Yolcu360 Blog
munih-city

Münih Gezilecek Yerler

Münih gezilecek yerler listesi hazır! Münih, Almanya’nın en büyük eyaleti olan Bayern’de yer alıyor. Nüfus olarak Almanya’nın en büyük üçüncü şehri olarak da biliniyor. Tarihi ve kültürel zenginliği ile dikkat çeken Münih, ziyaretçiler tarafından mimari olarak oldukça beğeniliyor. 2. Dünya Savaşı zamanlarında şehir savaştan etkileniyor. Savaş sonrasında tekrar inşa ediliyor ve mimari düzenlemeler yapılıyor. Pek çok uygarlığa ve kültüre ev sahipliği yapmış olan Münih, gotik yapıların ilk örneklerini de barındırıyor. 15. yüzyılda Gotik Sanat etkisi altına girmesi bu gotik yapıların en belirgin sebebi oluyor. Münih şehrinin ismi keşişlerin yeri anlamına gelen München’den geliyor. Bu nedenle Münih şehrinin armasında bir rahip bulunuyor. Şehir 8 bölgeden oluşuyor. Önemli bir öğrenci yerleşkesi olduğunu da söylemek mümkün. Kültürel turizm açısından oldukça davetkar olan bu şehri gezmek isteyenler, Münih gezi rehberini inceleyebilir.

Münih’e Nasıl Gidilir?

munih

“Münih’e nasıl gidiliyor?” sorusu da sıkça merak edilen konular arasında. Münih’te havalimanı yer alıyor. Havalimanı ile kent merkezi arasında ulaşım S-Bahn ile sağlanıyor. Trenler 15 dakikada bir kalkıyor ve 45 dakikada merkez istasyona varıyor. Türkiye’den Münih’e hava yoluyla ulaşım sağlanabilir. Türkiye’den düzenlenen uçuş seferleri ile buraya ulaşmak oldukça kolay. Yolcu360 ile en uygun fiyatlı Münih uçak bileti seçeneklerini inceleyebilir ve. Aynı zamanda Yolcu360’ın Münih kiralık araç hizmetinden de yararlanarak Münih gezinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Münih’te Görmeniz Gereken 10 Yer

Kültürel açıdan önemli bir yere sahip olan Münih’te gezip görebileceğiniz birçok yer bulunuyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan şehir etkileyici bir atmosfere sahip. Eğer Almanya’ya geldiyseniz ve Münih’i ziyaret edecekseniz detayları ile paylaştığımız Münih’te görmeniz gereken yerler listesine göz atmanızı tavsiye ederiz.

  • Marienplatz

munih-Marienplatz

Marienplatz, başka bi deyişle Marien Meydanı Münih’e gelen birçok ziyaretçi tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Günün her saatinde hareketli bir yer olarak biliniyor. Geçmiş dönemlerde idamların gerçekleştiği Marienplatz, günümüzde mağazalar, tarihi binalar, alışveriş yerleri ve kafelerle çevrili halde. Marienplatz’ın geçmişi 12. yüzyıla kadar uzanıyor. Aynı zamanda tarihi belediye binasını da bünyesinde barındırıyor.

  • Nymphenburg Sarayı

Nymphenburg-munih

Eski Münih bölgesinde konumlanan Nymphenburg Sarayı, Residenz ismiyle de anılıyor. Bavyera Monarşi Dönemi içerisinde kraliyet üyelerinin pek çoğunun bu sarayda yaşadığı biliniyor. Bu sarayın içinde mimari açıdan önemli bir yere sahip müzeler de bulunuyor. Gotik ve oldukça estetik bir tasarıma sahip olan sarayın bahçesi de oldukça büyük. Bu bahçede 10 ayrı avlu mevcut. Dillere destan bir büyüklüğe sahip olan Nymphenburg Sarayı’nın belli bölümleri 2. Dünya Savaşı sırasında ciddi ölçüde zarar görüyor. 200 hektarlık alanda yer alan Nymphenburg Sarayı Nı ziyaret ederek hem bu ihtişamlı sarayın mimarisini yerinde inceleyebilir hem de içerisinde yer alan müzelerde vakit geçirebilirsiniz.

