Yolcu360 Blog

Manisa Spil Dağı Gezi Rehberi

Manisa Spil Dağı orman köşkleri bu aralar çok popüler. Özellikle Spil dağında kar yağdığında bu Spil orman bungalowları çok talep görüyor. Gerçek bir kar tatili için çok tercih edilen Spil ahşap evleri, Spil Dağı’nın doğal güzellikleri ve Manisa Spil bölgesindeki gezilecek yerleri sizin için araştırdık. Kış tatili için mutlaka dikkate alın…

Şöyle Kasım- Aralık gibi araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Spil Dağı ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Manisa için gezi rotası oluşturmaya ne dersiniz? Spil orman köklerinden birinde konaklayıp, gerçek kış güneşi çam ağaçlarının tepesinden diken gibi içinize işlerken havanın temizliği nefesinizi kesse…Kar tatilini, kışın şömine başında ısınmayı, karlarda yuvarlanmayı sevenlere özel bir tatil planı: Manisa Spil Dağı gezi rehberi

Manisa Spil Dağı Gezi Rehberi

Spil Dağı, Manisa’nın kuzeyinde konumlanmış, tarihi ve mitolojik açıdan zengin bir geçmişe sahip bir coğrafyadır. Dağ, Gediz Nehri’nin 60 metrelik yüksekliğinden başlar ve en yüksek zirvesi olan Karadağ 1517 metredir. Spil Dağı genel olarak ormanlıktır ve derin vadilerle dere yataklarına ev sahipliği yapar.

Manisa Spil Dağı Hakkında Bilgiler

Spil Dağı orman Köşkleri

Spil Dağı, doğal güzelliklerinin yanında birçok tarihi kalıntı ile de insanları kendine çekmektedir. Bereket Tanrıçası Kybele’nin kabartması, Tantal Kalesi’nin kalıntıları ve Bizans döneminden kalan Magnesia Kalesi’nin kalıntıları da bu çevrededir. Spil Dağı aynı zamanda birçok mağaraya da ev sahipliği yapmaktadır.

Manisa Spil Dağı Gezilecek Yerler

Eğer yolunuz Spil Dağı’na düşerse, uğramanız gereken ilk duraklardan biri Ağlayan Kaya olmalı. Dağın eteklerinde bulunan ve Niobe Kayası olarak da bilinen bu yapının bir sanat eseri olup olmadığı uzun süreler boyunca tartışılagelmiştir. Bu tartışmanın sebebi ise, dağın doğal etkenler sonucu aşınıp ağlayan bir kadın görünümünü andırmış olmasıdır. Yunan mitolojisinde bu dağın hikayesi, “kaybettiği çocuklarının ardından kahrolan bir annenin, Tantalus’un kızı Niobe’nin Zeus tarafından taşa dönüştürülmesi” olarak anlatılır. Dağ, aynı zamanda önceleri bir heykelin bulunduğu düşünülen “Pelops’un Tahtı” adlı bir sunağa da ev sahipliği yapmaktadır.

Görülmesi gereken bir diğer yer ise Sabuncubeli Geçididir. Geçit, Yamanlar Dağı ve Spil Dağı’nın etekleri arasından başlayarak İzmir ve Manisa kentlerini birbirine bağlamaktadır. En yüksek rakımı yaklaşık olarak 600 metredir ve 1960’lı yıllarda civarı yeşillendirme projesi yürütülerek binlerce hektarlık alan ağaçlar ile donatılmıştır.

Spil Dağı 1968 yılında milli park ilan edilmiş ve Manisa İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce koruma altına alınmıştır. Dağın zirvesine yürüme mesafesiyle 20 – 30 dakika süren yer “Atalanı” olarak adlandırılmış, ve bu bölge Osmanlı Devleti zamanından beri yaşlanan atların ya da mevsimi geçirmesi gereken atların yılkıya bırakıldıkları yer olmuştur. Bu durum ise bu bölgeyi atların doğal yaşam alanı haline getirmiştir.

Spil Dağı’nda Ne Yesek?

Spil Dağı Manisa sınırları içerisinde bulunduğundan, Manisa’nın meşhur yemeklerini eksiksiz tadabileceğiniz bir yer. Ve kuşkusuz ki, yöresel lezzetlerin başını Manisa Kebabı çekmekte. Soğan, domates, biber, yoğurt ve domates salçası kullanılarak hazırlanan bu kebap tereyağlı pide ile birlikte sunulmaktadır. Bunun yanı sıra Odun Köftesi, Kapama, Bohça Kebabı ve Sura gibi yemekler de denenmeye değer niteliktedir. Bu arada deneyimle sabit ki, Manisa sanayi bölgesi içindeki köftecileri bi deneyin!

Spil Dağı’Nın Nesi Meşhur?

En yüksek zirvesi 1517 metreyle Karadağ olan Spil Dağı, derin vadileri, dere yatakları ve ormanlık alanları ile tabiat severleri kendine çekmekte. Buna ek olarak, civarda yaşayan ve karlı ormanda kamp yapmak isteyen insanların da çoğunlukla ziyaret ettiği bir yer.

Manisa Spil Dağına Ulaşım

Manisa Merkez ve Spil Dağı arasındaki mesafe yaklaşık 24 kilometre olup, arabayla 40 – 45 dakika arası bir sürede ulaşılabilmektedir. Manisa ilinden Spil Dağına giden herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmamaktadır.

Kendi aracınız yoksa; Manisa merkez araç kiralama seçenekleri ile Spil’e gidebilirsiniz. Manisa rent a car ofislerinden 4X4 kiralık araç istemeniz de önemli. Çünkü özellikle kış mevsiminde 4 tekerden çeker bir araç, size daha güvenli ve konforlu bir sürüş sunabilir. Manisa’da oto kiralama şirketlerinin neredeyse tamamının ofisleri var. Ayrıca Manisa araç kiralama konusunda yerel seçenekler de sunuyor. Manisa kiralık araç fiyatları için yolcu360.com üzerinden hızlıca bir araştırma yapabilirsiniz. yolcu360.com modülü ile Manisa’da kiralık araba arayışınız için birden fazla rent a car ofisinin müsait araç listesini fiyatlarıyla birlikte görüntüleyebilirsiniz. Böylece Manisa’da en ucuz kiralık araba ya da Manisa uygun fiyatlı kiralık oto aramalarınıza hızlıca doğru, net, güvenilir yanıtlar alırsınız.

1 yorum