Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Midilli Gezilecek Yerler | Midilli Gezi Rehberi

Midilli Gezilecek Yerler | Midilli Gezi Rehberi

Ege denizi içerisinde bize çok yakın konumda olan bir Yunan adası burası. Deniz mahsullerinin ve zeytinin adresi olan Midilli Adası, hem yazın hem kışın gezilebilecek yerler arasında. Burası için öyle ada deyip geçmemek gerekiyor. Çünkü tarihi ve doğal güzellikleri ile Midilli gezilecek yerler açısından oldukça zengin. Bize çok yakın konumda olan Midilli için sizde tatil planı hazırlamaya ne dersiniz? Midilli gezi rehberi | Midilli Adası nerede seyahat yazısını sizler için Yolcu360 ekibi olarak hazırladık.

Midilli Adası Nerede?

Ege Denizi’nde Ayvalık ve Burhaniye’ye yakın konumda olan Midilli Adası’na Ayvalık’tan arabalı feribotla 1,5 saat içerisinde ulaşabilirsiniz. Kiralık araba seçenekleri kapsamında Balıkesir Ayvalık araç kiralama seçeneklerine göz atarak, Midilli gezilecek yerler için konforlu bir ulaşım tercih edebilirsiniz.

Yine Çeşme üzerinden de Midilli Adası gezilecek yerler için arabalı feribotları tercih edebilirsiniz. Zaten feribot kullanmadan Midilli Adası’na gitmek imkansız. İzmir Çeşme araç kiralama fırsatlarından yararlanarak, yarım saat içerisinde Midilli gezilecek yerler için seyahatinize başlayabilirsiniz.

Midilli Plajları

  • Skala Eressou Plajı

Hem Midilli gezilecek yerler hem de yaz tatili için adaya geliyorsanız, mavi bayraklı ve 2.5 kilometre uzunluğundaki bu plajı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Midilli merkeze yaklaşık 85 kilometre uzaklıkta yer alan plaj, aynı zamanda burada konaklayabileceğiniz yerlerde var.

  • Sigri Plajı

Sığ bir denize sahip olan plaj özellikle çocuklu aileler için çok uygun. Şemsiye-şezlong hizmetleri de mevcut. Ayrıca suyu o kadar temiz ki burada yüzmek çok keyifli. En güzel yanı ise deniz kabukları. Burada bolca deniz kabuğu ile karşılaşıyorsunuz. Muhakkak bunlardan birini alıp deniz çantanızın içerisine atın. İleride çok güzel bir hatıra oluyor.

Kaynak: http://www.midilliadasi.org/
  • Vatera Plajı

Adanın en geniş plajı diyebiliriz. 9.5 kilometre uzunluğundaki plajın sahili ise geniş çakıl-kum karışımı. Sabah deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkartırken akşam tavernalarda keyifli anlarda yaşayabilirsiniz.

Midilli Gezilecek Yerler

  • Sikaminia Köyü

Midilli’nin Lepetimnos Dağı’nın eteklerine kurulmuş bir köy burası. Midilli gezilecek yerler arasında bulunan köy içerisinde taştan yapılmış ufak tefek evler ve konaklar bulunuyor. Bu köyü gezerken Rumların geleneksel mimarisine şahitlik ediyorsunuz. Sikaminia kelimesinin Türkçe anlamına bakarsanız, dut ağacı olduğunu görürsünüz. Köyün ismi de köyün içerisinde bulunan çok sayıdaki dut ağacından gelmekte. 😊

  • Petra

Petra, Midilli gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken bir yer. Petra, taş ve kaya anlamında. Neden böyle bir isimi verdiklerini merak ediyorsanız, köyün ismi meydanda bulunan 35 metre yüksekliğe sahip kocaman bir kayadan geliyor. Bu kocaman kayanın hemen üzerinde ise Panagia Glikofilusa Kilisesi bulunuyor. Kilisenin adının Türkçe karşılığı sevgiyle öpen Meryem Ana. Bu kiliseye ulaşabilmek için 114 basamak çıkmanız gerekiyor. Bizce yapabiliyorsanız çıkın, çünkü yorulduğunuza değiyor.

