Yolcu360 Blog
turkiye-kamp-alanlari-
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En İyi 50+ Kamp Alanı

Türkiye’nin En İyi 50+ Kamp Alanı

Türkiye kamp alanları listemizle doğada huzur dolu bir keşfe çıkıyoruz. Yeşilin en güzel tonları arasında, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşarak keyifle vakit geçirmeyi kim istemez ki? Türkiye çadır kamp alanlarında bu her zaman mümkün.

İçindekiler

Daha önce hiç kamp yapmadıysanız, şimdi harekete geçmenin tam sırası. Çünkü Türkiye kamp alanları sizi bekliyor! Çadır ve kamp malzemelerinizi hazırlayın, Türkiye’nin en iyi kamp alanları için birbirinden güzel rotalar sizi bekliyor. Türkiye karavan kamp yerleri ve daha fazlasını araştırdık. İşte kamp yapabileceğiniz en iyi 40 yer!

İstanbul’a Yakın Kamp Yapılacak Yerler

Hafta sonu tatilinizi doğa ile iç içe geçirmek istiyorsanız İstanbul’a yakın kamp yapabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. İş yoğunluğundan bir nebze de olsa kurtulmanızı sağlayacak İstanbul’a yakın kamp adreslerinden birkaçına göz atalım.

İstanbul'a Yakın Kamp Alanları

Aydos Ormanı’nda Kamp

Aydos Ormanı, İstanbul’un Anadolu Yakası tarafındaki Kartal ilçesinde devasa yeşil bir alan. İstanbul’a yakın kamp alanı arıyorsanız, burası tam size göre!

ormanda kamp yapan çift

Ömerli Barajı Kamp Alanı

İstanbul’un su ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan Ömerli Barajı aynı zamanda kamp yapabileceğiniz en ideal alanlardan biri. İstanbul’a 70 kilometre mesafede bulunan Esenceli Köyü yakınlarındaki Ömerli Barajı doğanın kucağında keyifle vakit geçirebileceğiniz bir adres. Kuş sesleri eşliğinde güne başlayabilir, göl kenarında yürüyüş yapabilir, doğanın sizlere sunduğu güzellikleri fotoğraflayabilirsiniz. 

Ömerli Barajı’nda kamp yapmak için ücret ödemiyorsunuz, çevrede herhangi bir tesis bulunmadığı için yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yanınıza almanızı öneririz. Elektrik, tuvalet ve duş gibi imkanların da bulunmadığını hatırlatalım. Ömerli Barajı’na gelmişken Hacıllı Şelalesi ve Şile Saklıgöl’ü de listenize mutlaka ekleyin.

Kilimli Koyu Kamp Alanı

İstanbul’un Karadeniz kıyısında yer alan Ağva Kilimli Koyu, özellikle yaz ve sonbahar aylarında kamp yapmak isteyenlerin sıkça tercih ettiği adreslerin başında geliyor. Kilimli Koyu’nda hem ücretli hem ücretsiz kamp yapabileceğiniz alanlar mevcut. Ücretli tesislerde elektrik, su, wc, duş ve yemek gibi her türlü imkan sunuluyor. Eğer izole yerlerde kamp yapmaktan hoşlanıyorsanız Kilimli Koyu’nun ücretsiz kısmını tercih edebilirsiniz.

türkiye kamp alanları, çilingoz

Çilingoz Tabiat Parkı Kamp Alanı

En iyi kamp rotaları listemize Çilingoz Tabiat Parkı ile devam ediyoruz. Çilingoz Tabiat Parkı İstanbul’un yanı başında adeta cennetten bir köşe gibi. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen ve yaz aylarında denize girme imkanı da sunan sahiliyle Çilingoz Tabiat Parkı İstanbul’un Çatalca ilçesinde yer alıyor. Sahil kenarında ücretli bir kamp alanının da bulunduğu Çilingoz Tabiat Parkı’nda her türlü imkan düşünülmüş. İlk kez kamp yapanlar için ideal seçeneklerden biri olan Çilingoz Tabiat Parkı Kamp Alanı İstanbul’a yaklaşık 125 kilometre mesafede.

Erikli Sahili’nde Kamp

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Erikli, özellikle yaz aylarında mükemmel bir kamp rotası. Fakat bölgenin özellikle hafta sonu kalabalıklaştığını belirtelim.

