Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Gizli Cennetlere Seyahat: Yurt Dışında Az Bilinen En Güzel 6 Yer

Gizli Cennetlere Seyahat: Yurt Dışında Az Bilinen En Güzel 6 Yer

Gizli cennetlere seyahat etmeye ve az bilinen harika yerler görmeye ne dersiniz? Seyahat etmeyi sevenler için yeryüzünde halen yoğun insan etkisinin altında kalmamış, keşfedilmeyi bekleyen birçok yer bulunuyor. Bu güzellikler arasında huzurun ve dinginliğin kapılarını açan doğal alanlar, saklı kalmış ruhani merkezler ve unutulmaya yüz tutmuş tarih kokan yaşam alanları yer alıyor. Alışılagelmişin dışında atmosfer ve manzara sunan bu özel yerleri keşfetmeye ne dersiniz? 

Gezginlerin yoğun ilgisinden uzak,  farklı kültürleri, doğal güzellikleri ve gizemli detayları keşfetme imkanı bulacağınız rota seçenekleri ile karşınızdayız. Yolda olmanın büyüsüne kapılacağınız bu lokasyonlarda bazen zamanda yolculuk yapar, bazen de unutulmaya yüz tutmuş değerleri yeniden bulabilirsiniz. Çantanız ve pasaportunuz hazırsa sizler için seçtiğimiz yerlerle karşınızdayız.

Yolcu360 gizli cennetlere seyahat etmek isteyenlerin de yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Fareo Adaları – Danimarka

gizli-cennetlere-seyahat.jpeg

Kuzey Atlantik’te okyanusunda 18 takım adadan oluşan Fareo adaları, Danimarka’ya bağlı özerk bir ülkedir. Cennetten bir köşe olarak yorumlanabilecek özek bölge aslında 750’den fazla ada, kayalık ve adacıktan oluşuyor. Norveç ve İzlanda arasında konumlanan bu adalar, muhteşem şelaleleri, volkanik oluşumları, nefes kesen kayalık kıyı sahili ve yemyeşil doğasıyla dikkat çekiyor. Yerleşim alanları genellikle deniz kenarlarında konumlanmış olan Fareo Adaları’nda, insan nüfusu oldukça koyun nüfusundan daha az. Her baktığınızda dokunulmamış doğa hissi veren Fareo Adaları, modern hayatın gürültüsünden çok uzak, gizlenmiş bir cennet gibidir. Yerleşim yerlerinde çatıların üzerinde de yeşil bitki örtüsü olan ülke, ziyaretçilerine yeşilin ve mavinin en güzel manzaralarını bir arada sunuyor. El değmemiş doğası ile bir masal ülkesine benzeyen özek bölgenin, ulusal havayolu şirketi bulunuyor. Avrupa’nın pek çok ülkesinden uçuşların bulunduğu ülkeye, Türkiye’den aktarmalı olarak uçabilirsiniz. Fareo Adaları uçak bileti için Yolcu360 üzerinden seyahat planlarınıza uygun uçuşları kolaylıkla bulabilirsiniz.

Bhutan

gizli-cennetlere-seyahat-.jpeg

Himalaya Dağları’nın eteklerindeki Bhutan 20. yüzyılın ortalarına kadar dışa kapalı olarak yaşadı. Asya’nın gizemli ve benzersiz mücevheri olan ülkede, dış etkilerin azlığı, kültürel zenginlikler hemen hemen hiç bozulmadan devam etmesinde etkili olmuştur. “Ulusal Mutluluk” kavramıyla öne çıkan Bhutan, sakin yaşam şekliyle dikkat çekiyor. Budizm yaşam tarzının hüküm sürdüğü ülkede, Mutluluk Bakanlığı bulunuyor. Evsiz insanların olmadığı, çeşitli nedenlerle evsiz kalanlara ev ve tarım yapılacak alanın verildiği, ücretsiz sağlık hizmetinin olduğu Bhutan’da halk günlük yaşamlarında geleneksel kıyafetler kullanıyor. 

