farklı seçenekler sunan tur şirketlerini de tercih edebilirsiniz. Bu seyahat firmaları genellikle güvenli ve konforlu yolculuk imkanı sunarak, kış tatilinizin keyfini sürmenize yardımcı olabilirler. Bu tip firmalar kayak merkezine günlük tur ya da Ödemiş, Birgi, Gölcük, Salihli Kaplıcaları gibi aynı rota üzerindeki İzmir’de görülmesi gereken yerleri içeren geziler düzenleyebiliyor. Ödemiş Kayak Merkezine ulaşım süresi, tercih ettiğiniz ulaşım yöntemine ve detaylarına göre değişebilir. Seyahat planınızı yaparken hava ve yol koşullarını göz önünde bulundurmanız, aracınızda kış koşullarına uygun ekipman olması önerilir. Ödemiş araç kiralama fiyatlarına yolcu360.com ile bakabilirsiniz. Ödemiş’te uygun fiyatlı kiralık araç bulmak ve kiralamak üzere sistem üzerinden fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. 

Ödemiş Kayak Merkezi Hakkında

Ormanlarla kaplı Bozdağlar, konum olarak İzmir, Aydın, Manisa illeri arasında kalıyor. Ödemiş Kayak Merkezi, dağın zirvesine en yakın yerleşim birimi olan Bozdağ beldesinde bulunuyor. Dağın 1540’ıncı metresinde konumlanan tesis, çığ projeleriyle güçlendirilerek 2024 sezonunda ziyarete açıldı. Her yıl Şubat ayında “Dağcılık Şenlikleri” düzenlenen Bozdağ’da “Yamaç Paraşütü” için de uygun koşullar bulunuyor. 

Doğa tutkunlarının gözdesi konumunda olan Bozdağ, Ödemiş Kayak Merkezi’nin sunduğu imkanlarla Ege bölgesinin cazibe merkezleri arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan kayak merkezi, dağın kış mevsiminde sürekli kar yağışı alan bölgesinde bulunuyor. Aralık ayından Mart ayına kadar kayak yapabileceğiniz bölgede, mevsim koşullarına göre kar seviyesi 80-120 cm arasında değişiyor. Akdeniz iklim koşullarının hüküm sürdüğü kayak merkezine sadece kış sezonunda gitmek zorunda değilsiniz. Bu bölgede bahar ve yaz aylarında doğa yürüyüşleri, dağ tırmanışları gibi etkinlikleri yapabilirsiniz. Kamp yapmaya da uygun alanlar olan bölgede doğa ile iç içe tatil planlayabilirsiniz. 

Ödemiş Kayak Merkezi’nde Yapabilecekleriniz

Doğal güzellikleri ile ünlü Bozdağ’ın eteklerinde bulunan Ödemiş Kayak Merkezi, doğa ve kış sporu tutkunları için ideal ortam sunuyor. Ormanlık alanlarla çevrili tesisin içinde ve çevresinde piknik alanları ve mesire yerleri bulunuyor. Beyaz örtüyle kaplı dağların ortasında, çam ağaçları arasında hizmet veren tesis, şehrin karmaşasından kaçmak isteyenlerin günübirlik dinlenme ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. Farklı zorluk seviyelerinde pistleri bulunan kayak merkezi, eşsiz manzaralar eşliğinde kış sporlarını yapma imkanı sunuyor. Hem kayak hem de snowboard yapabileceğiniz tesiste dilerseniz kızak kiralayarak keyifli zaman geçirebilirsiniz. Daha önce hiç kayak yapmadıysanız, profesyonel eğitmenler eşliğinde kayak tekniklerini öğrenebilirsiniz. Böylece güvenli şekilde pistlere çıkabilirsiniz.

Ödemiş Kayak Merkezi’nde kış doğasının sunduğu eşsiz manzaraları seyredebilirsiniz. Teleski ve telesiyej kullanarak pistlere çıkabilir, bu süreçte doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Dilerseniz çevredeki yürüyüş yollarını kullanarak, temiz havada yürüyerek, çevrenin güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Ege’nin Uludağ’ı adı verilen bölgede, karlarla kaplı dağlar ve doğal bitki örtüsü ziyaretçilerine muhteşem manzaralar sunuyor. Ödemiş Kayak Merkezi, kış tatilini doğayla iç içe geçirerek, kayak aktiviteleri yapmak isteyenler için önemli bir destinasyondur.

