Yolcu360 Blog
2023-ford-ranger

2023 Ford Ranger İncelemesi

2023 Ford Ranger incelemesi ile sizlerleyiz. 1903 yılında Amerika’nın Michigan eyaletinde Henry Ford tarafından kurulan Ford Motor Company’nin başlayan macera, günümüzde de hız kesmeden devam ediyor. 6 kıtada yaklaşık 200 pazarda araç üretip, satan dev bir dünya markası olmayı her daim başarıyor. Dayanıklılık ve güç söz konusu olduğunda akıllara gelen ilk markalardan biri elbette Ford oluyor. Yeni modelini geçtiğimiz aylarda araç severlerler buluşturan Ford, Pick- Up kategorisinde iddialı modeli Ranger ile adından söz ettiriyor.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, 2023 Ford Ranger ve binlerce marka/modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

2023 Ford Ranger Araç İncelemesi

2023-ford-ranger-

2023 Ford Ranger araç incelemesinde tüm Ford severlerden tam puan alıyor. Zorlu ve engebeli arazide yolculuk yaparken, kontrolünüzü ve yol tutuş hakimiyetnizi artıracak şekilde tasarlanıyor. Süspansiyon sistemi yeniden tasarlanan model, alüminyum üst – alt kontrol kolları, uzun mesafeli ön ve arka süspansiyon ve watt kolu arka ucu sayesinde güçlü yolların aranan markası. 2023 Ford Ranger’ın FOX 2.5 inç bypass valfli amortisörleri de ortama uyum sağlıyor. Bünyesinde bulunan sönümleme özelliği ile bu motor yeni nesil bir kontrol teknolojisi ile çalışıyor. Nitekim bu amortisörler teflon içeren yağ ile doldurularak sürtünmeyi yaklaşık %50 oranında azaltıyor.

2023 Ford Ranger aynı zamanda pek çok ilki gerçekleştiren araç. Tam zamanlı dört tekerden çekiş sisteminin yanı sıra kilitlenebilir ön- arka diferansiyel özelliği ile de kendi skalasındaki araçlardan çok önde geliyor. Nitekim yeni bir elektronik kontrol sistemi sayesinde isteğe bağlı iki vitesli ara şanzıman da bulunuyor. 7 adet sürüş modu bulunan yeni nesil 2023 Ford Ranger’da yol modları ve arazi modları ile her şartta yola ve size uyum sağladığını adeta kanıtlıyor. Yol modları normal, spor, kaygan şekilde düzenleniyor. Arazi modlarına geldiğimizde ise kaya tırmanış, kum, çamur ve baja olarak çeşitlere ayrılıyor. 

Ford Ranger Motor Özellikleri

2023-ford-ranger-2

Ford Performans Ekibi tarafından geliştirilen Ford Ranger, zorlu yollarda yüksek performans sergilemek için üretilmiş kusursuz bir araç. 288 PS güç ve 491 Nm tork üretme hedefiyle geliştirilen, yeni çift turbo 3.0. litre EcoBoost V6 benzinli motora sahip. Bu motor, geleneksel üretimlerde kullanılan demirden yaklaşık %75 daha güçlü ve %75’e kadar daha sert bir malzeme kullanılıyor. İçerisinde sıkıştırılmış grafit demir silindir blok bulunuyor. Bunun yanı sıra 2023 Ford Ranger’da gecikme önleme sistemi de mevcut. Peki bu sistem ne işe yarıyor? Gecikme önleme sistemi, istenildiğinde yüksek performans ile hızlanmayı sağlıyor. 10 vitesli otomatik şanzımanının her vitesi ayrı bir turbo şarj takviye profili ile programlanıyor. Dolayısıyla motorun performansı kullanıcının tercihine bağlı olarak daha da yükseltilebiliyor. Kısacası Ford Ranger’ın motor özellikleri tamamen size uyum sağlıyor.

2023 Ford Ranger Platinum İncelemesi

2023-ford-ranger-3

Şimdi de 2023 Ford Ranger Platinum incelemesi ile sizlerleyiz. Öncelikle dış görünüş olarak Ford Ranger’a oranla daha büyük gözüküyor.  F-150’den ilham alarak daha keskin ön uç duruşu yansıtıyor. Ford markası yeni Ranger’ı bazı pazarlarda turbo dizel V-6 ile müşterilerinin karşısına çıkıyor. Fakat belirtmeden geçmeyelim. Standart olarak mevcut arkadan çekişli kamyonla aynı turboşarjlı 2.3 litrelik dört silindirli motorla çalışacağını düşünüyorlar.

Dört tekerlekten çekiş sistemi de yine isteğe bağlı. Ford Ranger serisine bir hibrit aktarma bölüm seçeneğini de eklendiğini görüyoruz. İki farklı gövde stili olarak tasarlanan dört kapılı bir sürücü kabini ve iki arka yarım kapılı kabin modeli de mevcut. Nitekim söz konusu kabin Edge SUV’da bulunana benzer büyüklükte ve dikey olarak bir bilgi-eğlence sistemine sahip benzer bir iç tasarım da yer alıyor. 

2023 Ford Ranger Platinum Motor Özellikleri

2023 Ford Ranger Platinum motor özelliklerinde sıradışı bir değişikliğe geçiş yaptığını görüntülüyoruz. Yeni Ranger model, önceki modelle aynı turboşarjlı 2.3 litrelik dört silindirli motorla geliyor. Nitekim bu motor orta boy kamyonu hareket ettirmek için bol miktarda güç sağlıyor. Altı ileri manuel ve 10 ileri otomatik vites de 2023 Ford Ranger Platinum motor özelliklerine dahil olmak üzere çeşitli şanzımanlar mevcut. 

2023 Ford Ranger Platinum İç Tasarım Özellikleri

2023-ford-ranger-1

Gelin şimdi 2023 Ford Ranger Platinum iç tasarım özelliklerine göz gezdirelim. Kapitone deri döşeme, gösterge panelindeki suni ahşap vurgular, ısıtmalı direksiyon öncelikle dikkatimizi çekiyor. Bunun yanı sıra 10 yönlü elektrikli ayar ve sürücü için hafıza işlevlerine de sahip. Isıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar da dahil olmak üzere 2023 Ford Ranger Platinum segment için pek çok premium özellik barındırıyor.

Gösterge tablosunda kapalı bir raf ve üst torpido gözü bulunuyor. Bu durum daha önceki modellere oranla daha farklı. Ayrıca torpido gözünde, koltuklarda ve paspaslarda Ford Ranger Platinum amblemi de gözlerden kaçmıyor. Teknolojik olarak ele alalım. B&O premium ses sistemi ile birlikte 12,4 inç dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence için 12 inç dokunmatik ekran da 2023 Ford Ranger Platinum’da da standart.

 

Yorum ekle