Yolcu360 Blog
koln-sehir
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Köln Gezilecek Yerler: Köln’de Görmeniz Gereken 14 Yer

Köln Gezilecek Yerler: Köln’de Görmeniz Gereken 14 Yer

Romalılar tarafından kurulan Köln, Almanya’nın dördüncü en büyük şehri. Şehrin ismi İmparator Nero’un annesinin isminden geliyor. Orta Çağ’dan günümüze kadar bir ticaret merkezi olarak kullanılıyor. Çikolataları, spor faaliyetleri, festivalleri ve Roma tarihi ile adından sıkça söz ettiren Köln görülmeye değer yerler arasında. Doğal güzelliklerin arasında eğlenceli vakit geçirirken tarihi hakkında da detaylı bilgi edinebilirsiniz. Şehir, köklü tarihi geçmişini günümüzde de korumaya devam ediyor. Büyük ve kalabalık bir şehir olmasının getirdiği avantajla çeşitli bütçelere hitap eden bir konaklama fırsatı da barındırdığını söylemek mümkün. Köln gezilecek yerler listesini sizler için derledik.

Köln’e Nasıl Gidilir?

Almanya’nın önemli şehirlerinden biri olan tarihi şehir, tarihi dokusu ve doğal güzellikleri sayesinde her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Köln’de gezilecek yerler merak edildiği gibi “Köln’e nasıl gidilir?” sorusu da ziyaretçiler tarafından soruluyor. İstanbul’dan direkt uçuşlarla, diğer şehirlerden ise İstanbul aktarmalı uçuşlarla Köln’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Gideceğiniz günü belirledikten sonra Yolcu360 ile en uygun Almanya uçak bileti seçeneklerinden dilediğinizi satın alarak uçuşunuzu planlayabilirsiniz. İstanbul Köln arası uçak yolculuğu yaklaşık 3.5 saat sürüyor. Köln Bonn Havalimanı ise şehir merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Dilerseniz Yolcu360’ın ucuz Köln kiralık araç seçeneklerini değerlendirebilir ve Köln Bonn Havalimanı havalimanından araç kiralayarak dilerseniz merkezden araç kiralayarak Aachen, Düsseldorf, Dortmund gibi civar şehirleri de gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.

köln

Köln’e Ne Zaman Gidilir?

 Ilıman iklimin hâkim olduğu Köln’de kışlar genelde bol yağışlı oluyor. Bu nedenle hem yağışın daha az olduğu hem de sıcaklıkların daha yüksek olduğu yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Tabi bu durum sizin seçiminize göre de değişebilir. Soğuk ve yağışlı havaları daha çok seviyorsanız sonbahar döneminde de keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Köln Gezilecek Yerler

Köln genellikle tarihi geziler için tercih edilen yerlerden biri. Katedralleri ve müzeleri ile meşhur olan bu şehir Almanya’da ziyaret edilen başlıca yerler arasında bulunuyor. Şehirde ziyaret edilecek yerlere kolaylıkla ulaşım sağlamak için merkezde bir konaklama yeri seçebilirsiniz. Merkezdeki yerleri tercih ettiğinizde toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmak yerine yürüyerek ulaşım da sağlayabilirsiniz.  Kalacağınız gün sayısına göre gezi rotanızı çizebilirsiniz. Biz de buna yardımcı olmak adına Köln’de görmeniz gereken yerleri sizler için listeledik.

  • Köln Katedrali

köln-katedrali

Köln’de gezilecek yerler arasında görkemli mimariye sahip olan ve şehrin simgesi kabul edilen Köln Katedrali ilk sırada yer alıyor. Dünyanın en yüksek gotik katedrallerinden biri burası. 157 metreye yükselen ikiz kuleleri ile her noktadan görülebiliyor. Peki Köln Katedrali ne zaman yapıldı? Tarihi binanın 1248’de başlayan inşası, 632 yıl sonra tamamlanıyor. İçerisinde 12.000’den fazla oyma ve 11.000’den fazla vitray pencere bulunuyor. Katedralin en çarpıcı noktalarından biri, Üç Kral Tapınağı olarak bilinen alan.

