Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Phuket Gezi Rehberi: Phuket Adası’nda Görmeniz Gereken 7 Yer

Phuket Gezi Rehberi: Phuket Adası’nda Görmeniz Gereken 7 Yer

Phuket Adası tam anlamıyla cennetten bir parça! Dünyanın en popüler ve güzel tatil merkezleri arasındaki Phuket Adası, bembeyaz kumlu plajları, kristal berraklığındaki denizi ve tropik iklimi ile tanınıyor. Andaman Denizi’nin İncisi” olarak anılan ada, lüks ve romantik tatil yapmak isteyenlerin rotasında yer alıyor. Bu cennet köşe genellikle balayı tatili, aile tatili, sağlık tatili gibi alt başlıklarda ziyaret ediliyor. Ancak Phuket turu sadece bir ada tatilinden çok daha fazlası. Burada hayal ettiklerinizden çok daha fazlasını yapabilir ve bulabilirsiniz. Doğal güzelliklerinin yanında zengin kültürüyle dikkat çeken destinasyonda maceradan yeni deneyimlere dolu dolu bir tatil yapabilme imkanı bulabilirsiniz.

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Phuket’te Gezilecek Yerler

Tek başına bir eyalet olan bu adada, doğal güzelliklerin yanında canlı gece hayatını keşfedebilirsiniz. Tay kültürünü yakından tanımanıza olanak sağlayacak, birbirinden güzel tapınakları ziyaret edebilir, su sporları yapabilirsiniz. SPA, masaj, golf, fil üzerinde trekking gibi birçok aktivite adanın öne çıkan etkinlikleri arasında bulunuyor.

“Phuket” diye yazılan “Puket” diye okunan bu cennet köşe hakkında bilmek isteyeceğiniz detaylarla karşınızdayız. Sizler için Phuket gezi rehberi oluşturduk. Burada ulaşımından iklimine ve gezilecek yerlerine kadar Phuket hakkında her şeyi bulabilirsiniz. Birçok adadan oluşan bu bölgede her yer birbirine yakın görünse de ulaşımın çoğunluğu deniz yoluyla long tail adı verilen kayıklarla ya da teknelerle yapıldığından görmek istediğiniz yerleri belirleyip, iyi bir plan oluşturmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.

  • Koh Phi Phi Adası

phuket.jpeg

Koh Phi Phi Adası, Phuket kıyısındaki 32 adadan biri olup Phuket eyaletine bağlıdır. Burası, Tayland’ın doğal güzelliklerini, hareketli gece hayatını ve su sporlarını bir arada sunan eşsiz bir destinasyondur. Leonardo Di Caprio‘nun The Beach (Kumsal) filminin çekilmesi ile ünlenen ada, turizm sezonunda oldukça kalabalık oluyor. Özellikle filmin çekildiği Maya Bay (Maya Koyu) kristal berraklığındaki suyu ve çevresindeki dik kayalıkları ile muhteşem manzaralar sunuyor. Ayrıca, geceleri fosforlu gibi parlayarak, mavi ışık saçan planktonları izlemek için bölgede Koh Phi Phi plankton turu da düzenleniyor. 

Koh Phi Phi Adası, farklı boyutta 6 adet kara parçasından oluşuyor. Maya koyu haricinde, Monkey Plajı da bembeyaz kumları ve berrak deniziyle ziyaretçilerini büyülüyor. Ancak bu plajın en dikkat çeken yanı kumsalın gerçek sahipleri olan maymunlardır. Burayı ziyaretinizde insanlara alışkın olan maymunlarla ilginç zaman geçirebilirsiniz.

Koh Phi Phi Adası’nın üstü ne kadar cennetse denizlerinin derinlikleri de bir o kadar cennet. Burada rehber eşliğinde tüplü dalış turlarına katılabilirsiniz. Kral Cruiser yolcu gemisi batığına dalabilir, leopar köpekbalıkları ile yüzebilirsiniz. Renkli mercan resiflerinde su altının muhteşem manzaralarını keşfedebilirsiniz.