Yayla Sahilinde Kamp

İstanbul’un dibinde Saros Körfezi’nin o güzel suyuyla Yayla sahili, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı. Burada denize girebilirsiniz. Ayrıca kamp yapabileceğiniz harika alanlar var!

Enez Altınkum Sahilinde Kamp

İstanbul’a yakın kamp yapabileceğiniz yerler listemizde sırada Enez Altınkum Sahili var. Edirne’ye bağlı plaj, hem doğasıyla hem de deniziyle çok güzel.

Pırlanta Plajında Kamp

Saros Körfezi kamp alanlarından devam ediyoruz. Harika deniziyle Pırlanta Plajı, İstanbul’a yakın bir yerde kamp yapabileceğiniz yerlerden. Üstelik denize de girebiliyorsunuz!

Vakıf Sahilinde Kamp

Saros körfezinde kamp yapabileceğiniz birçok alan var. Bunlardan biri de Vakıf Sahili. Üstelik denizi çok güzel! Böylece burada kamp sırasında deniz keyfi yapabilirsiniz.

Bozcaarmut Göletinde Kamp, Bilecik

İstanbul’a yakın çadır kamp alanları listemizde bir göl kenarına gidiyoruz. Bilecik Bozcaarmut Göleti, hafta sonunda kamp yapmayı düşünüyorsanız, kesinlikle iyi rota.

İtalyan Koyunda Kamp

İstanbul’a yakın kamp yapabileceğiniz yerler arasında Saroz körfezinin önemi büyük. Çünkü burası hem deniziyle hem de doğasıyla meşhur. Burada kamp yapabileceğiniz alanlardan bir diğeri de İtalyan Koyu.

İbrice Limanı

Saroz körfezinde kamp yapabileceğiniz alanlardan biri de İbrice Limanı. Burada sahile çadırınızı kurabilirsiniz.

İğneada’da Kamp

Burnumuzun dibinde, hemen yanı başımızda yer alan bir güzellikle geldik bugün size! İğneada, doğanın tadına doyasıya varabileceğiniz, kuş cıvıltılarını dibine kadar duyabileceğiniz, farklı etkinlikler ile harika zaman geçirebileceğiniz enfes bir hafta sonu kaçamağı. Özellikle İstanbullular için.

Sansarok Kanyonu’nda Kamp

Sansarak Kanyonu muhteşem doğasıyla hafta sonları İstanbul’dan kaçmak isteyenler için ideal bir alternatif. Ve bu güzel gezi rotasının en güzel özelliği henüz pek çok kişi tarafından keşfedilmemiş olması

İstanbul Kamp Maceranız için Kiralık Aracınız Yolcu360’da!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Bolu Kamp Alanları

Türkiye kamp alanları listemize Bolu çevresindeki yerlerle devam ediyoruz.

Yedigöller’de Kamp

Doğasıyla meşhur Yedigöller, kampçıların uğrak yerleri arasında. Burada ateş yapmanın yasak olduğunu belirtelim. Ancak saat 19.00dan sonra kamp yapan insanlar için varil veya teneke kutularda kontrollü bir şekilde ateş yakılmasına izin verilmektedir. Siz yanınızda teneke veya yarım varilinizi götürebilirseniz kamp sıkıntı yaşamazsınız.

Gölköy’de Kamp

Gölköy doğaseverlerin favori şehri Bolu’da bir başka gezi rotası. Özellikle kampçıların ziyaret ettiği bu muhteşem noktayı sizin için yazdık.

Sülüklügöl’de Kamp

Kampçılar her zaman kendilerine yeni ve az bilinen rotalar ararlar. Mesela Sülüklü Göl, meşhur doğasıyla ideal kamp noktalarından biri.

Abant’ta Kamp

WC, şömine, elektrikli ve çardaklı alanlarıyla Abant kamp yerleri kesinlikle mükemmel bir rota. Burada konforlu bir şekilde kamp yapabilirsiniz. Ayrıca bölge alışveriş noktalarına da yakın.

İzmir'de Kamp Yapabileceğiniz Yerler

İzmir’de Kamp

Kamp alanları dediğimizde aklımıza şüphesiz mevsiminin ve doğasının güzelliği ile İzmir kamp alanları geliyor. Birbirinden güzel sahilleri ve el değmemiş koyları ile İzmir kamp yerleri kampçıların ilk sırasında yer alıyor.

