Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Abant’ta Gezilecek Yerler: Bolu Abant’ta Gezilecek En İyi 20 Yer

Abant’ta Gezilecek Yerler: Bolu Abant’ta Gezilecek En İyi 20 Yer

Bolu hem tarihi yapısı hem de doğal güzellikleriyle zengin bir çeşitliliğe ev sahipliği yapıyor dolayısıyla yüzden mutlaka gidilmesi gereken şehirler arasında yerini alıyor. Peki Abant’ta gezilecek yerler nereler? İlk olarak Bolu deyince akla Abant geliyor. Bolu’nun eşsiz mekanları hem yerli hem de yabancı turistler için en uğrak noktalardan. Abant, Bolu’nun en çok ziyaret edilen yerleri arasında yer alıyor. Peki Bolu Abant’ta yer alan bu uğrak noktalar nereler? Bolu Abant’a gideceğiniz zaman mutlaka görmeniz gereken 20 yeri sizin için listeledik! Hadi gelin birlikte gezelim!

 
bolu-abant-golu-3.jpg
 

Bolu Abant Nerede?

Abant,  Bolu’nun doğal güzelliklerle büyüleyen başka bir köşesi . Eğer Abant’a doğrudan gitmek istiyorsanız öncelikle Bolu’nun Mudurnu ilçesine gitmeniz gerekiyor. Abant Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alıyor. Bolu merkez ve Abant Gölü arasındaki mesafe yaklaşık 38,8 kilometre. Abant’ta gezilecek yerler bu bölgede yer alıyor.
 

Bolu Abant Gölü Bölgesi Nerede?

Bolu Abant Gölü Bölgesi, Bolu’nun 34 kilometre güneyinde. 125 hektar büyüklüğüne sahip tam bir doğa mucizesi. Abant Gölü’nün en derin bölgesi 18 metre. Vadide oluşan heyelan sonucu meydana gelen gölün 1400-1700 metre yükseklikte tepeler yer alıyor. Etrafı ormanlık alanla bezenmiş olan Abant Gölü, tabiat parkı olma özelliği taşıyor, üstelik Abant Gölünün suyu o kadar duru ki dibini bakınca bile suyun altını görebiliyorsunuz.
 
 
 

Abant’ta Gezilecek En iyi 20 Yer

bolu-abant-golu.jpg

Abant Tabiat Parkı

Abant’ta gezilecek yerler arasında ilk gitmeniz gereken yerlerin başında Abant Gölü geliyor. Hem gölün kendisi hem de çevresinde doğal güzellikler kesinlikle görülmeye değer. Abant Gölü aslında bir krater gölü ve birikintilerle oluşmuş. Abant Dağları’nın hemen üzerinde yer alıyor. Abant gölü yılın her mevsimi ayrı bir eşsiz görüntüye ev sahipliği yapıyor. Gölü ziyaret edenler, hem günübirlik hem de tatil rotası olarak tercih ediyor. Kışın özellikle masal gibi oluyor. Gölün, ağaçların ve bitkilerin üzerinde beyaz bir yorgan gibi duran kar, kartpostallardaki manzaraları anımsatıyor. Karaçam, gürgen, kayın, sarıçam, meşe ve kavak gibi birçok ağaçla çevrili olan Abant Gölü üzerinde nilüferlerde bulunuyor. Buraya ne zaman gelirseniz gelin havanın diğer bölgelere oranla soğuk olduğunu unutmayın. En sıcak mevsimde de gelseniz yanınızda kalın bir şeyler getirmeniz gerektiğini hatırlatıyoruz.
 
 

Abant Tabiat Müzesi

Abant Tabiat Müzesi, Abant Tabiat Parkının içerisinde yer alıyor. Müzede çeşitli kazalar sonrasında veya bu bölgede donarak ölmüş hayvanların içleri çeşitli malzemelerle doldurularak sergileniyor. Müzede sergilenen hayvanlardan bazıları ayı, yaban domuzu, geyik, karaca, çakal ve çeşitli kuş türleri. Müzenin içindeki çam ağaçları ve kozalaklar ile süslendiği için hoş bir görüntü yansıtıyor. Müzeye giriş ücretsiz.
 

Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı, kayan kütlelerin vadilerin önünü kapaması sonucunda oluşmuş. Bu yüzden hem yüzeysel hem de yeraltı akışlarla birbirine bağlı yedi gölden meydana gelmiş. Bu gölleri Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olmak üzere sıralayabiliriz. Yedigöller Milli Parkında her sene eylül ve mayıs aylarında Büyükgöl ve Deringöl’de belirli bir ücret ödeyerek sportif açıdan olta balıkçılığı yapılıyor. Göllerde ise göl alası ve gökkuşağı çeşitleri bulunuyor. Doğa cenneti olarak adlandırabileceğimiz Yedilgöller, ayı, domuz, kurt, tilki, sansar, sincap, geyik, karaca gibi hayvanlar ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra 100’ün üzerinde de kuş türüne yuva olmuş durumda. Yedigöller Milli Parkındaki en güzel yerlerden biri Kapankaya Manzara Seyir Yeri diyebiliriz. Buradan muhteşem güzellikteki göl ve bitki çeşitliliğini görebilirsiniz. Yürüyüş parkurları, birbirinden güzel şelaleleri, spor aktiviteleri, piknik alanları ve kamp gibi etkinliklerinizi yapabiliyorsunuz.
Parkı ziyaret için en uygun zamanı nisan ve ekim ayları diyebiliriz. Buraya gelince parktaki bungalov evlerde konaklama ve restoran hizmetinden yararlanabiliyorsunuz.
 
 

Gölcük Tabiat Parkı

Gölcük Tabiat Parkı Bolu’nun güneyinde ve merkeze 13 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu göl doğal olmayan yani suni bir set gölü. Genellikle Abant gölüyle karıştırılıyor ama merkeze daha yakın olması açısından diğer yerlerden daha avantajlı bir konumda. Gölde balık popülasyonunun artması için balık yetiştiriciliği yapılıyor. Gölcük Tabiat Parkı’nda piknik de yapılabiliyor. Hafta sonu biraz kalabalık olduğu için otoparkta yer bulamayabilirsiniz ama erken gelirseniz şansınız daha yüksek olabilir. Bununla beraber kafe ve restoranlar da yer alıyor. Gölcük Tabiat Parkına pikniğe giderseniz mangal da yakabiliyorsunuz. 
 

Sünnet Gölü Tabiat Parkı

Sünnet Gölü Tabiat Parkı, derin bir vadide meydana gelen deprem sonucunda oluşmuş. Gölün tam ortasında yapay bir ada var. Adanın içinde ördekler, kazlar, çocuk oyun alanı ve bir de tesis yer alıyor. Çocuk oyun alanlarında gezinen tavşan vb. hayvanlar çocuklar için ayrı bir eğlence alanı oluşturuyor. Gölün etrafındaki piknik alanlarında yeşilliklerin içerisinde piknik yapabilirsiniz. Aynı zamanda doğa yürüyüşleri yapabilir ve göl yolu üzerindeki alabalık tesislerinde lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz.
 
bolu-abant-golu-2.jpg
 

Beşpınarlar Tabiat Parkı

Beşpınarlar Tabiat Parkı, 26 hektar büyüklüğe sahip bir alanı kaplıyor. Park 1991 senesinde A tipi olarak orman içi dinlence alanı olarak nitelendirilmiş. 2011 yılında ise tabiat parkı statüsünü almış. Bolu iline bağlı olan Beşpınarlar’ın tamamı devlet ormanı sıfatını taşıyor. Diğer tüm parklarda olduğu gibi burada da, kamp, piknik, doğa yürüyüşü gibi etkinlikleri gerçekleştirebilirsiniz.
 

Abant’ta Gezilecek Yerler: Örmeci Yaylası

Örmeci Yaylası Bolu’da kamp yapmak için en ideal bir yerler arasında yer alıyor. Siz de Bolu Abant’a gidip, kamp yapmak istiyorsanız, mutlaka burayı tercih etmelisiniz. Eğer isterseniz, çadırınızı kurduktan sonra burada güzel bir doğa yürüyüşüne de çıkabilirsiniz. Özellikle bahar aylarında yeşilin çeşitli tonlarına bürünen yaylada piknik yapmak oldukça güzel oluyor.
 

