Yolcu360 Blog
en iyi kıbrıs sahilleri, famagusta hayalet şehir
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > En İyi Kıbrıs Sahilleri & Plajları: Kıbrıs’ta Nerede Denize Girilir?

En İyi Kıbrıs Sahilleri & Plajları: Kıbrıs’ta Nerede Denize Girilir?

Kıbrıs sahilleri listemizle karşınızdayız.

Kuzey Kıbrıs şüphesiz denizin, kumun, güneşin tadını çıkarmak muazzam bir yer. Ayrıca pek çok plaj seçeneği sunması da tercih edilebilir olmasında önemli bir faktör. Su sporları gibi birçok aktivite de sunan plajlar turistlerin gözdesi.

En iyi Kıbrıs plajlarına ulaşım imkanları da oldukça kolay. Gerek özel aracınızla gerekse taksi ve dolmuşlarla plaj bölgelerine ulaşabiliyorsunuz. Gelelim en iyi Kıbrıs plajlarına ve sahillerine. Kıbrıs’ta nerede denize girilir? En iyi Girne plajları nerede, en iyi Kıbrıs sahilleri nerede, Kıbrıs’ta en iyi deniz nerede? Detayları sizler için derledik.

kıbrıs sahilleri, palmiye ağaçları, plaj, kumsal

En İyi Kıbrıs Sahilleri & Plajları

Glapsides Plajı

Kuzey Kıbrıs kent merkezine 57 kilometre uzaklıkta olan Glapsides Plajı, Gazimağusa’da yer alıyor. Plaja şahsi aracınızla gitmek için Gazimağusa – Lefkoşa yönünde ilerlemeniz gerek. Tuzla tabelasını gördükten sonra sahile kadar devam etmeniz gerekiyor.

kıbrıs sahilleri, glapsides plajı

Ayrıca bölgeye Tuzla dolmuşları ve taksi vasıtasıyla da ulaşabilirsiniz.

En iyi Kıbrıs sahilleri ve plajları arasında bulunan Glapsides Plajı, Gazimağusa’nın 5 kilometre kuzeyinde. Ulaşım açısından büyük kolaylık sunan plaj, özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık. Eğer su sporlarıyla ilgiliyseniz burası oldukça tercih edilen bir yer. Ayrıca voleybol turnuvaları da organize ediliyor.

Bunun yanı sıra Glapsides Plajı’nda kamp da yapabilirsiniz. Plajda kiralayabileceğiniz şemsiye ve şezlonglar da bulunuyor. Üstelik fiyatları da oldukça makul.

Bu arada Glapsides Plajı’na girmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

acapulco plajı, kıbrıs sahilleri, kumsal, deniz

Kıbrıs Sahilleri: Acapulco Plajı

Acapulco Resort Hotel himayesinde hizmet veren Acapulco Plajı, Girne’de bulunuyor. Ayrıca Lefkoşa’ya da 32 kilometre mesafede.

Plaja şahsi aracınızla gitmek isterseniz; Beş Parmaklar Caddesinin kuzey yönünü takip etmelisiniz. Bunun yanı sıra alana taksi ve minibüs aracılığıyla da gidebilirsiniz.

Ayrıca, Acapulco Plajı’nın Girne’nin en popüler plajları arasında olduğunu belirtmek isteriz. Plajdaki kumlar ince tanecikli ve altın renkli. Etkileyici deniz keyfi sizi bekliyor.

Bir diğer ayrıntı ise plajı kullanmak için otelde kalma zorunluluğunuz bulunmuyor. Burası özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen bir yer.

Kıbrıs tatilinizi keyifli geçirebileceğiniz birçok aktivite de mevcut. Hava şartları uyum sağlaması durumunda sörf etkinliklerine de katılabilirsiniz.

Bildiğiniz üzere deniz iştah açar. Bu da düşünülerek plajda güzel bir Akdeniz restorantı bulabiliyorsunuz. Acapulco Plajı’na giriş için 50 TL ödemeniz gerekiyor.

Kıbrıs sahilleri, alagadi plajı, girne, kumsal, deniz

Alagadi Plajı

‘Kıbrıs’ta Nerede Denize Girilir?’ sorusuna vereceğimiz cevaplardan bir tanesi  Alagadi Plajı. Girne’ye 15 kilometre mesafede bulunan plaj, Kuzey Kıbrıs’ın güneyinde konumlanıyor. Lefkoşa kent merkezine ise 40 kilometre uzaklıkta.

Plaj, Girne’ye bağlı bulunan Gözübüyük Mahallesinde yer alıyor.

Alagadi Plajı’na özel aracınızla gidebilirsiniz. Yapmanız gereken Minareliköy kavşağından sola dönmek. Ardından Beş Parmak Caddesini kuzey yönde takip etmek.

Ayrıca bölgeye taksi vasıtasıyla ya da 30 dakika bir hareket eden Girne minibüsleriyle ulaşabilirsiniz.