  • Plomari

Çok sayıda kilise ve dua yerleri içeren Plomari, tatlı ve güzel bir Yunan kasabası. Midilli gezilecek yerler arasında Plomari ziyaret edilebilir. Plomari içerisinde çok güzel sahiller var. Yaz tatili için Midilli’ye geliyorsanız, mutlaka buradaki sahillerden birini tercih edin. Yunanistan’ın milli içkisi olan Uzo’nun ve zeytinyağı sabununun ilk üretildiği yerde burası. Eskiden burada Uzo ve zeytinyağı sabunu üreten birçok fabrika varmış. Ama günümüzde taşınmışlar ve küçük işletmeler kalmış. Midilli gezilecek yerler için Plomari’de gezerken iki katlı ve çoğu ahşap evlerle dolu olan dar sokaklardan geçeceğinizi de belirtelim.😊 Ayrıca, küçük bir bilgi verelim. 1473 yılında Barbaros Hayrettin Paşa’nın Plomari’de doğduğunu biliyor muydunuz?

Midilli Gezi Rehberi

Midilli adasına yaklaşırken fark ettiğiniz ilk şey kale oluyor. Bozcaada’yı daha önce ziyaret ettiyseniz, orada da sizi her şeyden önce kale karşılar. Bu yüzden Midilli Adası’nı biraz Bozcaada’ya benzettik. 😊 Midilli Kalesi, o kadar görkemli duruyor ki açıkçası ağzımız açık kaldı. Bizans tarafından M.S.5 yüzyılda inşa edilen kale, savunma ve konaklama için inşa edilmiş.

Midilli gezilecek yerler arasında bir sonraki durağınız mutlaka Midilli Arkeoloji Müzesi olmalı. Arkeoloji müzesi içerisinde Prehistorik dönemden başlayarak Roma dönemine kadar tarihlenen birçok eser bulunuyor. Bu eserler arasında figürler, mücevherler, seramikler, heykeller, mimari parçalar ve mezar taşları yer alıyor. Ama burada bulunan en etkileyici eser kesinlikle Roma döneminden kalma  oturan aslan ve Klopedi Tapınağı’ndan getirilen sütun başları diyebiliriz. Aynı zamanda, Midilli gezilecek yerler listenize Osmanlı Çeşmesi ve Osmanlı Çarşısı’nı da ekleyebilirsiniz. Bir inanışa göre Osmanlı çeşmesinin suyu Kazdağları’ndan geliyormuş. Midilli Adası gezilecek yerlerden bir diğeri ise Midilli Antik Tiyatrosu. Geç Roma dönemine tarihlenen yapının bir benzeri de Roma’da inşa edilmiş.

Yunan Mutfağı

Peki, Midilli Adası içerisinde başka neler yapılır? Midilli’de ne yenir? gibi sorular aklınızı kurcalıyorsa kesinlikle tavernalara gitmenizi tavsiye ediyoruz. Yunan müzikleri arasında eşsiz lezzetli olan Yunan mezelerini mutlaka denemelisiniz. Mezeler dışında ise deneyebileceğiniz Yunan yemekleri:

  • Saganaki
  • Karidesli Makarna / Garidomakaronada
  • Horiatiki / Yunan Salatası
  • Tzatziki
  • Mantar Köftesi
  • Souvlaki
  • Kabak Çiçeği Dolması
Midilli Adası Vize

Midilli adası gezilecek yerler için Schengen vizesi almanız gerekiyor. Bunun yollarından biri Kapı vizesi almak. Vize başvurusu için en az 3 gün öncesinden bir seyahat acentesine başvuru yapmalısınız. Ayrıca dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta daha var. KKTC giriş mührü, pasaportunuzda olmamalı. Eğer Midilli adasına günü birlik değil de biraz daha uzun gitmeyi düşünüyorsanız, otel rezervasyon konfirmesi, kimlik fotokopisi ve yunan vizesi başvuru formu bulundurmalısınız.

Midilli Otelleri

Midilli otelleri dediğinizde birçok seçenek ve fırsat karşınıza çıkıyor. Peki, bunlar arasından nasıl kolay bir şekilde seçim yapabilirsiniz? İşte bizde siz kolay seçim yapabilin diye en çok tercih edilen otelleri araştırdık ve listeledik:

  • Elysion Hotel
  • Pyrgos of Mytilene
  • Theofilos Paradise Boutique Hotel
  • Aklidi Hotel
  • Pyrgos Sofokleous
  • Blue Sea Hotel

Yorum ekle