Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Zürih Gezilecek Yerler: Zürih’te Görmeniz Gereken 13 Yer

Zürih Gezilecek Yerler: Zürih’te Görmeniz Gereken 13 Yer

Zürih gezilecek yerler listesi hazır! İsviçre’nin en büyük şehri olan Zürih dünyanın da refah düzeyi en yüksek şehirleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Zürih Gölü’nün kenarında ve Alp Dağları’nın eteklerinde konumlanıyor. Gerek tarihi geçmişi gerekse kültürü ve toplumsal yapısı ile yılın her dönemi milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. O kadar ünlü bir şehir ki ziyaretçiler burayı İsviçre’nin başkenti sanıyor. Zürih; müzeleri, sanat galerileri, göl manzaralı doğal mesire alanları, renkli gece hayatı ve gelişmiş eğitim olanaklarıyla biliniyor. 

Zürih’e Nasıl Gidilir?

Zürih’e gittiğinizde gezebileceğiniz, keşfedebileceğiniz yerleri sizler için derledik. Peki Zürih’e nasıl gidilir? Türkiye’den Zürih’e farklı hava yollarının farklı saatlerde seferleri bulunuyor. Türkiye’den gerçekleşen direkt uçuşlar ortalama 3 saat kadar sürüyor. Aktarmalı uçuşlar ise değişiklik gösterebiliyor. Zürih Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşabilmeniz için de sık sık düzenlenen tren seferlerini kullanabilirsiniz. Havaalanından şehir merkezine ulaşmak ortalama yarım saat sürüyor. Uçak seyahatinizi planlamak için Yolcu360’ın İsviçre uçak bileti seçeneklerinden size uygun olanı alabilirsiniz. faydalanabilirsiniz. İsviçre ya da Almanya’dan da Zürih’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Buralardan tren ve otobüs seferleri düzenleniyor. Bu şekilde merkeze ulaşabilirsiniz. Ayrıca daha konforlu bir ulaşım tercih etmek isterseniz Yolcu360’ın avantajlı Zürih kiralık araç seçeneklerini de inceleyebilirsiniz.

Zürih’te Görmeniz Gereken 10 Yer

Büyüleyici güzelliği ve atmosferi ile ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başaran Zürih, birçok tarihi ve doğal güzelliği içerisinde barındırıyor. Zürih oldukça hareketli bir sosyal hayata da sahip. Şehrin her köşesinde yemyeşil bir parklar, kaliteli restoranlar ve mağazalar sıralanıyor. Neolitik ve Bronz Çağı’ndan kalma tarihi zenginlikleriyle de dikkat çekiyor. Zürih’te birçok müze, tiyatro, konser salonu ve sanat galerisi mevcut.Buraları da ziyaret edebilir farklı etkinliklere katılabilirsiniz.

Zürih Gölü (Zürichsee)

zurih-golu.jpg

Zürih’in en önemli doğal güzelliklerinden biri de Zürih Gölü. Doğa tutkunlarının ilk ziyaret noktasından biri de burası oluyor. Zürih’in görülmeye değer en önemli tabiat güzelliği olan göl, Alplerin eteklerinde çarpıcı bir manzara sunuyor. Zürih Gölü önemli bir içme suyu kaynağı olarak da kullanılıyor. Yaz aylarında yüzme, su kayağı, yelken, rüzgar sörfü ve kano gibi su sporları da burada yapılabiliyor. Aynı zamanda gölün en büyük adaları olan Ufenau Adası ve Lützelau Adası’na buradan tekne gezileri ile gidiş sağlayabilirsiniz. Atmosferi ile büyüleyen gölün çevresi de bi o kadar ihtişamlı. Gölün kenarında kır bahçeleri ve bisiklet yolları bulunuyor. Burada birçok aktivite yapabilir soluklanıp birşeyler atıştırabileceğiniz mekanlara da uğrayabilirsiniz.

Büyük Manastır (Grossmünster) 

zurih-buyuk-manastir.jpg

Zyaretçiler tarafından en sık gidilen yerlerden biri de Grossmünster. Büyük Manastır 12. yüzyılda inşa ediliyor. Zürih’in koruyucu azizleri olarak kabul edilen Felix ve Regula’nın kalıntılarının bulunduğu yere yapılıyor. Grossmünster’in mimarisinde Romanesk ve gotik mimari tarzlarının etkilerini görmek mümkün. En dikkat çekici özelliği ise 64 metre yüksekliğindeki iki devasa kulesi. Turistlere açık olan güney kulesine çıkarak şehrin muhteşem panoramik manzarasını izleyebilirsiniz.

İsviçre Ulusal Müzesi (Landesmuseum)

zurih-muzesi.jpg

İsviçre Ulusal Müzesi, İsviçre’nin en büyük tarih ve kültür müzesi olarak biliniyor. Zürih ana tren istasyonunun hemen yakınlarına konumlanmış durumda. 1898 yılından beri hizmet veren müze, İsviçre’nin tarihini ve kültürünü en iyi şekilde yansıtıyor. Paleolitik dönemden günümüze kadar İsviçre’nin tarihi ve kültürüne ait eserleri burada görmek mümkün. İsviçre Ulusal Müzesi’nde yılın belli dönemleri sergiler de düzenleniyor. Müze içinde kütüphane, restoran ve hediyelik eşya dükkanı gibi hizmetlerden de faydalanabilirsiniz.

