Yolcu360 Blog
e-sim-
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > E-sim nedir? Yurt Dışında Telefon ve İnternet Nasıl Kullanılır?

E-sim nedir? Yurt Dışında Telefon ve İnternet Nasıl Kullanılır?

E-sim nedir? Yurt dışında cep telefonumu nasıl kullanırım? Ek tarife almak gerekir mi? Telefon yurt dışı kullanıma nasıl açılır gibi sorular önem kazanıyor. Seyahatlerde telefonunuzu kullanmaya devam edebilmeniz için hazırladığımız, yurt dışında cep telefonu ve internet kullanımı rehberiyle karşınızdayız.

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin güvenilir ve saygın araç kiralama platformu ve uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 180 ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı  uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

E-SIM ve Değişen Seyahat İletişimi

e-sim.jpg

İletişim, seyahatlerin güvenlikten konfora kadar her adımında büyük önem taşıyor.  Özellikle yurt dışı gezilerinde, acil durum, yol tarifi, ulaşım ve rezervasyon bilgileri gibi kritik konuların yönetiminde sürekli ve güvenli bağlantıya ihtiyaç duyuluyor. Bunun yanında gezinizin ana nedeni olan tarihi alanlar ve mekanların araştırması, sevdiklerinizle iletişim, seyahatin keyifli geçmesini doğrudan etkiliyor. 

Bu noktada ihtiyaç duyacağınız güvenli ve kesintisiz internet için sunulan Yurt dışı tarifeleri, seyahat planlarına ek maliyet yükü getirebiliyor. Önceleri gezginler hangi ülkeye gidiyorlarsa o ülkenin “ön ödemeli” sim kartlarından faydalanıyorlardı. Bu da ne kadar çok ülkeye gidilirse o kadar çok sim kart almak anlamına geliyordu. Bugün, yurt dışına çıkanların cep telefonu kullanımı için çok değişti. 

Dijital devrim, hayatımızın her alanında olduğu gibi mobil iletişimde de köklü değişiklikler yapmaya devam ediyor. E-SİM teknolojisi, özellikle seyyahları ilgilendiren, en heyecan verici gelişmeler arasında bulunuyor. Bu teknoloji ile Yurt dışında kesintisiz ve ekstra bedel ödemeden internet hizmetlerini tercih edebilirsiniz.

 E-SİM ile fiziksel karta ihtiyaç duymadan dünyanın her yerinden arama, mesajlaşma ve internet erişimi yapabilirsiniz. Dünya genelinde hızla yayılan bu teknolojinin fiziksel karttan farkı, mobil cihazın üretimi aşamasında cihazın içine yerleştirilmiş olmasıdır. E-SİM teknolojisi, kullanıcıların fiziksel SİM kartını değiştirmesine gerek kalmadan, farklı operatörler arasında geçiş yapmalarına olanak sağlıyor. 

E-SİM nasıl kullanılır?”, “e-SİM kullanmanın avantajları”, “e-SİM nasıl alınır?” gibi konularda merak ettiğiniz detaylarla buradayız. Hazırsanız Yurt dışında telefon ve internet kullanımı konusunda ipuçlarına birlikte bakalım!

E-SİM Nedir?

“Embedded Subscriber İdentity Module” teriminin kısaltması olan e-SİM, Türkçe “gömülü SIM” veya “yerleştirilmiş SIM” anlamına geliyor. Geleneksel Sim kartların yerini alan bu teknoloji, mobil iletişimde devrim niteliğinde değişiklikler sağlıyor. Yeni nesil akıllı telefonların ana kartı üzerine yerleştirilen bir çip olan e-SIM ile fiziksel SIM kart değiştirmeden, seçtiğiniz operatörle sinyal alışverişi yapabilirsiniz. 

e-sim-nedir.jpg

Tek bir cihaza birden fazla operatör tanımı yapmaya olanak veren sistem, farklı iletişim sağlayıcıları arasında geçiş yapmayı kolaylaştırıyor. E-sim teknolojisi, Yurt dışı seyahatlerinden uzaktan çalışma için güvenli bağlantıya, çoklu hat kullanımlarına kadar pek çok alanda yardımınıza koşuyor. Ayrıca, yurt dışı seyahatlerde yerel operatörlerin profillerini mobil cihazlarınıza kolaylıkla yükleyerek aktif edebilirsiniz. Kısaca, e-SIM nedir sorusunu, tek bir akıllı telefonda fiziksel SIM kart kullanmadan birden fazla hattı aynı anda kullanmaya olanak tanıyan teknoloji diyebiliriz. 

