Yolcu360 Blog
siena
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Siena Gezilecek Yerler: İtalya Siena’da Görmeniz Gereken 7 Yer

Siena Gezilecek Yerler: İtalya Siena’da Görmeniz Gereken 7 Yer

Siena gezilecek yerler listemizle karşınızdayız. Toskana Bölgesi’ne bağlı Siena, İtalya’nın en çok ziyaretçi aldığı bölgelerindenden biri konumunda. Orta Çağ mimarisini korumuş bu şehirde görülecek birçok şey var. 

Şehirde bulunan sanat eserleri, müzeler, katedraller, yöresel ürünler ve meydanları ön plana çıkan ve dikkat çeken yapılar arasında yer alıyor. Aynı zamanda Siena şehrinde temmuz ve ağustos aylarında Palio at yarışları festivalleri düzenleniyor. Bu da şehrin en eski ve ünlü gelenekleri arasında yer alıyor. Siena gezilecek yerler listemizi merak ediyorsanız, detaylar aşağıda! 

siena-gezilecek-yerler-

İtalya Siena’da Görmeniz Gereken 7 Yer

Keşfedilmeye değer yerler arasında yer alan Siena’da gezip görebileceğiniz birçok yapı bulunuyor. Şehir, İtalya’nın Toskana bölgesinde Val d’Orcia’nın inişli çıkışlı tepelerinin üzerinde inşa edilmiş Ortaçağ tarihi ve kültürel yapılarıyla zengin bir şehir olarak biliniyor. Kültür ve tarih açısından oldukça zengin olan şehir, Pinacoteca Nazionale ve Kent Müzesi dahil olmak üzere birçok sanat galerisi ve müzeye ev sahipliği yapıyor. Siena gezilecek yerleri sizler için detaylı bir şekilde listeledik. Tarihi şehir şüphesiz, kültürel zenginliği ile ünlü olan Toskana’nın en güzel bölgelerinden. İşte Siena’da gezilecek bazı önemli yerler:

Campo Meydanı (Piazza del Campo)

siena-gezilecek-yerler-campo-meydani

Piazza del Campo, şehrin merkezi meydanı olarak biliniyor. Bölgenin en ünlü ve en çarpıcı meydanı olarak kabul ediliyor. Piazza del Campo, Siena’nın tarihi merkezinin kalbinde yer alıyor ve birçok tarihi ve mimari öneme sahip yapıyı içerisinde barındırıyor. Meydanın en dikkat çekici özelliği, çakıl taşlarıyla döşenmiş olan yarım daire şeklindeki mimarisi oluyor. Bu yapının ortasında, belediye binası olarak kullanılan Palazzo Pubblico bulunuyor. Palazzo Pubblico, gotik mimari tarzıyla inşa ediliyor. Piazza del Campo’yu önemli yapan bir diğer şey ise yılda iki kez düzenlenen ünlü Palio at yarışlarının yapıldığı yer olması. Meydanın etrafında birçok kafe, restoran ve mağaza bulunuyor. Piazza del Campo, ziyaretçilere tarih, kültür ve canlı bir atmosfer sunuyor. 

Siena Katedrali (Duomo di Siena)

siena-gezilecek-yerler-Duomo-di-Siena.jpg

Orta Çağ’da inşa edilen Siena Katedrali, Gotik tarzının en önemli örneklerinden biri. Siyah ve beyaz renkli mermer kaplaması, muhteşem freskler ve değerli sanat eserleriyle oldukça ünlü bir katedral olma özelliğini taşıyor.

Palazzo Pubblico 

siena-gezilecek-yerler-Palazzo-Pubblico-.jpg

Palazzo Pubblico, gotik mimari tarzıyla inşa edilen bir belediye binası. Siena’nın en önemli tarihi ve mimari yapılarından biri. Palazzo Pubblico’nun inşaatı, 1297’de başlıyor ve 1342’de tamamlanıyor. Belediye binası olarak kullanılan bu yapı, Siena’nın Orta Çağ’daki siyasi ve sosyal hayatının merkezi olarak hizmet veriyor. Torre del Mangia yüksek kulesi ile oldukça dikkat çekiyor. Bu kule, 102 metre yüksekliğinde olan ve şehrin panoramik manzarasını sunan bir çan kulesi. Bugün Palazzo Pubblico, Belediye Başkanlığı’nın ve şehir yönetiminin ofislerine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, ziyaretçilere belediye binasının içini ve tarihi önemini keşfetme fırsatı sunan bir müze olarak da hizmet veriyor.

Torre del Mangia 

siena-gezilecek-yerler-Torre-del-Mangia-.jpg

Torre del Mangia, şehrin en tanınmış simgelerinden biri. İtalyanca’da “Manje Kulesi” anlamına geliyor. Kule, 14. yüzyılın başlarında tamamlanıyor. Gotik tarzda inşa ediliyor. Torre del Mangia, ünlü Piazza del Campo meydanında yer alıyor. Kuleye çıkan merdivenler, ziyaretçilere şehrin çatılarından ve Toskana’nın kırsal manzaralarından nefes kesen bir atmosfer sunuyor. Kule, Palazzo Pubblico’nun çan kulesi olarak hizmet veriyor. Daha önce Piazza del Campo’daki yaşamı ve etkinlikleri gözetlemek için kullanılıyor. Torre del Mangia, Siena’nın sembolik bir parçası olarak biliniyor. Ziyaretçilere şehrin tarihini ve manzarasını keşfetmek için harika bir fırsat sunuyor.

