Yolcu360 Blog
dunyanin-en-iyi-gece-muzeleri

Dünyanın En İyi Gece Müzeleri

Dünyanın en iyi gece müzeleri listesiyle karşınızdayız! Son yıllarda gece müzeleri çok trend. Zaten tarihin binlerce yıl ötesinden kalmış yapıtlar ve izler arasında gezinmek ve hayatın geçiciliğini ama veri aktarımının sürekliliğini deneyimlemek müthiş. Bir de buna gecenin örtüsü altında gündelik telaşların kaybolmasına rağmen odaklanılacak kısımların aydınlatılması eklenince atmosfer iyiden iyiye etkileyici oluyor. Merak ettik; dünyanın en iyi gece müzeleri hangileri, diye ve biraz araştırdık. İşte dünyanın en etkileyici ve en çok ziyaretçi çeken 5 gece müzesi. 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin güvenilir ve saygın araç kiralama platformu ve uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 180 ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı  uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz! Karşılaşacağınız herhangi bir sorunda, kazada veya olumsuzlukta 0850 360 5 360 numaralı Misafir Merkezi’mizin her zaman yardımınıza hazır olduğunu hatırlatmak isteriz.

Dünyanın En İyi Gece Müzeleri

Gece müzeleri, tarih, sanat ve kültürle ilgilenenler için eşsiz bir deneyim sunar. Gündüz kalabalığından ve sıcağından uzakta, özel aydınlatmalarla tarihi yapılar ve sanat eserleri farklı bir atmosferde keşfedilebilir. Peki, bu işin öncüleri kimler ve en çok hangi gece müzeleri geziliyor? 

Louvre Müzesi (Paris, Fransa)

dunyanin-en-iyi-gece-muzeleri-.jpg

1793 yılında kurulan Louvre Müzesi, dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir. Fransa Kralı I. François döneminde bir kraliyet sarayı olarak inşa edilen yapı, Fransız Devrimi sırasında müze haline getirilmiştir. Louvre, tek başına Fransa için büyük bir zenginliktir. 

Louvre Müzesi Gece Deneyimi: Louvre Müzesi, belirli günlerde gece ziyaretçilerine kapılarını açar. Bu özel gecelerde, Mona Lisa ve Venüs de Milo gibi ünlü eserleri daha sakin bir ortamda görmek mümkündür. Piramit’in gece aydınlatması, ziyaretçilere görsel bir şölen sunar.

Louvre Müzesi Nerede?

Rue de Rivoli, 75001 Paris, Fransa

Vatikan Müzeleri (Roma, İtalya)

dunyanin-en-iyi-gece-muzeleri-1.jpg

Vatikan, Katolik inanç için çok önemli bir bölge. Aynı zamanda bu dinle birlikte gelişen sanat ve mimarlık için de zengin bir izlem alanı sunuyor. Vatikan’ın küçük yüzölçümüne rağmen sahip olduğu müzeler ise inanılmaz. 1506 yılında Papa II. Julius tarafından kurulan Vatikan Müzeleri, Hristiyanlık ve Roma Katolik Kilisesi’nin tarihini ve sanatını sergiler. Sistine Şapeli ve Raphael Odaları gibi ünlü mekanlar bu müzenin en önemli parçalarındandır.

Vatikan Müzeleri Gece Deneyimi: Gece müzesi, her yıl belirli dönemlerde akşam saatlerinde ziyaretçilere açıktır. Şapeller, caddeler ve üzerlerindeki ya da içlerinden sanat eserleri ise gece, bir başka keyif sunar. Özellikle de Sistine Şapeli’nin ve Raphael Odaları’nın gece aydınlatması altında gezilmesi, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunar.

Vatikan Müzeleri Nerede?

 Viale Vaticano, 00165 Roma RM, İtalya

Guggenheim Müzesi (Bilbao, İspanya)

dunyanin-en-iyi-gece-muzeleri-2.jpg

1997 yılında açılan Guggenheim Müzesi, Amerikalı mimar Frank Gehry tarafından tasarlanmıştır. Modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği müze, eşsiz mimarisi ile dikkat çeker. Müzenin kendisi de bir sanat eseri olarak kabul edilir. İçindekiler ise sanat tarihçileri tarafından eşsiz bulunur.