Karadeniz'de Kamp Yapabileceğiniz Yerler

Karadeniz Kamp Alanları

Doğasıyla meşhur Karadeniz, kamp yapabileceğiniz birçok muhteşem noktaya sahip. Ayrıca burada görebileceğiniz bir sürü özel bitki ve hayvan türü var.

Elevit Yaylası’nda Kamp, Rize

Türkiye kamp alanları listemizin bu seferki durağı Elevit Yaylası. Karadeniz yaylaları zaten doğasıyla meşhur. Böylece sizi birçok kamp alanı karşılıyor. Mesela Elevit.

Çilesi Şelalesi’nde Kamp, Ordu

Ordu gezilecek yerler arasında yerini alan Çiseli Şelalesi, Ordu’nun en turistik şelalelerinden biri. Ayrıca Türkiye kamp alanları arasında doğal güzellikleriyle kesinlikle dikkat çekici.

Kadıncık Şelalesi’nde Kamp, Ordu

Kadıncık Şelalesi çevresinde her hangi bir kamp merkezi yok ancak tabi ki doğa içerisinde kamp yapabilirsiniz. Doğayı bilenlere dip not olarak belirtmeye gerek yok ama karşınıza çıkabilecek yabani hayvanları unutmamalısınız.

Ohtamış Şelalesi’nde Kamp, Ordu

Doğa ile iç içe bir çadır kampı planlıyorsanız, Ohtamış Şelalesi’ni düşünebilirsiniz. Burası tam anlamıyla el değmemiş bir yer. Ayrıca doğası muhteşem!

Mençuna Şelalesi’nde Kamp, Artvin

Rahatlatıcı su sesi eşliğinde kendinizi keşfedeceğiniz bir çadır kampı düşünüyorsanız, Mençuna Şelalesi tam bu işin yeri. Ayrıca burada birbirinden güzel tatlı su noktaları var.

Akgöl’de Kamp, Sinop

Akgöl muhteşem manzarası ve huzur veren doğası ile Sinop‘un içinde mini bir Karadeniz gibi. Ziyaret eden herkesi kendisine hayran bırakan bu tabiat harikası, ayrıca kamp için ideal.

Yason Burnu, Ordu

Yason Burnu, gizli kalmış cennetlerden bir diğeri. Yüksek konumu büyüleyici manzaralara sahne oluyor. Böylece burada doğanın muhteşemliğini keşfedebiliyorsunuz. Ayrıca çevrede kamp merkezleri de var.

Pokut Yaylası’nda Kamp, Rize

Zirvelerde kamp yapmayı düşünüyorsanız, Pokut Yaylası sizi bekliyor. Kamp kuracaklar için; yaylacıların belirlediği bir alanları tercih etmeniz önemli.

Gideros Koyu’nda Kamp, Kastamonu

Gideros Koyu üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin sadece Ege ve Akdeniz sahillerinden ibaret olmadığını hatırlatan bir Karadeniz cenneti. Ayrıca burası kampçıların uğrak noktası.

Türkiye Kamp Alanları

Türkiye’nin Diğer En Güzel Kamp Alanları

turkiye-kamp-alanlari.jpg

Uludağ Aras Şelalesi’nde Kamp, Bursa

Bursa’da yeşilin binbir tonu arasında doğa ile baş başa zaman geçirebileceğiniz çok sayıda alternatif sizi bekliyor. Mesela Uludağ Aras Şelalesi.

Kabak Koyu’nda Kamp, Muğla

Kabak Koyu, hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleri ile birçok kişiyi kendisine hayran bırakmakta. Üstelik burada kamp yapabileceğiniz birçok nokta var.

Sarısu Kamp Alanı, Antalya

Sarısu her ne kadar Antalya‘nın Kadınlar Plajı olarak ün yapmış olsa da Sarısu Çayı ile de oldukça görülesi bir ziyaret noktası. Ayrıca burada çadır kampı yapabileceğiniz birçok nokta var.

Kelebekler Vadisi Kamp Alanı, Muğla

Kamp için Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olan Kelebekler Vadisi kamp alanında, kamp ücreti kişi başı ücretler bungalov veya çadır olarak değişiklik gösteriyor.

Bozcada Kamp Alanı, Çanakkale

Türkiye kamp alanları listemize Bozcaada ile devam ediyoruz. Burada kamp yapabileceğiniz birbirinden güzel koylar var. Mesela Beylik Koyu.

