Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İzmir’de Görmeniz Gereken 17 Yer: Arabayla Ege Turu!

İzmir’de Görmeniz Gereken 17 Yer: Arabayla Ege Turu!

Şüphesiz İzmir Türkiye’de hem metropol hayatı hem de bir sahil kenti havasını bir arada yaşayabileceğiniz en güzel şehir. Tarihi dokusu, kusursuz plajları, doğası, mutfağı ve kent merkezleri ile belki de Türkiye’de en yaşanılası nokta burası. İzmir’e daha önce gitmeyenler sizlere sesleniyoruz! Bu neşeli bahar aylarında mutlaka arabayla İzmir turu yapmalısınız. İştahınızı kabartacak tarihi ve doğal güzellikleri birlikte keşfediyoruz.

EFES ANTİK KENT

Ülkemizi ziyaret eden tüm yabacı turistlerin akın akın geldiği, görmeden asla ülkesine dönmediği, tarihin içinde yolculuk ettiren devasa bir alana yayılmış olan Efes Antik Kenti, İzmir sınırlarına girdikten sonra görmeniz gereken ilk yer. Tabi hal böyle olunca, bol bol suyumuzu gevreğimizi alıp gidiyoruz.

2023 yılı itibari ile Efes Antik Kent’e giriş ücretlerinde de güncellemeler mevcut. Buna göre: 

  • Yetişkinler için giriş ücreti: 120 TL
  • Yamaç evlerini gezmek ekstra ücrete tabi olup: 45 TL
  • Özel araç otopark ücreti: 10 TL

Ayrıca Efes Antik Kent’e giriş saatleri yaz ve kış mevsimlerinde değişiklik göstermektedir.

  • Yaz Sezonu (1 Nisan ile 31 Ekim tarihleri arası)

Açılış saati: 08.00

Kapanış saati: 19.30

  • Kış Sezonu (31 Ekim ile 1 Nisan tarihleri arası)

Açılış saati: 08.30

Kapanış saati: 17.00

EFES MÜZESİ

O kadar terledikten sonra, daha nadide parçaları serin bir çatı altında gezmeye ne dersiniz? Burası bir tık daha etkiliyeci olabilir, gerçekten tarihi şaheser kategorisine girebiliecek parçalar burada saklanıyor. Buna 2 adet büyüleyici Artemis heykeli de dahil.

Nitekim büyüleyici Artemis heykeli de değerli parçalara dahil. Efes Antik Kentin içinde ve Efes Müzesi’nde olmak üzere toplam iki adet Artemis heykeli bulunmaktadır. Küçük olan heykel Celsus Kütüphanesi’nin sağ tarafından çıktıktan sonra tekrar sağa dönüyorsunuz en sonda demir parmaklıklar ile kapanmış alanda. Tıpkı Efes Antik Kent gibi Efes Müzesi’nde de giriş ücretlerinde değişiklik mevcut. Buna göre 2023 Efes Müzesi giriş ücreti 40 TL olup, Müzekart’a sahipseniz giriş ücretsiz.

KEY MUSEUM

Buraya da tarihi denilebilir mi? Ee sonuçta arabaların hepsi antika ☺ Eski arabaları sevenlerin kendine kaybedebileceği bir müze burası. Türkiye’nin en büyük otomobil müzesiymiş. 2015 te kurulmuş ve tam tamına 130 adet otomobil ve 40 adet motorsiklet var.

Mercedes, Ford, Porche, Mini gibi markaların ilk modellerinin yanı sıra 300 e yakın otomobil aksesuar maskotları da burada sergileniyor. Son olarakta 1900lü yılların başlarında benzinliklerde kullanılan orijinal ekipmanları görebilirsiniz. Adeta bir araba tarihi. Araba seven herkesin ziyaret etmesi gereken bir müze. Pazartesi ve Salı günleri hariç haftanın her günü hizmet vermektedir. Giriş ücretlerine göz atalım.

  • Tam Bilet: 65 TL
  • Öğretmen ve Öğrenci: 35 TL
  • 65 yaş ve üzeri: 35 TL
  • 0-6 yaş arası: Ücretsiz

ŞİRİNCE

Efes’i gezdikten sonra dönüşte oralara kadar gitmiş uğranabilecek minik tatlı bir köy, Selçuk’tan sonra en fazla yarım saatlik bir yol gitmeniz gerekiyor. Öyle kafasında çok büyük hayaller ve resimler kurmanızı önermem. Artık turizme açılan her yer gibi biraz gelen insanları soyma üzerine gidilmiş olabilir, o yüzden dikkat edin.

