Yolcu360 Blog
dubai
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dubai Gezilecek Yerler: Dubai’de Görmeniz Gereken 16 Yer

Dubai Gezilecek Yerler: Dubai’de Görmeniz Gereken 16 Yer

Dubai gezilecek yerler listesi hazır! İhtişamlı, görkemli ve lüks yapıları ile dünyanın gözünü kamaştıran bu popüler emirliğe daha önce hiç gitmiş miydiniz? Birleşik Arap Emirlikleri federasyonunu oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai, tam bir gökdelenler, limanlar ve plajlar şehri. Su parkları ve plajları ise dillere destan durumda. Yolcu360 ile şimdi Dubai gezi rotanızı planlayabilirsiniz.

Dubai’de Görmeniz Gereken 16 Yer

Şehir, her ne kadar lüks ve modern olanakları ile tanınsa da aslında bünyesinde tarihi değerlerine vurgu yapan birçok mekânı barındırıyor. Bu sayede gezginler, bir yandan sınırsız eğlencenin ve cazip alışveriş fırsatlarının keyfini sürerken diğer taraftan kentin kökenleri hakkında paha biçilemez detaylar yakalayabiliyor. Biz de Dubai gezilecek yerleri sizler için listeledik.

  • Şehir Müzesi

dubai-gezilecek-yerler-dubai-muzesi

Eski Dubai’de inşa edilmiş olan Al Fahidi Kalesi’nin duvarlarının içinde şehrin geçmişine doğru gidebileceğiniz harika bir müze yer alıyor. Tarihi bina, tarih boyunca var olmuş olan Arap yaşamını tasvir eden çok çeşitli eserlere ev sahipliği yapıyor. Arap hane halklarının, pazarlarının ve camilerinin geleneksel sahnelerine yakından tanıklık edebileceğiniz müzede çöl yaşamına dair de çok çarpıcı bilgiler ile karşılaşacaksınız.

  • Dubai Çölü

dubai-gezilecek-yerler-col

Dubai’nin modernist sokaklarından arabaya atlayarak hemen 20 dakikada şehrin asıl turistik adresine doğru yola çıkabilirsiniz. Bu yol sizi çöle götürüyor. Off-road, dörtlü bisiklet ve sandboard gibi harika aktiviteler yaparak çölü keşfedebilirsiniz. Ayrıca burada Bedevi yaşamına en yakından tanıklık edebilirsiniz. Hem kültürel hem de sportif bir tur olarak Dubai çölünü gezilecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Burj Khalifa

dubai-gezilecek-yerler-burj-khalifa

Şehrin en popüler noktasından biri de tabi ki Burj Khalifa. 163 kattan oluşan yapı, dünyanın en yüksek binası. Dubai gezilecek yerler listenize burayı da eklemelisiniz. Burj Khalifa’nın 148. katına çıktığınızda emirliğin en harika manzarası ile karşılaşıyorsunuz.

  • Dubai Çeşmesi

dubai-gezilecek-yerler-cesme

Dubai’nin ikonik yapılarından biri olan Burj Khalifa’nın dibinde ve ünlü Alışveriş Merkezi’nin kapılarının hemen önünde bulunan Dubai Çeşmesi, dünyanın en büyük koreograflı çeşme sistemine sahip. Çeşmenin dans suyu gösterisi, su akışını havadaki 150 metreye kadar çıkarıyor. Bir de rengarenk ışıklı su gösterisi, dünya müzikleri ile taçlanınca şehirdeki en popüler şovlardan biri haline geliyor.

  • Mall of Dubai

dubai-gezilecek-yerler-mall-of-dubai.jpg

Şehrin ikinci büyük alışveriş merkezi olan Mall of Dubai, 630’dan fazla mağaza ile ziyaretçilerinin beğenisini kazanıyor. Yeme-içme olanakları da gayet zengin olan tesiste ayrıca Ski Dubai, Magic Planet, Topluluk Tiyatrosu ve Sanat Merkezi gibi farklı beklentiler içerisindeki gezginlerin hoş vakit geçirmelerini sağlayacak bölümler bulunuyor.

  • Burj Al Arab

dubai-gezilecek-yerler-burj-al-arab

Bütün dünyada olmasa da Burj Al Arab, Ortadoğu’daki en ikonik yapılardan biri olma özelliğini taşıyor. Yelken şeklindeki yapı, konumu ile turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. 7 yıldızlı ultra lüks bir otel olarak hizmet veren bina, yerden 321 metre yüksekliğe sahip. Yüksekliği ve postmodern mimarisi ile Dubai gezilecek yerler listenizde görmeniz gereken yerler arasında.

