Yolcu360 Blog
en-küçük-arabalar-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Dünyanın En Küçük 18 Araba Modeli

Dünyanın En Küçük 18 Araba Modeli

Dünyanın en küçük arabası hangisi? Dünyanın en küçük arabaları listesini gelin birlikte keşfedelim! Hem doğa hem cep dostu küçük arabaları inceleyelim.

Büyük ve gösterişli arabalar, çok havalıdır. Aracın boyutu büyüdükçe onun daha havalı ve pahalı olduğu fikri uyanır. Bu yüzden kocaman SUV modelleri çok trend ya 🙂 Ama işin aslı, bu büyük otomobillerin çoğu, maalesef çok yakıyor. Yakıt masrafları özellikle de bizim gibi benzinin litresine epeyce para verenler ülkelerde yaşayan insanlar için bütçe sarsıcı. Diğer yandan alt yapı sorunları ve park yeri eksikliği, komşu kavgalarına hatta daha fena sonuçlara neden olmaya başladı. Peki, çözüm ne? Çözüm için hepimizin deneyimlediği bir kaç yol var elbette; mesela:

  • “Yaşasın toplu taşıma!” deyip bu park yeri, yakıt masrafı gibi şeylerle uğraşmamak. 
  • Motosiklet veya scooter tercih etmek
  • Çok minik bir araba almak…

Toplu Taşıma İstemeyen Bisiklet / Motosiklet / Küçük Araba Alma Telaşında!

Son günlerde covid-19 nedeniyle hiç kimse toplu taşıma araçlarını kullanmak istemiyor. Motosiklet kullanmak da öyle her yiğidin harcı değil. Kullanmayı öğrenmek, motosiklet ehliyeti almak filan lazım. Son alternatif, bizce bu aralar baya bi’ popüler olacak bir çözüm. Bajaj Qute, Smart Eq Fortwo ya da Renault Twizy gibi modeller giderek daha fazla popüler olacak. Peki, en küçük beş araba hangisi? en küçük 5 araba modelini sizin için listeledik:

En Küçük Araba Modelleri

Dünya genelinde otomobil üreticileri, park yeri sorununa ve yüksek yakıt tüketimine çözüm bulmak üzere sürekli olarak minik otomobiller üretiyor. Hatta 1950’li yıllarda böyle otomobiller, çok popüler olmuştu. Güncel otomobil listerine baktığımızda en popüler küçük araba seçeneklerinden beşi şöyle: 

  • Fiat 500

Fiat 500 ailesi, temelde minicik şehir otomobili üretmek üzere geliştirildi. Ancak bu sevimli ve stil sahibi otmobili herkes çok sevdi. Giderek daha büyük ama hala aynı sevimli tarzı koruyan Fiat 500 modelleri üretildi. Fiat 500 X / Fiat 500 XL gibi modelleri epeyce iri kıyım olsa da temelde Fiat 500 orjinal kasası, epeyce küçük. 

  • Uniti One

Az bilinen Uniti One ise İsveçli bir firma tarafından üretildi. 300 km menzili var saat 130 km hızlanması var. Oldukça küçük %100 elektrikli ve çok sağlam bir otomobil. Türkiye otomobil pazarına maalesef  hiç gelmedi. 

  • Smart Fortwo

Daimler AG bünyesindeki 1994 yılında Mercedes-Benz ve Swatch tarafından kurulan Alman otomobil markası Smart’ın küçük ve işlevsel modeli Smart Fortwo, çok tutuluyor. 

  • Revai 

Hint yapımı Revai otomobil, çok satıldı. Ancak dünya genelinde pek çok ülkede karayolları asgari gerekliliklerine uyumlu olamadı. Bu da üretimin durma nedeni oldu. 2001 – 2012 yılları arasında üretilen model, Türkiye pazarına hiç gelmedi. 

  • Renault Twizy

Tamamen elektrikli olan Twizy de küçük araba denilince hemen akla gelen seçenekler arasında. İki kişilik olan Twizy, şehir içinde mükemmel bir konfor sunuyor. 

