Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Phaselis Antik Kenti | Phaselis Koyu | Phaselis Nerede?

Phaselis Antik Kenti | Phaselis Koyu | Phaselis Nerede?

Phaselis yolu Antalya‘dan geçen herkesin mutlaka görmesi gereken eşsiz bir keşif rotası. Antik kenti, mağaraları, koylarıyla Akdeniz’in saklı cennetlerinden. Rabia Saçıkara sizin için gezdi gördü ve Phaselis antik kenti / Phaselis koyu / Phaselis nerede seyahat yazısını hazırladı. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak bu harika yeri keşfetmeye ne dersiniz?

Phaselis Antik Kenti

Phaselis (Faselis) Antilk Kenti Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Olimpos Beydağları’nın milli sınırları içerisinde yer almaktadır. Phaselis Antik Kenti çok büyük bir alanı kaplamaktadır. Müze bölümü olarak gezilen bölge asıl kentin yarısı bile değildir. Bunu mezarlar tabelasına doğru yürümeye başlayınca anlıyorsunuz. kocaman bir ormanda binlerce hatta yüz binlerce  dikdörtgen 1,5 metre boyunda kayaların içine oyulmuş mezarlar bulunmaktadır. Bu mezarlar müze kısmına dahil değildir, Olimpos Beydağları Milli Parkı içerisinde yer almaktadır. Asıl kent ise bu Beydağı’nın tepesinde kalmaktadır.

Mezarlar tabelasının olduğu yere doğru ormanda yarım saatlik bir yürüyüşünün ardından tesadüfen keşfettiğim yeraltı şehri, ormanın ortasında bulunan bu şehrin dibi görünmeyen havalandırma bacası ve içerisinde şapele benzeyen bir bölümü olan Phaselis Mağarası’nı keşfettim. Son zamanlarda çok fazla ziyaretçi akınına uğrayan ve çok fazla fotoğrafta gördüğümüz saklı mağara çok fazla turistin ilgisini çekmiştir. Phaselis’i ziyaret ederseniz mağarayı görmeden gitmeyiniz muhteşem bir deniz manzarası vardır.

Antalya Akvaryum gezi yazısı için tıklayınız.

Phaselis Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Phaselis’e ulaşmak için Antalya‘dan Kemer yönüne doğru gittikten sonra Kemer şehir merkezinden 12 km daha gitmeniz gerekmektedir. Sonrasında Phaselis yazan tabeladan sola girmeniz gerekmektedir. Araç kiralama ile ulaşım oldukça rahat. Yolcu360‘tan Antalya araç kiralama seçeneklerini değerlendirip yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuk sonrasında Phaselis Antik Kenti’ne kolayca ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz giriş için orman yolunu kullanabilirsiniz. Müzeye giriş ücreti kişi başı 30 TL’dir. Müze kart geçerlidir.

Phaselis sadece antik kent olmakla kalmayıp aynı zamanda tatil bölgesidir. Batısında kumlu ve çimenli plajı doğusunda taşlı plajı olan ilginç bir coğrafik yapıya sahiptir. Hafta sonları çok fazla insan mesire yeri olarak Phaselis’te vakit geçirmeyi tercih eder. Müze kısmını gezmeniz en az 1 saatinizi alabilir, tabi mezarlar kısmı ve mağara hariç çünkü buraları gezmeniz de en az bir saatinizi alacaktır.

Mağaraya gitmek için mezarlar tabelasını takip edin ormanın içindeki patika yoldan devam edin bahsettiğim yeraltı şehrinin havalandırma bacasını gördükten sonra sağa, denize doğru inen küçük çok dar bir yol bulunuyor. Sonra mağaranın içinde bulacaksınız kendinizi.

Phaselis te küçük bir büfe bulunmaktadır. İçecek teminizi burdan sağlayabilirsiniz, bir kaç atıştırmalık da bulabilirsiniz. Masanızı sandalyenizi piknik sepetinizi kapıp gelirseniz sizin için daha iyi olacaktır. Phaselis te bazı bölgeler müze bazı bölgeler ise mesire alanı olarak kullanılmaktadır. mezarlar kısmında bulunan sahilde isterseniz kamp kurabilirsiniz.

Damlataş Mağarası gezi yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle