Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Yedigöller’de Görmeniz Gereken 14 Yer ve Kamp Fiyatları

Yedigöller’de Görmeniz Gereken 14 Yer ve Kamp Fiyatları

Yedigöller özellikle sonbaharda hayatınızda çok az görebileceğiniz bir renk çeşitliliğiyle sizleri bekliyor. Bolu Yedigöller’de görmeniz gereken yerler ve güncel Yedigöller’de kamp fiyatlarını araştırdık.

yedigoller-1-2.jpg

Yedigöller ülkemizde en çok gezilen ve en çok görülen yerlerden. Türkiye’nin Batı Karadeniz Bölgesinde Bolu il sınırları içerisinde yer alan Yedigöller Milli Parkı, 1623 hektarlık bir alana sahiptir. İçerisinde tam olarak 7 tane büyük heyelan gölü bulunmaktadır. Bundan dolayı da bu bölgeye Yedigöller denilmiştir. Milli park çok sayıda bitki türünü içermesiyle yurdumuzun en güzel, karışık doğal ormanlarına sahip olma özelliğini taşıyor. Kayın, Meşe Gürgen, Kızılağaç ve Karaçam Sarıçam, Ihlamur ve Porsuk gibi ağaç türleri görülmektedir. Yedigöller Milli Parkı’nda geyik ve karacanın yanı sıra ayı, kurt, domuz. çakal ve tilki gibi hayvan türleri de mevcut.

Yedigöller Nerede?

Bolu’da gezilecek yerler listesinin en başında yer alan Yedigöller, Bolu şehir merkezine 42 km uzaklıktadır.

Yedigöller’e Nasıl Gidilir?

İstanbul ve Ankara’dan Yedigöller’e gitmek son derece kolaydır. Yedigöller’e gitmek için alternatif güzergahları kullanabilirsiniz. Özellikle İstanbul ve Kocaeli gibi şehirlerden buraya gelenler bir hayli fazla olduğu için otoyolu kullanarak Yedigöller’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Yani Yedigöller’e ulaşım sağlamak hem özel aracınız hem de toplu taşıma aracını kullanabilirsiniz.

Eğer özel aracınız yoksa en güzeli araba kiralamak. Çevrede gezilecek onlarca yer var ve keşfetmeniz için sizi bekliyor. Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Yedigöller’deki Göller

Şimdi ismini içerisindeki yedigölden alan bu göller bölgesindeki gölleri gezelim!

Seringöl

1.800 metrekare büyüklüğündeki Seringöl Mengen Yedigöller yolundan gelenlerin karşısına ilk çıkacak olan göl. Küçük olan gölün derinliği de 2 metre. Dibinden çıkan ağaçlarla unutulmaz bir manzara sunan Seringöl’ü görmeden geçmeyin!

Büyükgöl

Milli Park içerisindeki göllerden en büyüğü olan Büyükgöl, 25.000 metrekare bir alana sahip ve en derin noktası 16 metre. Ziyaretçilerin de en çok durduğu noktalardan olan Büyükgöl üzerindeki iskeleye çıkıp etrafını saran ağaçların göl üzerinde oluşturduğu manzaraya kendinizi bırakabilirsiniz. Aynı zamanda gölün kenarında piknik yapmak da bir başka keyif.

Deringöl

Büyükgöl’e bağlı olan Deringöl adını da diğer göller gibi fiziki özelliğinden almakta. 15.000 metrekare olan gölün derinliği de 20 metre. Yine büyüleyici bir güzellikle sizi karşılayan göl etrafındaki kamp imkânı dolayısıyla da en çok ziyaret edilen noktalardan. 

Kurugöl

Dilek çeşmesinin yakınlarında olan Kurugöl, Nazlıgöl’e çok yakın bir mesafede bulunuyor. 150 metrekare olan bu minik göl adını da yılın birçok ayında kuru olmasından alıyor.

