Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Heybeliada Gezilecek Yerler: Heybeliada’da Görmeniz Gereken 10 Yer

Heybeliada Gezilecek Yerler: Heybeliada’da Görmeniz Gereken 10 Yer

Heybeliada gezilecek yerler listesi hazır! Heybeliada, İstanbul’a bağlı Prens Adaları’ndan biri. Atmosferi ve tarihi güzellikleri ile ziyaretçileri büyüleyen bu adada, hem kültürel yapıları keşfetmek hem de doğal varlıkların keyfini çıkararak harika vakit geçirebilirsiniz. Bu gezi yazımızda, Heybeliada’nın en güzel ve görülmeye değer noktalarını sizler için derledik. Muhteşem deniz mavisi ve yeşilin farklı tonları ile çevrili bu ada, ziyaretçilere unutulmaz anılar yaşatmayı iyi biliyor. Heybeliada’yı keşfetmek isteyenler için, adanın tarihi yapılarından doğal güzelliklerine, plajlarından keyifli mekanlarına kadar her detayı bulabileceğiniz Heybeliada gezi rehberini inceleyebilirsiniz.

Heybeliada’ya Nasıl Gidilir?

Heybeliada’ya ulaşım deniz yoluyla sağlanıyor. İstanbul’daki; Kadıköy, Bostancı, Eminönü ve Kabataş iskelelerinden Heybeliada’ya vapur seferleri düzenleniyor. Aynı zamanda Bostancı’dan hareket eden deniz motorları ile da ulaşım sağlayabilirsiniz. Motor ve vapur seferleri dönemsel olarak değişebiliyor. Ada planınızdan önce bu saatleri dikkate almanızı öneririz. Bostancı’dan kalkan motorlarla yaklaşık 25 dakikada Heybeliada’ya ulaşmanız mümkün. Kabataş’tan kalkan vapurla yaklaşık 1 saat 10 dakika gibi bi sürede adaya varabilirsiniz. Kabataş’tan kalkan deniz otobüsleri ile yaklaşık 40 dakikada adaya ulaşabilirsiniz. Şehir dışından gelecekseniz Yolcu360’ın İstanbul kiralık araç seçenekleri arasından dilediğinizi seçebilir, vapur iskeleleri çevresine aracınızı park edip deniz yoluyla Heybeliada’ya ulaşabilirsiniz.

Heybeliada’ya Ne Zaman Gidilir?

Heybeliada iklim olarak İstanbul ile benzerlik gösteriyor. Yazları oldukça sıcak kışları ise oldukça rüzgarlı bir yapıda. Bazen küçük bir hafta sonu kaçamağı bazen ise güzel bir tatil yapmak isteyenlerin durak noktası olan Heybeliada’ya ilkbahar mevsimlerinde gelmek oldukça keyifli. Doğanın uyanışını izlemek, bahar yağışlarında ruhunuzu dinlendirmek, sıcak havalardan bunalmadan bisiklet turları yapmak için adayı baharın başlangıcı olan nisan ve mayıs ayları en ideal zaman dilimidir denebilir. Son yıllarda büyük bir popülerlik kazanan adanın yaz aylarında da ziyaretçi akınına uğradığını söylemek gerekir. Eğer sessiz sakin bir tatil yapmak isterseniz gideceğiniz zaman dilimini düşünerek seçmelisiniz. Bunlara ek olarak adanın her mevsim de kendine has bir güzelliği olduğunu söylemek de mümkün.

Heybeliada Gezilecek Yerler

Heybeliada tarihi ve doğal güzellikleri ile görülmeye değer yerler arasında yer alıyor.  Ada geçmişten günümüze birden fazla kültüre ev sahipliği yapması ile biliniyor. Şimdiye kadar pek çok kültürün egemenliği altına giriyor. Kültürlerden kalan izleri ve kültürel mirasları hala görmek mümkün. Örneğin; Heybeliada Bizans döneminden kalma manastırları, geçmiş dönemde çok sayıda hastalığa şifa olmuş sanatoryumları ve doğal güzellikleri ile oldukça meşhur. Adada oldukça fazla yeşil alan bulunuyor. Bu sayede de doğa ile iç içe olmak ve piknik yapmak en çok tercih edilen aktiviteler arasında yer alıyor.

