Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Viyana ‘da gezilecek yerler / Viyana gezi rehberi / Avusturya

Viyana ‘da gezilecek yerler / Viyana gezi rehberi / Avusturya

Viyana bir zamanlar Osmanlı ordularının kapılarına dayanıp da aşamadığı şehir olarak tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Tam bir sanat ve kültür şehri olan Avusturya’nın başkenti Viyana’yı sizler için Instagram’ın fenomen seyyahı Gezgininayakizleri hesabının yazarı Güneyt Durhan gezdi gördü ve yazdı…

Viyana 1. Bölge

Avusturya’nın başkenti Viyana görülecek yerler bakımından Avrupa’nın en modern ve güzel şehirlerinden birisi. Bu gezi yazımda size Avrupa’nın en güzel şehirlerinden Viyana’yı anlatacağım. 3 gün ve 2 gece kaldığım bu güzel şehirde tarihin izlerini fazlasıyla görebildim.  Muhteşem sarayları, harika parkları, büyüleyici tarihi, temiz şehri ile gerçekten keyifle gezdiğim bir şehir oldu Viyana.

Biliyorsunuz Viyana numaralandırılmış bir şehir. 1. 2. 5. Viyana gibi, aşağıda okuyacağınız yazılarım genellikle merkezi konum olan 1. Viyana olarak geçmektedir. Bu bölge benim Viyana’da en keyif aldığım alanı kapsıyor. Siz de bu güzel şehri keyifle dolaşmak isterseniz, Yolcu360‘tan Viyana Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

 

Viyana ‘da gezilecek yerler

  • Aziz Stephan Bazilikası

Şimdi turumuza Stephansplatz‘tan başlayalım. Sabah 06.30’da ilk durağım Aziz Stephan Bazilikası oldu, içeride kimseciklerin olmaması ise rahatça gezebilme ve gözlemleyebilme imkanı verdi bana. Bazilika geçirdiği yangın sonrası dış yüzeyindeki siyahlığı ile dikkatinizi çekecektir. Ama restorasyonla ile eski haline döndürmek istiyorlarmış. İçeri girdiğinizde vitrayların büyüleyici renkleri, bazilika içerisinde farklı büyük heykelleri, zeminin yere baktığınızda içi hoş eden yüzeyi ile gerçekten Floransa Katedrali’nden sonra gördüğüm en büyüleyici olanıydı. İçeri girdiğinizde sol arka tarafta alt kata iniş merdivenleri göreceksiniz. Buradan mezar odalarına gidiliyor, 5 € ödeyerek ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Bazilikanın sağ tarafındaki kapıdan en uzun 67 metre uzunluğundaki kulesine çıkarak 4,5 €’ya Viyana’yı kuşbakışı izleyebilirsiniz. Ayrıca katedralin hemen yanında tarihi at arabaları şehre büyüleyici bir atmosfer katıyor.

  • Viyana ‘da Türk kahvaltısı ve Graben Caddesi

Katedralin karşı sokağında serpme kahvaltı  yiyebileceğiniz bir Türk restoranı var. Kahvaltının fiyatı ise 9 € cuk. Katedralin hemen bir alt sokağındaki en ünlü caddesi Graben caddesini gezdim sabah dinginliğinde. Çok güzel kafelerin, hediyelik dükkanların ve şık mağazaların olduğu caddede gezmek keyifliydi. Caddenin ortasındaki beyaz heykel ise vebadan hayatını kaybedenler için yapılmış. Şehir vebadan kurutulunca anısına heykeli yaptırmışlar.

  • St. Peter Kilisesi ve Hofburg Sarayı

Caddenin hemen sağında ise girişi ve iç mimarisi beni etkileyen St. Peter Kilisesi oldu. Özellikle vitraylar ilgi çekiciydi. Caddenin sonunda solunuza doğru gittiğinizde yol sizi direk Hofburg Sarayı‘na götürecek. Hofburg sarayı imparatorluk daireleri, gümüş koleksiyonu ve Sisi Müzesi olarak üç bölümden oluşan şehrin diğer büyük saraylarından birisi. Sarayı ziyaret etmek isterseniz kulaklıkla gezi 12,50 €, rehber ile 15,50 € ( rehberli turun belirli saatleri var ) ve Sisi bileti alırsanız 28 €, fakat önerim Sisi bilet ile hem Hofburg’u hemde Schörnburnn’u dolaşabilirsiniz.

  • Innere Stadt ve Belvedere Sarayı

Dış mekandan daha çok fotoğraf alarak buradan ise Innere Stadt Caddesinden ilerleyerek önce tiyatro binasını ziyaret ettim. Tiyatro binasının tam karşısındaki caddeden ilerleyerek Belvedere Sarayı’nın yolunu tuttum. Yol üstünde sağda Levante isimli cafe – restoran Türkler tarafından işletiliyor bilginize (uğrarsanız Ezgi’ye selam edin) Kısa bir çay molasının ardından yürüyerek önce Rus anıtını ziyarete ve oradan hemen arka tarafındaki diğer bir saray olan Belvedere’yi ziyarete geçtim.

