Yolcu360 Blog
bayram-trafigine-takilmamak
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Bayram Trafiğine Takılmamak İçin İpuçları

Bayram Trafiğine Takılmamak İçin İpuçları

Bayram trafiğine takılmamak için kullanabileceğiniz birkaç kritik ipucu ile karşınızdayız!  Görmediğiniz yerleri görmek, şehir dışına çıkmak, bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmak üzere bayram tatilini tercih edebilirsiniz. Bayram tatiline çıkarken ana yollarda elbette çok yoğun bir trafik olacağını da tahmin ediyor olmalısınız. Peki, bayram trafiğini yaşamadan tatile geçmek mümkün mü?

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Bayram Trafiğinden Kaçmak Mümkün mü?

bayram-trafigine-takilmamak-.jpeg

Kurban bayramı yaklaşırken tatil, seyahat planları da yapılıyor. Akrabaları görmek, aileyle vakit geçirmek, yazlık evde kalmak, tatile çıkmak, seyahate çıkmak ve belki de İstanbul’da kalıp kentin keyfini sürmek gibi pek çok plan seçeneği var. Bayram tatili yaz mevsimine denk geldiği için aynı zamanda yaz tatili planları ile de örtüşüyor. Hal böyle olunca bayram için kentten çıkış da bayram dönüşü kente giriş de trafik stresi demek. Bayramda yoğun trafikten kaçınmak üzere bazı tavsiyeler verebiliriz. Çoğunu zaten biliyorsunuzdur ama araç kiralama ile ilgili önerimiz gerçekten çok şeyi değiştirebilir 😉

  • Zamanlamayı İyi Yapın

Bu tavsiye biraz klişe ama inanın çok işe yarar. Bayramda herkesin tatile çıkacağı gün bellidir. Siz, bundan biraz erken ya da geç çıkarak daha az trafiğe maruz kalabilirsiniz. Elbette izin durumu ve diğer konular müsade ediyorsa. 

  • Alternatif Yolları Araştırın

Adete filmlerdeki ajanlar gibi yol araştırması yapmanızı önerebiliriz 🙂 Bu şekilde gittiğiniz bir güzergahın alternatif tali yollarını önceden bilerek daha uzun mesafeyi daha kısa zamanda alabilirsiniz. hatta böyle tali yollar genelde kasaba ve köylerin içinden geçer.  Enfes bir pide ziyafeti, efil efil esen bir köy kahvesinde çay keyfi için de bahaneniz olur. 

bayram-trafigine-takilmamak-.jpeg

  • Uçakla Seyahat Edin

Bayramda gideceğiniz lokasyona ve ona en yakın yerlere uçakla ulaşmak da trafiği bertaraf etmenin bir yolu. Diyeceksiniz ki; “uçak biletleri çok pahalı” 😉 Bunun içinde size önerimiz Yolcu360 ile önceden uçak bileti fiyatlarına bakmanız. Mutlaka uygun bir alternatif bulursunuz. Çünkü belirlediğiniz tarih aralığı ve destinasyon için tüm uçuşlar tek yerden listelenir. 

  • Gittiğiniz Yerde Araç Kiralayın

Gideceğiniz yere trenle ya da uçakla ulaşım sağlayarak trafikten tabir-i caizse “yırtabilirsiniz”. Bölgeye ulaşınca da araç kiralama yaparak kendi aracınızın konforunu yaşayabilirsiniz. 

Trafiğe Çıkmak İçin En İyi Gün ve Saatler

Bayramda tatile çıkmak üzere yoğun trafik stresi yaşayanlar daha çok İstanbul ve çevresinde yaşayanlar. İstanbul’dan çıkış da şehre giriş de oldukça yoğun olacaktır. Saat olarak gün ortası en yoğun akış yaşanır. Çünkü pek çok evde uyanmak, hazırlanmak ve kahvaltı edip çoluk çocuk yola çıkmak öğleni bulur. Geçmiş yılların istatistikleri de bu görüşü doğruluyor. Bu nedenle gece yola çıkmak ya da sabah erken çıkmak bir miktar rahatlık sağlayabilir. 

bayram-trafigine-takilmamak-.jpeg

Bayram için yola çıkacakların en çok merak ettiği konulardan biri de trafiğin nerelerde yoğun olduğudur. Bayram tatili için özellikle İstanbul’dan kaçış yapanlar için Bolu geçişi, Gerede çok yoğun olacak gibi görünüyor. Geçmiş yıllarda trafiğin fazla sıkıştığı yerler şöyle:

  • Gerede
  • Köroğlu rampaları
  • Rüzgarlı
  • Dağkent
  • Abant Kavşağı
  • Elmalık 
  • Bolu Dağı Tüneli 

Genel olarak tatilin başlangıç günü ve bitiş günü en yoğun trafiğin yaşandığı günler olacaktır. Saat olarak da öğlene yakın saatler yoğunluk yaşanır. Bu bilgileri dikkate alarak yola çıkabilirsiniz. Elbette zamanınız el veriyor ise. 