  • Peel P50

en-küçük-arabalar

Peel P50, 1940-60 yılları arasında üretilen en küçük arabalar arasında yer alıyor. Araç, 2010 yılında dünyanın en küçük arabası olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. 

Aracın en dikkat çekici özelliği ise geri vitesinin olmayışı. Eğer geri gitmek isterseniz aracı arka koldan tutup geri çekmeniz gerekiyor. 137 cm uzunluğunda ve 99 cm genişliğinde olan yenilenmiş P50, kendin yap kitiyle geliyor. P50 kiti, otomobili yola çıkarmak için ihtiyacınız olan her şeye sahip.

  • Mirai

en-küçük-arabalar-1

Elektrikli küçük araba modelleri arasındaki Mirai, 2 m 48 cm uzunluğunda. Japonya’nın Okayama Sanyo Lisesi’ndeki öğrenciler tarafından geliştirilen model, ayrıca 45,2 cm yüksekliğiyle dünyanın en alçak arabasıdır. 

Spor görünümlü tek kişilik mikro araç Mirai, 2010 yılında üretildi ve tam şarj edildiğinde yaklaşık 30 km/s hızla 80 kilometrelik mesafe kat edebiliyor. Araç ayrıca saatte maksimum 50 kilometrelik hıza ulaşabiliyor.

  • Elva MK VI

en-küçük-arabalar-2

Tamamen hız yapmak amacıyla geliştirilen Elva MK VI’nın uzunluğu 3581, yüksekliği 660 ve genişliği ise 1448 mm. Frank Nichols tarafından geliştirilen Elva, 1100 cc’lik, 4 silindirli ve 8 valfli Conventry Climax motorlara sahip. Araç ayrıca 28 parçadan oluşan şasesinin büyük bölümünü İngiliz yarış arabasından alıyor.

Son olarak Elva MK VI isimli bu küçük araba, Elvis Presley’in ve Ann-Margret’in Viva Las Vegas filminde kullanılmış.

  • Vespa 400

en-küçük-arabalar-3

Vespa 400, 1957’de üretilmiş. 2855 mm uzunluğa, 1270 mm’lik genişliğe ve yüksekliğe sahip bu küçük araçta iki kişi rahatlıkla seyahat edebiliyor. Vespa uzun yıllardır bu küçük aracın üretimi yapmıyor. Fakat şanslıysanız yabancı piyasada aracın ikinci elini bulabilirsiniz.

  • Fuldamobil N 

en-kucuk-arabalar-4.jpg

Gümüş Pire adıyla da bilinen Elektromaschinenbau Fulda GmbH tarafından 1950-1969 yılları arasında üretilmiş. İlk modellerde kontrplak gövde panelleri üzerine alüminyum kaplı el yapımı ahşap çerçeveler görüyoruz. Fakat daha sonra Fuldamobil, S serisinde ahşabın yerine metal gövdeler almış. Aracın uzunluğu ise yaklaşık 1 buçuk metre.

  • Isetta

en-kucuk-arabalar-5.jpg

Isetta, 2250 mm uzunluğunda, 1340 mm genişliğinde ve 1320 mm yüksekliğinde tabiri caizse kutu gibi bir araç. Isetta modeli, İtalyan araba firması Iso tarafından 1953 yılında üretildi.

İlerleyen yıllarda BMW gibi üreticilerin de imal ettiği mikro araba modelleri arasında yerini aldı. BMW, aracı 1955 yılında Isetta 250 ismiyle piyasaya sürdü. Bu küçük otomobil, daha sonraları 350 ve 600 versiyonlarıyla 1962 yılına kadar gelişmeye devam etti.

  • Smart EQ ForTwo Hatchback

en-kucuk-arabalar-6.jpg

Smart EQ Fortwo, 269,5 cm uzunluğunda ve iki kişilik oturma alanına sahip elektrikli küçük araba modelidir. Araç 1998’de piyasaya sürüldüğünde elektrikli değildi.

 Elektrikli model orjinaline göre biraz daha büyük olmasına rağmen yine de o kadar küçük ki bu modeli neredeyse diğer araçların arasına dik şekilde park edebilirsiniz.