 İzmir’de görmeniz gereken 15 yer listenizde kesinlikle olması gereken bir rota. Özellikle şarap üretimi ile ön plana çıkan bölgede birbirinden lezzetli şarapları tadabilirsiniz. El emeği olan Şirince şarap fiyatları fabrika üretimi şarap fiyatlarından biraz daha pahalı olduğunu hatırlatalım. 

URLA

İzmir’e gittiğinizde merkez dışında bir ilçesini daha gezelim diyorsanız o kesinlikle urla olmalı bizce. Belki biz gittiğimizde fırtına uyarıları olduğu için o kadar boş ve sakindi bilemiyorum ama, yine de tıklım tıklım bir kalabalığı olmadığını düşünmek istiyoruz. Çok tatlı kafeleri, sanat sokağı ve harika bir şarap yolu var.

Gitmek istediğiniz şarap evini mutlaka önceden arayıp fiyat almanızı tavsiye ederiz. Urla’da yer alan en meşhur şarap evlerini paylaşalım sizinle. 

Urla şarap durakları:

  • Urla Şarapçılık
  • Urlice Vineyards
  • Usca Şarapçılık
  • MMG Şarapçılık
  • Lucien Arkas Bağları
  • Sevilen Şarap
  • Mozaik Şarapçılık
  • Doğa Bağ Evi

İZMİR TARİHİ ASANSÖR

İzmir Tarihi Asansörü’nden yukarı doğru çıkıyorsunuz ve içeceğinizi yudumlarken o mükemmel manzaranın tadını çıkarıyorsunuz. Hatta mümkünse gün batımında gidip, gün batımının tadına da varmalısınız.

Dario Moreno Sokağında, Asansöre bindiğiniz anda arka fonda

Her akşam votka rakı ve şarap
İçtikçe delirir insan olur harap
Kurtar beni bundan ne olursun yarap
Bitsin artık bu korkunç serap serap!

İZMİR SAAT KULESİ

İkon haline gelmiş saat kulesini görmeden dönemezsiniz arkadaşlar İzmir’den. Önünde bir poz çekilmeden İzmir’e gittiğinizi kanıtlayamazsınız. 25 Metre boyundaki 4 çeşmeli bu kulenin saati Alman İmparatoru II. Wilhelm’in hediyesiymiş. Arabayla İzmir turu yaparken şöyle bir uğramanız gereken adres.

KEMERALTI ÇARŞISI

Gezebileceğiniz her yeri gezin, konu alışverişe gelince, sadece buradan alışveriş yapın. Bir nevi İstanbul’un Kapalıçarşısı. Hatta baya baya aynısı, yürürken önünüzü kesip, “abla tuvalet mi lazım, abla nişan tepsisi, giyim lazımsa bize gelin” söylemlerini duyup, mis gibi türk kahvesi kokusu alabiliyorsunuz. Kahve kokusu eşliğinde rengarenk bir keşfe çıkmak isterseniz arabayla İzmir turunda mutlaka bu tarihi çarşıya uğramalısınız.

KIZLARAĞASI HANI

Sonra o kokuyu takip ettiğinizde burayı buluyorsunuz zaten. Han’ın içerisine girip güzel birer kumda kahve içmezseniz olmaz. Üst katında ise tam bir hazine yatıyor. Antika dükkanları, eski plaklar, sahaflar… Hanın sizleri çeken bir dokusu olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra üst katında ise tam bir hazine yatıyor. Antika dükkanları, eski plaklar, sahaflar ve tarihe tanıklık etmiş pek çok ürün sizleri bekliyor.

AGORA

İkinci yüzyıla dayandığı düşünülen bu antik kent, zamanında sosyal, ticari ve dini faaliyetlerin gerçekleştirildiği bir yermiş. Kemeraltı’na çok yakın bir mesafede. Nitekim bu antik kent, zamanında sosyal, ticari ve dini faaliyetlerin gerçekleştirildiği bir yermiş. Efes Antik Kent’ten sonra tarihe böylesine yakından tanıklık edebileceğiniz bir nokta.

KADİFEKALE

İzmir’in kalesi. Tüm İzmir ve İzmir körfezi manzarasına hakim olan bu kaleye, Agora’dan çıktıktan sonra yürüyerek ortalama yarım saatte ulaşabilirsiniz. Kalenin ile temellerinin Büyük İskende tarafından atıldığı söylenmektedir. Hatta her şeyin bir rüya ile başlayıp, rüyasında bu konumu gördüğünü ve oraya bir şehir inşa etmesi söylediği de söylenenler arasındadır.

RADYO VE DEMOKRASİ MÜZESİ

Avrupa’nın en iyi müzeleri arasına girmiş bir müzeyi ziyaret etmemek olmaz heralde, öyle uzun uzadıya vakit ayırmanıza da gerek yok ama bir girip görmekte, öğrenmekte fayda var.  Fahrettin Çemşir tarafından bağışlanan ik katlı ev yine 1920 yıllarından günümüze kadar gelen ve bağışlanan radyolar ile kurulmuştur. Pazartesi günleri hariç sabah 9 ile akşam 5 arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş Ücretsiz.

PASAPORT İSKELESİ

İzmir’e kadar gitmişsin, Pasaportta bir çimlere uzanmadın mı? Tabi ki de uzandın. Sahilde boylu boyunca yürüdün, o İzmir’in özgürlüğünü içine çektin. Pasaport iskelesi de Cumhuriyet Meydanı ile Konak Pier’in ortasında. Buradan şehir içi taşımacılıkta halen devam etmektedir.

GÜNDOĞDU MEYDANI

İzmir’in en ünlü üç meydanından biri olan Gündoğdu Meydanı, Konak’ta Alsancak kısmında yer alıyor. Özellikle bu meydan 2003 yılında inşa edilen Cumhuriyet Ağacı Heykeli ile tanınıyor. İzmir’de gerçekleşen hemen hemen tüm miting, konser, kutlama ve geçit töreni gibi birçok organizasyona ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda muhteşem bir manzaraya da sahip olan Gündoğdu Meydanı İzmir’de görmeniz gereken 15 yer listemizde bulunuyor. 

BOSTANLI SAHİLİ

izmir-gezilecek-yerler

Bostanlı Sahili, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yer alan, Ege Denizi kıyısı boyunca uzanan renkli bir sahildir. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük kaykay pistine sahip olan Bostanlı Sahili, büyük bir alana yayılıyor. Çocuk oyun parkları, spor alanları, kamelyalar, oturma grupları, çim ve yeşil alanlar ile İzmirlilere sosyal yaşam da sunuyor. Bahar aylarında en güzel manzaralara şahit oluyor. 

İZMİR KADIN MÜZESİ

izmir-gezilecek-yerler-

Türkiye’nin ilk kadın müzesi olarak bilinen İzmir Kadın Müzesi, İzmir’de görmeniz gereken 15 yer listemizde bulunuyor. Anadolu kadınının geçmişini ve gücünü tüm dünyaya hatırlatmak; onları onurlandırmak amacıyla kurulan bir müzedir. Ayrıca müzede şirin bir bahçe de bulunuyor. Türkiye’nin önde gelen kadınlarından olan Halide Edip Adıvar ve Afife Jale gibi ünlü heykeller yer alıyor.  

İZMİR GÖLCÜK YAYLASI

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Bozdağlar bölgesinde yer alan Gölcük Yaylası, arabayla İzmir turu yaparken mutlaka uğramanız gereken yerlerden. İzmir halkı tarafından özellikle yaz aylarında, ferahlamak ve doğa ile baş başa kalmak için tercih ettiği bir rota. Ayrıca göl çevresinde mesire alanı hafta sonu piknik ve mangal gibi aktiviteler için de yararlanılıyor. Kısacası İzmir Gölcük Yaylası için Bolu’nun Abant’ı diyebiliriz. 

İzmir’de yapılacak, yaşanacaklar öyle liste ile bitmez aslında, herkes kendine göre yaşar İzmir’i. O yüzden sizde bunları aklınızın bir köşesinde tutarak kendi İzmir’inizi yaşayın. Sevgiler…

Yolcu360 Blog

Add comment