Yolcu360 Blog

En Güzel 12 Karadeniz Turu Rotası

Karadeniz, hemen hemen herkesin görülmesi gereken yerler listesinde yer aldığı muazzam bir bölge. Muhteşem yeşili, lezzetli mutfağı ve tarihi zenginlikleri ile henüz Karadeniz için bir rota oluşturmadıysanız bu yazımız tam size göre! Sizin için hazırladığımız en güzel Karadeniz turu rotaları listesi karşınızda!

Yeşil Cennet Karadeniz

Karadeniz coğrafyasını tam anlamıyla yaşamak, temiz havası içine çekip yemeklerinden müziğine kadar bölgenin yaşam tarzına birkaç günlüğüne de olsa dahil olmak isteyenler için önerilerimizin yer aldığı yazımızı olurken kendinizi Karadeniz tatil planı yaparken bulabilirsiniz. Haydi gelin şimdi her birlikte Batısından Doğusuna Karadeniz tatil yerlerini detaylıca okuyalım.

Doğu Karadeniz ile Doğanın Kalbine Yolculuk

karadeniz-turu.jpg

Gezginler için birbirinden güzel rotalar barındıran Doğu Karadeniz aynı zamanda tam anlamıyla bir çay deposu. Ülkemizin en âşık olunası coğrafyası Doğu Karadeniz, yeşil ve mavinin onlarca tonunu göstermek için sizleri davet ediyor.

  • Artvin Gezisi

Artvin, Borçka ve Şavşat ilçe sınırları arasında yer alan Karagöl ile doğa severler arasında oldukça ünlü. Sadece Karagöl ile değil ayrıca Kaçkar Dağları, Hatila Vadisi Milli Parkı, Maral Şelalesi ile de oldukça popüler. Tarihi ve turistik yerleri ile de ziyaret etmek isteyenleri keşfe çağıran Artvin bir zaman yolculuğu için oldukça ideal bir yer.  Örneğin Parhali Manastırı ya da İşhani Manastırı, Artvin’de yapılacak tarihi bir yolculuk için oldukça uygun yerler olarak ziyaretçi akınına uğruyor.

  • Giresun Gezisi

Kurtuluş Savaşı’nın önemli isimlerinden Topal Osman Ağa’nın memleketi Giresun müzesi ve kalesi ile insanı tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.  Sadece fındık ve badem gibi kuruyemişlerin değil aynı zamanda Tirebolu peyniri gibi yöresel lezzetleri ile gezginlere sağlıklı bir alışveriş olanağı sunuyor. Pangal Şelalesi, Giresun Adası ve Botanik Bahçesi gibi yerleri ile doğa tutkunlarına seslenen Giresun’u Doğu Karadeniz rotanıza kesinlikle eklemelisiniz.

  • Trabzon Gezisi

Ülkemizin en renkli şehirlerinden biri olan Trabzon Karadeniz’in en gelişmiş şehirlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ziyaretçilerine doğa, gurme, tarih ve eğlence konularında oldukça fazla seçenek sunan Trabzon’da beklediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. İster şehir merkezinde keyifli gezintiler yapın isterseniz Uzungöl çevresinde yamaç paraşütü gibi ekstrem heyecanlar deneyimleyin. Trabzon birden fazla aktiviteyi bir arada yapabileceğiniz bir yer.

Trabzon’un en gözde yerlerinden biri olan Sümela Manastırı 1. Yüzyılda inşa edilmiş ve kuşkusuz yaşadığımız dünyayı güzelleştiren eserlerden biri. Kayalıkların üzerine inşa edilmiş bu ölümsüz yapıya çıkıp Trabzon’un manzarasının tadını bir de bu şekilde çıkarabilirsiniz. Rum Ortodoks inanışı için kutsal sayılan bu manastırın freskleri de sizi en az Trabzon manzarası kadar etkileyecektir. Trabzon tatilinizi unutulmaz kılmak için Meryem Ana Manastırı olarak da bilinen Sümela Manastırı’nı arkanıza alıp fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

  • Rize Gezisi

Rize nesi meşhur diye sorsak şüphesiz öncelikle çayı ve Ayder Yaylası düşünülür. Evet Rize belki çayı ile ünlü olabilir ama doğa severler için Rize’deki yeşil alanlar en az çayın popülerliğini kadar ön plandadır. Örneğin Çamlıhemşin’in 2500 rakımlı noktasında bulunan Pokut Yaylası mis gibi yayla havasını içine çekerek huzura ulaşmayı mümkün kılıyor.

