Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Hatila Vadisi Milli Parkı / Türkiye’nin En Yüksek Cam Terası / Artvin

Hatila Vadisi Milli Parkı / Türkiye’nin En Yüksek Cam Terası / Artvin

Yüksekliği binlerce metreye uzanan, zengin biyoçeşitliliği ile Hatila Vadisi Milli Parkı Artvin sınırları içinde yer alıyor. Dağlarında ve yer altında biriken suların beslediği 19 deresi, onlarca şelalesi ile Hatila Vadisi gerçek bir doğa harikası. Peki Hatila Vadisi nerede? Hatila Vadisi kamp seçenekleri neler? Hatila Vadisi’ ne nasıl gidilir? gibi sorularının cevaplarını derlediğimiz içeriğimizde, Hatila Vadisi Milli Parkı hakkında bilgiler ve konaklama seçeneklerini bulabilirsiniz.

Hatila Vadisi Milli Parkı Nerede?

Hatila Vadisi Milli Parkı ve Artvin il merkezine arası mesafe sadece 7 km. Hatila Vadisi Milli Parkı, yarısı asfalt yarısı taş parke kaplama yol ile kolaylıkla ulaşılabilir bir konumda. Bu yolun 5 km ilerisinde ise Türkiye’nin en yüksek cam seyir terasına ulaşabilirsiniz. Artvin Merkez sınırları içerisinde kalan vadiye araç kiralama yoluyla kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.


Hatila Vadisi Milli Parkı Hakkında Bilgiler

170 m yükseltiden 3224 m yükseltiye kadar uzanan Hatila Vadisi Milli Parkı unutulmayacak güzellikte manzaralar sunuyor. Zengin biyoçeşitliliğinin yanı sıra botanik özellikleri ile de adından söz ettiriyor. Ülkemizin doğal güzellikleri arasında olan vadide çok sayıda canlı türü de yaşamını sürdürüyor. Özellikle tilki, yaban keçisi, ayı, sansar, porsuk, ötücü ve yırtıcı kuşları gibi hayvan türlerine ev sahipliği yapıyor. Tüm bunların yanı sıra bu şahane vadiyi seyretmek için 220 metre yüksekliğinde Türkiye’nin en yüksek Cam Seyir Terası bulunuyor. Vadi boyunca oluşan bazalt sütunları ve farklı kayaç oluşumları ile eşsiz bir topografya sunar. Milli Park içinde günübirlik ziyarete ve kamp yapmaya uygun alanlar bulunuyor. Vadide 4 farklı orman gölü ve ladin, göknar, sarıçam, kayın, fıstıkçamı, şimşir, sandal ağacı gibi ağaç türleri yer alıyor.


Hatila Vadisi Milli Parkı Aktiviteleri

Canlılığın rengarenk göz kırptığı Hatila Vadisi Milli Parkı’nda ne yapılır sorusunun cevapları oldukça eğlenceli. Hatila Vadisi’nde doğa yürüyüşü yapabilir şahane doğasını izleyerek temiz bir nefes alabilirsiniz. Türkiye’nin en yüksek cam terası olan Hatila Vadisi Cam Terasa giderek eşsiz fotoğraflar çekebilir manzarayı seyre dalabilirsiniz. Elverişli coğrafi yapısı sayesinde burada birçok doğa sporunu keyifle yapabilirsiniz. Hatila Vadisi Milli Parkı kamp severler için de eşsiz bir konum. Hatila Vadisi kamp alanları burada çadırınızla kalıp gece yıldızların altında uyuyacağınız yerler sunar.


Hatila Vadisi Milli Parkı’nda Nerede Kalınır?

Hatila Vadisi Milli parkı kamp yapmaya elverişli olduğu gibi alanda bulunan karavan ve bungalov kiralayarak da konaklama yapabilirsiniz. Dilerseniz 7 km uzaklıktaki Artvin şehir merkezi otellerini tercih ederek ailenizle ve sevdiklerinizle geniş oda seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Hatila Vadisi Milli parkı konaklama ücretleri 85-100 Lira arasında değişim gösteriyor. Ortalama olarak çadır alanları 10-15 TL, karavan 80 – 110 TL bungalov evleri 120-150 TL arasında değişmektedir.


Hatila Vadisi Milli Parkı Giriş Ücretleri

Hatila Vadisi Milli Parkı giriş ücretleri; bisikletler için 3 TL, motorsiklet ve ATV için 6 TL, otomobil kamyonet ve pickup için 9 TL, minibüs için 27 TL, midibüs için 45 TL, otobüs için 72 TL, şahıslar için 3 TL, öğrenciler için 1,5 TL olarak belirlenmiştir.


Hatila Vadisi Milli Parkı’na Nasıl Gidilir?

Artvin şehir merkezine 7 km uzaklıkta olan milli parka Artvin merkez araç kiralama seçenekleri içinden uygun kiralık araç ile 10 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. Rize’ye 148 km uzaklıkta olan Artvin’e Rize’den gelecek olanlar da Rize araç kiralama seçeneklerine bakarak uygun kiralık araç ile 2 saat yolculuk sonunda ulaşabilirler. İstanbul’dan araç ile gelmek isteyenler ise İstanbul araç kiralama veya İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakarak uygun araç ile Artvin’e yeşil yollar içinde seyahat edebilirler.

Yorum ekle