Saray ikiye bölümden oluşuyor, yukarı Belvedere ve aşağı Belvedere. Sarayın içini 10:00 -18:00 saatlerinde 20 € ödeyerek gezebilirsiniz. Belvedere’nin özellikle ön bahçesindeki düzenleme ise tam bir sanatsal çalışma, gerçekten dolaşmaktan büyük keyif aldım. Sarayın içinde fotoğraf çekmek yasak olduğu için maalesef giremedim, ama içerisinde Ortaçağ döneminin en ünlü sanatçıların tablo ve heykelleri sergileniyormuş.

  • Schörnbrunn Sarayı

Günün son gezisini ise Viyana’nın hatta Avusturya’nın en güzel yeri denilen Schörnbrunn Sarayı’na yaptım. Girişinde karşılaştığım bina pek saray havası vermesede 🙂 içeri girdiğimde resmen büyülendim. Girişten hemen sola doğru yönlenerek bir de 3.5 € cuk ödeyerek sarayın muhteşem bahçelerini gezdim. Öyle böyle değil vallahi 2,5 saatte ancak gezebildim, alabildiğine büyük. Bahçenin orasına iki seksen uzanıp zafer takını (Gloriette) ve bahçeyi gözlemledim. Bu arada sarayı ziyaret etmek isterseniz küçük tur 12,90 € , büyük tur 15,90 € ve rehber ile büyük odayı gezmek isterseniz 18,90 € ödemek zorundasınız. Ayrıca Sisi bileti yine burada da geçerli. 28 € ya tüm odaları ve Hofburg Sarayı’nı gezebilirsiniz.

  • Hunterwasser Evleri ve Kahlenberg

Şehrin en güzel yerlerinden biri Hunterwasser evleri çok ilgi çekiciydi. Şu anda durumu iyi olmayan vatandaşlara  belediye tarafından verilmiş. Şehre gelenlerin öncelikle uğradığı yerlerin başında olmuş burası. Şehri kuş bakışı izlemek isterseniz Osmanlı’nın bir zamanlar oraya kadar geldiği Kahlenberg’e uğrayın derim. Burası şehri gören hakim bir tepe. Osmanlı’nın o zaman alamadığı şehre bir de siz kuşbakışı bir bakın.

Şehirden ayrılırken tek eksik hissettiğim hiç bir müzeyi tercih etmememdi. Bir çok müzenin olduğu şehirde biletlerin yüksek olması nedeniyle müzeleri pas geçmek zorunda kaldım. Müzeleri görmek isterseniz yanınızda fazladan para bulundurmanızı tavsiye ederim. Viyana temiz şehir yapısı, harika mimarisi, güzel kafeleri, büyük gösterişli sarayları ve parkları ve muhteşem sanatıyla gerçekten nefis bir şehir. Zaten yaşanılacak şehirler tertiplendiğinde bilin ki ilk üç şehirden  biridir Viyana. Hakkını fazlasıyla vermek lazım bu güzel şehrin.

Viyana pahalı bir şehir mi?

Evet pahalı aslında; su 1.5 € (4.5 TL) en uygun magnet bile 5 € (15 TL), bu da yaşam standartının ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. (Şehirde en uygun kahveleri Mac Cafelerde içeceğinizi hatırlatayım). Şehrin en can alıcı yerleri kesinlikle 1. Viyana dedikleri bölge ve buralardan Schörnburnn hariç tüm sarayları dahil her yer yürüyebileceğiniz mesafede.

Viyana’da size önereceklerim :
  • Şehrin en güzel yeri olan 1.Viyana’nın sokaklarında keyifle gezin.
  • Osmanlı’nın Viyana sırtlarına geldiği yer olan Kahlenberg’den şehri kuşbakışı izleyebilirsiniz.
  • Aziz Stefan Katedralini ziyaret edebilirsiniz, vitrayların renkleri sizi etkileyecektir.
  • Viyana’nın en büyük eseri Schörnburnn Sarayını ziyaret edin, bahçelerinde uzun süre geçirin.
  • İlginç mimarisi ile Hunterwasser evlerini mutlaka görmelisiniz.
  • Belvedere ve Hoffburg saraylarını mutlaka ziyaret etmeyi unutmayın.
  • Viyana’nın en güzel caddeleri olan Karntner ve Graben’de keyifle yürüyebilirsiniz.
  • Harika kafelerinde güzel zamanlar geçirebilirsiniz.
  • Opera izleyerek gezinizi güzelleştirebilirsiniz.

Bir sonraki gezi rotasına buluşmak üzere keşfetmeniz dileğiyle…

Yorum ekle