Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > İsviçre Turu | İsviçre Gezilecek Yerler

İsviçre Turu | İsviçre Gezilecek Yerler

Büyüleyici doğası ile Batı Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olan İsviçre yıl boyunca milyonlarca turisti kendisine çekiyor. İster Alpler’in eteklerinde kayak yapmanın tadını çıkartın, isterseniz göl kenarında doğa ile iç içe vakit geçirin. İsviçre seyahatinizden döndükten sonra tekrar gelmek için plan yapacağınıza eminim. Hadi gelin, hep birlikte kısa bir İsviçre turuna çıkarak ülkenin en güzel köşelerini yakından tanıyalım ve İsviçre’de gezilecek yerler nerelermiş görelim.

İsviçre Gezilecek Yerler

  • Zürih

İsviçre’nin en büyük şehri, Avrupa’nın kültür başkenti Zürih hem tarihi dokusu hem doğal güzellikleriyle görülmeye değer şehirlerin başında geliyor. Eski Şehir (Old Town) bölgesini gezerken kendinizi bir anda Ortaçağ dönemine ışınlanmış gibi hissetmeniz olası. Dar sokaklar arasında gezerken pek çok müze ve sanat galerisi karşınıza çıkıyor. Yürüyüş yapmanın en keyif verdiği şehirlerden biri olan Zürih ortasından geçen Limmat Nehri ile masalsı bir görünüme sahip. Şehre yaz aylarında gelirseniz nehirde tekne turuna çıkabilir, doğa yürüyüşüne meraklıysanız yeşillikler içerisindeki Uetliberg Dağı’nı listenize ekleyebilirsiniz.

  • Basel

Eğer sanata meraklıysanız İsviçre turu için mutlaka Basel’e de uğrayın. Çünkü Basel’de 45’ten fazla müze yer alıyor. Güzel Sanatlar Müzesi olarak da bilinen Kunstmuseum başta olmak üzere Jean Tinguely Müzesi, Kağıt Müzesi, Oyuncak Müzesi listenize ekleyebileceğiniz başlıca müzeler arasında. Ren Nehri tarafından Gross Basel, Klien Basel olarak ikiye ayrılmış olan şehirde Basel Manastırı, Belediye Sarayı, Spalen Kapısı ve Brücke Köprüsü görülmeye değer tarihi yapılardan sadece birkaçı. Dünyaca ünlü sanat fuarı Art Basel’in her yıl Haziran ayında burada düzenlendiğini de hatırlatmak isterim. Yolcu360 üzerinden Saint-Louis – EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg havalimanı araç kiralama fırsatlarını inceleyerek, Basel şehrinin unutulmaz yerlerini keşfedebilirsiniz.

Güney İsviçre Turu

  • Lugano

Güney İsviçre’de yer alan Lugano İtalya sınırına oldukça yakın bir konumda bulunuyor. İtalyan esintisini fazlasıyla hissedebileceğiniz şehir kafa dinlemek ve huzurlu birkaç gün geçirmek ve İsviçre turu için ideal noktalardan biri. Sabah göl manzarasına karşı gözlerinizi açabilir, kuş sesleri eşliğinde kahvaltınızı yaptıktan sonra Piazza Della Riforma’nın renkli evleri arasında keşif turuna başlayabilirsiniz.

  • Cenevre

İsviçre turu için uğramanız gereken duraklardan bir diğeri ise Cenevre. Burası hem tarih hem doğa tutkunlarına fazlasıyla hitap ediyor. İsviçre ile Fransa arasında yer alan Cenevre Gölü ise seyahatinizi fazlasıyla özel kılacak yerlerden biri. Adeta kartpostal niteliğinde görüntülere sahne olan Cenevre Gölü kenarında yürüyüş yapabilir, göl manzarasına karşı karnınızı doyurabilirsiniz. İsviçre’ye gelip de peynir tadımı yapmadan dönmek olmaz. Sizlere önerim Cenevre’ye bir saat uzaklıktaki Le Gruyere kasabasına uğramanız. Gravyer peynirine adını veren Le Gruyere’de lezzet şölenine çıkmaya hazır olun.

Yorum ekle