  • Stadtgarten

koln-Stadtgarten.jpg

Stadtgarten, şehrin en popüler kültür merkezlerinden biri. 1863 yılında inşa ediliyor. Bununla birlikte en çok ziyaret edilen yerler arasında ilk sıralarda geliyor. Bu kültür parkında rengarenk çiçekler, farklı türden ağaçlar ve göletler bulunuyor.  Stadtgarten Kültür Merkezi’nde konser salonu, tiyatro, sanat galerisi gibi sanatsal hizmet veren mekanlar da bulunuyor, yani şehirdeki gece hayatının bir parçası. Stadtgarten, hem doğal güzellikler içinde dinlenmek hem de etkinliklerle güzel zaman geçirmek için ideal bir uğrak noktası.

  • Koku Müzesi (Cologne Duftmuseum)

koln-duftmuseum.jpg

Koku Müzesi ziyaretçiler tarafından merak edilen yerlerden biri. Koku Müzesi’nde 18. yüzyıldan kalma parfüm üretim tesislerini ve parfüm örneklerini yakından görebilirsiniz. Farina fabrikası içinde yer alan müzede ilk parfüm üretim makineleri ve tarihi parfüm şişelerini inceleyerek nostaljik bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda buradan parfümler de satın alabilirsiniz.

  • Hohenzollern Köprüsü

koln-Hohenzollern.jpg

Hohenzollern Köprüsü Ren Nehri’nin üzerinde yer alıyor. 1907-1911 arasında inşa ediliyor. Hem tren hem araç trafiğine hizmet veriyor. II. Dünya Savaşı’nda hasar gördükten sonra 1945’te yaya yolu olarak tekrar inşa ediliyor. 410 metre uzunluğundaki köprü neoklasik tarzda inşa ediliyor. Almanya’nın en yoğun demiryolu köprüsü olarak da biliniyor. Aşkı simgeleyen asma kilitlerle dolu köprü panoramik manzarası ile de dikkat çekiyor.

  • Ludwig Müzesi

köln-ludwig-muzesi

Ludwig Müzesi, şehrin en önde gelen modern sanat müzesi. 1976’da Ludwig ailesinin 350 eseri bağışlamasıyla bu müze kuruluyor. Etkileyici binasıyla göz dolduran müze Ren Nehri kıyısına konumlanıyor. Pablo Picasso’nun “Guernica” ve Andy Warhol’un “Campbell’s Soup Cans” gibi dünya çapında ünlü eserlerine ev sahipliği yapıyor. Ludwig Müzesi hemen hemen her yıl modern ve çağdaş sanatın evrimini görmek isteyen sanatseveri ağırlıyor.

  • Belediye Binası

koln-town-hall.jpg

Köln Belediye Binası, Orta Çağ’dan beri şehrin yönetim merkezi olarak kullanılıyor. Rathaus yani belediye binası Almanya’nın şimdilerde kullanımda olan en eski belediye binası. Rönesans ve gotik tarzdaki tarzdaki kulesi binaya sonradan ekleniyor. Binayı çevreleyen 130 detaylı heykel, şehrin tarihi geçmişini yansıtmayı hedefliyor.

  • Aziz Gereon Bazilikası

koln-aziz-gereon-bazilikasi.jpg

Roma İmparatorluğu döneminde tapınak olarak kullanılan St. Gereon Bazilikası, Köln’ün önemli simgelerinden biri. Romanesk mimariye sahip olan bazilika, dairesel plan ve yarım daire şeklindeki apsisi ile dikkat çekiyor. İç mekânındai çarpıcı mozaikler ve Roma İmparatorluğu döneminden kalma hamam kalıntıları bulunuyor. Günümüzde hala Hristiyan törenleri için St. Gereon Bazilikası kullanılıyor. Yerli ve yabancı ziyaretçiler için de ziyarete açık durumda.

  • Teleferik

koln-teleferik.jpg

Ren Nehri üzerindeki Köln Teleferiği, meşhur nehrin doğusu ile batısını birleştiriyor. Avrupa’nın ilk nehir aşan teleferiği ünvanını taşıyor. 1967 yılında inşa ediliyor. Eski şehri ve Köln Katedrali manzarasını kuş bakışı görmek isterseniz teleferiği kullanabilirsiniz. Köln Teleferiği, bahar aylarında hizmet vermeye başlıyor. Ekim ayına kadar devam ediyor. Teleferik, son seferini 17:45’te gerçekleştiriyor. Ancak hava koşullarına bağlı olarak kısa veya uzun süreli kapanmalar yaşanabiliyor. Gitmeden önce bu saatleri teyit etmenizi öneririz.