Abant Köy Pazarı

Abant Köy pazarı Abant’ta gezilecek yerler listenize eklerseniz asla pişman olmazsınız. Keyifli olan Abant gezinizi daha keyifli hale getirirsiniz. Burada birbirinden güzel meyve ve sebzelerin en tazelerini bulabilirsiniz. Bununla beraber bir de köy halkının sıcak ve samimi davranışları ile karşılaşırsınız. Bu sıcak ortam size Abant’ı daha da sevdirecektir. Bu pazar içerisinde sevdiklerinize hediyelik eşyalar alabilirsiniz.
 

Sinekli Yaylası

Sinekli Yaylası için yola çıkıyorsunuz ve geniş bir yeşillik alan ile karşılaşıyorsunuz. Yayla alanın çevresi upuzun ağaçlar çevrili. İşte şehirden kaçmak için düşündüğünüz yer burası olmalı! Abant’ta gezilecek yerler arasında yayla turizmi kapsamında değerlendirebileceğiniz Sinekli Yaylası, 1450 metre rakımda yer alıyor. Sinekli yaylası kamp ve piknik yapmak içinde oldukça elverişli bir bölge. Özellikle İstanbul’da hafta sonu bir yerlerde kamp yapmak istiyorsanız Abant bu konuda en iyi lokasyon diyebiliriz.
 

Akkaya Travertenleri

Akkaya Travertenleri Abant’ta değil ama Bolu il sınırları içerisinde. İsterseniz yine de Abant gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Bizim önerimiz Bolu’ya kadar gelmişken buraya da uğramanız yönünde. Çünkü en az Pamukkale Travertenleri kadar güzel bir yer. Bolu Akkaya’da bulunan travertenleri, özellikle akşama doğru güneşin batışı ile birbirinden güzel
renkleriyle ziyaretçilerini büyülemeye hazır! Adeta bir renk cümbüşü oluyor desek abartmış olmayız. Travertenlerin üst kısmında bir havuzu da ziyaret etmeyi unutmayın. Yaz aylarında yöre halkı burada havuza girip, bir de piknik yapıyorlar. Kesinlikle çok keyifli bir aktivite.
 

Pürenli Yaylası

Pürenli Yaylası yeşilin her tonunu görebileceğiniz bir yayla olarak tam bir kartpostal görüntüsü oluşturuyor. Kuş seslerinin su sesiyle birleşip bir melodi gibi kulağa geldiği eşsiz bir doğa manzarasına hazır olun! Püren Yaylasında hem mesire alanı hem de kamp alanı mevcut. Her sene yerel halk tarafından düzenlenen yayla şenlikleri oldukça farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Burada çim kayağı ve doğa yürüyüşleri yaparak harika vakit geçirebilirsiniz.
 

Sülüklü Göl

Sülüklü Göl, bulunduğu yerde 6 hektarlık alanı kapsıyor. Çevredeki insanların bilinçsizce göle attıkları balıklar yüzünden sülüklerin artık var olmadığını söyleniyor. Mudurnu’da bulunan gölde; boz ayı, karaca, kurt, yaban domuzu gibi pek çok yabani hayvana rastlamanız da mümkün.
 

Kartalkaya

Kartalkaya Kayak Merkezi, Türkiye’deki en ünlü kayak merkezleri arasında yer alıyor. Buraya genellikle aralık, ocak ve şubat aylarında gidiliyor. Kartalkaya Abant’ın dışında yer alsa da ama gelmişken ziyaret ettiğinize pişman olmayacağınız bir yer. Abant ile Kartalkaya Kayak Merkezi arasındaki mesafe 62 kilometredir. 1 saat 16 dakikalık bir yolculuk
ile ulaşım sağlanabiliyor. Kayak merkezinde, kar ve kayak aktivitesi yapma fırsatı mevcut. On üç farklı piste sahip Kartalkaya’da, pek çok sayıda konaklama imkanıyla herkese hitap eden seçenekler mevcut. Kış dönemlerinde 3 metre kar kalınlığı olup,  kış sporlarıyla profesyonel olarak ilgilenenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.
 