Alagadi Plajı’nın en önemli özelliği Girne’nin en uzun sahiline sahip olması. Bir de plajda bazı bölgelerde denize girmek yasak, daha doğrusu koruma altında. Nedeni ise deniz kablumbağalarının bu bölgelerde yumurta bırakması.

Alagadi Plajı’na girişler ücretsiz. Ancak giderken plaj malzemelerinizi yanınızda götürmelisiniz. Çünkü plajda bir tesis bulunmuyor. Oldukça sakin ve huzurlu bir yer olan Alagadi Plajı’na gitmelisiniz.

kıbrıs sahilleri, altınkum plajı

Kıbrıs Sahilleri: Altınkum Plajı

En iyi Kıbrıs plajları arasında yer alan Altınkum Plajı, Kuzey Kıbrıs’ın doğu tarafında yer alıyor. Kıbrıs sahilleri arasında da en çok gidilenler arasında.

Altınkum Plajı, Lefkoşa’ya ise 140 kilometre uzaklıkta. Alana özel aracınızla gitmek için Karpaz Anayolunu kuzey doğu yönünde takip etmelisiniz. Ayrıca taksi ve Dipkarpaz dolmuşları da bölgeden geçiyor. Manzarasıyla keyifli bir gün geçirmek için burayı listenize ekleyebilirsiniz.

Bölgeye giderken öncesinde hazırlıklı olmanız şart. Çünkü alanda plaj malzemeleri satan bir tesis bulunmuyor. Plaja girmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Kıbrıs sahilleri, Denizkızı Plajı

Denizkızı Plajı

‘Kıbrıs’ta en iyi deniz nerede?’ derseniz Denizkızı Plajı bunlardan biri. Denizkızı Hotel himayesinde faaliyet gösteren Denizkızı Plajı, Girne’de bulunuyor. Lefkoşa’ya uzaklık mesafesi ise 30 kilometre civarında.

Plaja şahsi aracınızla gitmek isterseniz; Lefkoşa-Girne güzergahını kuzey yönünde takip etmelisiniz. Ayrıca alana taksi vasıtasıyla ya da 20 dakika bir hareket eden Girne minibüsleriyle ulaşabilirsiniz.

Plaj, her ne kadar otel himayesinde hizmet verse de dışarıdan ziyaretçilerin girmesine izin veriliyor. Kuzey Kıbrıs’ta bulunan diğer plajlara göre Denizkızı Plajı, sakin bir yer. Huzur eşliğinde deniz keyfini yaşamak için tercih edebilirsiniz.

Denizkızı Plajına girmek için ödemeniz gereken bedel 30 TL.

Mare Monte Plajı, kıbrıs

Kıbrıs Sahilleri: Mare Monte Plajı

En iyi Kıbrıs plajları arasında yer alan Mare Monte Plajı, Girne sınırları içerisinde. Lefkoşa’ya mesafesi ise yaklaşık 35 kilometre civarında.

Özel aracınızla plaja gitmek isterseniz; Lefkoşa-Girne Anayolunu kuzey yönünde takip etmelisiniz. Ardından Alsancak tabelasından içeri girmelisiniz. Alana ayrıca taksi ve Alsancak minibüsleriyle de ulaşmanız mümkün.

Özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen Mare Monte Plajı, çocuklara yönelik birçok aktivite sunuyor. Bunun yanı sıra plajda kafeterya ve restoran hizmeti de var. Acıkmanız ya da bir şeyler içmek isterseniz buraları kullanabilirsiniz.

Mare Monte Plajı’na girmek için ödemeniz gereken ücret 40 TL. Şemsiye ve şezlong kiralama ücretleri de bu fiyata dahil.

kıbrıs sahil manzarası

Kıbrıs Beachleri

En iyi Kıbrıs plajlarına ev sahipliği yapan Kuzey Kıbrıs’ya çok sayıda beach de faaliyet gösteriyor. İçerisinde giyinme kabininden duş alma hizmetine varıncaya kadar aradığınız özellikler beachlerde mevcut. Özel müzik eşliğinde denizin keyfini Kıbrıs beachlerinde sürebilirsiniz.

Sizlere önerebileceğimiz bazı Kıbrıs beachleri şöyle;

  • Camelot Beach: Girne. Giriş ücreti 40 TL.
  • Escape Beach: Girne. Giriş ücreti 50 TL.
  • Diana Beach: Girne. Giriş ücreti 30 TL.

yolcu360 blog arama banner

Kıbrıs Seyahatiniz için Kiralık Aracınız Yolcu360’da!

Kıbrıs seyahatlerinizde araç kiralama ihtiyaçlarınızı Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede karşılayabilirsiniz. Üstelik ücretsiz iptal ve iade garantisiyle!

En iyi araç kiralama fiyatları için ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Kıbrıs Gezilecek Yerleri Keşfedin

Yorum ekle