Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Manavgat Gezi Rehberi: Antalya Manavgat’ta Görmeniz Gereken 8 Yer

Manavgat Gezi Rehberi: Antalya Manavgat’ta Görmeniz Gereken 8 Yer

Manavgat gezisi ile serinlemeye hazır mısınız? Huzur veren doğası ve tertemiz havası ile Manavgat Akdeniz’in en gözde yerleri arasında. Özellikle yaz aylarında birçok ziyaretçi kabul ediyor. Aynı zamanda Türkiye’nin en çok ziyaret edilen tatil bölgeleri arasında yer alıyor. Hem deniz, kum, güneş hem de doğa tatili yapmak isterseniz yönünüzü buraya çevirebilirsiniz. Turistik anlamda oldukça zengin bir yapısı bulunuyor. Şelale, göl, antik kent, mağara, plaj ve tematik müzeleri ile oldukça geniş olduğu söylenebilir. Manavgat Side’yi de ziyaret ederek tatilinizi kültürel değerler ile zenginleştirebilirsiniz. Birbirinden farklı konseptte konaklama yerleri tercih ederek tatil planınızı yapabilirsiniz. Manavgat gezi rehberini sizler için derledik.

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin güvenilir ve saygın araç kiralama platformu ve uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 180 ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı  uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz! Yolcu360’ın Antalya ucuz kiralık araç seçenekleri arasından dilediğinizi seçerek, Antalya Manavgat’a kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Manavgat Nerede?

Antalya’nın en büyük ikinci ilçesi Manavgat. “Manavgat nerede?” diye inceleyecek olursak Manavgat Nehri ve Toros Dağları ile çevrili olduğunu söylemek mümkün. 

Manavgat’ta Gezilecek Yerler

Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Manavgat’ta gezilecek yerler nelerdir diye düşünüldüğünde birçok yapı karşımıza çıkıyor. Yaz aylarının gözde ilçeleri arasında yer alan Manavgat, yaz sezonu boyunca yoğun bir tempoya eşlik ediyor. Yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Gezilecek yerler incelendiğinde; plajlar, şelaleler, kanyon ve müzeler gibi seçenekler sizleri bekliyor. Antalya Manavgat’a ulaşmak için hem kara hem de hava yolunu kullanabilirsiniz. Kara yolu ile  yolculuğunuz yapmak isterseniz Yolcu360 araç kiralama imkanını değerlendirebilirsiniz. Aynı şekilde uçak ile ulaşım sağlamak isterseniz; Yolcu360 uçak bileti kategorisinde de faydalanabilirsiniz. Bir gün yolunuz buraya düşerse Manavgat’ta görmeniz gereken yerleri birde bizden dinleyin isteriz:

  • Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi listemizin başında geliyor. Manavgat neyi ile meşhur diye sorarsanız ilk cevabımız şelalesi ile olur. Bölgenin doğal güzelliklerinden biri olan bu yere hem özel hem de şehir içi araçlarla ulaşabilirsiniz. Manavgat’ın bölgesel sembolü haline gelen Manavgat Şelalesi’nin diğer şelalelere göre alçak bir yapısı bulunuyor. Şelale beyaz bir görünüme sahip. Buradan akan su oldukça soğuk olması ile de biliniyor. İlçe merkezine 5 km uzaklıkta yer alıyor. Manavgat Şelalesi’nin çevresinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar da bulunuyor. Balık restoranları, seyir terasları bunlardan bazıları. Doğası ile uğrak noktalarından biri haline gelen şelalede farklı aktiviteler de yapılabiliyor. Piknik, rafting, jeep safari gibi outdoor aktiviteleri de değerlendirebilirsiniz. Manavgat Şelalesi için ziyaret saatleri iki şekilde. Kış dönemi ziyaret saati 08:00 – 18:00, yaz dönemi ise 08:00 – 19:30.

  • Side Antik Kenti

Side Antik Kenti de eski dönemlere dayanan önemli yerlerden biri. Side sahili manzarası ile eşsiz bir yer olduğunu söylemek mümkün. Antik kentte birçok kalıntı bulunuyor. Özellikle bu kalıntıların gün batımında görülmesi öneriliyor. Bu kalıntılar ve tarih kokan yapı; Lidyalılar, Hititler, Romalılar, Persler, Osmanlılar ve Bizanslılara ev sahipliği yapması ile de ön plana çıkıyor. Geçmişten günümüze önemli bir kültürel miras olarak yerini koruyor. 

Side Antik Kenti Rehberi / Side Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Side Antik Kenti, şehir merkezine yaklaşık olarak 80 km uzaklıkta. Kentin en önemli özelliklerinden biri de tapınak bakımından zengin bir yapıya sahip olması. En önemlilerinden biri de Apollon Tapınağı. Böylece birçok yabancı turisti de kendine çekiyor.

  • Köprülü Kanyon Milli Parkı

Köprülü Kanyon Milli Parkı doğal güzellikleri ile popüler bir yer haline geliyor. Bozyaka’da bulunan Köprülü Kanyonu’na Bozyaka’dan mibüsler ile ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde özel aracınız ile gitmek de mümkün. Bu milli parkta birçok rafting organizasyonu düzenleniyor. Aynı zamanda en Türkiye’nin en uzun kanyonuna sahip olması ile de biliniyor. Köprülü Kanyon Milli Parkı toplamda 37 bin hektarlık bir alanı kaplıyor.