Mudurnu

Mudurnu, Anadolu’nun gizli beldeleri arasında rahatlıkla sayabileceğimiz yerler arasında. Abant gezisi için de listeye mutlaka eklemenizi öneririz. Abant’a 30 dakikalık mesafede yer alıyor. Mudurnu, Batı Karadeniz Bölgesi’nde kıvrak bir orman yolunun arasından süzülerek varabileceğiniz keşfedilmeyi bekleyen bir yerdir. İlçeye ilk girdiğiniz noktada Hisar ve Şeyh–ül İmran tepesi, yüksekten selamlar sizi. Ardından çam kokusunun yüzünüze çarptığını hissedersiniz. Eski evleri ve tarihi dokusuyla bir geziden alabileceğiniz en iyi deneyimi sağlayabilirsiniz.
 

Bolu

Bolu iline, içerisinde barındırdığı doğal güzellikler sebebiyle Türkiye’nin İsviçre’si de diyebiliriz. Bitki örtüsü ormanlık alanda oluşuyor. Bolu’nun %62’si orman ile kaplıdır. En bol çeşidin olduğu yerler ise; Köroğlu, Karadere, Seben ve Aladağ ormanlarıdır. Ormanları; ıhlamur, kayın, gürgen, köknar, kavak, karaağaç, kızılağaç, meşe ve dişbudak ağaçları ile doludur. Abant ve Bolu arasında yaklaşık 50 dakikalık mesafe vardır.
 
bolu-abant-golu-1.jpg

Göynük

Bolu’nun bir ilçesi ve eski bir Osmanlı mahallesi olan Göynük, yaklaşık olarak 150 yıllık bir tarihe sahip. Göynük içerisinde asırlık çınarları içerisinde barındırıyor. Anadolu’daki Türk yaşantısını en başarılı şekilde yansıtan vadi, yamacına konumlanan meşhur Göynük evleri görüntüsüyle harika bir manzarayla sizi karşılıyor.

 

Güzeldere Şelalesi

Güzeldere Şelalesi Abant’a yakın bir mesafede. Şelale çevresi, kamp ve piknik aktiviteleriniz için en iyi lokasyonlar arasında, ayrıca Güzeldere şelalesi ve çevresi doğa yürüyüşü için de son derece uygun!
 
Şelale yılın dört mevsimi harika manzaraları ve doğal güzellikleriyle sizleri bekliyor. Gürül gürül akan suyun yanı başında sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz.
 

Abant Doğal Yaşam Müzesi

Abant Doğal Yaşam Müzesi’nde bölgenin flora ve faunası hakkında ilginç bilgiler edinebiliyorsunuz.
Abant’ın vahşi yaşamı yakından gözlemleyebileceğiniz bu müzeyi görmeden Bolu turunuzu sonlandırmayın deriz. Abant Doğal Yaşam Müzesi, Abant Gölü’nün hemen girişinde yer alıyor. Bu sayede bölgede yetişen farklı bitki türlerini de görebiliyorsunuz.
 

Karamurat Gölü

Mudurnu ilçe merkezinden 30 km uzaklıktaki Karamurat Gölü, Bolu’da bulunan çok sayıda gölden biri. Müthiş bir doğa manzarası sunan bu güzel göl, yıl boyu ziyaret edebileceğiniz bir yer.
 

Akşemseddin Türbesi

Akşemseddin 11. yüzyılda yaşamış ünlü bir alim olan Türk bilim insanıdır. Aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet’in de hocasıydı. Türbe hem yöreden hem de şehir dışından çok sayıda kişinin ilgi odağında. Türbeye merkezden kalkan toplu taşıma araçları ile ulaşabiliyor.
 

Bolu’ya Nasıl Gidebilirim?

İstanbul Bolu kaç km? İki şehir arası mesafe 264 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4 üzerinden 2 saat 58 dakika içerisinde Abant gezilecek yerler için şehre varılabilir.

Ankara Bolu kaç km? Ankara ve Bolu arasındaki mesafe 187 km kilometre. Ankara’dan Abant gezilecek yerler için yola çıkanlar, kiralık araba için Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve Anadolu Otoyolu/O-4 üzerinden 2 saat 1 dakika içerisinde şehre ulaşıp, Abant gezilerine başlayabilirler.

 

İzmir Bolu arası kaç km? Abant gezilecek yerler için İzmir’den yola çıkacak olanlar, kiralık araç kapsamında İzmir araç kiralama opsiyonlarını inceleyebilirler. İzmir ve Bolu arası O-5 ve Anadolu Otoyolu/O-4/E80 üzerinden 617 kilometre.

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

 

Yorum ekle