Yolcu360 Blog
colmar
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Colmar Gezilecek Yerler: Fransa Colmar’da Görmeniz Gereken 11 Yer

Colmar Gezilecek Yerler: Fransa Colmar’da Görmeniz Gereken 11 Yer

Colmar gezilecek yerler listesi ile karşınızdayız! Kuzeydoğu Fransa’nın bu güzel şehrini keşfetmek isteyenler için hazırladığımız Colmar gezi rehberi ile şehri adım adım keşfedebilirsiniz.

Colmar Gezilecek Yerler

Avrupa’nın en romantik şehirlerinden olan Colmar, dar sokakları, oldukça iyi korunmuş tarihi yapıları, zarif köprüleriyle çok güzel. Özellikle eski şehir bölgesinde, ahşap hatıllarla güçlendirilen kerpiç evleri, kiremit kaplı dik çatılarıyla Ortaçağ’ın mistik atmosferini hissedebilirsiniz. Yüzlerce yıllık bu yapılar, cephelerini süsleyen rengarenk çiçekleriyle ziyaretçilerine huzur veriyor. Yürüyerek keşfedebileceğiniz bu güzel şehirde mutlaka görmenizi önerdiğimiz birçok lokasyonlar bulunuyor.

  • Bartholdi Müzesi   

colmar-gezilecek-yerler-Bartholdi.jpg

New York’taki dünyanın tanıdığı Özgürlük Anıtı’nın yaratıcısı, Frederic Auguste Bartholdi Colmar’ın gururudur. Bartholdi Müzesi, sanatçıyı onurlandırmak ve onun adını yaşatmak için doğduğu evde hizmet veriyor. Bu müzede sanatçının eserleri, çizimleri ve kişisel eşyaları sergileniyor. 

Ek bilgi olarak; sanatçı Özgürlük Anıtı’nın yüzünü, annesinin yüzünden esinlenerek tasarlamıştır. Heykin vücut formu için de Singer dikiş makinalarının kurucusunu eşi Isabelle Eugenie Boyer modellik yapmıştır. 

  • Colmar Old Town 

colmar-gezilecek-yerler-old-town.jpg

Şehir merkezinde yer alan Colmar Old Town, iyi şekilde günümüze kadar gelmiş bir merkezdir. Tarihi dokusuyla Ortaçağ’ın mistik havasını yansıtan bölge, kentin en çok ziyaret edilen bölgelerindendir. 9. yüzyıldan kalma tarihi yapıları, kiliseleri ve müzeleriyle Eski Şehir, zengin kültürel mirası yansıtıyor. Yürüyerek kolaylıkla keşfedebileceğiniz bölgede hem Fransız hem de Alman mimarisinin izlerini görebilirsiniz. Katedral Meydanı’ndan başlayacağınız Eski Şehir turuna Rue des Marchands, Rue des Clefs sokaklarını gezmek ile başlayabilirsiniz. Bu bölgede St Martin’s Church, Maison Adolph gibi farklı amaçlarla hizmet vermiş yapıları görebilirsiniz.

Old Town bölgesindeki sokak isimleri, şehrin tarihi yapısına ve sokağın sosyal yaşantısına ait önemli ipuçları sunuyor. Şöyle ki, birçok sokak ismi geçmişte bölgede faaliyet gösteren meslek gruplarını anlatıyor. Rue des Marchands (Tüccarlar Caddesi), Rue des Bouchers (Kasaplar Sokağı), Rue des Clefs (Anahtarlar Sokağı) gibi isimler, bölgenin işlevini anlatıyor.

  • Maison Pfister (Pfister Evi)

colmar-gezilecek-yerler-pfister.jpg

Colmar şehrinin en ünlü evi olan Maison Pfister (Pfister Evi), 1537 yılında inşa edilmiş. Rönesans Mimarisi’nin en güzel örnekleri arasında yer alan yapı, zengin bir şapkacı olan Ludwig Scherer için tasarlanmıştır. Sekizgen yapısı ve ahşap süslemeleriyle dikkat çeken zarif konağın dış cephesindeki resimler İncil’den tasvirler bulunuyor. Ayrıca, Alman İmparatorlarının portrelerinin de cephelerinde görebileceğiniz yapı, şehrin simgeleri arasında.  

  • St Martin’s Church (St Martin Kilisesi)

colmar-gezilecek-yerler-st-martin.jpg

Bölgenin en önemli dini yapılarından olan St Martin Kilisesi, Gotik mimarisiyle dikkat çekiyor. 1235 ile 1365 yılları arasında inşa edilen yapı, zaman içinde çeşitli restorasyonlar geçirmiştir. Özellikle zarif taş işçiliği ve vitray pencereleri ile tanınan kilisenin büyük ve etkileyici iç mekanı bulunuyor. Muhteşem mimarisiyle ziyaretçilerini büyüleyen bu yapıyı mutlaka gezmenizi öneriyoruz. 

