Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Yason Burnu : Karadeniz’in gizli hazinesi / Ordu

Yason Burnu : Karadeniz’in gizli hazinesi / Ordu

Yason Burnu pek fazla bilinmeyen ancak yolu Karadeniz’den geçen herkesin mutlaka uğraması gereken gezi rotalarından biri. Araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, Ordu‘nun bu gözlerden uzak güzelliğini sizler için yazarımız Elif Omput gezdi gördü ve yazdı…

Deniz kum güneş huzur dinginlik dersem hemen aklınıza bir ege kıyısı gelir herhalde ama bu sefer ezber bozan bir yeri anlatacağım size henüz keşfi o kadar yeni bir yer ki çoğunuz bilmiyor olabilirsiniz. Ülkemizde bir çok sakin şehir seçilen yer var bunlardan biri de Ordu Perşembe ilçesi peki neden insan Perşembe’ye gider?

Yason Burnu ‘na nasıl gidilir?

Bir yer düşünün güneşin hem doğuşunu hem batışını tüm nefes kesen ihtişamı ile izleyebiliyorsunuz orası neresi mi; Yason Burnu Yarımadası. Yason Burnu, Perşembe’nin Çaytepe köyü sınırlarında bulunuyor. Perşembe ilçe merkezine 15, Ordu il merkezine 28 kilometre mesafede batı yönünde kalıyor.

Bu güzel bölgeye dilerseniz Ordu – Giresun Havalimanı’ndan dilerseniz, Samsun Havalimanı’ndan ulaşabilirsiniz. Yolcu360’tan bir araç kiralayarak Yason Burnu’na ulaşmanız mümkün. Bu muhteşem doğa harikasının her iki şehre yakın olması oldukça pratik ve keyifli yolunuzun bir tarafı yeşil diğer tarafı mavi oluyor. Ordu Giresun Havalimanı araç kiralama ya da Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Eski Samsun-Ordu sahil yolu üzerinde kalan bölgenin o kadar kendine has bir havası var ki adeta büyüleniyorsunuz. Bölge 1. Dereceden arkeolojik ve 2.dereceden doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir. Bu sebeple yolculuğunuzun oldukça güzel geçeceğinden emin olabilirsiniz.

Yason Burnu : Yason Kilisesi

Yason Burnu Yarımadası üzerinde 1869 yılında inşa edilmiş Yason kilisesi bulunmaktadır. Mübadele yıllarından sonra burada yaşayan rumların göç etmesi sonucu kilise kaderine terk edilmiş diyebiliriz. 2004 yılında kilise koruma altına alınıp restore edilmiş ve turizme açılmıştır. Bu bölge mitolojide Altınpost Efsanesi (Arganot Efsanesi) olarak bilinen hikayeye konu olmuştur.

Yason Burnu’nda ailecek dinlenip yemek yiyebileceğiniz yerler mevcut ayrıca kiliseye yakın kamping alanları ve da bulunuyor. Bu doğa harikası küçük yarımadadan hava açık olduğunda Ordu Ünye kıyıları bile görünüyor. Şimdi ansızın plan yapma zamanı sırt çantanızı hazırlayın yavaş şehir Perşembe sizi bekliyor.

Yorum ekle