Bu saydığımız özellikleri dışında Rize’nin değerleri arasında Rize Kalesi, Rize Müzesi, Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi, Gölcük Gölü, Isırlık Tabiat Parkı ve Çayeli de bulunuyor.

Orta Karadeniz’in Gizli Hazineleri

karadeniz-turu-.jpg

Orta Karadeniz’in sınırları Melen Çayı ile başlayıp Sinop’un doğusuna kadar uzanan alanı kapsıyor. Batı ve Doğu Karadeniz kadar dağlık olmayan Orta Karadeniz daha düz yer şekillerine sahip. Eğer bir Orta Karadeniz turu yapmayı düşünürseniz bölgenin en gelişmiş şehri Samsun, küçük ve sevimli şehir Ordu, tarihi evleri ile ünlü Amasya’yı ziyaret edebilirsiniz.

  • Amasya Gezisi

Amasya denince akla her şeyden önce elması, doğası ve mimarisi gelir. Kalkolitik Çağ’dan beri yerleşik hayata tanık olmuş bu doğa harikası şehir büyükşehirlerin kalabalığından bir süreliğine kaçmak için adeta biçilmiş kaftan. Şehzadeler şehri olarak da bilinen bu güzel şehir Karadeniz’in doğası ve İç Anadolu’nun tarihi ile birleşince ortaya görülesi güzellikler çıkarmış. Geleneksel evleri, daracık sokakları ve nehri ile Amasya size tazelenmiş bir tatil deneyimi sunuyor.

  • Samsun Gezisi

Yeni bir devrin başladığı şehir Samsun. Karadeniz’in en gelişmiş şehirlerinden biri olan Samsun aynı zaman tarihimizde bir dönüm noktası olma özelliği taşıyor. 19 Mayıs 1919. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tarihte Samsun’a ayak basması, Kurtuluş Savaşı’nın mihenk taşlarından biri sayılıyor. Samsun’a giderseniz ülkemizin tarihi açısından gezip görebileceğiniz birçok yer bulunuyor. Gazi Müzesi, Bandırma Gemi Müzesi ve Millî Mücadele Açık Hava Müzesi, Onur Anıtı, Samsun Kent Müzesi… Bu yerleri gezerken gururlanmamak gerçekten mümkün değil. Doğal güzellikleri ve tarihi ile Samsun, Karadeniz’de gezilecek rotalarda ilk sıralardan yer alıyor.

  • Ordu Gezisi

Huzur şehri Ordu, Karadeniz’de gezilecek ve konaklanacak yerler arasındadır. Keyifli atmosferiyle beraber Yason Burnu, Perşembe Yaylası, Çarşamba Yaylası ve Ulugöl Tabiat Parkı gibi doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.  Ordu sahilindeki dalga sesleri eşliğinde sahil boyunca uzanan balık restoranlarında yemek yiyebilir taze deniz ürünlerini tattıktan sonra çayını ya da kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Oksijen Noktası Batı Karadeniz

karadeniz-turu-1.jpg

Özellikle bahar ve yaz aylarında şöyle bir rahatlamak ve huzur dolmak için Batı Karadeniz rotası size kendinizi gerçekten iyi hissettirecek. İstanbul’dan günübirlik bile tercih edebileceğiniz rotaları ile ideal olan bölgenin kapıları ziyaretçilerine her zaman açık. Batı Karadeniz’de gezilmesi gereken yerleri sizler için sıraladık.

