Yolcu360 Blog
kemer
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kemer Gezi Rehberi: Kemer’de Görmeniz Gereken 6 Yer

Kemer Gezi Rehberi: Kemer’de Görmeniz Gereken 6 Yer

Kemer tüm güzellikleriyle sizi bekliyor! Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kemer, Antalya’nın gözde ilçeleri arasında. Tarihi ve doğal güzellikleri, mavi bayraklı plajları, dinamik gece hayatı ile ilçe, tam bir cazibe merkezi konumundadır. Yıl boyunca binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Kemer’de her yaşa ve her türlü tatil anlayışına uygun tatil seçenekleri bulabilirsiniz. Burada doğa yürüyüşleri, su sporları ve trekking gibi aktivitelerin keyfini çıkarabilirsiniz. İlçede her yıl düzenlenen festival ve sanat etkinliklerine katılabilir veya doğanın kucağında huzurla dinlenebilirsiniz. Yaz aylarında tam bir cennet olan Kemer’de unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.  

Antalya’nın incisi olarak kabul edilen bu nadide tatil beldesini keşfetmenize destek olmak için Kemer gezi rehberi hazırladık. İlçe hakkında bilmeniz gereken her şeyi içeren yazımızda, ulaşımdan konaklamaya, yeme-içmeden gezilecek yerlere kadar merak ettiklerinizi bulabilirsiniz. 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Kemer Hakkında 

kemer-.jpeg

Kemer’de tatil planlıyor ya da Antalya Kemer gezisi hayal ediyorsanız önce Kemer bölgesini bi’ tanıyalım. Kemer nerede, ne zaman kurulmuş ve bölgesel özellikleri neler bakalım. 

Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kemer, Batı Toros Dağları’nın eteklerinde, kıyı şeridi boyunca uzanıyor. 46 kilometrelik bu kıyı şeridinde, ilçenin bugünkü yerinde, 1910’lu yıllarda Eski Köy adında bir yerleşim bulunuyordu. Yağışların çok olduğu dönemlerde, sürekli sel ve balçık altında kalan bu köyü korumak için burada yaşayan insanlar dağın eteklerine taş duvar örmüşlerdir. 23 kilometre uzunluğunda olan bu taş duvar, köyü selin etkilerinden korurken aynı zamanda adının “Kemer” olarak değişmesine vesile olmuştur.  

Eşsiz bir coğrafi konuma sahip olan ilçenin doğusunda Akdeniz, batısında da ormanlarla kaplı dağlar bulunuyor. Yeşille mavinin birleştiği noktada yer alan Kemer’de yılın 300 günü güneşli geçiyor. Deniz suyu sıcaklığı yaz aylarında en yüksek 29 derece; kış aylarında da 12 derecedir. Deniz suyunun bu özelliği ilçede yılın sekiz ayı denize girmeyi mümkün kılıyor. 

Kemer Nerede? 

Antalya’nın batısında olan Kemer, şehir merkezine uzaklığı 40 kilometredir.  Birçok koya ev sahipliği yapan ilçenin yerleşim alanın deniz seviyesinden ortalama 4 metre yüksekliktedir. Kemer’in kendi gibi eşsiz manzaralar sunan, Tekirova (17 km), Çayova (8 km), Çamyuva (7 km), Arslanbucak (5 km), Beldibi (18 km), Kuzdere (5 km), Kiriş (5 km) mahalleleri bulunuyor. 

Kemer konumu itibarıyla hem deniz hem de dağ manzaralarını bir arada sunuyor. Tahtalı dağının doğusunda yer alan bu muhteşem belde, Olympos ve Phaselis antik kentlerine oldukça yakındır.  

Kemer’e Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin popüler tatil merkezlerinden Kemer ilçesine ulaşım son derece kolaydır. Antalya’ya 40 km uzaklıkta olan turizm beldesine havayolu, karayolu ve deniz yolunu kullanarak dünyanın her yerinden ulaşabilirsiniz. Özellikle, yaz sezonunda otobüs firmaları Kemer’e doğrudan otobüs seferi düzenleyebiliyor. Yine bu döneminde Antalya- Kemer arasında her 10 dakikada bir minibüs seferleri de mevcut. 

Toplu taşıma seçenekleri dışında, Ankara’dan özel aracınızla Isparta yolu üzerinden 520 km kat ederek gelebilirsiniz. İzmir – Kemer arası da yaklaşık olarak 490 km olup yolculuk ortalama 6 saat sürüyor. İstanbul-Kemer arası ise 760 kilometre özel aracınızla yaklaşık olarak 9 saatte ilçeye ulaşabilirsiniz.  

Kemer’e hızlı ulaşım için Antalya uluslararası Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Ülkemizin pek çok şehrinden Antalya’ya direkt uçuşlar bulunuyor. Buradan Kemer’e servis araçlarını veya araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek 1 saatte ulaşabilirsiniz. 