E-SİM Nasıl Kullanılır?

Yurt dışı seyahatlerinde en çok zorlanılan konular arasında iletişim ilk sıralarda yer alıyor. Vize işlemleri, uçak bileti, konaklama rezervasyonları gibi işlemleri hallettikten sonra iletişim konusunda yaşanan sorunlar, seyahatinizde canınızı sıkabilir. E-SİM teknolojisini taşıyan bir akıllı telefon ile bu sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. 

Yeni nesil akıllı telefonların birçoğu, bazı tablet ve akıllı saat modelleri e-SIM’i destekleyebilir. Bu özelliği kullanabilmek için mevcut öperatörden veya yeni bir operatörden e-SİM tarifesi talep etmelisiniz. E-SİM kullanabilmek için operatörünüz genellikle bir QR kod veya dijital aktivasyon kodu yollayacaktır. Bu kodları kullanarak, cihazınıza e-SİM profilini yükleyebilirsiniz

Telefonumun E-SİM desteği var mı?

Dünya çapında tanınan telefon markaları, yeni modellerinde e-SIM teknolojisini zaten bulunduruyor. Bu da hiç fiziksel kart takmadan sadece e-SIM desteği üzerinden cihazınızı kullanmaya olanak sağlıyor. 

Bu arada telefonunuzun e-SİM desteği olup olmadığını teknik servise danışmadan kendiniz kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bunun için arama yapar gibi *#06# (yıldız kare 06 kare) tuşlarına basın. Yeni açılan ekranda telefonunuzun IMEI 1; ICCID 1 gibi cihaz bilgilerini göreceksiniz. 

Bu sayfada EID başlıklı bir numara bulunuyorsa akıllı cihazınızda e-SİM bulunuyor anlamına geliyor. Artık hem Yurt içinde hem de yurt dışında fiziksel SİM kart kullanmak zorunda değilsiniz.

E-SİM Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Mobil iletişimde büyük bir dönüşüm sağlayan E-SİM teknolojisi, kullanıcılarına birçok avantajı bir arada sunuyor. Fiziksel SİM kart takma zorunluluğunu ortadan kaldıran özellik, esnek kullanım imkanları ile dikkat çekiyor. Şimdilik tüm akıllı telefonların desteklemediği bu teknoloji ile SİM kart takıp çıkarmaktan, kart yuvasını açmak için iğne aramaktan, doğru yerleştirme ya da kart kesme gibi zaman alan işlemlerden kurtulabilirsiniz. Şimdi E-SİM teknolojisini kullanmanın avantajlarına birlikte bakalım.  

e-sim-kullanan-kadin.jpg

  • Birden Fazla Hat Tek Telefonda

Bu teknoloji ile birden fazla operatörün hattını tek cihaza tanıtabilir ve operatörler arasında kolaylıkla geçiş sağlayabilirsiniz. İş telefonunuzu ve kişisel hattınızı aynı cihazda kullanarak hayatınızı daha kolay hale getirebilirsiniz. Bunun yanında dilerseniz konuşma için farklı, veri kullanımı için ayrı tarifeleri kullanabileceğiniz şekilde operatör seçimi yapabilirsiniz. 

  • Üst Düzey Güvenlik

Uzaktan yönetilebilen e-SİM, fiziksel kart olmadığı için kaybolma ve çalınma riski taşımıyor. Operatörler tarafından kolaylıkla devre dışı bırakabileceğiniz e-SİM üzerindeki sanal kartınızı dilediğiniz zaman etkin hale getirebilirsiniz. Cihazınızın çalınması ya da kaybolması durumunda e-Sim üzerindeki veriler uzaktan silinebilir veya kitlenebilir. Bu teknolojide güvenli kimlik doğrulama yöntemleri kullanıldığından, dolandırıcılık veya kötüye kullanım riskini en aza indiriyor.

  • Taşıma Ve Kullanım Kolaylığı

E-SIM, dijital ortamda olduğu için farklı operatörler için birden fazla SIM kartı yanınızda taşımak ve manuel olarak değiştirmek zorunda kalmazsınız. Bu sayede seyahatiniz sırasında veya operatör değiştirmek istediğinizde pratiklik sağlar. 

