Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Gümüşlük gezi rehberi / Bodrum’un yanı başında bir cennet / Muğla

Gümüşlük gezi rehberi / Bodrum’un yanı başında bir cennet / Muğla

Gümüşlük genellikle Bodrum’da nereye gidilir sorusunun cevabını arayanların uğradığı bir tatil rotasıdır.

Gümüşlük nerede ve nasıl gidilir?

Gümüşlük Bodrum Yarımadası’nın en şirin beldelerinden biri. Yalıkavak ve Turgutreis’e komşu olan Gümüşlük deniz kenarına sıralanan balık restoranları, el sanatları çarşısı, kafeleri ile görülmeye değer. Özellikle gün batımına yakın seyrine doyulmaz manzaralar sunan Gümüşlük Bodrum merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bodrum araç kiralama ve Milas-Bodrum Havalimanı araç kiralama fiyatlarına bakmadan yola çıkmamanızı tavsiye ederim. Çünkü bu güzel beldeye ulaşım için en mantıklı seçenek araba kiralama olacaktır. Yolcu360‘tan uygun fiyatlara bir araç bulabilirsiniz.

Gümüşlük ‘ün tarihi

Gümüşlük’ün tarihi ise yüzyıllar öncesine dayanıyor. Antik çağdaki ismi Myndos olan Gümüşlük’te ilk olarak Lelegler ikamet etmiş ve beldenin yakınlarındaki Bozdağ üzerine yerleşmişler. Leleglerden sonra Persler ve Karyalılar’ın egemenliğine giren Myndos aslında arkeolojik bir sit alanı. Ancak yüzyıllar boyunca doğa afetler nedeniyle büyük bir bölümü su ve toprak altında kaldığı için “Batık Şehir” unvanı almıştır.

Gümüşlük sahilinin tam karşısında yer alan Asar Adası günümüzde Tavşan Adası olarak biliniyor. Burası da aslında antik kentin önemli bir bölümü. Sahilden taşlar üzerinde yürüyerek ulaşılabilen Tavşan Adası’nda kazılar devam ediyor. MÖ. 3 yüzyıla ait kilise, mezarlar ve evler kazı sonucu gün yüzüne çıkartıldı. Adada bir zamanlar tavşanlar yaşadığı için ismi Tavşan Adası olarak değiştirilmiş ancak günümüzde sayıları yok denecek kadar az. Kazı çalışmaları nedeniyle ada ziyarete kapalı.

Gümüşlük ‘te ne yapılır?

Sahile inerken sağlı sollu dükkanlar dikkatinizi çekecek. Burası El Sanatları Çarşısı. Rengarenk takılar, objeler, kıyafetler, kolay kolay başka yerde göremeyeceğiniz tasarımlar burada mevcut 🙂 Gelmişken mutlaka uğramanızı öneririm. Hem kendiniz hem sevdikleriniz için hatıra ürünler bulabilirsiniz.

Gümüşlük ‘te nerede ne yenir? Mekanlar ve eğlence noktaları…

Gümüşlük denince akla ilk olarak balık restoranları geliyor. Bodrum’daki en ünlü balık restoranlarının büyük bir bölümü sahilde yer alıyor. Üstelik dekorasyonları da oldukça şık. Mimoza, Karafaki, Yakamoz, Melengeç Gümüşlük’ün meşhur balık restoranlarından sadece birkaçı. Özellikle gün batımına yakın saatlerde gelirseniz nefis manzaraya karşı kadehinizi kaldırabilir, taptaze mezeler ve balıklar eşliğinde harika bir akşam geçirebilirsiniz. Off Gümüşlük ve Jazz Cafe Gümüşlük ise gece eğlenceyi uzatmak isteyenler için en iyi mekanlar arasında.

Klasik müziğe merakınız varsa her yıl düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin programına mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim. Temmuz-Eylül arası düzenlenen festivalin biletleri internet üzerinden satın alınabiliyor. Eğer siz de bu yaz Bodrum planı yapıyorsanız bu güzel beldeye uğramadan tatilinizi sonlandırmayın.

Yorum ekle