  • Citroen Ami Hatchback

en-kucuk-arabalar-7.jpg

Citroen Ami, küçük boyutuna rağmen iki kişinin oturabileceği kompakt bir iç mekâna ve son derece pratik kullanıma sahiptir. Araç özellikle ön torpido tasarımı ve kullanımıyla dikkatleri üzerinde topluyor.

Elektrikli küçük araba Ami ile çok dar alanlarda kolay dönüş manevraları yapabilirsiniz. 75 km sürüş mesafesi veren aracın uzunluğu ise 2,41 metre. Citroen Ami’nin satış fiyatını öğrenmek için tıklayın.

  • Fiat Panda Hatchback

en-küçük-arabalar-8

Küçük araba modelleri arasında yer alan Fiat Panda, 365 cm uzunluğa ve 163 cm genişliğe sahip. Ultra hafif direksiyon, dar sokaklarda gezinmeyi eğlenceli kılıyor.

Bu küçük araba normal önden çekişli model ve 4×4 varyantı performans sunuyor. Hafif hibrit ve benzinli motor seçenekleri de mevcut. Tavan boşluğu kabinde ferahlık sağlarken saklama bölgelerinin fazla olması kullanışlılık açısından da fayda sağlıyor. Ayrıca arka koltuklar ileri ve geri kayarak bagaj kapasitesini 260 litreye çıkarmanıza olanak tanıyor.

  • Smart EQ ForFour Hatchback 

en-küçük-arabalar-9

Küçük araba uzmanı Smart’ın ikinci girişimi olan Smart EQ ForFour, adından da anlaşılacağı gibi EQ Fortwo’nun aksine 4 kişilik bir araçtır. Modelin başlıca farkı 4 yolcu taşıması olsa da kullanış açısından da kardeşinden daha üstün bir model. 349,5 cm uzunluğa sahip olan araba aynı zamanda 125 km sürüş mesafesine sahip.

  • Suzuki Ignis SUV

en-kucuk-arabalar-10.jpg

Suzuki Ignis, bu listedeki diğer küçük araba modellerinden farklı bir özellik sunuyor. Bu özellik Suzuki Ignis’in SUV tarzı bir araç olması. Ignis, küçük araba modelleri arasında SUV varyasyonunda olan tek araç diyebiliriz. Araç, dört yetişkin yolcuyu ve bagajlarını kolayca taşıyabiliyor.

  •  Kia Picanto Hatchback

en-kucuk-arabalar-11.jpg

Picanto ilk olarak 2004 yılında Koreli otomobil üreticisi Kia tarafından piyasaya sürüldü. Araçta son derece kaliteli bir kabin, Bluetooth, elektrikli cam ve 14 inç alaşım jantlarla iyi bir donanım mevcut.

Hacmine göre güçlü bir motora sahip Picanto’nun uzunluğu 3,59, genişliği ise 1,59 cm. Picanto’nun fiyatını merak ediyorsanız KIA’nın sitesini inceleyebilirsiniz.

  • Toyota Aygo Hatchback

en-küçük-arabalar-12

Toyota Aygo, Citroen C1 ve Peugeot 108 ile görünüş olarak neredeyse aynıdır. Fakat diğer araçlardan biraz daha kısadır.

Dışarıdan bakınca biraz daha küçük görünen Aygo’nun iç hacmi sizi yanıltabilir. Özellikle bagaj genişliği sizin için oldukça kullanışlı olacaktır. Ayrıca tasarım olarak dikkat çeken Aygo, eşsiz bir görünüme sahip ve aracın renk opsiyonları da oldukça tatmin edici. Aygo’nun açılır ve kapanır üst paneli küçük araba modelleri arasında oldukça ilgi çekiyor.

Küçük Araba Kiralamak

Küçük araba kiralamak istiyorsanız, önce karoser konusunda kendinize bir marka- model belirleyin. Ardından bu modelin kiralama fiyatlarına bakın. Araç kiralamada fiyat karşılaştırması için yolcu360.com’u tercih edebilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları 

Yorum ekle