  • James Bond Adası (Ko Tapu)

phuket-.jpeg

Phang Nga Körfezi’nin en popüler turistik yeri olan James Bond Adası, ününü “Altın Tabancalı Adam” adlı filme borçludur. Yerden birden yükselmiş gibi görünen, muhteşem bir coğrafyaya sahip adanın yerel adı Ko Tapu’dur. 1974 yılında film çekildikten sonra adı değişen ada, aynı zamanda Ulusal Park statüsüne alınarak koruma altına alınmış. Günlük turlara katılarak adayı ziyaret edebilir, seyahatinizi unutulmaz kılacak muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Phang Nga Körfezi, sadece James Bond Adası haricinde birçok gizemli mağarası, lagün ve suyun içinden yükselen kireçtaşı tepeleri ile ünlüdür. Tam bir yeryüzü cenneti olan körfez, Tayland’ın Milli Parkları arasında bulunuyor. Burayı Phuket’ten düzenlenen tekne turlarına katılarak keşfedebilirsiniz. Bölgedeki Koh Payee gibi küçük balıkçı köylerini ziyaret ederek Tayland’ın yerel yaşam tarzına tanık olabilirsiniz.

  • Koh Payne 

phuket-1.jpeg

Tahta platform iskeleler üzerinde kurulu olan Müslüman balıkçı köyü Koh Payne, 18. Yüzyılda Toh Baboo adlı bir balıkçı tarafından kurulmuş. Köyün toprak için ödenen vergilerden kaçınmak için suyun üzerinde inşa edilmiş. Çoğunluğu Müslüman olan köyde yapılar genellikle bambu ve ahşap malzeme kullanılarak yapılmıştır. Ekonomisi büyük ölçüde balıkçılığa dayanan köyde, taze deniz ürünleri ile hazırlanan lezzetleri tadabilirsiniz. Tekne turlarıyla ulaşabileceğiniz köyü mutlaka görülecekler listesine almanızı öneriyoruz.

  • Khai Nui, Khai Nok ve Khai Nai Adaları

phuket-2.jpeg

Andaman Deniz’inde yer alan Khai Nui, Khai Nok ve Khai Nai adaları, renkli deniz yaşamı, bembeyaz kumsalları ile tanınıyor. Her biri birkaç dönümlük alan kaplayan adalar, büyük kum plajlarından ve kayalıklardan oluşuyor. Khai Nui adası içlerinde en küçüğü olup sakin atmosferi ve doğal güzelliği ile dikkat çekiyor. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Khai Nok adası, sığ suları ile çocuklu ailelerin tercihi oluyor. Khai Nai içlerinde en büyüğü ve en kalabalığı olma özelliğindedir. Phuket’ten günübirlik turlarla buraya gelebilirsiniz. Şnorkelli yüzme için ideal olan adalarda balıklarla birlikte ve yakın temasta yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. 

  • Nui Beach

phuket-6 (1)

Phuket Adası’nın az bilenen köşelerinden biri olan Nui Beach’te bir gün batımı izlemek emin olun ömrünüze ömür katacak! Patong’dan yaklaşık bir saatlik bir tuk tuk yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Nui Beach gerçekten kartpostallardan çıkmış gibi. Sahil boyunca sıralanmış salaş işletmelerde Thai mutfağını deneyebilir ve içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Herhangi bir bar ya da kafeye oturmadan da yumuşak kumlara uzanabilir ya da dev kayaların üzerinden denizi izleyebilirsiniz. Yüzme becerilerinize güveniyorsanız, genellikle akşam saatlerine doğru büyüyen dalgalar arasında adrenalin dolu dakikalar geçirebilirsiniz ancak akıntı konusuna dikkat etmenizi öneririz.