  • Uygun Maliyetle Uluslararası Dolaşım Sağlayabilirsiniz

Türkiye’deki operatörlerden Yurt dışı paketi almak maliyetli olabilir. E-SİM teknolojisi ile internet almak istediğiniz ülkeyi ve bölgeyi seçerek uygun bütçe dostu iletişim sağlayabilirsiniz. 

Birden fazla ülke gidecekseniz Asya, Amerika gibi bölgesel paketleri tercih edebilirsiniz. E-SİM hizmet sağlayıcılarını kullanarak bütçenize ve ihtiyacınıza uygun seçeneklerle iletişim ihtiyaçlarınız karşılayabilirsiniz. 

E-SIM Nereden Alınır? 

Türkiye’nin önde gelen iletişim operatörlerinin e-SİM hizmet paketleri bulunuyor. Türkiye’de e-SIM hizmeti için öncelikle kendi iletişim operatörünüzle (Turkcell, Vodafone, Türk Telekom) görüşebilirsiniz. Eğer Yurt dışından Türkiye’ye geliyorsanız da bu operatörlerin e-SİM hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

e-sim-1.jpg

 Kolay ulaşım açısından havalimanlarında ve sınır kapılarında bu operatörlerin bayilerinin bulunduğunu belirtmeliyiz. E-Sim’i etkinleştirmek için Türkiye’deki operatörünüzün bayisine giderek talebinizi belirtmelisiniz. Size sunulan QR kodu telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden okutmalısınız. Bunun yanında dünya genelinde hizmet veren e-sim sağlayıcıları üzerinden de Türkiye seyahati için paket satın alabilirsiniz. 

Yurt Dışında Hangi E-Sim Kullanılmalı?

Türkiye’de kullandığınız e-SİM operatörünü Yurt dışında da kullanmaya devam ederseniz, seyahat bütçenize ek bir yük binebilir. Bu noktada tek çözüm e-SİM sağlayıcı kullanmaktan geçiyor. Uluslararası seyahatlerde kullanabileceğiniz oldukça fazla e-SİM sağlayıcı bulunuyor. Kesintisiz bağlantı için gideceğiniz yerlerin SİM profillerini sunan bu uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

e-sim-2.jpg

  • Airalo

Yerel ve bölgesel paketleri ile sıklıkla tercih edilen Airalo, 200’den fazla ülkede kullanılabiliyor. Herhangi bir bayiye gitmeden, uygulama üzerinden hizmet alabileceğiniz e-SİM sağlayıcıyı seyahatiniz öncesinde telefonunuza indirebilir, paket seçimini yapabilirsiniz. Türk gezginlerin sıklıkla tercih ettiği Airalo dünyanın ilk e-SİM mağazası olma özelliği taşıyor.

  • Mobimatter

Özellikle Avrupa seyahatleri için tercih edilen Mobimatter, uygun fiyatları ve kesintisiz iletişimi ile dikkat çekiyor. Bu e-SİM sağlayıcının da hizmetlerine erişim için mobil uygulama ya da internet sitesinden faydalanabilirsiniz. 

  • Holafly

E-SİM veri planlarında önemli ve tercih edilen uygulamalardan Holafly’in paket önerilerinde genellikle sınırsız internet seçenekleri bulunuyor. Avrupa, Asya gibi birçok ülkeyi kapsayan  paketleri ile dikkat çeken Holafly ile WhatsApp numaranızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Seyahat planlarınızı özelleştirebileceğiniz platform, Türk gezginlerin de sıklıkla tercih ettiği uygulamalar arasında bulunuyor.

  • Yesim

İsviçre merkezli e-SİM sağlayıcı Yesim Dünya genelinde ortalama 135 ülke için mobil veri planları sunuyor. Türkçe dil desteği de bulunan Yesim’de dilerseniz sanal cep telefonu numarası satın alabiliyorsunuz. Sadece mobil veri hizmeti sunan Yesim’de konuşma süresi ve SMS hakkı bulunmuyor.

Yurt Dışı Seyahatlerde İnternet Kullanabilmek İçin E-SİM Dışındaki Alternatifler

Elektronik sim kart teknolojisi ile yurt dışı seyahatlerinde otomatik olarak en ekonomik seçeneklerle kesintisiz iletişim sağlayabilirsiniz. Ancak telefonunuz e-SİM teknolojisini desteklemese de iletişim için farklı alternatif uygulamalar kullanabilirsiniz. 

e-sim-yurt-disi-internet.jpg

  • Kendi Operatörünüzden Yurt Dışı Paketi Alabilirsiniz!