Aya Yorgi Uçurum Manastırı

heybeliada-ucurum-manastiri

Aya Yorgi Uçurum Manastırı, Heybiliada’nın en güzel konumlarından birinde ve Heybeliada gezilecek yerler listesinde ilk sırada. Söz konusu manastır, Terk-i Dünya Manastırı ismi ile de anılıyor. Hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Geçmişte dini meditasyonlar için kullanılan Aya Yorgi Uçurum Manastırı, dünya ile bağlantısına son veren inzivaya çekilen keşişlerin yerleşim yeri haline geliyor. Günümüzde adada sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin ziyaret ettikleri Aya Yorgi Uçurum Manastırı, muhteşem bir manzaraya sahip. Askeri bir bölgede yer alan Uçurum Manastırı’nın içine ziyaret imkanı bulunmuyor. Ziyaretçiler sadece dışarıdan ziyaret edebiliyor.

Aya Triada Manastırı ve Rum Ortodoks Ruhban Okulu

heybeliada-ruhban-okulu

Aya Triada Manastırı ve Rum Ortodoks Ruhban Okulu, Bizans döneminden izler taşıyor. Adanın en dikkat çeken mimari yapılarının başında yer alıyor. Ümit Tepesi üzerindeki Değirmenburnu Tabiat Parkı’nın içinde yer alıyor. Önceleri manastır olarak kullanılan yapı daha sonra Rum Ortodoks Ruhban Okulu olarak kullanılmaya başlıyor. Günümüzde eğitim verilmiyor. Pazar günleri ve dini bayramlarda ayinler yapılmaya devam ediliyor. Bu sebeple pazar günleri hariç ziyaret edebilirsiniz.

Deniz Lisesi

heybeliada-deniz-okulu.jpg

Heybeliada Deniz Lisesi 1773 yılında inşa Heybeliada iskelesine inşa ediliyor. Mühendishane-i Bahr-ı Hümayun olarak da anılan Heybeliada Deniz Lisesi, dönemin kaptan-ı deryası olan Cezayirli Hasan Paşa tarafından kuruluyor. Lisenin geçmişi 250 yıldan daha uzun denebilir. 2016 yılında Heybeliada Deniz Lisesi eğitime kapanıyor. Şimdilerde ise müze olarak ziyarete açık.

Değirmenburnu Plajı

heybeliada-degirmenburnu-plaji

Değirmenburnu Plajı, mesire alanı olarak da biliniyor. Burada eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Piknik yapabilir, bisiklet sürebilir, denize girebilir ve harika manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda denize girmek isterseniz şezlong kiralayabileceğiniz işletmeler de bulunuyor.

Heybeliada Sanatoryumu

heybeliada-sanatoryumu

Türkiye’nin ilk sanatoryumu Heybeliada Sanatoryumu. 1924 yılında inşa ediliyor. Temiz havanın hastalara iyi geleceği düşünülerek Heybeliada Sanatoryumu’nun bulunduğu konum özel olarak seçiliyor. Heybeliada Sanatoryumu 1999 yılında gerçekleşen depremde hasar görüyor. 2005 yılında ise kullanıma tamamen kapatılıyor. Heybeliada Sanatoryumu’nun içi gezilebilir durumda değil. Ancak dışından gezerek, çam ormanlarının muhteşem manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Kangelaris Ailesi Anıt Mezarı

heybeliada-kangelaris_ailesi_anit_mezari.jpg

Kangelaris Ailesi Anıt Mezarı, yerli halk tarafından Süslü Mezar olarak da biliniyor. 1868 yılında, İngiltere’nin Gemlik Konsolosu Spyridon Kangelaris kaybettiği eşi Sevasti için görkemli bir anıt inşa ettiriyor. Kendi mezarı da burada yer alıyor. İtalya’dan getirilmiş heykeller ve mermerler oldukça özenle seçiliyor. Çam Limanı yolu üstünde Deniz Harp Okulu’nun hemen arkasındaki arazide konumlanıyor. İskeleden indikten sonra 10 dakikalık bir yürüme mesafesi ile buraya ulaşabilirsiniz.