Ülke, yemyeşil ormanları, zirveleri karla kaplı dağları, antik ve kutsal manastırları ile ziyaretçilerine mistik bir atmosfer sunuyor. Her köşesinde bir hazine bulacağınız ülkede, altın yaldızla kaplı Buda Dordenma’yı ziyaret edebilirsiniz. Festivallerin merkezi Rinpung Dzong’da geleneksel maske danslarını izleyebilirsiniz.  Paro’nun muhteşem Kaplan Yuvası Manastırı ise ülke için bambaşka bir anlam ifade ediyor. 3120 metre yükseklikteki eşsiz manastır, ülkenin haç bölgesi ve önemli simgelerindendir. 

Ruhunuzu besleyecek ve doğal güzellikleri ile büyülenebileceğiniz gizli cennete her yıl sınırlı sayıda ziyaretçi alındığını belirtmemiz gerekiyor. Bunun yanında Bhutan ziyareti için başvurunuz onaylandığında, Türkiye’den aktarmalı uçuşlar bulunuyor. Bhutan uçak bileti için Yolcu360 üzerinden erken rezervasyon yapabilirsiniz. En uygun uçak bileti seçeneklerini bir arada sunan Yolcu360 ile seyahatinizi daha ekonomik olarak planlayabilirsiniz. 

Blyde Nehri Kanyonu – Güney Afrika

gizli-cennetlere-seyahat-1.jpeg

Güney Afrika’nın Mpumalanga kentindeki Byde Nehri kanyonu,  dünyanın en büyük üçüncü kanyonu olma özelliğindedir. Maksimum derinliği 1372 metre olan kanyonun geçit uzunluğu 26 kilometredir. Antik çağlarda Swazi kabilelerine ev sahipliği yapan kanyon, nefes kesici manzaraları ve yemyeşil doğasıyla dikkat çekiyor. 

Kanyonun en bilinen noktalarından biri “Three Rondavels” adı verilen yan yana üç kaya oluşumudur. Geleneksel Afrika kulübelerine benzeyen kaya oluşumları, muhteşem görünüşleri ile ziyaretçilerini büyülüyor. Kanyonun en tepesinde yer alan “Tanrının Penceresi” adlı izleme alanından neredeyse kanyonun tamamı görülebiliyor. Dünyanın kenarında olduğunuzu hissettiren platform, yerden 700 metre yukarda kayalık uçurumların üzerinde bulunuyor.  Primat, kudu ve leoparların içinde bulunduğu vahşi yaşamı barındıran kanyonu rehber eşliğinde keşfedebilir, nefes kesen manzaralara tanık olabilirsiniz.

Taupo Gölü ve Tongariro Milli Parkı – Yeni Zelanda

gizli-cennetlere-seyahat-1-1.jpeg

Yeni Zelanda’nın Kuzey Adası’ndaki Tongariro Milli Parkı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Park, Ruapehu, Ngauruhoe ve Tongariro volkanik dağlarının muhteşem manzaraları ile biliniyor. Yüzüklerin Efendisi filmlerinde de görünen Mordor’un efsanevi manzaralarının görüntüleri bu parkta yer alıyor. Dağcılar arasında ünlü olan Tongariro Yüksek Dağ Geçişi’ne ev sahipliği yapan parkta, renkli termal havuzlar da bulunuyor.

Taupo şehri, milli parkın yaklaşık 50 kilometre güneybatısında bulunuyor. Şehrin merkezinde bulunan Taupo gölü, dünyanın en büyük doğal volkanik krater göllerinden biridir. Yeni Zelanda’nın en büyük tatlı su gölü olma özelliğindeki muhteşem gölde su sporları yapılabiliyor. Maori Kaya Oymaları’na ev sahipliği yapan gölde yelken turlarına katılabilir, gizli koyların ve nefes kesen dağ manzaralarını keşfedebilirsiniz. 

Ayrıca Huka Şelalesi de bölgenin en etkileyici doğal güzellikleri arasında bulunuyor. Waikato Nehri üzerinde bulunan bu muhteşem güzelliğin en belirgin özelliği turkuaz renkli güçlü suları, hızı ve sesidir.  Taupo şehri, gölü, Tongariro Milli Parkı, Huka Şelalesi ve daha birçok muhteşem doğal güzellikleri ile dünyanın hazine niteliğindeki cennetlerindendir. 