Antalya uçak bileti aramalarınızda, Yolcu360 size en uygun alternatif uçuşları listeleyerek seçimlerinizi kolaylaştırıyor. En iyi fiyatlarla uçak bileti bulmanın yanı sıra Yolcu360’ın en uygun fiyatlı Kemer araç kiralama seçeneklerinden de faydalanabilirsiniz. Böylece Kemer gezisi sırasında ihtiyaç duyacağınız konforu tek noktadan sağlayabilir, ilçenin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Kemer Gezilecek Yerler

Antalya’nın doğa ve tarihi turizm açısından zengin ilçelerinden biri olan  Kemer, sınırları içinde birçok önemli noktaya ev sahipliği yapıyor. Yılın hemen her dönemi turist akınına uğrayan ilçede, saklı cennetleri, antik kentleri, milli parkları gezebilir, canlı gece hayatına tanık olabilirsiniz. Tahtalı Dağı’na teleferikle çıkabilir, Kemer’in muhteşem coğrafi güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Mağaralar, parklar, yaylalar, plajlar ve daha fazlasını bölgede bulabilirsiniz. Kemer’de gezilecek yerler hakkında kısa bilgilerle size rehber olmak isteriz.  

  • Idyros Antik Kenti

kemer-2.jpeg

Ayışığı Koyu sahiline yakın olan Idyros Antik Kenti, Kemer’in muhteşem coğrafyası içinde günümüze kadar gelmiş kalıntıları barındırıyor. Roma İle Bizans dönemlerinde kullanılan önemli bir liman kent olan Idyros’un tarihi M.S. 4. Yüzyıla dayanıyor. Yapılan kazılar sonucunda bir bazilika, hamam kalıntıları ve sarnıçlar ve çeşitli yapılar gün ışığına çıkarılmıştır. Yunan haçı planlı mozaik kilise ve amphora mezarlarının da bulunduğu alanda Roma köprü ayağına rastlanmıştır. Tarihe ışık tutan kentte sosyal ve ticari amaçlı kullanılan yapıların kalıntılarına da rastlanmıştır. Tarih meraklılarının ilgi çekici durağı olan Idyros, Ayışığı plajının doğal güzellikleri ile birleşerek muhteşem bir doku oluşturuyor. Kemer tatiliniz sırasında bu bölgeyi gezebilirsiniz. Idyros Antik Kenti girişi ücretsizdir ve ilçeden araçla 10 dakikada ulaşabilirsiniz. 

  • Phaselis Antik Kenti

kemer-3.jpeg

Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesinde yer alan Phaselis Antik Kenti, tarihin doğayla iç içe geçtiği eşsiz bir arkeolojik alandır. İlçe merkezine yaklaşık olarak 12 km uzaklıktaki antik kent, M.Ö. 7. Yüzyılda Rodoslu kolonistler tarafından kurulmuştur. Antik dönemde Likya’nın önemli liman kentlerinden olan Phaselis, üç doğal limana sahiptir. Ticaret ve denizcilik faaliyetleri açısından stratejik bir konuma sahip olan antik kentin, günümüze kadar korunan kalıntıları, Kemer için zengin kültürel miras niteliğindedir. Kentte yapılan kazılar sonucunda tiyatro, agora, hamamlar, su kemerleri gibi yapılar, dönemin yaşam tarzı hakkında ışık niteliği taşıyor.

Phaselis, Perslerin ardından Romalıların hakimiyeti altına girmiş, daha sonra Selçukluların kontrolü altına girmiş ve sonrasında terk edilmiştir. Muhteşem koyları ve tarihi dokusu ile Phaselis Antik Kenti’nin mutlaka gezi rotalarına alınmasını öneriyoruz. Buraya kadar gelmişken Phaselis koyunu da gezebilirsiniz. Phaselis Koyu, sakin ve doğayla baş başa tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir cennettir.  Kamp yapabileceğiniz bölgede, bozulmamış doğanın ve tertemiz denizin tadını çıkarabilirsiniz. Çam ormanları ile çevrili koyda, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.  

Phaselis Antik Kenti girişi ücretlidir. Müze Kart ile bedel ödemeden girebilirsiniz.