  • Laguna Su Parkı

Laguna Su Parkı, hemen sahil şeridi olan La Mer’de bulunuyor. Aynı zamanda Orta Doğu’da tam 180 derecelik bir dalga makinesi bulabileceğiniz tek yer yine burası. Oldukça eğlenceli anlar yaşayabileceğiniz su parkında bol bol fotoğraf çektirmeyi de unutmayın.

  • JBR Plajı

dubai-gezilecek-yerler-jbr-beach

JBR Plajı, şehrin en popüler halk plajlarından biri. Çünkü Dubai Marina’daki restoranların, meyve suyu barlarının ve su sporları merkezlerinin hemen yakınında yer alıyor.

  • Jumeirah Plajı

dubai-gezilecek-yerler-jumeirah-plaji

Umm Suqeim Plajı olarak da bilinen Jumeirah Plajı, Burj Al Arab’ın muhteşem manzarasına sahip. Bu plajın en keyifli zamanı ise şafak vakti. Bu zamanda plaj son derece sessiz oluyor ve Körfezden yükselen güneşin harika bir manzarası ortaya çıkıyor. Aynı zamanda gece yüzmeyi seviyorsanız, Dubai’de akşam cankurtaranları olan nadir plajlar arasında.

  • La Mer

dubai-gezilecek-yerler-la-mer

Jumeirah Plajı’nın güney kısmında yemek ve eğlence bölgeleri ile çevrelenmiş popüler La Mer Plajı bulunuyor. Çoğu insan burayı kısa bir gezinti yapmak için tercih etse de güzel bir plajı var. Şezlong, şemsiye ve trambolin parkı ile oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz bir plaj.

  • Miracle Garden

dubai-gezilecek-yerler-miracle-garden.jpg

Dubailand içerisinde yer alan Miracle Garden, dünyanın en büyük doğal çiçek bahçesi olarak ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Bahçede, 150 milyondan fazla çiçek ve 250 milyondan fazla bitki bulunuyor. Miracle Garden, aslında bir bahçeden daha fazlası. Öyle ki her mevsim farklı çiçek tasarımlarıyla ziyaretçilerini karşılıyor. 18 metrekarelik heykel, kırmızı petunya, beyaz petunya, beyaz sardunya ve sarı menekşe gibi 100 binden fazla bitki ve çiçekten oluşuyor. Miracle Garden, cenneti andıran yapısı ve rengarenk atmosferiyle gören herkesin içini huzurla dolduruyor.

  • Tarihi Al Fahidi Mahallesi

Mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alan Al Fahidi, Eski Dubai’yi, geleneklerini, kültürünü ve köklerini en derinden yansıtan bir mahalle. Körfezin kıyısında yer alan bu tarihi yerleşim, ziyaretçilerini geçmişe, 19. yüzyıla götürüyor. Çünkü bölgenin tarihi ve orijinal dokusunun önemli bir kısmı özenle korunmuş bir halde ziyaretçilerini bekliyor. Al Fahidi, kumtaşı, palmiye ve sandal ağacı kerestesinden yapılmış geleneksel rüzgâr kuleleri, dolambaçlı geçitleri, kaleleri ve labirenti andıran sokaklarıyla görsel bir şölen sunuyor. Kuruluşu, yedi emirliğin kuruluşundan da öncesine dayanan bu tarihi mahallenin sokakları, kültürel aktiviteler, müzeler, sanat galerileri, özel etkinlikler ve yöresel lezzetlerle dolu.

  • Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi

dubai-gezilecek-yerler-akvaryum.jpg

Dünyanın en büyük ve en etkileyici akvaryumlarından biri de burası. 10 milyon litrelik Dubai Akvaryumu, dünyanın en büyük asma akvaryumlardan biri. 140’tan fazla türden oluşan binlerce sualtı canlısı bu akvaryumda yaşıyor. Bu canlılardan en ilginç olanı ise dünyanın en büyük Kum Kaplanı Köpekbalığı. Bununla birlikte akvaryum içerisinde 300’den fazla köpekbalığı da bulunuyor. Akvaryumu gezmenin pek çok yolu var. 48 metrelik geçiş tüneli, tank yüzeyinin 11 metre altından 270 derecelik görüş sağlıyor. Ayrıca akvaryumda, cam tabanlı teknelerle turlar düzenleniyor. Dalış yapmak isteyenler için Shark Encounter adlı bir aktivite de mevcut.