İsmet İnönü Evi Müzesi

heybeliada-inonu-evi.jpg

İsmet İnönü Evi Müzesi, İsmet İnönü’nün yaz aylarında vakit geçirmek için kiraladığı ev olarak biliniyor. Yaz ayları için kiralanan bu evi 1934 yılında satın alıyor. Dokusu ve eşyaları ile koruma altına alınan ve bugüne dek bozulmadan gelebilmeyi başaran ev, dönemi en başarılı şekilde yansıtan mimari yapılardan biri. Hatta burada bulunan eşyaların bazılarının Mustafa Kemal Atatürk tarafından İsmet İnönü’ye hediye edildiği söyleniyor. Ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz İsmet İnönü Evi Müzesi pazartesi günleri ziyarete açık değil. Pazartesi hariç diğer günler 10:00 ile 17:00 saatleri arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Bet Yaakov Sinagogu

heybeliada-bet-yaakov-sinagogu

Bet Yaakov Sinagogu, Heybeliada iskelesinde konumlanıyor. 1940’lı yılların yaz aylarında adaya gelen Yahudilerin sayısı artınca ibadethane ihtiyacından dolayı inşa ediliyor. Mimarisi ile oldukça dikkat çeken yerlerden biri. Günümüzde adada bulunan Yahudi sayısı azaldığından haftanın bazı günleri ve saatleri arasında ibadete ve ziyarete açık. Bet Yaakov Sinagogu’nu cumartesi günleri ve ibadet saatleri esnasında ziyaret edebilirsiniz. Bu süre zarfında herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

Ayios Nikolaos Kilisesi

heybeliada-ayios-nikolaos

Ayios Nikolaos Kilisesi, Heybeliada’nın en eski ibadet yerlerinden biri olarak biliniyor. Genel olarak denizciliğin hakim olduğu adada, denizcileri koruduğuna inanılan Aziz Nikola’ya ithaf etmek amacıyla yapılıyor. Heybeliada gezilecek yerler listesinde kesinlikle görmeniz gereken yerlerden.

Alman Koyu

heybeliada-alman-koyu

Alman Koyu Heybeliada’da denize girebileceğiniz en güzide yerlerden biri. Heybeliada’nın en temiz koyları arasında yer alıyor. Genellikle ada halkı tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Alman Koyu’nda yeme-içme hizmeti veren bir işletme bulunmuyor. Koya gelirken yanınızda ihtiyaç duyacağınız ürünleri almanızı öneririz. Şezlong, şemsiye ve duşlar ücret karşılığında kullanıma sunuluyor. Daha çok teknelerin yanaştığı bir plaja karadan da ulaşım var. Patikalı bir yoldan geçerek buraya ulaşım sağlayabilirsiniz. Muhteşem doğası ve eşsiz atmosferi eşliğinde güzel vakit geçirebilirsiniz.

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin güvenilir ve saygın araç kiralama platformu ve uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 180 ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı  uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

 

Mina Araç

Merhaba! Benim adım Mina. Bilgisayar mühendisiyim ve yaklaşık 3 yıldır teknik alanda çalışıyorum. Aynı zamanda çeşitli alanlarda içerik yazarlığı yapmaktayım. İçerik yazmak benim için oldukça keyifli ve heyecan verici. Üniversite yıllarından bu yana sektöründe önde gelen birçok yerel ve global firma için SEO uyumlu ürün ve kategori içerikleri yazdım. Amacım, okurlara ilgili konu hakkında bilgi ve ilham vermek oluyor. Okurların hayatlarına değer katacak içerikler sunmak oldukça keyifli ve mutlu edici :)

Yorum ekle