  • Customs House (Koifhus)

colmar-gezilecek-yerler-koifhus.jpg

Şehrin tarihi merkezinde yer alan Customs House, 1480 yılında inşa esilmiştir. Alsas dilinde (Koifhus) olarak bilinen Gümrük Evi, şehrin ekonomik ve siyasi merkezi olmuştur. Döneminde depo, gümrük dairesi ve meclis olarak kullanılan yapı, günümüzde halka açık etkinlikler yapılıyor. Rönesans döneminin etkileyici mimarisini yansıtan yapı, dikkat çekici taş işçiliği ve zarif süslemeleriyle biliniyor.

  • Unterlinden Müzesi

colmar-gezilecek-yerler-unterlinden.jpg

1235 yılında manastır olarak inşa edilen Unterlinden Müzesi, Fransa’nın önemli müzelerinden biridir. İki katlı olarak inşa edilen yapı, Orta Çağ eserlerinden çağdaş sanatlara kadar birçok sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Burada Gotik heykel çalışmalarından geleneksel el sanatlarına kadar şehrin kültürel zenginliğine tanık olabilirsiniz. Hatta Picasso, Monet gibi sanatçıların eşsiz eserlerini de görebilirsiniz. Sanat ve tarih meraklıları için bir hazine olan bu müzeyi mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

  • Kafalar Evi

colmar-gezilecek-yerler-kafalar-evi.jpg

Colmar’ın simgelerinden biri olan Kafalar Evi (Maison des Têtes), 1609 yılında inşa edilmiş ve adını cephesini süsleyen 100’den fazla grotesk insan başından almıştır. Rönesans mimarisinin eşsiz bir örneği olan bu bina, şehrin tarihini ve zengin kültürel mirasını yansıtır. Bugün hem bir otel hem de restoran olarak hizmet veren Kafalar Evi, ziyaretçilerine geçmişin izlerini taşıyan büyüleyici bir deneyim sunar.

  • Küçük Venedik (Le Petite Venise)

colmar-gezilecek-yerler-kucuk-venedik.jpg

Le Petite Venise  (Küçük Venedik) Colmar’ın en fotojenik noktası. Lauch Nehri çevresindeki Eski Şehir bölgesinin rengarenk evleri ile çevrili olan Le Petite Venise’de fotoğraf makinenizi bir an olsun elinizden düşüremeyeceksiniz.

  • Ren Nehri Turu

colmar-gezilecek-yerler-ren-nehri-turu.jpg

Colmar’a gelmişken Ren Nehri’nde huzurlu bir tura çıkmadan olmaz! Her gün düzenlenen tekne turları için Saint Pierre köprüsüne ulaşmanız yeterli. Tekne turu ortalama 30 dakika sürüyor.

  • Marche Couvert

colmar-gezilecek-yerler-Marche-Couvert.jpg

Marche Couvert (Kapalı Pazar) taze meyve, sebze, şarküteri ürünleri ve birbirinden lezzetli Fransız ekmekleriyle fazlasıyla davetkar. Ek olarak Le Petite Venise’in yanı başında yer alan tarihi pazardan alışverişinizi yapıp nehir kenarında kendinize kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

  • Colmar Özgürlük Heykeli

colmar-gezilecek-yerler-ozgurluk-heykeli.jpg

Şehir girişinde karşınıza çıkan Özgürlük Heykeli ile kendinizi bir an için New York’a ışınlanmış gibi hissedebilirsiniz. Özgürlük Heykeli’nin tasarımcısı Bartholdi, Colmar doğumlu olduğu için heykelin bir kopyası da şehrin girişinde yer alıyor.

Colmar’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Colmar’a gitmek için en pratik yol hava yolunu kullanmaktır. İstanbul’dan Colmar’a gitmek için Zürih veya Basel’e uçabilirsiniz. Her iki şehre de Türkiye’den direkt uçuşları bulunuyor. En uygun Zürih uçak bileti ve Basel uçak bileti için Yolcu360’ın birbirinden avantajlı uçak bileti seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

-ucak-bileti

“Basel’den Colmar’a nasıl gidilir” konusu bu masal diyarını keşfetmek isteyenlerin merak ettikleri konular arasında. Fransa, Almanya ve İsviçre’ye çıkışı olan Basel Mulhouse Freiburg EuroAirport Havalimanı’nın Mulhouse kapısından çıktıktan sonra toplu taşıma seçeneğini kullanabilirsiniz. Avrupa’nın bu olağanüstü manzaralar sunan yollarında kendi aracınızın konforuyla seyahat etmek isterseniz, Yolcu360’tan araç kiralayabilirsiniz. En uygun Basel Mulhouse Freiburg EuroAirport Havalimanı kiralık araç seçeneklerinden dilediğinizi anında kiralayabilir ve yola avantajlı çıkabilirsiniz.

Colmar’a Ne Zaman Gidilir?