  • Alman Müzesi

munih-alman-muzesi.jpg

Alman Müzesi, Münih’in en önemli müzelerinden biri. Bir bilim müzesi olarak da bilinen Deutsches Müzesi, teknolojiden denizcilik tarihine, yazılımdan astrolojiye kadar pek çok alanı içinde barındırıyor. Ailecek ziyaret edip vakit geçirebileceğiniz bir alan. Bir senede yaklaşık 1.5 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Temelleri mimar Oscar von Miller tarafından 1903 senesinde atılan Alman Müzesi’ni gezi listenize ekleyebilirsiniz.

  • İngiliz Bahçesi

munih-ingiliz-bahcesi.jpg

Avrupa’nın en büyük parklarından biri de Münih’te bulunan İngiliz Bahçesi. 1789’da Kral Teodor tarafından Isar Nehri kıyısına yaptırılıyor. Hem yerli halk hem de ziyaretçiler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Güzel ve eğlenceli vakit geçirebileceğiniz harika bir atmosfere sahip. 

  • Neues Rathaus

munih-Neues-Rathaus.jpg

Neues Rathaus dilimizde “Belediye Binası” olarak biliniyor. Gotik mimarisi ile Münih’in tarihini en iyi şekilde yansıtmayı hedefliyor. Marienplatz Meydanı’na oldukça yakın bir konumda bulunuyor. 19’uncu yüzyılın mimari etkilerine rastlamak da mümkün. Ziyaretçiler, gotik tarzda inşa edilen bu yapıyı hafta içi her gün ücretsiz şekilde ziyaret edebilirler. 

  • Neuschwanstein Şatosu

munih-Neuschwanstein.jpg

Neuschwanstein Şatosu, masal şatolarını anımsatan bir mimariye sahip. Yılda 1 milyondan fazla ziyaretçiyi buraya çekmeyi başarıyor. Hem iç hem de dış mimarisi ile hayranlık uyandırıyor. Neuschwanstein Şatosu’nu ziyaret etmek için çeşitli turlara katılabilirsiniz. Oldukça etkileyici bir atmosfere ve mimariye sahip olduğunu söylemek mümkün. Şato, Bavyera Kralı II. Ludwig’in isteği üzerine inşa ediliyor. Merkeze yaklaşık 1 saat kadar uzaklıkta bulunuyor. Aynı zamanda Neuschwanstein Şatosu, Walt Disney tarafından oluşturulan çizgi filmlerde de sıkça işleniyor. 

  • Frauenkirche Kilisesi

munih-Frauenkirche-Kilisesi

Frauenkirche Kilisesi’nin yapımı 1488 yılında tamamlanıyor. Münih’te bulunan diğer tarihi yapılar gibi bu kilise de gotik mimari tarzıyla inşa ediliyor. Kilise, vitray pencereleri ve freskleriyle renkli ve canlı bir mimariye sahip. Kiliseye adım attığınızda burada bulunan büyük bir ayak izi dikkatinizi çekebilir. Bu ayak izinin şeytana ait olduğuna inanılıyor. Kilise bünyesinde Kral IV. Ludwig dahil olmak üzere pek çok önemli ismin mezarı da yer alıyor. Bu önemli Ortaçağ kilisesi, 2. Dünya Savaşı sırasında ciddi bir hasar alıyor. Buna rağmen sonraki yıllarda restore ediliyor.