Antalya Köprülü Kanyon Gezisi

  • Side Müzesi

Side Müzesi bu alanda kurulan ilk müze olarak biliniyor. Söz konusu müze Agora Şehir Hamamı’nın restore edilmesi ile halka açılıyor. Müzeye ulaşmak için Anıtsal Çeşme ve Sütunlu Cadde’yi takip edebilirsiniz. Side Müzesi’nde birçok farklı eser bulunuyor. Bu eserlerin özellikle Helenistik ve Genç Hitit dönemlerine ait olduğu söyleniyor. Yazıtlar, silah kabartmaları, sunaklar, portreler, lahitler, heykeller ve mezar stelleri ziyaret etmeniz için sizleri bekliyor. Her gün 08.30-19.00 arası müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

  • Titreyen Göl

manavgat.jpg

Gezi rotanıza dahil etmeniz gereken yerlerden biri de Titreyen Göl. Göl oldukça dalgalı bir yapıya sahip olduğu için ismine Titreyen Göl deniyor. Titreyen Göl’ü özel kılan unsur, yıllar boyunca üzerinde yaşayan ördekler. Aynı zamanda zengin bir kuş popülasyonuna da sahip olduğu biliniyor. Doğası ve manzarası ile göz kamaştıran gölün çevresinde birçok dinlenme tesisi ve restoran da bulunuyor. Buralarda durup biraz soluklanabilir sonrasında gezinize devam edebilirsiniz. Pek çok efsaneye ve sahipliği eden göl, 3 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. İlçe merkezine 5 km uzaklıkta bulunuyor. 

  • Altınbeşik Mağarası

manavgat-.jpg

Altınbeşik Mağarası Türkiye’nin en büyük yeraltı gölüne sahip olması ile biliniyor. Aynı zamanda Avrupa’nın da en büyük üçüncü yeraltı gölü. 125 metrelik bir uzunluğa sahip. Manavgat’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelen mağara, doğa severler için muazzam bir yer. Ancak şunu bilmek gerekiyor. Burayı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız mağara içerisinde yüzmenin yasak olduğunu unutmamalısınız. Burada hala arkeolojik çalışmalar devam ediyor. Bu kısımlar da ziyarete kapalı.

  • Lyrbe (Seleukeia) Antik Kenti

manavgat-2-1.jpg

Side Antik kenti kadar bilinen bir diğer antik kent ise Lyrbe (Seleukeia) Antik Kenti’dir. İlçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunuyor. Lyrbe Antik Kenti bir dağ kenti olarak da biliniyor. Farklı kültürlere ait birçok yapıya ev sahipliği ediyor. Bunlardan bazıları; hamamlar, tapınaklar, agora ve surlar. Bu antik kentte Roma, Bizans ve Helenistik döneme dair izlere rastlayabilirsiniz. Ek olarak antik kente giriş ücretsiz.

  • Side Sualtı Müzesi

manavgat-4

Side Sualtı Müzesi oldukça dikkat çeken yerler arasında bulunuyor. Türkiye’nin ilk sualtı müzesi olarak da biliniyor. Toplamda 117 adet koleksiyona ev sahipliği yapıyor. Sualtı müzesinde farklı temalarda bulunuyor. Her gün 09.00 ile 16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir durumda. Side Sualtı Müzesinde hem dalışlı hem de dalışsız aktiviteler yapabiliyorsunuz. Su ve dalış severler için güzel bir uğrak noktası olabilir.

Manavgat’ta Nerede Kalınır?

Antalya’nın önde gelen ilçelerinden biri olan Manavgat’ta konaklama için birçok farklı seçenecek bulunuyor. Otel, butik otel, tatil köyleri ya da apartlar değerlendirilebilir. Lüks ve konfor arayışı içindeyseniz 4 ya da 5 yıldızlı Manavgat otellerini tercih edebilirsiniz. Manavgat otelleri genellikle denize sıfır konumda bulunuyor. Böylece güzel bir deniz, kum, güneş tatili yapabilir ve dinlenebilirsiniz.

Manavgat’a Ne Zaman Gidilir?

Manavgat, yılın çoğu dönemini ılıman iklim özellikleri ile geçiriyor. Genellikle yaz aylarında yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Yaz aylarında burada yapılabilecek birçok aktivite var. Denize girebilirsiniz, su ve outdoor sporları yapabilirsiniz ya da görülmesi gereken birçok yeri ziyaret edebilirsiniz. Aynı şekilde ilkbahar ayları da buraları gezmek ve tatil yapmak için uygun zamanlardan biri olabilir. Manavgat’a gitmek için en uygun zaman bahar ve yaz aylarıdır denebilir. Ancak yaz aylarında oldukça kalabalık ve sıcak olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Mina Araç

Merhaba! Benim adım Mina. Bilgisayar mühendisiyim ve yaklaşık 3 yıldır teknik alanda çalışıyorum. Aynı zamanda çeşitli alanlarda içerik yazarlığı yapmaktayım. İçerik yazmak benim için oldukça keyifli ve heyecan verici. Üniversite yıllarından bu yana sektöründe önde gelen birçok yerel ve global firma için SEO uyumlu ürün ve kategori içerikleri yazdım. Amacım, okurlara ilgili konu hakkında bilgi ve ilham vermek oluyor. Okurların hayatlarına değer katacak içerikler sunmak oldukça keyifli ve mutlu edici :)

Yorum ekle