Basilica of San Domenico 

siena-gezilecek-yerler-Basilica-of-San-Domenico-.jpg

San Domenico Bazilikası, önemli bir dini yapı olarak biliniyor. Aziz Domenico’ya adanmış olan bu bazilika, Siena’nın tarihi merkezinin yakınında yer alıyor. Şehirdeki en büyük kiliselerden biri. Bazilika, Gotik ve Rönesans tarzlarının etkileyici bir karışımını yansıtıyor. San Domenico Bazilikası’nın yapımına 13. yüzyılda başlanıyor. Kilisenin iç mekanı oldukça etkileyici. Bazilika, nef, yan nefler, çeşitli şapeller ve transept bölümlerine sahip olarak tasarlanıyor. Bazilikanın en önemli özelliklerinden biri, Aziz Katerina’nın kafatası burada korunuyor. Aziz Katerina, şehrin en ünlü azizlerinden biri ve burası onun anısına inşa ediliyor.

Santa Maria della Scala 

siena-gezilecek-yerler-Santa-Maria-della-Scala-.jpg

Santa Maria della Scala, önemli bir dini ve kültürel kompleks olarak inşa ediliyor. Adı “Merdivenlerin Azizi Meryem” anlamına geliyor. Bu kompleks, Orta Çağ’da bir hastane, yetimhane, barınak ve sanat eserleri depo merkezi amaçları için hizmet veriyor. Aynı zamanda Orta Çağ’da, bu kompleks, yardıma ihtiyaç duyan kişilerin barındığı büyük bir sosyal kurum olarak hizmet veriyor. Kompleksin en belirgin özelliği, büyük ve etkileyici olan eski hastane binası oluyor. Günümüzde Santa Maria della Scala, müze ve kültürel etkinliklerin gerçekleştiği yer olarak da hizmet veriyor. Kompleks içinde, Orta Çağ’dan kalma eserlerin sergilendiği bir müze bulunuyor. Dilerseniz bu müzeyi de ziyaret edebilirsiniz. Ziyaretçiler, kompleksi keşfederken Orta Çağ döneminin izlerini sürebilir ve şehrin sosyal yardım ve sağlık hizmetleri tarihini de daha yakından tanıyabilirler.

Palazzo Salimbeni 

siena-gezilecek-yerler-salimbeni

Palazzo Salimbeni, bölgedeki bir diğer önemli tarihi yapı. Bu yapı, Siena’nın finansal merkezi olarak da kullanılıyor. Günümüzde, şehirdeki en eski banka olan Monte dei Paschi di şehrin genel merkezi olarak hizmet veriyor. Palazzo Salimbeni, Piazza Salimbeni meydanında yer alıyor. Palazzo Salimbeni, gotik ve rönesans tarzlarının bir karışımını yansıtan etkileyici bir mimariye sahip olarak inşa ediliyor. Bu da ziyaretçiler tarafından oldukça merak ediliyor. Yapımına 14. yüzyılın sonlarında başlanıyor. 15. yüzyılın ortalarında ise yapımı tamamlanıyor.

Siena’ya Nasıl Gidilir?

Siena’da havalimanı bulunmuyor. Bu sebeple uçak ile direkt ulaşım mümkün değil. Siena’ya uçakla ulaşım sağlamak için buraya en yakın şehir olan Floransa’ya Roma’dan aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz. Floransa’dan de karayolu ile Siena’ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Ucuz Roma Fiumicino Havalimanı Uçak Bileti alternatiflerini Yolcu360 ile kolaylıkla karşılaştırabilir ve anında en iyi fiyatlarla satın alabilirsiniz.

-ucak-bileti

Eğer İtalya turuna çıktıysanız Floransa’dan Siena’ya ulaşım çok daha kolay. Siena gezilecek yerler için Yolcu360 üzerinden en uygun Floransa kiralık araç seçenekleri arasından dilediğinizi anında kiralayabilir ve  Siena’ya kısa zamanda gidebilirsiniz. Şehir merkezine araç girişi yasak olduğu için yürüyerek rahatlıkla gezebilirsiniz.

Siena’ya Ne Zaman Gidilir?

Yıl boyunca ılıman iklime sahip olan Siena’ya aslında dilediğiniz vakit gidebilirsiniz. Ancak kış aylarında oldukça yağışlı oluyor. Yaz ayları ise oldukça sıcak geçiyor. Bu güzel şehri ziyaret etmek için en uygun zaman aralığı genellikle mayıs ve eylül ayları arası oluyor.  Eğer festivallere katılmak isterseniz temmuz ve ağustos aylarında seyahatinizi planlayabilirsiniz.

İtalya Vizesi Nasıl Alınır?

siena-gezilecek-yerler-vize

İtalya vizesi de ziyaretçiler tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Türk vatandaşlarının Siena’ya gidebilmesi için İtalya vizesi almaları gerekiyor. İtalya için alınan vize ise Schengen vizesi olarak biliniyor. İtalya vizesi başvuruları için Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidebilirsiniz. Burada işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Seyahatin Her Alanında Yolcu360! 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin güvenilir ve saygın araç kiralama platformu ve uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 180 ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı  uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Mina Araç

Merhaba! Benim adım Mina. Bilgisayar mühendisiyim ve yaklaşık 3 yıldır teknik alanda çalışıyorum. Aynı zamanda çeşitli alanlarda içerik yazarlığı yapmaktayım. İçerik yazmak benim için oldukça keyifli ve heyecan verici. Üniversite yıllarından bu yana sektöründe önde gelen birçok yerel ve global firma için SEO uyumlu ürün ve kategori içerikleri yazdım. Amacım, okurlara ilgili konu hakkında bilgi ve ilham vermek oluyor. Okurların hayatlarına değer katacak içerikler sunmak oldukça keyifli ve mutlu edici :)

Yorum ekle