Ödemiş Kayak Merkezi Pistleri

Ödemiş Kayak Merkezi nasıl

Bozdağ’ın kuzey yamacında bulunan Ödemiş kayak Merkezi’nin pistleri 1530 metreden başlayıp 2160 metreye kadar değişiyor. Bu tesiste, Alp disiplini kayak uygulamaları yapabileceğiniz üç adet mekanik kayak pisti bulunuyor. Pistlerden birisi diğerlerine oranla daha dik olduğundan profesyonellerin tercihleri arasında yer alıyor. Düzlükte olan kayak pisti daha az eğimi ile çocuklu aileler ve acemiler için güvenli kayma olanakları sağlıyor. Ödemiş Kayak Merkezi’nde kızak, snowboard ve kayak aktiviteleri yapılabiliyor.

Ayrıca, arası yaklaşık 350 metre olan iki tepe arasında teleski ile ulaşım yapabilirsiniz. Ödemiş kayak merkezinde  pist uzunluklarının toplamı 3000 metre kadardır. Kayak tutkunları için ideal olan pist koşulları olan tesiste, amatörden profesyonele, her seviyeden kayakçı keyifli vakit geçirebilir. 

Ödemiş Kayak Merkezinde kayakçıları hızlı şekilde pist başlangıcına ulaştırmak için 2 adet telesiyej bulunuyor. Telesiyej hatlarından biri 650 metre çıkıp 1200 metre inebiliyor. 1560 metre yüksekliğe çıkan diğer telesiyej 1000 kişi taşıma kapasitesi ile hizmet veriyor. 

Ödemiş Kayak Merkezi 2024 Fiyatları

19 Ocak 2024 tarihinde açılan Ödemiş Kayak Merkezi’nin sezon için skipass fiyatları belli oldu.

  • Teleski 1 çıkış ücreti: 50 TL.
  • Teleski 5 çıkış ücreti: 200 TL
  • Teleski 10 çıkış ücreti: 350 TL
  • Teleski 20 çıkış ücreti: 600 TL 

Ödemiş Kayak Merkezi kayak kiralama fiyatları da şu şekildedir.

  • Snowboard kiralama ücreti: 350 TL
  • Kayak kiralama ücreti: 300 TL
  • Kızak Kiralama ücreti (1 saat) 150 TL

Ödemiş Kayak Merkezi’nde acemi ziyaretçiler için kayak dersleri de veriliyor. Bu dersler için saat ücretlerini aşağıda bulabilirsiniz.

  • Kayak Eğitimi (1 kişi) 1000 TL
  • Kayak Eğitimi (2 kişi) 1500 TL
  • Kayak Eğitimi (4 kişi) 3000 TL

Ödemiş Kayak Merkezi giriş ve otopark fiyatları aşağıdaki şekildedir;

  • Yaya giriş ücreti: 25 TL
  • Motosiklet giriş ücreti: 100 TL
  • Araba giriş ücreti: 150 TL
  • 18 kişilik midibüs giriş ücreti: 450 TL
  • Midibüs giriş ücreti: 700 TL
  • Otobüs giriş ücreti: 1000 TL

Ödemiş Kayak Merkezi 2024 Açılış Ve Kapanış Saatleri

Ödemiş Kayak Merkezi

İzmir Ödemiş Kayak Merkezi’nin 2024 sezonu için açılış ve kapanış saatleri belli oldu. Günübirlik ziyaretçilerini bekleyen tesis, hafta içi ve hafta sonu 10:00 ve 18:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Ödemiş Kayak Merkezi İletişim

Ödemiş Kayak Merkezi iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir.

Telefon: 0850 303 4777

Web sitesi: bozdagkayaktesisi.com

Ödemiş Kayak Merkezi, kar yağış durumuna bağlı olarak ziyaretçi kabul ediyor. Yeterli kar yağışı olmadığında tesisin işleyişi randımanlı olmuyor. Bu durumu göz önünde bulundurarak Ödemiş Kayak Merkezi için tatil programı yapmadan önce tesisle iletişime geçmeniz önerilir. 2024 yılında tesis hizmete açıldı. 

 

Yorum ekle