Uygun Fiyatlı Kiralık Araç Nasıl Bulunur?

bayram-trafigine-takilmamak-.jpeg

Bayramda uyguna araç kiralamak pek çok kişinin bayram planı listesinde var. Uygun fiyatlı kiralık araç bulmak ise bazı bilgilerle mümkün olabilir. Yolcu360 ile çok sayıda rent a car firmasının müsait kiralık araçlarını görebilmek, kampanya ve indirimlerden yararlanmak ve doğru zamanda doğru aracı tercih etmek bütçe avantajı sunabilir. Şimdi bunları tek tek inceleyelim. 

  • Araç Kiralama Fiyat Karşılaştırması

Biri ürün veya hizmet için farklı kaynakların fiyatlarını karşılaştırmak, her zaman avantajlı olanı kolayca fark etmeyi sağlar. Uygun fiyat avantajını görmek üzere farklı fiyatları listelemek büyük kolaylıktır. Araba kiralama fiyat karşılaştırma altyapısı için Yolcu360, çok güçlü bir rehber sunar. Ülke genelinde hizmet veren güvenilir yüzlerce farklı rent a car firmasının güncel müsait araç listesine ve fiyatlarına tek yerden ulaşmanızı sağlar. Sistemli bir biçimde en güncel bilgilerle araç kiralama yapabilirsiniz. Ayrıca uygun fiyatlı seçenekleri ya da kiralamak istediğiniz özelliklerdeki araçları kolayca görebilirsiniz. Bayramda araç kiralamak üzere mutlaka Yolcu360 ile bir değerlendirme yapabilirsiniz.

  • Kampanyalı Kiralık Araçlar

Bayram için ucuza araba kiralama seçenekleri ekseninde kampanyalar öne çıkar. Bayramda kiralık araç kampanyası sunan rent a car alternatifleri bulabilirsiniz. Ayrıca Bayramda indirimli kiralık araçlar için de seçenekler olabilir. Ancak belirtmekte fayda var ki; bayram dönemi yaza da denk gelmesiyle beraber araç kiralama sektörü için yüksek sezon olarak kabul edilen bir dönemdir. Peki, yüksek sezon ne demek?

Turizmde yüksek sezon, genellikle bir turistik bölgenin veya destinasyonun en yoğun ziyaretçi trafiğine sahip olduğu dönemi ifade eder. Yüksek sezon Türkiye’de en çok yaz aylarına denk gelir. Çünkü insanlar genellikle tatil dönemlerini bu döneme denk getirirler ve turistik bölgeleri ziyaret etmeyi yazın tercih ederler. Yüksek sezon süresince oteller, restoranlar, turistik mekanlar ve diğer hizmetler daha yoğun olur. Bu da fiyatlara yansır. Bulunabilirlik de azalır. Tam da bu nedenle bu dönem öncesinde rezervasyon yapmak ve planlamaları önceden yapmak önemlidir. Özetle; talebin yoğunluğu nedeniyle yer bulmak da uygun fiyattan ilerlemek de zorlaşabilir. Dolayısıyla bayramda kampanyalı oto kiralama ve indirimli kiralık araç arayışında bu bilgi aklınızda olmalı. Yolcu360’ın kiralık araç kampanyalarını inceleyebilir ve yurt içi/yurt dışı araç kiralama indirimlerinden faydalanabilirsiniz.

Bayram tatili için yola çıkarken ana odak noktanız her zaman sürüş güvenliği olsun. Evet, bayram güzel bir fırsat ve şehirden kaçış için heyecan duyuyor olmak normal. Ancak güvenle eve geri dönmek daha önemli. Aracın bakımlarını yaptırmak, emniyet kemeri takmak, yol ve trafik kurallarına uymak bayram tatilinin keyifle sağlıkla geçmesi için dikkate alınmalı. 

Yorum ekle