Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Eskişehir : Türkiye’nin en genç ve yaşanası şehri / Eskişehir gezi rehberi

Eskişehir : Türkiye’nin en genç ve yaşanası şehri / Eskişehir gezi rehberi

Eskişehir şüphesiz ülkemizdeki genç nüfusun en yoğun olduğu şehir. Ve gençliğin verdiği dinamizmle şehir düzenlemesiyle parmak ısırtan bir kent. Pek çok araştırmaya göre Türkiye’de yaşam kalitesi en yüksek yerleşim bölgesi olan Eskişehir’i, Eskişehir araç kiralama kapsamında araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, sizin için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan gezdi gördü ve yazdı…

Adında eski tabiri geçse de yepyeni, modern ve çok güzel bir yer Eskişehir. Şehri ikiye bölen Porsuk Çayı hafiften bir Venedik havası estiriyor, çayın üzerindeki demir köprüleri insana bambaşka bir ülkedeymiş gibi hissettiriyor. Trafiksiz, stressiz bir yaşam alanı. Bol sayıda öğrencisi olması sebebiyle kalabalık ama karmaşasız.

Karmaşa o kadar minumum seviyede ki düşünün, bisiklet bir ulaşım aracı bu şehirde. Her yerin birbirine yakın olmasının avantajı da var tabii ki. Yani bisikletle şehir turu yapmak için birebir Eskişehir. Bu nedenle biz de Eskişehir gezi rehberi içerisinde çok güzel bir şehir rotası çıkardık sizlere. 🙂

Eskişehir Gezilecek Yerler

Etrafındaki büyük kentlere yakınlığı, ortamın güzelliğiyle birleşince popüler bir yer olmaması mümkün olmayan Eskişehir’i Venedik havası estiren Porsuk Çayı’ndan (Adalar Bölgesi) gezmeye başlamalı. Sabah erkenden düşüp yollara, çayın kenarında güzel bir yürüyüş yapmalı. Ardından da nehir boyu inci gibi sıra sıra dizilmiş kafelerde mis gibi bir kahvaltı patlatmalı.

Bol bol fotoğraf çekinmeli demir köprülerde. Hatta dilerseniz Sakarya Nehri’nin bir kolu olan Porsuk’ta gondol turu bile yapabilirsiniz. Kendinizi bambaşka bir ülkedeymiş gibi hissedeceksiniz bunları yaparken.

Şehirde gezilecek bir çok park, meydan ve müze var. Hepsi de birbirine yakın mesafelerde. Tarihi Odunpazarı Bölgesi en gezilesi yerlerinden Eskişehir’in. Aynı zamanda Odunpazarı bu çevrenin de en eski yerleşim yeri. Bölgede birçok konak restore edilmiş ve turizme kazandırılmış.

Konakların içinde el sanatları icra edip satanlar, hediyelik eşyalar var genellikle. Konaklar ise Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden. Rengarenk evlerin, sokakların içinde gezerken kendinizi kaybetmemeniz pek mümkün gözükmüyor. ☺

Odunpazarı Bölgesi’ne gelmişken Balmumu Heykeller Müzesi’ni, Atlıhan El Sanatları Çarşısı’nı,  Eti Arkeoloji Müzesi’ni ve Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ni de gezebilirsiniz.

Eskişehir deyince ilk akla gelen, çok merak edilen o masal şatosunu da mutlaka görmelisiniz. Masal Şatosu, Sazova Parkı içinde yer alıyor. Bu park öyle geniş bir alana kurulu ki, gezmek baya vaktinizi alabilir. Her köşesi ayrı güzel olan Sazova Parkı’nda uğrayabileceğiniz birkaç nokta var.

Bunlardan ilki tabii ki Masal Şatosu. Dışarıdan bakınca kendinizi bir çizgi filmin içinde hissedeceksiniz. Masal Şatosu’nun içine de girilebiliyor ancak biz çok kalabalık olduğu için içini gezmemiştik. Daha sakin bir zamana denk getirmeye çalışın. Yine Sazova Parkı içinde bulunan Korsan Gemisi, Hayvanat Bahçesi, Esminyatürk, Japon Bahçesi, Sualtı Dünyası gibi birçok alan sizin ve var ise çocuklarınızın dikkatini çekecek.

Eskişehir gezinizin uzunca bir bölümünü kaplayacak olan Odunpazarı ve Sazova Parkı dışında kalan yerleri de dilerseniz ve vaktiniz kalır ise mutlaka gezin. Taşbaşı Çarşısı, 2 Eylül Caddesi, Doktorlar Caddesi de şehrin tadını çıkarıp alışveriş yapabileceğiniz caddeler. Erkeklerin çok hoşuna gitmese de hanımlar için bu bilgi hayati bir öneme sahip. ☺

Eskişehir ’de Ne Yenir?

Eskişehir’in en ünlü lezzetlerini de denemeden dönmeyin. Çibörek, donas ve Fahrettin Usta’da balaban köfteyi mutlaka yiyin. Özellikle balaban köftenin ütüleme usülü yapılışı ve tadı sizi cezbedecek. 🙂

*Editör notu: Eskişehir merkeze ulaştığınızda Porsuk Çayı bot turlarının kalktığı noktanın hemen yakınında met helvası yapan emektar helvacılar var. Bu helvacılardan met helvasının tadına bakmadan geçmeyin. Met helvası biraz pişmaniyeye benzeyen çok özel bir tat ve çayla muhteşem gidiyor.

Eskişehir ’e Ulaşım

Eskişehir’e ulaşım yollarından biri olan karayolu, oldukça konforlu ve hızlı bir ulaşım imkanı olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul-Ankara otobanından Eskişehir’e rahatça ulaşabilirsiniz. Yolculuk yaklaşık olarak 3.5 saat sürüyor. İstanbul’dan yola çıkacaklar İstanbul araç kiralama seçeneklerini Ankara’dan yola çıkacaklar da Ankara araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirler. Bunun dışında Eskişehir’e farklı yollardan ulaşıp yine de araçla gezmek isterseniz Eskişehir oto kiralama için Eskişehir araç kiralama seçenekleri için Yolcu360‘a göz atmayı unutmayın.

Yorum ekle