  • Schildergasse

koln-Schildergasse.jpg

Tarihi ve canlı atmosferiyle öne çıkan Schildergasse, Köln’deki en eski alışveriş caddelerinden biri. Burada dünyaca ünlü markaların yer aldığı mağazalar butikler, kaliteli restoranlar ve kafelere mevcut. Alışveriş tutkunları ve keyifli yürüyüş sevenler için ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. Birbirinden çeşitli hediyelik eşyalar ve tekstil ürününü tek bir sokakta bir arada bulabilirsiniz.

  • Flora ve Botanik Bahçesi

koln-flora-ve-botanik-bahcesi.jpg

Flora ve Botanik Bahçesi doğa severler için harika bir yer. Oldukça büyük bir alana konumlanmış durumda. İngiliz, İtalyan Rönesans ve Fransız Barok bahçelerini içeren farklı bölümlere ayrılıyor. Doğa ile iç içe olurken eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Fotoğraflar çekebilir ve yürüyüş yapabilirsiniz. Nadir bitki türlerinden tıbbi bitkilere kadar pek çok çeşidi görebilir, festivallere ve eğlenceli etkinliklere katılabilirsiniz. Burada bitki yetiştirme üzerine verilen eğitimlere de girebilirsiniz. Yılın belli dönemlerinde düzenlenen festivaller ile eğlenceli deneyimler yaşayabilirsiniz.

  • Wallraf-Richartz Müzesi

koln-Wallraf-Richartz.jpg

Köln’ün önde gelen müzeleri arasında yer alan Wallraf-Richartz Müzesi Ortaçağ döneminden başlayarak 20. yüzyıla uzanan geniş bir seçkiye sahip. 17. yüzyılın en gözde ressamları arasındaki Rubens ve Rembrandt’ın eşsiz eserlerini yakından görme fırsatı bulabileceğiniz Wallraf-Richartz Müzesi süreli sergilere de ev sahipliği yapıyor. Pazartesi günleri ziyarete kapalı olan müzeyi Salı-Pazar günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

  • Roma-Germen Müzesi

koln-roma-german-muzesi.jpg

Paleolitik dönemden Orta Çağ’a kadar Köln ve çevresinin arkeolojik mirasını gözler önüne seren Roma Germen Müzesi Köln’de görülmeye değer müzeler arasında yer alıyor. Müzenin paha biçilemeyen eserinin başında ise dünyaca ünlü Dionyos mozaikleri geliyor. 4500 metrekarelik bir alana sahip müze sizleri 100 bin yıl öncesine götürüyor.

  • Çikolata Müzesi

Çikolataları ile meşhur olan Köln’ün dikkat çeken yerlerinden biri de Çikolata Müzesi. Köln Eski Şehir Bölgesi’ne oldukça yakın konumdaki Çikolata Müzesi, nehir kıyısındaki muhteşem manzarasıyla dikkat çekiyor. Burayı gezmek dışında farklı aktivitelere de katılabilirsiniz. Müzede, hediyelik ürünler bulabileceğiniz bir dükkân ve keyifli bir kafe de mevcut. Köln Çikolata Müzesi’ni ziyaret edebilir, farklı tatlar tadabilir ve aynı zamanda alışveriş yapıp eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

  • Kolumba Müzesi

koln-kolumba-muzesi.jpg

Listemizin sonunda kentin en eski müzelerinden biri olan Kolumba Müzesi var. Eski St. Kolumba Kilisesi’nin kalıntıları üzerine inşa edilen müze İsviçreli mimar Peter Zumthor tarafından tasarlanmış. Hem tarihi hem çağdaş dini eserlerin sergilendiği Kolumba Müzesi salı günleri hariç diğer günler 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin güvenilir ve saygın araç kiralama platformu ve uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 180 ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı  uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Mina Araç

Merhaba! Benim adım Mina. Bilgisayar mühendisiyim ve yaklaşık 3 yıldır teknik alanda çalışıyorum. Aynı zamanda çeşitli alanlarda içerik yazarlığı yapmaktayım. İçerik yazmak benim için oldukça keyifli ve heyecan verici. Üniversite yıllarından bu yana sektöründe önde gelen birçok yerel ve global firma için SEO uyumlu ürün ve kategori içerikleri yazdım. Amacım, okurlara ilgili konu hakkında bilgi ve ilham vermek oluyor. Okurların hayatlarına değer katacak içerikler sunmak oldukça keyifli ve mutlu edici :)

Yorum ekle