Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > İstanbul ve Marmara için kritik dolu yağışı uyarısı

İstanbul ve Marmara için kritik dolu yağışı uyarısı

Dolu yağışları özellikle araç sürücüleri için tam bir felakete dönüşebiliyor. Maddi hasarın yanı sıra can kaybına da davetiye çıkartan dolu yağışlarının belki de en etkililerinden biri 2017 yılının yazında İstanbul’da yaşanmıştı. Benzer bir felaket uyarısı da 26 Haziran 2018 Salı günü için yapıldı. İşte basına yansıyan o uyarı…

Meteoroloji mühendisi Abdullah Kahraman gazeteci Volkan Şahin’e verdiği  röportajda, yarın Marmara genelinde, İstanbul’u da kapsayan bir alanda, süper hücreli fırtına ve ceviz büyüklüğünde dolu yağışının meydana gelebileceğini belirterek vatandaşları uyardı. 2017 yazında yaşanan dolu yağışında meydana gelen maddi hasarları hatırlatarak Yolcu360 ailesi olarak biz de tüm sürücüleri gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıyoruz.

Hürriyet Gazetesi’ne konuşan Kahraman, “Eldeki verilere göre bölgede sıradan gök gürültülü fırtınaların dışında, süper hücreli fırtına oluşumu da ihtimal dahilinde. Bunlar yine dar alanlarda ceviz büyüklüğünde dolu üretebilir, yerel sellere neden olabilirler. İlle olacak demiyorum, bunu kimse söyleyemez, ama çevre koşulları bu tip hadiselerin görüldüğü durumlara uygunluk gösteriyor. Hortum ihtimali zayıf” açıklamasını yaptı.

2017’deki dolu yağışında neler yaşanmıştı?

2017 yazında yaşanan dolu yağışında İstanbul genelinde su taşkınları ve yol çökmelerinin yanı sıra ev, iş yeri, özellikle de araçlarda ciddi maddi hasarlar meydana gelmişti. Dolu yağışı sebebiyle ağaçlar yıkılmış ve hatta bazı mezarlıklarda çökmeler yaşanmıştı. Hayatı olumsuz etkileyebilecek dolu yağışına karşı tüm sürücüleri can ve mal kayıplarına karşı tedbirli olmaya davet ediyoruz…

Sağanaklara dikkat!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi’nin yaptığı meteorolojik değerlendirmede ise şu ifadeler yer aldı:

“Yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinin yarın (26.06.2018 Salı) Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

Yağışların yarın (26.06.2018 Salı) Trakya’da, Çarşamba (27.06.2018) günü Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlı sistemin hafta sonuna kadar ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde (Trakya, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz) etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olacağı tahmin edildiğinden, yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

Yorum ekle