Yolcu360 Blog
en çok yakan arabalar, Mercedes Benz E Performance AMG E63 S 4Matic+ Speedshıft MCT

En Çok Yakan Arabalar (2022)

En çok yakan arabalar listemizle karşınızdayız. En az yakan araba modellerinin aksine, bu araçlar adeta yakıt içiyor!

2022 model araçlar showroomlarda yerlerini almaya başladı. Kullanıcılar özellikle lüks ve premium markaların yakıt konusunu merak edebiliyor. Günlük hayatta kullanılan otomobillere nazaran daha premium ve performanslı otomobiller elbette daha fazla yakıt tüketebiliyor. Bu yazımızda en çok yakan 2022 model araçların listesine göz atacağız.

en çok yakan arabalar, maserati mc20

En Çok Yakan Arabalar: Maserati MC20

En çok benzin yakan arabalar listenin ilk sırasında Maserati marka bir otomobil yer alıyor. Maserati ürettiği spor arabalar ile global anlamda premium hissini yaşatıyor. Performanslı bir otomobil olan Maserati MC20 ülkemizde tek motor seçeneği ile birlikte geliyor. Maserati 3.0 litre hacme sahip motoru 630 HP güç üretiyor. Yani Maserati MC20 3.0 yakıt tüketimi şehir içerisinde 100 km menzilde 20.8 litre gibi oldukça yüksek bir değerde. Ayrıca bu değer şehir dışında 9.8 litreye düşsede ortalama olarak 11.6 litre yakıt değeri ile dikkat çekiyor.

maserati levante hybrid, en çok arabalar

Maserati Levante

Listeye yine bir Maserati otomobili giriyor. Maserati markasının premium SUV modeli olan Levante yakıt konusunda oldukça bonkör. Levante ülkemizde farklı motor seçenekleri ile satışa sunuluyor. Maserati Levante yakıt tüketimi en fazla olan motor seçeneği V8 580 HP güce sahip motoru. Söz konusu motor 100 km’de şehir içi 18.4 litre, şehir dışı 10.2 litre, karma bir şekilde 13.2 litre yakıt tüketiyor.

Mercedes G Serisi 585 BG

En Çok Yakan Arabalar: Mercedes G Serisi

Efsane seriler arasında yer alan Mercedes G serisi yakıt  tüketimi konusunda bu listeye giriyor. Mercedes G serisi ülkemizde iki farklı motor seçeneğine sahip. Daha az performanslı 330 BG ve 585 BG seçenekler bulunuyor. Mercedes G Serisi 585 BG şehir içerisinde 100 km’de 16.5 litre yakıt tüketim değerine sahip. Bu değer şehir dışarısında 11.1 litreye kadar geriliyor olsa da ciddi tüketim değerleri ile öne çıkıyor. Karma bir şekilde ise Mercedes G serisi 100 km’de 13.1 litre yakıt tüketiyor.

Mercedes AMG GT Coupe

Mercedes AMG GT Coupe

Bir diğer Mercedes otomobil Mercedes AMG GT Coupe tasarımı ile oldukça iddialı bir otomobil. Spor otomobil seven ve performanslı otomobil arayan kullanıcılara hitap eden Mercedes AMG GT Coupe yakıt tüketimi konusunda da cömert. Tek motor seçeneği ile showroomlarda yerini alan bu otomobil şehir içerisinde 100 km menzilde 16.7 litre yakıt tüketiyor. Şehir dışında ise bu değer 10.3 litreye kadar düşüyor. Ortalama yakıt tüketim değeri ise 12.4 litre seviyesinde.

en çok yakan arabalar, Mercedes AMG GT Roadster

En Çok Yakan Arabalar: Mercedes AMG GT Roadster

Mercedes spor arabaları ile tercih edilen bir marka. Üstü açılabilen Mercedes AMG GT Roadster de bu otomobillerden birisi. Yakıt tüketim değerleri oldukça yüksek olan bu otomobil bu nedenle listeye giriyor. Mercedes AMG GT Roadster 100 km’de şehir içerisinde 16.7 litre yakıt tüketim değerine sahip. Şehir dışında ise 100 km’de Mercedes AMG GT Roadster 9.9 litre yakıt tüketiyor. Karma bir şekilde Mercedes AMG GT Roadster 100 km’de 12.5 litre yakıt tüketim değeri ile dikkat çekiyor.

en çok yakan arabalar, Maserati Qattroporte

Maserati Qattroporte

Maserati markasının bir diğer otomobili Maserati Qattroporte özellikleri ve tasarımı ile dikkat çekmeyi başarıyor. Aynı şekilde performansı ile de öne çıkan Maserati Qattroporte yakıt tüketim değerleri de bir hayli yüksek. Maserati Qattroporte 3 farklı motor seçeneği ile showroomlarda yerini alıyor. Maserati Qattroporte 580 HP motoru ile ortalama bir şekilde 100 km’de 12.1 litre yakıt tüketiyor. Bu değer şehir içerisinde 17.4 litre, şehir dışında ise 9.1 litre seviyesinde.

En Çok Yakan Arabalar: Lexus LC

Toyota markasının premium otomobil markası olan Lexus performanslı ve premium otomobilleri ile global anlamda dikkat çeken bir marka. Hybrid seçeneği ile de ülkemizde satışa sunulan Lexus LC’nin benzinli motoru yüksek yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Mesela Lexus LC şehir içerisinde 100 km bir yolda 17.6 litre yakıt tüketirken bu değer şehir dışında 8.1 litre seviyesine kadar geriliyor. Ayrıca karma bir şekilde Lexus LC 100 km’de 11.6 litre yakıt tüketiyor.

en çok yakan arabalar, Audi RS6 Avant 

Audi RS6 Avant

Audi markası premium otomobiller ile ülkemizde fazlasıyla tercih edilen bir marka. Audi’nin performanslı otomobillerinden biri olan Audi RS6 Avant motor gücü ile global anlamda dikkat çeken bir model. 4.0 litre motor hacmine sahip olan bu otomobil 600 HP bir güç üretiyor. Bu güç nedeni ile en fazla yakıt tüketen araçlar listesine giriyor. Audi RS6 Avant 100 km’de şehir içerisinde 16.3 litre yakıt tüketiyor. Audi RS6 Avant şehir dışında ise 100 km’de 9.1 litre tüketim değerine sahip. Yani karma bir şekilde Audi RS6 Avant 100 km’de 11.7 litre yakıt tüketim değerine sahip.

en çok yakan arabalar, Mercedes Benz E Performance AMG E63 S 4Matic+ Speedshıft MCT

En Çok Yakan Arabalar: Mercedes E Serisi

Mercedes markasının premium sedan otomobili Mercedes E serisi çoğunlukla az tüketim değerlerine sahip. Mercedes E serisi farklı motor seçenekleri ile ülkemizde tercih ediliyor. Fakat Performance modeli yakıt tüketim değerleri ile bu listeye giriyor. Mesela Mercedes Benz E Performance AMG E63 S 4Matic+ Speedshıft MCT. E Serisi içinde en çok araç tüketen araçlardan biri.

Mercedes Benz E Performance AMG E63 S 4Matic+ Speedshıft MCT 100 km’de şehir dışında 15.7 litre yakıt tüketiyor. Bu değer şehir dışında ise 9.3 litre seviyelerine kadar geriliyor. Mercedes Benz E Performance AMG E63 S 4Matic+ Speedshift MCT ortalama 11.6 litre yakıt tüketim değeri ile öne çıkıyor.

yolcu360 blog arama banner

Otomotiv Dünyası ile İlgili Her Konuda Yolcu360 Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle