Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Madrid Gezilecek Yerler: Madrid’de Görmeniz Gereken 12 Yer

Madrid Gezilecek Yerler: Madrid’de Görmeniz Gereken 12 Yer

Madrid, Avrupa’nın parlayan yıldızı. Tarihin ve doğanın eşsiz kavuşumu olan İspanya’nın kalbi Madrid’e doğru yola çıkıyoruz. İşte Madrid’te görmeniz gereken 5 yer!

İspanya Krallığı’nın başkenti olan Madrid aynı zamanda İspanya’nın en büyük şehri olarak karşımıza çıkıyor. Madrid şehrinin nüfusu yaklaşık 3.2 milyon. Londra ve Berlin’den sonra Avrupa’nın en büyük üçüncü şehri olarak da biliniyor. Madrid, hem Manzanares Nehri üzerinde hem de Madrid Topluluğu’nun gözde merkezinde yer alıyor. Aynı zamanda ülkenin siyasal, kültürel ve ekonomik anlamda merkezi haline geliyor. Daha detaylı bilgi edinmek için Madrid gezi rehberini inceleyebilirsiniz.

Madrid Nerede? Madrid’e Nasıl Gidilir?

Aslına bakarsanız Madrid Akdeniz’e komşu bir lokasyonda. Doğal güzellikleri ile göz kamaştıran şehir, tarihi ve kültürü ile Avrupa’ya yön veren İspanya’nın başkenti. Madrid sokaklarını rahat rahat dolaşabilmek adına Yolcu360 Madrid kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Yolcu360 ile İspanya’da dakikalar içerisinde kolayca araç kiralayabilirsiniz. Ayrıca en ucuz Madrid uçak biletleri için de Yolcu360’tan destek alabilir ve en uygun fiyatlarla bu güzel şehre uçabilirsiniz.

Madrid Gezilecek Yerler

Madrid, gezilip görülecek yerler bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip. Hem başkent olması hem de zengin bir kültürel yapıya sahip olması açısından oldukça önemli bir şehir. Tarihi güzelliklerinin yanı sıra modern mimari ile birleşen doğal güzellikleri ziyaretçileri mest etmeyi başarıyor. Şehirde birçok müze bulunuyor. Buraya geldiğinizde müzelerde uzun süre vakit geçirmeye şimdiden hazır olmalısınız. Şehir merkezinde gezerken karşınıza heykeller, anıtlar ve tarihi birçok detay çıkabilir. Biz de sizler için Madrid’de görmeniz gereken yerleri listeledik. Detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

  • Kraliyet Sarayı

madrid-royal-palace.jpg

Şehrin en değerli tarihi mekanlarından olan Madrid Kraliyet Sarayı, yeşil bahçeleri kucaklayan geniş bir tepede yer alıyor. Bu saray 1700’lü yıllarda inşa ediliyor. Neoklasik mimari tarzın etkilerini burada görmek mümkün. Kraliyet Sarayı’nda özel kraliyet koleksiyonları ya da sanat koleksiyonları, ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Birçok usta ismin eserleri koleksiyonlarda kendine yer bulabiliyor. Kraliyet Sarayı günümüzde de hala aktif olarak kullanılıyor. Burada bazı devlet törenleri ya da resmi davetler yapılıyor. Kraliyet Sarayı nı her gün 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

  • Plaza Mayor

madrid-mayos.jpg

Plaza Mayor, Büyük Madrid Meydanı olarak da biliniyor. Burası genelde hem yerli halk hem de ziyaretçiler için popüler bir buluşma alanı olarak da kullanılıyor. Plaza Mayor, çevresinde yer alan tarihi binalar ve kafelerle oldukça etkileyici bir görüntü yaratıyor. Bu meydanın karşısında III. Felipe heykelini de görmeniz mümkün. Bu alan geçmişte farklı amaçlar için de kullanılıyor. İdam, taç töreni ya da boğa güreşleri burada yapılıyor. Madrid’in sembollerinden biri olan Plaza Mayor, biçim olarak üçgen formunda. Şehirdeki pek çok popüler caddenin ucu bir şekilde bu meydana bağlanıyor. Meydanın oldukça estetik Barok mimarisi de ziyaretçileri buraya çekmeyi başarıyor.