İncegöl

Adı gibi ince olan İncegöl, bölgedeki en dar göl. Üzerindeki köprüye çıktığınızda harika bir manzara ile sizi selamlayan gölün üzerinin yeşil yapraklarla kaplı olması da burada görülmeye değer bir tablo oluşturuyor. 

Sazlıgöl

6000 metrekare genişliğinde olan Sazlıgöl adını üzerini kaplayan sazlıklardan alıyor. Diğer göllere göre daha az popüler olan göl aslında sakinliği seçenler için ideal bir yer. Diğer göllerden farklı olarak berraklığı ile de sizleri büyüleyecek.

Nazlıgöl

yedigoller-4.jpg

Bölgenin en sevilen göllerinden biri olan Nazlıgöl tabiatın bize sunduğu güzelliği gözler önüne seriyor. 16.000 metrekare bir alana yayılmış olan göl, dibinden sızdırdığı suyun yüzeyde oluşturduğu şelaleden dolayı “Şelale Gölü” olarak da anılıyor. Etrafında çadır da kurulabilen Nazlıgöl kamp severlerin popüler noktası.

En güzel piknik alanları Nazlıgöl civarındadır. Ancak Milli Parklar Genel Müdürlüğünün aldığı kararla Orman yangınından korunma amaçlı Milli Parkın tamamında mangal, semaver veya ateş yakmak yasaktır. Sık sık sesli ve görüntülü uyarıcılarla vatandaşlar bu yönde uyarılmaktadır.

Yedigöller’de Gezilecek Yerler

yedigoller-.jpg

Gurbettaşı Seyir Terası

Bolu merkezinden itibaren yaklaşık 20 km tırmandıktan sonra Gurbettaşı geçidine geliyorsunuz. Burada yöresel ürünler satan yerli halkın yakın ilgisi sizi şaşırtabilir. Mantar, kızılcık, kuşburnu, marmelat, reçel, bal, tarhana ve tabi ki taze demlenmiş bir bardak sıcak çay…

Bu bölgede Bayraklı Tepeye çıkıp öz çekim yapabilir ya da doyumsuz manzaranın saatlerce tadını çıkarabilirsiniz. Burada rakım 1650 metre ve tam iki boğazın arasında olması sebebiyle soğuk kendini iyiden iyiye hissettirebiliyor. Bu sebeple kalın giyinmenizi tavsiye ediyoruz.

Ayıkayası Seyir Terası

Ayıkayası Seyir Terası; çam, köknar ve meşe ağaçlarıyla kaplı, kanyona bakan muhteşem bir seyir terası. Burada da yöresel ürünler satan ve çay-kahve servisi yapan bir mekan mevcut.

Kapankaya Seyir Terası

Ayıkayası Seyir Terasını 6-7 km daha yola devam ettikten sonra Kapankaya Seyir Terasına varıyorsunuz. Kapankaya geçidine vardığınızda 250 metrelik tırmanma yolu sizleri bekliyor. Orman Müdürlüğünün yapmış olduğu ahşap merdivenlerle çıkmak biraz daha kolay ama inanın sarf ettiğiniz efora, zahmete değecek bir manzara zirvede sizi bekliyor.

Anıt Çam Ağacı

Bolu Yedigöller Milli Park’ı içerisinde yer alan 500 yıllık anıt çam ağacı tüm ihtişamıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken noktalardan biri. Arabanızı park ederek tahta merdivenlerle ulaşabileceğiniz dev çam ağacı özellikle güzel fotoğraf karesi yakalamak isteyen kişilerin tercihi. 

Dilek Çeşmesi

Göller Bölgesini yürürken uğrayabileceğiniz noktalardan birisi de Dilek Çeşmesi. İnanışa göre burada dilek tutar ve bu çeşmede yer alan yedi musluktan su içerseniz dileğiniz gerçek oluyormuş😊

Pisagor ağacı

Yedigöller Milli Parkı’nın en çok ziyaret alan noktalarından biri de Pisagor ağacı. Adını Pisagor teoremindeki dik üçgene benzerliğinden alan ağacın aynı zamanda sonsuza dek gidebileceği düşünülüyor.