  • Isar Gate

munih-isar-gate.jpg

Münih’te yer alan Isar Gate, yıllar boyunca bölgenin savunma surlarının kapılarından biri olarak değerlendiriliyor. Bu kapının böyle bir isimle anılmasının temel nedeni ise hemen yan bölümde Isar Nehri’nin yer alması. Isar Gate’in tarihi 1300’lü yıllara kadar uzanıyor. Tarihi kapı ile alakalı en önemli restorasyon Friedrich von Gaertner tarafından 1800’lü yılların sonunda gerçekleşiyor. Isar Gate özellikle kulesi ve büyük avlusuyla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

  • Oyuncak Müzesi

munih-Spielzeugmuseum.jpg

Münih Oyuncak Müzesi, Spielzeugmuseum olarak da biliniyor. Genellikle çocuklu ailelerin listelerinde kendine yer bulan bir destinasyon denebilir. Müzede o kadar ilginç ve orijinal oyuncaklar var ki yetişkinler dahi burayı ziyaret etmekten keyif alıyor. Eski Belediye Binası’nın içinde bulunan bu oyuncak müzesi, farklı kültürlere ait yüzlerce oyuncak koleksiyonuna sahip. Şehir merkezinde yer aldığı için ulaşım sorunu da yok. Spielzeugmuseum’da, tarihsel süreç içerisinde oyuncaklara olan yaklaşımları görmek de mümkün.

  • West Park

munih-West-Park.jpg

Münih West Park, yerli halkın en çok vakit geçirdiği yerlerden biri olarak biliniyor. Aynı zamanda ziyaretçiler de bu bölgeyi gezi rehberlerine ekliyor. West Park, geniş çayır alanları ile aileler için oldukça ideal bir gezi rotası. Özellikle peyzaj düzenlemesi ile fark yaratan parkın tasarımında Peter Kluska’nın imzası bulunuyor. 1978 yılında yapımına başlanan West Park, 1983 senesinde hizmete açılıyor. West Park içerisinde vakit geçirebileceğiniz yapay tepeler ve göller de mevcut. Parkta 500’den fazla gül türü de yer alıyor. West Park’ta ailenizle ya da arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebilirsiniz.

Münih’e Ne Zaman Gidilir?

Münih Almanya’nın güneyinde yer alsa da Alp Dağları’na yakın olması sebebiyle soğuk bir iklime sahip. Yaz aylarında bile bunaltıcı bir havası yok ve serin olduğunu söylemek mümkün. Münih ziyaretiniz için Mayıs ile Eylül ayları arasında kalan süreyi tercih edebilirsiniz. Soğuk bir iklime sahip olduğu için yanınızda yağmurluk ya da ceket gibi birkaç kıyafet götürmenizde fayda var. Oktoberfest meraklıları için Ekim ayı da ideal bir ziyaret zamanı olabilir.

Bavyera’nın başkenti ve Almanya’nın üçüncü büyük şehri Münih tarihi ve modernizmi bir arada sunan yapıları, müzeleri, parkları ile ziyaretçilerini büyülerken yıl boyunca düzenlenen etkinlikleriyle de öne çıkıyor. Her yıl eylül ayının son haftası ile ekim ayının başında gerçekleştirilen Oktoberfest sadece Münih’in değil Almanya’nın en büyük festivallerinden biri. Aralık ayında kurulmaya başlayan Noel pazarları ile de şehir bambaşka bir havaya bürünüyor. Gelin bu güzel Bavyera kentini hep birlikte daha yakından tanıyalım.

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin güvenilir ve saygın araç kiralama platformu ve uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 180 ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı  uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Mina Araç

Merhaba! Benim adım Mina. Bilgisayar mühendisiyim ve yaklaşık 3 yıldır teknik alanda çalışıyorum. Aynı zamanda çeşitli alanlarda içerik yazarlığı yapmaktayım. İçerik yazmak benim için oldukça keyifli ve heyecan verici. Üniversite yıllarından bu yana sektöründe önde gelen birçok yerel ve global firma için SEO uyumlu ürün ve kategori içerikleri yazdım. Amacım, okurlara ilgili konu hakkında bilgi ve ilham vermek oluyor. Okurların hayatlarına değer katacak içerikler sunmak oldukça keyifli ve mutlu edici :)

Yorum ekle