Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Ford ve Google İş Ortaklığı Yapacak!

Ford ve Google İş Ortaklığı Yapacak!

Otomotiv dünyasına ilgi duyanlar buraya. Gelecekte araçların nasıl olacağını merak edenler için ufak bir ipucu bulduk ve bunu sizinle paylaşmak istedik. Uçan arabalar ne zaman günlük kullanımda yer alacak bilmiyoruz ama Ford tarafından otomobil sektöründe yeni bir adım atıldı diyebiliriz. Ford ve Google iş ortaklığı yapacak yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. 🙂

Ford ve Google İş Ortaklığı Yapacak!

Ford, teknoloji devi Google ile stratejik bir ortaklık kurmaya başladı. Bu durumda üreticinin gelecekteki otomobillerinde Google haritaları, uygulamaları ve ses kontrol teknolojisine sahip internet bağlantılı bir Android işletim sistemi kullanacağı anlamına geliyor.

Kaynak: https://www.ford.com.tr/

2023 yılından itibaren başlayacak olan altı yıllık ortaklık ile birlikte yeni Ford otomobilleri, Android Automotive’i kullanacak. Google Haritalar, gerçek zamanlı trafik, otomatik yeniden rota belirleme ve şerit kılavuzu gibi özellikleri içerecek birincil uydu navigasyon sistemi kurulacak.

Ford sahipleri ayrıca arabalarında Google Play’e erişebilecek ve müzik, podcast ve sesli kitap dinleme gibi amaçlarla araç için optimize edilmiş uygulamaları indirebilecekler. Üçüncü taraf geliştiricilerin uygulamaları da mevcut olacak.

Android yazılımı en son aşamada Ford’un model yelpazesinin tamamına sunulacak. Üretici, Çinli alıcılar için mevcut olmayacak olsa da, dünya çapında milyonlarca araca takılacağını söyledi.

Ortaklığın bir parçası olarak Ford ve Google, araç satın alırken yeni perakende deneyimleri geliştirme ve verilere dayalı yeni sahiplik teklifleri oluşturma konularını ele alacak olan Team Upshift adlı yeni bir ortak çalışma grubu oluşturdu.

Google CEO’su Sundar Pichai ise “Ford’un işini dönüştürmeye yardımcı olmak için Google’ın en iyi yapay zeka, veri analizi, bilgi işlem ve bulut platformlarını uygulamaktan ve insanları yolda güvende ve bağlantıda tutan otomotiv teknolojileri oluşturmaktan gurur duyuyoruz.” diyerek ortaklığa karşı duyduğu mutluluğu belirtti.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle