Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Oto Lastik Bakım İşini Hafife Almayın!

Oto Lastik Bakım İşini Hafife Almayın!

Oto lastik seçimi nasıl olmalı, oto lastik bakımı nasıl yapılır, uzun yola çıkarken lastik kontrolü neden çok önemli…

Oto Lastik Bakım İşini Hafife Almayın!

Bizde, kuralları ve önlem almayı hafife alma kültürü baskındır. Aslında pek çok kural ya da önlem paketi, bir dizi deneme ve araştırma sonucunda elde edilen bilgilerle hazırlanır. Örneğin kasksız motosiklet kullanımında başınıza gelebilecek bir kazada olabilecekler çok detaylı testlerle anlaşılır ve sonrasında kask kullanımı uyarısı yapılır. Hatta bu bir kural haline gelir. Peki, keşfedilen ve size faydalı olan bilgiyi neden red edersiniz. Bunun açıklaması sosyoloji biliminde gizli. Çünkü İsviçre, Norveç, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde kurallara uyma bilinci çok yüksekken doğulu toplumlarda ve Güney Amerika ülkelerinde kurallara uymama trendi çok baskın. Neyse bu konu biraz uzun ama biz yolcu360.com ailesi olarak özellikle yaklaşan Kurban Bayramı için uzun yola çıkacaklara oto lastik bakımı kuralını altını çizerek hatırlatmak istiyoruz. Unutmayın! “hayat, yeni şeyler keşfetmek, yaşamak, daha çok sevmek, sevilmek için değerli”.

Oto Lastik Bakımı Nedir?

Araç sahipleri için en önemli oto yedek parça ürünlerinden biri oto lastikleri ve oto lastik bakım malzemeleridir. İnanmayacaksınız ama istatistik verilere göre bir aracın yolda kalma sebepleri içinde en yaygın olanları ya akü ya da oto lastikle ilgili. Bu nedenle çok zor durumlarda yolda kalmamak ve çözüm üretmek üzere bazı oto lastik bakım ürünlerini araçta bulundurmak ve yola çıkmadan önce lastik kontrolü yapmak faydalı olabilir. Peki, oto lastik bakım malzemeleri neler?

Oto Lastik Bakım Malzemeleri Nelerdir?

Aracınızın lastiğinin havası söndüğünde ya da hasar gördüğünde lastik değişimi veya lastik şişirme işlemi için kullanabileceğiniz oto lastik bakım ürünlerini araçta bulundurmanız önemlidir. Emniyet çekici ürünleri, yedek lastik solüsyonları, basınçlı hava kompresörleri, lastik sibop setleri, çift pistonlu ayaklar, lastik basınç göstergeleri, hava pompaları, lastik tamir solüsyonları bunlardan bazılarıdır. Bu malzemeleri de online olarak sipariş edebileceğiniz çok sayıda mağaza bulabilir, fiyatları karşılaştırarak en uygun fiyatlı ürünlere de internet konforuyla erişebilirsiniz. Araç kiralarken de lastikleri mutlaka kontrol ediniz. 

 

Yorum ekle