Şelale

Pisagor Ağacını geçtikten sonra orman içinde kuş sesleri eşliğinde yapacağınız bir yürüyüş sonrası ulaşacağınız şelale; kaynağını Nazlıgöl’den sızan sulardan alıyor. Ağaçlar etrafı kapladığı için ekstra serin olan şelale alanına giderken üzerinize kalın bir şeyler almanızda fayda var.

Türkiye’de Fotoğrafçıların Gözbebeği: Yedigöller

 

Yedigöller Milli Parkı Kamp Alanı Fiyatı 2023 

Yedigöller Milli Parkı içerisinde Tuvalet, Çeşme, mescit alanları mevcut. İçme suyu bakımından oldukça zengin. Milli park içerisinde market mevcut. İnternet yok, telefon bazı bölgelerde çekmiyor. 

Hafta sonu piknikçilerin gelmesiyle çok kalabalık olan Milli Park’a hafta içi gelmenizi tavsiye ediyoruz.

  • 1 ünite Çadır (günlük) :50 TL
  • 1 ünite Karavan (günlük) : 60 TL
  • Kır Evi – 3 yataklı (günlük) : 500 TL
  • Kır Evi – 4 yataklı (günlük) : 600 TL
  • Misafirhane Günlük : 150 TL
  • Kişi başı giriş ücreti: 11 TL
  • Kişi başı indirimli giriş ücreti: 5,5 TL
  • Bisiklet ile giriş ücreti: 11 TL

Kampçılar dikkat!

Yedigöller gezi rehberi kapsamında kamp yapmak isteyenleri uyarmamız gereken bir şey var ki burası birçok yabani hayvanın yuvası… Yani yalnız olduğunuz düşüncesine kapılmayın. Boz ayı, kurt, domuz, tilki, sincap, geyik, karaca, sansar, tavşan, yabani ördek, yabani güvercin ve keklik görebileceğiniz hayvanlardan… Ayrıca Yedigöller Milli Park’ında 100’ün üzerinde kuş türü mevcut, bu da farklı kuş seslerinin kulaklarınıza ayrı bir şölen yaratması demek☺.

Bolu Kamp Yeri: Yedigöller / Kamp yerleri

Sonbaharda Yedigöller

yedigoller-1.jpg

Parkın ziyarete en uygun zamanı Nisan – Kasım ayları arasıdır. En güzel renk cümbüşü için sonbahar kesinlikle ilk tavsiyemiz… Yedigöller’de sonbahar, bir ressamın elinden çıkmış kadar güzeldir çünkü ☺.

Yedigöller Milli Park’ına giriş ücretli… Yaya, otomobil ve kamp yapacaklar için ayrı bir şekilde ücretlendiriliyor. Ayrıca konaklama için tek alternatifiniz çadır değil, içeride kiralık bungalov evler de var.

Yedigöller Milli Parkı içerisindeki “Kapankaya Manzara Seyir Yeri”ne çıkarak gölleri ve eşsiz güzelliği izleyebilir ve yine milli park içindeki “Geyik Üretme İstasyonu”nu ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca burada yan yana ve sürekli akan yedi pınarın yer aldığı bir “Dilek Çeşmesi” de var. Yerel inanışa göre pınarın birinci gözü çocuk, ikincisi şöhret, üçüncüsü huzur, dördüncüsü para, beşincisi mutluluk, altıncısı aşk ve yedincisiyse sağlığı simgeliyor.  Eğer dilek tutar ve bu çeşmede yan yana yedi musluktan da su içerseniz dileğiniz gerçek oluyormuş. Denemekten zarar gelmez diyerek bizde geleneğe uyup tabi ki dileğimizi tuttuk ☺. Hepimizin dileklerinin kabul olması dileğiyle ☺.

1 yorum