Yeni Zelanda’ya gitmenin en ideal yolu havayolunu kullanmaktan geçiyor. Ancak Türkiye’den Yeni Zelanda’ya aktarmalı uçuşlarla ulaşılabiliyor. Yolcu360’ı kullanarak en ideal ve ekonomik aktarmalı uçak bileti alternatiflerine ulaşabilirsiniz. 

Zhangjiajie Ulusal Milli Parkı – Çin

gizli-cennetlere-seyahat-2.jpeg

Çin, dünyanın en güzel, muhteşem ve mistik manzaralarına Zhangjiajie Ulusal Milli Parkı içinde ev sahipliği yapıyor. Çin’in Hunan eyaletinin aynı adı taşıyan şehirdeki park, farklı yer şekilleri ile UNESCO Dünya Kültür ve Doğa Mirası Alanı statüsündedir. Park, yerden fırlamış gibi görünen benzersiz yer şekilleri ile dikkat çekiyor. Burada, volkanik aktivitelerin rüzgar erozyonu ile şekillendirdiği 3000’den fazla jeolojik oluşum bulunuyor. Parkın en ünlü doğal oluşumları olan Tianzi dağları “Avatar” filmine ilham kaynağı olmuştur. Bu park, yoğun ormanlar, derin vadiler, doğal göller, kanyonlar, mağaraların yanında 700’den fazla bitki türünü barındırıyor. Parkın tamamında görülen sütun benzeri oluşumlar, ziyaretçilerine doğanın büyüsünü sunuyor. 

Bu doğa harikası parka ulaşmak için parkın yakınlarındaki Zhangjiajie Hehua Uluslararası Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Türkiye’den aktarmalı uçuşlarla ulaşabileceğiniz Hehua Havalimanı için uçak bileti aramalarınızı Yolcu360 üzerinden yapabilirsiniz. Bütçenize ve seyahat tarihinize uygun alternatif uçuşların tamamını Yolcu360 uçak bileti sayfasında bulabilirsiniz. 

Seljalandsfoss Şelalesi – İzlanda

gizli-cennetlere-seyahat-3.jpeg

İzlanda’nın güneyinde yer alan Seljalandsfoss Şelalesi, manzarası ve çarpıcı coğrafyası ile dünyanın cennet köşelerinden biridir. 60 metre yükseklikten dökülen şelale, döküldüğü alan üzerindeki bölgeyi aşındırdığından şelalenin arka tarafından manzarayı izleyebilme seçeneği sunuyor. Güneşin doğuşu ve batışında muhteşem manzaralara tanık olabileceğiniz bölgede İzlanda’nın yine doğa harikası buzullarını ve şelalelerini görme fırsatı bulabilirsiniz. Eyjafjallajökull Yanardağı ve buzulu, Gljufrafoss şelalesi gibi ilgi çekici oluşumlar da bu bölgede yer alıyor. 

İzlanda’ya en kolay ulaşım şeklinin havayolunu kullanmak olduğunu belirtmeliyiz. Seljalandsfoss Şelalesi, başkent Reykjavik’e yaklaşık 120 km mesafede bulunuyor. Türkiye’den İzlanda’nın başkentinde bulunan Keflavik Uluslararası havalimanına aktarmalı uçuşlar bulunuyor. Bölgeye ulaşmak için havalimanından araç kiralama veya toplu taşıma seçeneklerini kullanabilirsiniz. 

Yolda olan tüm misafirlerinin yanında olan Yolcu360 ile Keflavik Havalimanı’na olan uçuş alternatiflerini kolaylıkla filtreleyerek seyahatinizi planlayabilirsiniz. Uçak biletinizin rezervasyonunu kolaylıkla yapabileceğiniz Yolcu360 üzerinden, havalimanında kiralık aracınızın da hazır olmasını sağlayabilirsiniz. İzlanda’ya kadar gitmişken dünyanın başka yerlerinde göremeyeceğiniz buzul mağaralarını ve muhteşem görsel şölen sunan Siyah Plajı da gezmenizi öneriyoruz. 

Yorum ekle