Guggenheim Müzesi, yıl boyunca belirli gecelerde özel etkinlikler ve sergiler de düzenler. Özellikle bu dönemlerde gece müzesi olarak da ziyarete açılır. Geceleyin müzenin dış cephesi renkli ışıklarla aydınlatılır, bu da ziyaretçilere unutulmaz bir manzara sunar.

Guggenheim Müzesi Nerede?

Abandoibarra Etorb., 2, 48009 Bilbo, Bizkaia, İspanya

British Museum (Londra, İngiltere)

dunyanin-en-iyi-gece-muzeleri-3.jpg

1753 yılında Sir Hans Sloane’un koleksiyonlarının halka açılmasıyla kurulan British Museum, dünyanın en eski ve en prestijli müzelerinden biridir. Antik Mısır, Yunan ve Roma medeniyetlerine ait eserler müzenin en önemli parçaları arasındadır.

British Museum, belirli tarihlerde gece ziyaretlerine açıktır. Bu gecelerde, müzenin geniş koleksiyonlarını daha sakin bir ortamda keşfetmek mümkündür. Mısır mumyaları ve Elgin Mermerleri gibi ünlü eserler geceleyin farklı bir atmosferde sergilenir. Özellikle mumyalar gibi gizem dolu eserleri gece izlemek, çok etkileyici bir deneyim yaşatır. 

British Museum Nerede?

Great Russell St, London WC1B 3DG, Birleşik Krallık

Ermitaj Müzesi (St. Petersburg, Rusya)

dunyanin-en-iyi-gece-muzeleri-4.jpg

Türkiye’den çok fazla eserin sergilendiği bir müze olan Ermitaj Müzesi, dünyanın en önemli müzelerinden biridir. Bergama’da, Efes’ten, Aspendos’tan alınıp Ermitaj’a gitmiş çok değerli eserler vardır. Hatta dünyanın en eski halısı olan Pazırık halısı da burada sergilenir. Pazırık halısı, bir Türk halısıdır. 1764 yılında Rus İmparatoriçesi II. Katerina tarafından kurulan Ermitaj Müzesi, dünyanın en büyük ve en eski müzelerinden biridir. Barok mimarisi ve geniş sanat koleksiyonları ile ünlüdür.

Ermitaj Müzesi, belirli günlerde gece saatlerinde ziyaretçilere açıktır. Müzenin görkemli salonları ve ünlü sanat eserleri, gece aydınlatması altında daha da etkileyici hale gelir. Özellikle Kış Sarayı’nın ışıklandırması, gece ziyaretçilerine büyüleyici bir manzara sunar.

Ermitaj Müzesi Nerede?

Palace Square, 2, St Petersburg, Rusya, 190000

Bu gece müzeleri, tarih, sanat ve kültürle ilgilenenler için benzersiz ve unutulmaz deneyimler sunar. Gece ışıklandırmaları altında bu muhteşem yapıları ve eserleri keşfetmek, ziyaretçilere farklı bir perspektif kazandırır ve müzelerin büyüsünü daha derinlemesine hissettirir. Ancak Aspendos, Side, Efes gibi devasa antik kentlerin gece aydınlatmasının yerini tutmaz. Bu nedenle Türkiye’nin gece müzelerini de görmenizi öneririz. 

En Çok Hangi Müze Ziyaret Ediliyor?

Gece müzeleri denince yukarıda saydığımız örnekler öne çıkıyor. Bu müzeler, gerçekten de dünyada en çok ziyaret edilen müzeler. Peki, en çok hangi müze ziyaret ediliyor, derseniz bunun için de bir tablo yaptık. Kuruluş yılları ve yıllık ziyaretçi sayıları aşağıdaki gibi. 

Louvre Müzesi Yaklaşık 9,6 milyon 1793
Vatikan Müzeleri Yaklaşık 6 milyon 1506
British Museum Yaklaşık 6 milyon 1870
Ermitaj Müzesi Yaklaşık 4,2 milyon 1764

Gece müzesi ziyareti, size farklı bir deneyim sunacaktır. Bunun gibi farklı etkinlikler ve keyifli seyahatler için iyi bir plan yapmak her zaman işe yarar. Seyahatlerinizi planlarken uçak bileti almak ve araç kiralamak için Yolcu360 her zaman yanınızda. 

Yorum ekle