Kapadokya Kamp Alanı

Kapadokya, otelleri kadar kamp alanlarıyla da meşhur bir yer. Burada doğada çadır kurabilirsiniz. Fakat orman manzaraları eşliğinde değil, Peri Bacaları manzaraları eşliğinde!

Arpabükü Koyu Kamp Alanı, Muğla

Arpabükü Koyu, doğal güzellikleriyle sakin ve huzurlu bir tatili mümkün kılıyor. Üstelik burada kamp yapabileceğiniz birçok huzurlu nokta var.

Olimpos Kamp Alanı, Antalya

Olimpos, hem plajlarıyla hem de doğasıyla çok meşhur. Özellikle yaz döneminde burada kamp yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra ılıman iklimi sayesinde ilkhbahar ve sonbaharda da kamp alanlarında çadırınızı kurabilirsiniz.

Kaz Dağları Kamp Alanı, Çanakkale

Çanakkale ve Balıkesir çevresine yayılan Kaz Dağları, kamp yapabileceğiniz muhteşem noktalara sahip. Üstelik buradaki köyler de oldukça dikkat çekici. Mesela Yeşilyurt köyü.

Hevsel Bahçeleri Kamp Alanı, Diyarbakır

Hevsel Bahçeleri’nin büyüsü eşliğinde masalsı bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Diyarbakır’ın UNESCO tarafından kabul gören, dünyaca ünlü Hevsel Bahçeleri sizleri doğanın kalbine çağırıyor.

Maşukiye Kamp Alanları, Kocaeli

Türkiye kamp alanları listemizin bu sırasında Maşukiye var. Sapanca Gölü’ne yakınlığı ve birbirinden güzel yeşil alanlarıyla Maşukiye, huzurla kamp yapabileceğiniz yerlerden bir diğeri.

Meke Gölü Kamp Alanı, Konya

Sekiz bin yıl önce volkanik patlama sonucu oluşan Meke Gölü, kuş bakışı baktığınızda nazar boncuğuna benziyor. Fakat Meke Gölü’nün en önemli özelliği bu değil. Göl çevresinde doğayla baş başa kalabileceğiniz yerler var. Yani Konya civarında çadır kampı yapmayı düşünüyorsanız, Meke Gölü sizi bekliyor.

Kaş Kamp Alanları, Antalya

Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Kaş sadece yaz aylarında değil yılın dört mevsimi misafirlerine eşsiz bir seyahat deneyimi vadediyor. Üstelik burada birçok kamp alanı var.

Sonbaharda Kamp Yapabileceğiniz Sakin Yerler

Akdeniz Camping (Cemil’in Yeri) Köyceğiz Gölü, Sultaniye Köyü, Muğla 

Akdeniz Camping (Cemil’in Yeri) Köyceğiz Gölü kenarında yerli halkın işlettiği dingin ve salaş bir kamp yeri. Burası aslında bir restoran fakat bahçesi de kamp yeri olarak kullanılıyor. İşletmecilerinin oldukça samimi olduğu bu kamp yeri salaş tatil sevenlerin tercih ettiği yerlerden oluyor.

Hızır Kamp, Kaz Dağları, Çanakkale-Balıkesir 

Mehmet Alan Köyü yerlileri ve Mimar Sinan’dan iki hocanın birlikte işlettiği Hızır Kamp muhteşem bir yer. Özellikle yemeklerinin lezzetini anlatmak isteriz. Sebzeler ve meyvelerin bahçeden toplandığından mıdır yoksa yerli teyzelerin eli değdiğinden midir yemekler gerçekten çok lezzetli. Konaklama fiyatına sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil olan bu güzel kamp yerinde harika bir tatil geçirebilirsiniz. Kamp yerinin kenarından akan buz gibi soğuk suyu insana zindelik veren cinsten. Kendi çadırınızda da kalabileceğiniz gibi taş veya ahşap evlerde olmak üzere konaklama alternatifleri mevcut. Gitmeden mutlaka rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Altın Kamp, Burhaniye, Balıkesir

İstanbul’a yakın bir kamp yeri arıyorsanız Altın Kamp sizin için uygun bir alternatif olacaktır. 1968 yılından beri faaliyet gösteren işletme Alman karavancıların yol rotalarına bile girmiş durumda. Medeni ve güzel bir kamp alanı olan Altın Kamp Balıkesir’in en şirin yerlerinden Ören’de yer alıyor. Konumu itibarıyla da kamp yapmaya oldukça uygun olan yer denize sıfır bir konumda yer alıyor. Gölge bulmak konusunda asla sorun yaşamayacağınız kamp alanında kocaman ağaçlar yer alıyor. Ortak mutfak ve banyo alanları eski ama gayet temiz. Özel bir sahilinin de olması tatilcilere büyük avantaj sağlıyor.