  • Göynük Kanyonu

kemer-4.jpeg

Doğaseverler ve macera tutkunlarının rotasında yer alan Göynük Kanyonu, Kemer’in Göynük beldesinde yer alıyor. Doğa yürüyüşleri, trekking ve su sporları için ideal ortam sunan kanyon, derin vadileri ile ziyaretçilerine benzersiz deneyimler sunuyor. Beydağları Sahil Milli parkı içinde yer alan kanyonda mangal yakmanın ve piknik yapmanın yasak olduğunu belirtmeliyiz. Kanyonun girişinde yer alan yapay göletin etrafında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafeterya bulunuyor. Yaklaşık olarak 4,5 km uzunluğunda olan Göynük Kanyonu’nda tırmanıştan raftinge, kanyon safarisinden ATV turlarına katılabilirsiniz. Göynük Kanyonu girişi ücretli olup, Zipline ve rafting için ihtiyacınız olan can yeleği ve kask kiralayabilirsiniz.  

  • Yanartaş – Çıralı

kemer-5.jpeg

Kemer’e yaklaşık olarak 35 km uzaklıktaki Yanartaş, Çıralı’nın tepelerine 230 metre yüksekliktedir. Burası, kayalık alanlarda doğal gaz çıkışıyla sürekli yanan ateşleriyle biliniyor. Antik dönemlerden beri hiç sönmeyen alevleri ile bilinen bölge, mitolojik efsanelere konu olmuştur. Yanartaş efsanesi, Likya’nın ünlü kahramanı Bellerophontes’in Pegasus adlı kanatlı atı ile mitolojik canavar Kimera’yı yenmesini anlatıyor. Ağzından alevler çıkan Kimera yedi kat yer altına kaçsa da ağzından çıkan alevler halen yanmaya devam ediyor. 

Çıralı – Yanartaş bölgesinde doğa yürüyüşleri yaparak bölgenin doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Bu büyüleyici doğa manzarasına tanık olmak için günübirlik kamp yapabilirsiniz. Böylece gecenin büyüleyici manzarasına da tanık olabilirsiniz. 

  • Tahtalı Dağı

kemer-6.jpeg

Akdeniz Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Tahtalı Dağı, Beydağları Sahil Milli Parkı’nın bir parçasıdır. 2365 metre yüksekliğe sahip bu görkemli dağ, macera sever ve doğas everler için popüler bir destinasyondur. Olympos’tan teleferiğe binerek muhteşem manzaralar eşliğinde dağın zirvesine çıkabilirsiniz. Yamaç paraşütü, dağ bisikleti, doğa yürüyüşleri gibi birçok imkan sunan bölgede, zengin bitki örtüsünü ve doğal yaşamı gözlemleyebilirsiniz. Kış aylarında karla kaplanan zirvede kış sporları yapabilirsiniz.  

  • Molla Deliği Mağarası

kemer-7

Beydağları Sahil Milli Parkı içerisinde, Göynük Kanyonu’na oldukça yakın konumda bulunan Molla Deliği Mağarası, etkileyici doğal oluşumları ile bölgenin en ilgi çekici yerleri arasında bulunuyor. Kuzdere ve Beycik’den yapacağınız 4 saatlik yürüyüş sonunda bu mağaraya ulaşabilirsiniz. 

Kemer Hakkında Pratik Bilgiler

kemer-.jpeg

  • Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Kemer’e yılın dört mevsimi gidebilirsiniz. Ancak, Nisan ve Ekim ayları arasında ideal zamanlardır. Bunun yanında uygun fiyatlarla sakin bir tatil tercih ediyorsanız, nisan, mayıs, ekim ve kasım aylarına planlama yapabilirsiniz.
  • Kemer’de hem kendinize hem de sevdiklerinize Kemer Çarşı’yı kullanarak hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Burada magnetler, biblolar, zeytinyağlı sabunlar, takılar, deri ve deri ürünleri alabilirsiniz. 
  • Eşsiz güzellikleri ile turizm merkezlerimizden olan Kemer’de Akdeniz mutfağının örneklerini tadabilirsiniz. Antalya yöresine ait Yörük kebabı, Taratorlu piyaz, laba gibi yöresel lezzetlerin yanında zeytinyağlı sebze yemeklerini deneyebilirsiniz. Kemer’de her damak tadına uyabilecek lezzetleri bulabilirsiniz. 
  • Antalya Kemer tatilinde bölgenin gerçek dokusunu keşfetmek isterseniz köyleri hatta ulaşımın yaygın olmadığı ucra bölgeleri de görmelisiniz. Yerel lezzetlere ve yerel kültüre en fazla dokunacağınız yerler de buralarıdır. Antalya Kemer gezisini bu denli derin yaşamak üzere bir araca ihtiyacınız olabilir. Bölgede özellikle köyleri görmek için 4X4 araç ihtiyacı olacaktır. Uygun bir aracınız yoksa bu amaçla araç kiralama yapabilirsiniz. Kiralık araç fiyatlarına da Yolcu360 üzerinden bakabilirsiniz. Antalya’ya uçakla gitmeyi planlıyorsanız da yine Yolcu360 ile uçak bileti fiyatlarına da bakabilirsiniz. 

Yorum ekle