  • Wat Chalong Tapınağı

phuket-4.jpeg

Phuket’teki Budist tapınaklarından en büyüğü olan Wat Chalong Tapınağı 19. Yüzyılda inşa edilmiştir. Resmi adı Wat Chaiyathararam olan tapınak 3 katlıdır. Tapınak, Phuket halkı tarafından büyük saygı gören keşiş Luang Pho Chaem ve keşiş Luang Pho Chuang ile ilişkilendiriliyor. Şifacı gibi görünen bu iki keşiş, 1876 yılında Çinli madencilerin isyanı sırasında yaralıları iyileştirmeleri ve barışa katkılarıyla biliniyor. Etkileyici mimari detaylara sahip tapınak kompleksinin içinde üç önemli yapı bulunuyor. Bu yapılardan en dikkat çekeni Büyük Chedi’dir. Bu yapı Buddha’nın bir kemiğini içerdiğine inanılan kutsal bir kalıntıya ev sahipliği yapıyor. Bu yapının üst katına çıkarak eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Tapınağın ana ibadet salonunda bu ünlü keşişlerin heykellerini görebilirsiniz. 

Wat Chalong Tapınağı’nı sabah 07:00’dan akşam 17:00’a kadar ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Ziyaretiniz sırasında dilerseniz Başrahibin dua törenine katılabilir, tapınağın mistik havasına tanıklık edebilirsiniz.   

  • Big Buddha (Büyük Buda Heykeli)

phuket-5.jpeg

Phuket’in simgelerinden olan Buda Heykeli, adanın güney kısmında Nakkerd Tepesinde yer alıyor. Kırk beş metre yüksekliğinde olan heykel Tayland’ın en yüksek 3. Heykeli olma özelliğini taşıyor. Barışı ve umudu sembolize eden anıt, Phuket şehrinin panoramik manzaralarını izlemeye fırsat sunuyor. Alt kısmında bir de tapınak olan heykel, şehrin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında.

Phuket’e Ne Zaman Gidilir?

Tropik iklim koşullarının görüldüğü Phuket’e yılın her dönemi gidebilirsiniz. Ancak, rotalarınızı hava koşullarına uygun olarak belirlemeniz gerekebilir.  Adada serin, sıcak ve yağışlı olmak üzere üç sezon yaşanıyor. Phuket’e gitmek için en uygun zaman, serin sezon denilen Kasım ve Şubat ayları arasıdır. Bu süreçte hava sıcak ve açık nem oranı da düşüktür. Bu sezonda ada ziyaretçi akınına uğruyor. 

Mart ve Mayıs arası sıcak mevsim olup kısmen yağış alabiliyor. Mayıstan Ekim ayına kadar ise kısa ve uzun aralıklarla hızlı yağışlar görülebiliyor. Yağmur sezonunda deniz dalgalı ve dip akıntılı olduğundan boğulmalar yaşanabiliyor. Bu dönemlerde uyarı için tehlikeli sahillere kırmızı bayrak asılıyor. Ada seyahati için yağışlı sezon için program oluşturursanız, kırmızı bayraklı sahillerden uzak durmalısınız. 

Phuket’e Nasıl Gidilir?

Phuket’e hem Ankara’dan hem de İstanbul’dan direkt veya aktarmalı olarak gidebilirsiniz. Türk Hava Yollarının Ankara’dan direkt uçuşları bulunuyor. Ancak maliyet açısından aktarmalı uçuşları da değerlendirebilirsiniz. Phuket uçak bileti seçiminizi Yolcu360 üzerinden yapabilirsiniz. Yolcu360 üzerinden farklı havayollarının aktarmalı uçuş seçeneklerine kolaylıkla göz atabilir; planlarınıza en uygun uçuş için rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

Phuket İçin Vize Gerekiyor mu?

Phuket – Tayland seyahati için Türkiye Cumhuriyeti Umuma mahsus pasaport sahip vatandaşlar 30 güne kadar vizesiz turistik gezi yapabiliyor. Resmi pasaport sahibi vatandaşlar da 90 güne kadar turist olarak ülkede kalabiliyor. Ancak, pasaportların geçerlilik süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren altı ay olması gerekiyor. Vize süreniz dolduktan sonra adadan ve Tayland’dan ayrılmadığınızda cezai işlemleri olduğunu bilmelisiniz.

Yorum ekle