Daha çok karavancıların tercih ettiği Altın Kamp alanında genelde akşam 22.00’den sonra sessizlik hâkim oluyor. Atık sular için alt yapısı da bulunan kamp yerinde elektrik ve suyu günlük ücretle kullanabiliyorsunuz. İçinde market yok fakat restoranından içecek ve ekmek alabilirsiniz. Aynı zamanda birkaç odaya sahip pansiyona da sahip olan Altın Kamp’ın pansiyonunda kahvaltı ve akşam yemeği konaklamaya dahil.

Ada Camping Kuşadası, Aydın

25 dönüm üzerine kurulan kamp alanı, içerisinde 24 adet karavan, 15 adet VIP çadır hizmeti ile doğa ve lüksün birleştiği bir tatil keyfi sunuyor. Ayrıca standart çadırları ile de klasik kamp havasını yaşayabilirsiniz. Davutlar Sevgi plajında yer alan Ada Camping’te ihtiyaç duyacağınız her şey bulunuyor. Kamp alanı içerisinde yer alan market ve şarküteri ile tüm yiyecek, içecek ve temel kişisel ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Sevgi Plajının kıyısında yer alan kamp alanında rahatlıkla denize girebilir, akşamları kumsalda güneşi batırabilirsiniz. Ortak tuvaletleri sık sık temizlendiği için oldukça hijyenik durumda. Ortak mutfağı da kullanarak bulaşıklarınızı yıkayabilirsiniz. Kimsenin birbirini rahatsız etmediği oldukça çağdaş bir kamp alanı olan Ada Camping’ten güzel anılarla döneceğinizden şüpheniz olmasın.

Babakamp, Fethiye

Babakamp’ta taş veya bungalov evlerde kalabilir, dilerseniz kendi çadırınız veya karavanınızla gelip kamp yapabilirsiniz. Fethiye’nin Karaağaç mevkiinde bir platoya kurulu olan kamp yerinin yolu dar ve toprak olduğu için çekme karavanlar için biraz zorlu. Alana vardığınızda karavanı elektriğe bağlayamıyorsunuz çünkü elektrik şebekesi maalesef henüz buraya gelmemiş. Güneş panelleriyle enerji üretiyorlar ama o da ancak tesise yetiyor. Yani karavanla gelmeyi bir kez daha düşünebilirsiniz.

Babakamp’ta sizi oldukça dolu bir aktivite bekliyor. Yoga pratiklerinden, doğa yürüyüşlerine birçok programa katılabilirsiniz. Ayrıca ortak kullanım alanları, cafe, havuz, kütüphane gibi yerler de bulunuyor. Konaklamaya 3 öğün yemek de dahil. Yemeklerde kullanılan sebzeler işletmenin kendi bostanından geliyor. Burada mutlaka gün batımı platformunda güneşi batırmanızı tavsiye ederiz.

Aktur Çadır ve Karavan Kampı, Datça

Datça’da kamping ve çadır alternatifleri bulunan bakir koylar bulunuyor. Aktur Çadır ve Karavan Kampı bunlardan bir tanesi. Burada denize girmek için Büyük Koy ve Küçük Koy’u tercih edebilirsiniz. Küçük Koy dalgasız bir denize sahip. Büyük Koy ise genelde dalgalı ve çabuk derinleşen bir deniz. Fakat her ikisi de kumlu ve mavi bayraklı. Zevkinize göre iki koyu da tercih edebilirsiniz.

Kamp alanında kalsanız da Datça Aktur size birçok imkân sunuyor. Sağlık ocağı, eczane, postane, fırın, market, restoran, restoran bar, club, çamaşırhane, yelken ve tenis okulu gibi olanaklardan faydalanabilirsiniz. Hatta siteye ait bir ambulans, itfaiye ve çöp aracı bile bulunuyor. Anlaşılacağı gibi Datça Aktur adeta küçük bir şehir.

Bölgede genel olarak herkes birbirine saygılı. Saat 22.00’den sonra ortam oldukça sessiz bir hale geliyor. Hamak ya da branda kullanımı ağaçlara zarar verdiği gerekçesiyle yasaklanmış durumda.