  • Bolu Gezisi

Temiz dağ havasını içinize çekip kafa dinleyebileceğiniz yerlerin başında gelen Bolu Karadeniz’in turundan mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Abant Gölü ile oldukça meşhur olan şehir göl manzarası eşliğinde geçirebileceğiniz ideal bir tatil yeri olarak ön plana çıkıyor. Burası ayrıca kış tatili yapmayı düşünenler için de oldukça ideal. Bu bilgi de eklemeden geçmeyelim.

  • Kastamonu Gezisi

Kastamonu’nun her bölgesinde doğa, deniz ve tarihi güzellikler var desek yanlış olmaz. Örneğin denize girmek istiyorsanız Cide’ye; tarihi yapıları keşfetmek istiyorsanız İnebolu’ya gidebilirsiniz. Karadeniz’de gezilecek yerler konusunda Kastamonu kesinlikle ön planda.

  • Zonguldak Gezisi

Ülkemizin kömür madeni konusunda zirve yerlerinden biri olan Zonguldak aynı zamanda doğal güzellikleri ile de meşhur. Her ne kadar maden bölgeleri biraz kasvetli olsa da Gökgöl Mağarası, Zonguldak Limanı ve Harmankaya Şelalesi görmenizi tavsiye edeceğimiz yerler. Şehrin yakın tarihini merak edenler ise mutlaka Zonguldak Maden Müzesi’ni ziyaret etmeli.

  • Bartın Gezisi

Bartın her ne kadar sessiz sakin bir şehir olarak görünse de çok eski bir tarihe sahip. Kuşkayası Yol Anıtı ya da Amasra Kalesi bu köklü tarihin en güzel örneklerinden. Bartın’ın en turistik ilçesi Amasra, müzesi ile özellikle tarih meraklılarını cezbediyor. Bartın’ın doğal güzelliklerini merak ediyorsanız Balamba Tabiat Parkı, Güzelcehisar Lav Sütunları ve Ulukaya Şelalesi ile Kanyonu gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

  • Sinop Gezisi

Türkiye’nin en kuzeyinde yer alan şehrimiz Sinop doğa tutkunları tarafından oldukça tercih ediliyor.  Akgöl, Tatlıca Şelaleleri, İnaltı Mağarası ve Hamsilos Koyu gibi doğal güzelliklere sahip bu şehir, aynı zamanda tarihi Sinop Cezaevi, Etnografya Müzesi, Sinop Kalesi, Arkeoloji Müzesi ve Balatlar Kilisesi gibi tarihi yerler ile meraklılarına farklı alternatifler sunuyor.

Karadeniz bölgesi, ülkemizin gezilip görülebilecek nadir güzellikleri kapsıyor. Doğası, tarihi, mutfağı ve daha birçok özelliği ile keyifli bir tatil geçirmeniz için yeterli pek çok alternatif sunan bölge unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Karadeniz’in en güzel keşif noktalarını gezerek hem bedeninize hem de ruhunuza unutulmaz bir deneyim katabilirsiniz.

Karadeniz Turu İçin Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Karadeniz gezisine çıkmak üzere uçakla bölgeye geldiyseniz mutlaka bir araç edinmelisiniz. Çünkü toplu taşıma ağı, köyleri ve esas doğa güzelliklerini görebileceğiniz ucra noktaları kapsamaz. Diğer yandan Karadenizİn doğası hırçındır. Denize paralel uzanan yükseltiler, engebeli arazi ve hava koşulları nedeniyle 4X4 araç kiralamak önemli bir gereksinim olabilir. Karadeniz’de en iyi fiyata araç kiralamak üzere Yolcu360 rehberliğine güvenebilir, fiyatlara ve araçların özelliklerine hızlıca bakabilirsiniz. 

 

 

 

4 yorum

    • Selamlar, yazımızdaki rotaları örnek ve önerilen rotalar olarak düşünebilirsiniz. Karadeniz turunuzu dilediğiniz gibi planlayabilirsiniz.

  • ayderide gezsinler sorun yok ayderde bizim fakat ikizdere vasdisinde saklı on tane ayder çıkar.inanın böyle .rızeyi gezmek ıstıyorsaniz sizlere pragram yapıp göndereyim.