  • Debod Tapınağı

madrid-tapinak.jpg

Debod Tapınağı Madrid’de gezip görebileceğiniz en ilginç yerler arasında başta geliyor. Bu tapınak ortalama 2200 sene önce inşa ediliyor. Debod Tapınağı bir Mısır tapınağı olarak da biliniyor. Burası hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı durumunda. Cuartel de la Montana Parkı’nda bulunan Debod Tapınağı, Kraliyet Tapınağı’na da oldukça yakın.

  • Retiro Parkı

madrid-park.jpg

Madrid’in tabiat güzelliklerine yakından tanıklık etmek isterseniz Retiro Parkı’nı mutlaka görmenizi öneriyoruz. Şehrin en köklü parklarından biri olan Retiro Parkı’nın ünü ülke sınırlarının ötesine çıkmış durumda. Park; piknik yapan, kürek çeken, yürüyüş yapan, çeşitli spor aktiviteleri ile zaman geçiren insanlarla harika bir atmosfer oluşturuyor. Parkın içerisinde ufak bir gölün yer alması burayı daha da popüler kılan bir unsur.

  • Museo Naval

madrid-naval.jpg

 İspanya’nın denizcilik kültürü ve denize olan tutkusu oldukça eskilere dayanıyor. Özellikle 15.YY sonrası hızlı bir ivme alan denizcilik faaliyetleri ile donanma gücünü ortaya koyuyor. Akdeniz’e komşu İspanya’nın denize olan aşkı elbette sorgulanamaz. 

Museo Naval, Madrid gezilecek yerler listesinde en popüler olan. 1932 yılında kurulan müze, denizcilik faaliyetlerinin tarihi gelişimini yeni nesillere aktarırken, toplumun denizcilik hakkında bilinçlenmesini de sağlıyor. 

Müze içerisinde çeşit çeşit bölümler yer alıyor. Christopher Columbus’un Bahamalar’a ilk seferinde kullandığı geminin modeli gibi pek çok önemli eser sergileniyor. Bunun yanı sıra dünyaca ünlü İspanyol denizcilerin portreleri, amiral ve savaş resimleri de müzede yerini alıyor. 

  • Puerta del Sol

madrid-Puerta-del-Sol.jpg

Sol Meydanı olarak bilinen Puerta del Sol, Madrid’in en sevilen meydanlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Bu meydanı ayrıcalıklı yapan bazı durumlar var. Örneğin Sol Meydanı, turistik destinasyonlara oldukça yakın. Meydanın çevresinde çok sayıda alışveriş mekanı, kafe ve mağaza bulunuyor. Yılbaşı başta olmak üzere pek çok özel günde şehrin kalbi tam anlamıyla burada atıyor. 

  • Prado Müzesi

madrid-prado-muzesi.jpg

Madrid’in en ünlü müzelerinden biri olan Prado Müzesi, Fransa’daki Louvre Müzesini anımsatıyor. Müzede çok sayıda Goya heykeli yer alıyor. Ülkenin en kapsamlı sanat müzeleri arasında yer alıyor. Sadece Goya’ya ait 100’den fazla eser ziyaretçilerle buluşuyor. Çok fazla ziyaretçi kabul eden bir müze olduğundan bilet sırası hafta sonlarında epey uzun olabiliyor. Bu nedenle biletinizi online olarak da satın alabilirsiniz.

  • Gran Via

madrid-gran-via.jpg

Gran Via, Madrid şehrinin en popüler caddesi olarak kabul görüyor.  Madrid Büyük Yol olarak da biliniyor. Hatta zaman zaman İspanya’nın Broadway’i şeklinde bile anılıyor. Bu ünlü caddede gece hayatı da oldukça canlı. Gran Via Caddesi’nde Art Deco adı verilen bir mimari tarz hakim olduğunu da belirtebiliriz. Caddeye dek ilk planlamalar 1862 senesine kadar uzanıyor. Yine Madrid’de meşhur olan Kanatlı Zafer Heykeli ile Metropolis Binası da caddenin sınırları içerisinde bulunuyor.

  • Palacio de Cristal

madrid-Palacio-de-Cristal.jpg

Kristal Saray, Retiro Parkı’nın en önemli yapıları arasında bulunuyor. Bu saray 1800’lü yılların mimari anlayışını yansıtıyor. Ricardo Velázquez Bosco isimli dönemin en ünlü seramik sanatçısı tarafından yapılıyor. Zaman zaman çeşitli sergilere ev sahipliği yapıyor. Atmosferi ve mimari yapısı ile büyüleyici bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz.

  • Almudena Katedrali

madrid-Almudena-katedrali.jpg

Francisco de Cubas imzası ile inşa edilen Almudena Katedrali, 150 yıla yaklaşan tarihiyle dikkat çekiyor. Kraliçe Maria de la Mercedes’in anısına inşa edilen bu büyük katedral, Kraliyet Sarayı’nın hemen yanında konumlanıyor. Almudena Katedrali aynı zamanda şehrin en büyük dini yeri durumunda. Gotik mimari tarzıyla inşa edilen Almudena Katedrali’nde müze kısmı da bulunuyor.

  • Las Ventas

madrid-Salamanca.jpg

Las Ventas, Salamanca olarak da anılan bir bölge. Sadece Madrid’in değil aynı zamanda tüm İspanya’nın en gelişmiş arenası olarak da biliniyor. Mimar Jose Espeliu’nun imzasıyla tamamlanan arena, 23.000 kişilik bir kapasiteye sahip. Boğa güreşleri alanında dünyanın en büyük 3’üncü arenası olan Las Ventas, hem tarihi hem de sanatsal bir anıt statüsünde. Boğa güreşlerinin yanında arenada büyük çaplı konserler de organize ediliyor. Arenayı ve içinde yer alan müzeyi ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

  • Sorolla Müzesi

madrid-Sorolla-muzesi.jpg

Sorolla Müzesi, adını İspanyol sanatçı Joaquin Sorolla’dan alıyor. Burası aynı zamanda dünyaca tanınan olan Sorolla’nın evi. Sorolla’nın vefatından sonra eşi müze yapılması adına bu evi devlete bağışlıyor. 1932 senesinde açılışı yapılan Sorolla Müzesi’nde sanatçının orijinal eserlerini, çalışma atmosferini, günlük yaşamda kullandığı nesneleri, seramik parçalarını ya da mücevherleri inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Madrid’e Ne Zaman Gidilir?

İlkbahar mevsiminde özellikle de nisan ve mayıs ayları Madrid’i gezmek için en ideal zaman denebilir. Yaz ayları oldukça sıcak bir bölge olduğu için genellikle çok tercih edilmiyor. Çünkü Madrid’de Barselona’daki gibi bunaldığınızda serinleyebileceğiniz bir deniz yok. Ekim ve kasım gibi sonbahar ayları da Madrid için güzel zamanlar. Havalar henüz soğumaya başlamadan bol bol yürüyerek şehri gezebilirsiniz. Kış ayları Madrid’i gezmek için pek uygun bir şehir değil. Burada Noel ve kış aktiviteleri pek fazla yok.

Mina Araç

Merhaba! Benim adım Mina. Bilgisayar mühendisiyim ve yaklaşık 3 yıldır teknik alanda çalışıyorum. Aynı zamanda çeşitli alanlarda içerik yazarlığı yapmaktayım. İçerik yazmak benim için oldukça keyifli ve heyecan verici. Üniversite yıllarından bu yana sektöründe önde gelen birçok yerel ve global firma için SEO uyumlu ürün ve kategori içerikleri yazdım. Amacım, okurlara ilgili konu hakkında bilgi ve ilham vermek oluyor. Okurların hayatlarına değer katacak içerikler sunmak oldukça keyifli ve mutlu edici :)

1 yorum