  • Wild Wadi Waterpark

dubai-gezilecek-yerler-wild-wadi-waterpark.jpg

Wild Wadi Waterpark, Jumeirah bölgesinde bulunuyor. Açık hava su parkı olarak hizmet veriyor. Wild Wadi Waterpark, her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor. Park, ünlü folklor karakteri Juha’nın hikâyesi teması etrafında geliştirilen bir tasarıma sahip. Eğlenceli hız trenleri, su kaydırakları, yapay sörf alanları, sörf simülatörü ve her yaşa hitap eden aktivitelerle maceraperest turistler için oldukça iyi olanaklara sahip. Su parkına, metro ve otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla ulaşılabiliyor.

  • Dubai Creek

dubai-gezilecek-yerler-creek.jpg

Dubai Körfezi olarak da bilinen Creek, şehrin ortasından geçen tarihi bir su yolu olarak ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Körfezin en önemli özelliklerinden biri, geleneksel Arap mimarisi ile modern yapıyı birleştiren bir atmosfere sahip olması. Dolayısıyla körfezin sahip olduğu manzara, bir yandan Arap kültürünü yaşatırken diğer yandan moderniteyi yansıtıyor. Şehir tarihinde de önemli bir yere sahip olan körfez, bir zamanlar geleneksel balıkçılık ve inci avcılığı için bir liman ve ticaret yolu olarak kullanılıyor.

  • Ain Dubai

dubai-gezilecek-yerler-ain.jpg

Ain, Marina’da yer alıyor. Dubai’nin Gözü olarak da bilinen Ain, 243 m yüksekliğe sahip olan bir dönme dolap olarak hizmet veriyor. 2021 yılında inşa edilen bu görkemli dönme dolap, dünyanın en uzun ve en büyük gözlem çarkı olarak biliniyor. Ancak söz konusu dönme dolap çeşitli iyileştirmelerden kaynaklı 11 Mart 2022’den beri ziyarete açık değil.

Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

dubai-vizesi

Yeşil ve Gri Pasaportu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları BAE vizesinden 90 gün boyunca muaf durumdalar. Ancak Bordo Pasaportu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize başvurusu yapmak zorundalar. Dubai vize başvurusu biraz değişik bir tarzda. Normal de Avrupa ülkelerine giderken pasaporta damga yapıştırılırken, Dubai vizesinde böyle bir durum yok. Başka bir deyişle, vize pasaporta basılmıyor. Ayrıca Dubai vizesi başvuruları online olarak alınıyor ve başvuruları siz kendiniz yapamıyorsunuz. Vizeyi almak için Birleşik Arap Emirlikleri tarafından yetkilendirilen aracı kurumlar ile iletişime geçmeniz gerekiyor. 2024 Eylül ayı itibariyle Dubai vize ücretleri:

  • 30 Gün Tek Girişli Vize Ücreti 147 USD
  • 30 Gün Çok Girişli Vize Ücreti 393 USD
  • 90 Gün Tek Girişli Vize Ücreti  467 USD
  • 90 Gün Çok Girişli Vize Ücreti  716 USD

Dubai vize işlemleri için gerekenler:

  • Öncelikli olarak eksiksiz doldurulmuş olan bir vize başvuru formu
  • Vize başvurusu yapacak olan kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaportun resimli ve kimlik bilgilerinin olduğu sayfanın taranmış  ve renkli hali
  • Vize işlemleri için yatırılan paranın dekontu

Dubai’ye Nasıl Gidilir?

Dubai’ye Türkiye üzerinden direkt uçuş seferleri mevcut. Uçak biletinizi alırken tercih etmeniz gereken havaalanı ise Dubai Uluslararası Havalimanı. Yolcu360’ın en ucuz Dubai uçak bileti seçenekleri arasından dilediğinizi seçebilir ve bu güzel emirliğe ulaşabilirsiniz. Ayrıca şehri ve çevre emirlikleri kendi aracınız konforunda keşfetmek isterseniz, en uygun Dubai kiralık araç seçeneklerini Yolcu360 üzerinden karşılaştırabilir ve dakikalar içerisinde rahatlıkla kiralayabilirsiniz!

-ucak-bileti

Seyahatin Her Alanında Yolcu360! 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin güvenilir ve saygın araç kiralama platformu ve uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 180 ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı  uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Mina Araç

Merhaba! Benim adım Mina. Bilgisayar mühendisiyim ve yaklaşık 3 yıldır teknik alanda çalışıyorum. Aynı zamanda çeşitli alanlarda içerik yazarlığı yapmaktayım. İçerik yazmak benim için oldukça keyifli ve heyecan verici. Üniversite yıllarından bu yana sektöründe önde gelen birçok yerel ve global firma için SEO uyumlu ürün ve kategori içerikleri yazdım. Amacım, okurlara ilgili konu hakkında bilgi ve ilham vermek oluyor. Okurların hayatlarına değer katacak içerikler sunmak oldukça keyifli ve mutlu edici :)

Yorum ekle