Haftanın üç günü kurulan pazara gidip ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere kurulan pazara sabah saatlerinde gitmenizi tavsiye ederiz. Zira öğleye kadar her şey toparlanmış oluyor. Pazarda Aysel Abla’nın biber çuvalını açmasıyla bitmesi bir oluyormuş bizden söylemesi. Ayrıca Ulalı kardeşlerin büş peyniri ve süt loru oldukça seviliyor. Sağlık ocağı koyun batı yönünde en sonunda kalıyor. Sağlık ocağına yakın olan manzarası güzel Tepe Çay Bahçesinde çi börek denemenizi tavsiye ederiz. Kamp alanında yemek yapmaya üşenirseniz de alanda bir ev yemekçisi restoran mevcut. Tek menü olarak çıkıyor ve akşama bitiyor.

Sahil boyunca da keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz kamp alanında kır kahvesi gözlemesiyle oldukça meşhur. Yine sahil tarafında konserler ve söyleşiler gerçekleşiyor onlara katılabilirsiniz. Kum voleybolu sahasının arkasında kalan ve iki koyu ayıran tepede gün batımı ve manzara harika oluyor. Fakat ayağınıza terlik dışında bir ayakkabı giymenizi öneririz çünkü kayalıktan oluşuyor.  Büyük Koy’un başında yer alan İskele Beach’in orada kano kiralayabilirsiniz. Kano için sabah saatlerini değerlendirmekte fayda var çünkü öğleden sonra rüzgâr ve dalga artıyor.

Başkonuş Yaylası, Kahramanmaraş

1300 dönümlük büyük bir orman arazisi üzerine kurulmuş olan Başkonuş Yaylası Türkiye’nin en büyük yayla işletmesi ve kamp alanı olarak geçiyor. Yıllarca mesire alanı olarak kullanılmış tesisin çehresi Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu genç Erdoğanyılmaz çiftinin kurumsal hayatın ardından baba toprağına dönmeye karar vermesi ile değişmiş. Öncelikle günübirlikçilere ateşli piknik yasaklanmış, kiralık dağ evleri yenilenmiş, alana bir manej kurulmuş, kır restoranı yenilenmiş.

Tesisin en güzel yanı içinde geyiklerle bile karşılaşabileceğiniz kadar doğal olması. 50 çeşit endemik bitkiye ev sahipliği yapan yayla asırlık köknar, sedir ve ladin ağaçlarından oluşan gözalıcı bir ormana sahip. Ormanın ürettiği oksijen Amanos dağları eteklerinden doğal bir yolla Başkonuş Yaylası’nın çanağına ulaşıyor. Bu buluşmanın yaylanın şifalı bir havaya sahip olduğunu düşündürtüyor.

Tesisin arazisinin çok büyük olduğundan bahsetmiştir. Yine de yazın hafta sonlarında günübirlikçiler sebebiyle kalabalıklara hazırlıklı olun. Alanda süt, yumurta, deterjan gibi basit ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir market de var.

Özellikle de Mersin, Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye taraflarında oturanların tercih ettiği yayla en yoğun talebi yaz aylarında görüyor. Her ne kadar yaz aylarında daha fazla tercih edilse de karlarla kaplı hali de çok güzel. Ama sert soğuklar sebebiyle kışın kamp yerine dağ evlerinden kirala yapmak daha konforlu olacaktır.

Sonbaharda Kamp Yapabileceğiniz Yerler

Sonbaharda kamp yapmayı düşünüyorsanız ilgili içeriğimizde sizin için en iyi rotaları listeledik.

Glamping: Türkiye'de Lüks Kamp Yerleri

Türkiye’de Lüks Kamp Alanları: Glamping

Kamp çok keyifli, fakat bir o kadar da zorlayıcı. Öncelikle doğada konaklarken dikkat etmeniz gereken birçok nokta var. Üstelik elektrik ve suya ulaşım zor. Kamp yaparken medeniyetin sunduğu konfordan yararlanmak istiyorsanız, glamping tam size göre.

Yaz Kampı Yapacaklara Tavsiyeler

Kamp Yapacaklara Tavsiyeler

Kış Kampı Yapabileceğiniz Yerler

Türkiye kamp alanları listemizde şimdi kış mevsimine geçtik. Karlı bir ortamda kamp yapmayı hayal ediyorsanız, listemize mutlaka göz atın.

⛺Şimdiden iyi kamplar!⛺

Yolcu360 Blog

Add comment