Yurt dışına kısa süreli çıkıyorsanız, mevcut GSM operatörünüzün Yurt dışı paket alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Biraz maliyetli olabilecek bu seçenekle iletişim konusunda rahat olabilirsiniz. Yani kendi hattınızı kullanmak istiyorsanız bu da mümkün.

  • Yerel Hat Alabilirsiniz!

Uzun süreli seyahatlerinizde gittiğiniz ülkelerin yerel operatörlerinin hatları arasında seçim yapabilirsiniz. Böylece daha ekonomik şekilde iletişim kurabilir, ihtiyacınız olan destekleri internet üzerinden alabilirsiniz. Yurt dışında internet kullanmanın en kesin ve kolay yolu diyebiliriz. 

  • Çevirimdışı Uygulamalardan Faydalanabilirsiniz!

Seyahat hedefinizin hemen hemen her yerinde Wi-Fi bulabileceğinizi düşünerek ekonomik paketleri tercih edebilirsiniz. Bu durumda telefonunuza Google haritaları veya Maps.me uygulamalarını çevrimdışı (offline) haritalarını indirebilirsiniz.

Böylece internet kullanmadan rotalarınızı çizebilirsiniz. Gittiğiniz ülkenin dilini de Google translate’e indirerek çevrimdışı kullanabilirsiniz. Böylece internet bağlantısı olmadan dil bariyerini de aşabilirsiniz.

Yurt dışında telefon kullanmak oldukça önemli.Yurt dışı seyahatlerinin konforu için internet ve ulaşılabilir olmak da büyük önem taşıyor. En ekonomik iletişim seçeneklerini bir arada bulabileceğiniz e-SİM seçeneğini ve e-SİM sağlayıcılarını inceleyerek sizlere rehber olmaya çalıştık. Bu bilgiler ışığında kullanımınıza ve bütçenize en uygun seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Seyahat, yaşamı anlamak ve bu dünyaya gelme amacına ulaşmak için çok kıymetli bir yoldur. İnsana çok şey öğretir ve özgürleştirir. Bulunduğunuz çevre ile sınırlı kalmamak, hem kendinizi hem de yaşamı anlamak için güçlü bir ipucudur. 

Bu bakış açısıyla dünyayı gezmek üzere seyahatler planlayabilirsiniz. “dünyayı gezmek” kulağa çok büyük bir hedef gibi gelebilir. Oysa küçük adımlarla belki yılda bir kere yurt dışına çıkarak kısa zamanda çok yol alabilirsiniz. 

Yurt dışı seyahatlerini planlarken odaklanacağınız ana konular; vize – diğer izinler ve belgeler, uçak bileti ya da ulaşım, konaklama ve seyahat planıdır. Ulaşım konusunda Yolcu360 rehberliğinde ilerleyebilirsiniz. 

Yurt içi ve yurt dışı uçak bileti seçimlerinizi Yolcu360 üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Birçok havayolu firmasının uçuş alternatiflerini tek bir sayfada görebileceğiniz Yolcu360 ile bütçenize hitap eden uçuşlar arasından seçim yapabilirsiniz. 

Duygu Deniz

Uzun ve akademik bir sanat eğitiminin ardından 2011 yılında dijital pazarlamada içerik hazırlamanın üretken ve ölçülebilirliğine kapılmış bir içerik uzmanıyım. Önce dijital pazarlama alanında 4 yıl süren bir kurumsal kariyer, ardından algoritma üzerine ikinci bir yüksek lisans ve sonra sadece içerik üretimini verimli kılacak çalışmalara odaklanarak kendi kariyerimi inşa ettim. Gidilen yollardan birini seçip tabela ve diğer yolcuları takip etmek yerine yolu kendim açtım da diyebiliriz. Bugünlerde yapay zeka çalışmalarını takip etmek, onunla neler yapılabileceğini öngören fütüristik düşüncelerde boğulmak en sevdiğim aktivite. Yol açmayı sevdiğim için gelecek hedefimde çocukları kendilerini içinde buluverecekleri AI çağına hazırlamak üzere araştırmalar yapmak ve yeni yollar açmak var.

Add comment