Colmar’a ne zaman gidilir sorusunun cevabı, bu seyahatten ne beklediğinize ve ziyaret amacına bağlı olarak değişebilir. İlkbahar ve yaz aylarında şehrin sokakları rengarenk çiçeklerle bezenir. Bu aylar, açık hava kafelerinden sokaklarına, şehrin en canlı ve güzel dönemini yansıtır. Haziran’dan Eylül sonuna kadar Colmar’ın turizm sezonu olduğu dönemdir.  Özellikle Haziran’la Eylül sonuna kadar bölgenin turizm sezonudur.  Eğer şarap turizmi yapmak, üzüm hasadı sırasında kentin büyülü atmosferine tanık olmak isterseniz, Eylül ve Ekim ayları ideal zaman dilimidir. Bu aylarda Alsace’yi keşfedebilir, kendinizi şarap yapım sanatına bırakabilir, şarap rotasının tadını çıkarabilirsiniz.

Kış sezonunda Colmar’a gitmeyi planlıyorsanız, Noel zamanı olan Aralık ayı, kentin en süslü ve parlak olduğu dönemdir. Noel pazarlarıyla bilinen Colmar, bu dönemde bambaşka bir havaya bürünüyor. 

Colmar Noel Pazarları

Colmar, Noel’in ve yeni yılın en güzel kutlandığı şehirler arasında yer alıyor. Bu dönemde evlerin dekorları, şehrin sokakları gözalıcı süslemelerle bezeniyor. Noel kartpostaldan fırlamış gibi görünen şehir, tarçınlı kurabiye kokusuyla ziyaretçilerini büyülüyor. Noel Pazarları konusunda oldukça başarılı olan şehir, 2017 yılında Avrupa’nın en iyi Noel Pazarları kategorisinde ikinci olmuş.

colmar-gezilecek-yerler-christmas-market.jpg

26 Kasım’dan 30 Aralık’a kadar açık olan  Colmar Noel Pazarları, şehrin farklı meydanlarına kuruluyor. Place des Dominicains, Place Jeanne D’Arc, Petite Venise gibi bölgelerde açılıyor. Yeni yıl ruhunu yaşamak isteyenlerin büyük ilgi gösterdiği Colman, bu dönemde daha bir kalabalık oluyor. Burada, birbirinden güzel standları gezebilir, yerel el sanatlarından lezzetlerine, Alsace bölgesinin enfes şaraplarına kadar pek çok şeyi keşfedebilirsiniz.

En Güzel Christmas Marketler: İyi 7 Christmas Market

Colmar’ın Kısa Tarihi

Kuzeydoğu Fransa’nın büyüleyici Alace bölgesinde yer alan Colmar, tarihin ve kültürün iç içe geçtiği masalımsı güzellikte bir şehirdir. M.S. 9. yüzyılda kurulan şehir, stratejik konumu sayesinde Ortaçağda önemli bir ticaret merkezi haline gelmiştir. 17. yüzyılda Almanya ve Fransa arasında sık sık el değiştiren Colmar, 2. Dünya Savaşı sırasında son kez Fransa’da katılmıştır.  Tarihi boyunca hem Fransız hem de Alman kültürlerinin etkisi altında kalan Colmar, zengin kültürel mirasını dili, mimarisi ve gelenekleriyle günümüze yansıtıyor. Öyle ki, şehirde halen Almancaya benzeyen Alsasça konuşanlar bulunuyor. Restoranların menüleri, sokak isimleri hem Almanca hem de Fransızca olarak yazılıyor. 

colmar-gezilecek-yerler

Alsace Bölgesi’nin üzüm bağlarıyla çevrili olan Colmar, “Alsace Şarap Başkenti” olarak biliniyor. Ortaçağdan kalma güzel mimarisi, dar ve Arnavut kaldırımlı sokakları ve zarif kanallarıyla şehir tam bir masal diyarını andırıyor. Zaten oldukça güzel olan Colmar, Noel zamanı süslendiğinde daha da büyüleyici oluyor. Şehrin tarihi meydanlarında kurulan Noel pazarları, Colmar’ın turizmine büyük katkı sağlıyor.

Seyahatin Her Alanında Yolcu360! 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin güvenilir ve saygın araç kiralama platformu ve uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 180 ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı  uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Bilsen İyim

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi MYO İnşaat Bölümü mezunuyum. 28 yıllık çalışma hayatım boyunca farklı şehirlerde birçok projeye imza attım. 2020 yılından sonra farklı markalar ve ürünlerin tanıtımı için içerik yazıları ürettim. Gezmek, yeni yerleri keşfetmek, farklı kültürlerle etkileşimde bulunmak ve arkeoloji tutkusu ile ülkemizin ve dünyanın farklı yerlerini tanımaya çalışıyorum. Profesyonel deneyimlerim ve kişisel ilgi alanlarımın bana kazandırdığı geniş perspektifi içeriklerime yansıtarak okurlara rehber olmaya çalışıyorum.

Yorum ekle