Eski Kent (Altstadt)

zurih-Altstadt.jpg

Şehrin tarihi merkezini oluşturan turistik bölgelerden biri de Zürih Eski Kenti. Arnavut kaldırımlı sokakları ve tarihi binaları ile dikkat çeken bir yer. Bu bölgede Romanesk katedral Grossmünster’ de yer alıyor. Eski Kent’in tarihi güzelliklerini keşfederken İsviçre’nin en önemli sanat müzelerinden biri olan Kunsthaus’u da ziyaret edebilirsiniz.

Schanzengraben Kanalı

zurih-Schanzengraben.jpg

Schanzengraben Kanalı, çok popüler bir yürüyüş ve koşu alanı olarak biliniyor. Schanzengraben Kanalı dinlenmek ve sakin vakit geçirmek için oldukça ideal bir yer. Atmosferi ile büyüleyen bu kanalda farklı türden ağaçlar ve çiçekler bulunuyor. Muhteşem manzaraya karşı birçok fotoğraf çekebilirsiniz. Yılın bazı dönemleri burada etkinlikler, festivaller ve konserler düzenleniyor. Ziyaret tarihiniz etkinlik takvimleri ile denk gelirse uğramanızı öneririz.

Limmatquai Caddesi

zurih-Limmatquai.jpg

Limmatquai Caddesi, tarihi şehir merkezinde yer alıyor. Limmat Nehri kıyısına doğru uzanıyor. Bu cadde yaya dostu olarak da biliniyor. Zürih’in en popüler turistik yerleri arasında bulunan caddede mağaza, restoran ve kafe gibi soluklanabileceğiniz yerler de bulunuyor. Şehrin en pahalı caddelerinden biri olarak kabul ediliyor. Cadde boyunca ise birçok tarihi bina, etkileyici heykeller ve çeşmeler sıralanıyor.

Lindenhof Tepesi

zurih-Lindenhof.jpg

Lindenhof Tepesi şehir merkezinin güneyinde yer alıyor. Doğa severler ya da fotoğraf tutkunları için muhteşem bir atmosfere sahip. Şehrin en eski parklarından biri olarak da biliniyor. M.Ö. 5000 yılından beri yerleşim yeri olarak kullanılan Lindenhof Tepesi’nde bir zamanlar bir Roma kalesi ve saray bulunuyordu. 19. yüzyılda halka açık bir park haline getirilen Lindenhof Tepesi, yürüyüş yapmak için de gidilebilecek en özel yerler arasında. Lindenhof Tepesi’nde keyifli vakit geçirirken birşeyler içmeye de fırsat bulabilirsiniz.

Bahnhofstrasse

zurih-Bahnhofstrasse.jpg

Lüks alışveriş noktalarından biri de Bahnhofstrasse. Oldukça popüler bir yer.  Zürih’e gelmişken alışveriş yapmadan gitmeyim diyorsanız buraya uğramanızı tavsiye ederiz. Bahnhofstrasse bulvarında alışveriş yaparken mimari detaylara da göz atabilirsiniz. Bulvar çevresinde bulunan restoranlarda yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.

Sanatevi (Kunsthaus Zürich)

zurih-Kunsthaus.jpg

1910 yılından beri hizmet veren Zürih Sanatevi (Kunsthaus Zürich), İsviçre’nin en önemli sanat müzelerinden biri olarak biliniyor. Müzenin sanat koleksiyonu oldukça geniş. Sanat tutkunlarının buraya uğramasını öneriyoruz. Orta Çağ’dan günümüze kadar İsviçre sanatından en güzel örneklere burada rastlayabilirsiniz.

Fraumünster Kilisesi (Church of Our Lady)

zurih-church.jpg

Şehrin en önemli dini yapılarından biri de Fraumünster Kilisesi. 9. yüzyılda yapılan kilise mimarisi özellikle de vitray pencereleri ile meşhur. Söz konusu kilise, başlangıçta bir kadın manastırı olarak biliniyor. Protestan reformundan sonra kiliseye dönüşüyor. Romanesk ve Gotik mimari tarzıyla inşa edilen kilise ziyarete açık. Kilisenin içini gezebilir kilisede sergilenen tarihi eserlere de göz atabilirsiniz.

  • Uetliberg

zürih-Uetliberg

Şimdi sizi Zürih’te yaşayan insanların en sevdiği yerlerden birine götürüyoruz. Şehrin ve gölün en iyi manzarasını görmek için, Zürih’te yaşayanlar hafta sonları buraya geliyorlarmış. Kentin güneybatısındaki Uetliberg, Albis sırtındaki en kuzeyde tarafta bulunan bir zirve. Buraya Selnau istasyonundan bir dağ treni olan Uetlibergbahn ile ulaşabiliyorsunuz. Daha sonrasında 10 dakikalık bir yürüyüşle zirveye çıkmış oluyorsunuz. Zirveye ulaştığınızda bir restoran göreceksiniz. İşte orada şehir ışıklarının güzel manzarasına tanıklık edebilirsiniz. Gözetleme kulesinden ise şehrin eşsiz gündüz manzaralarını görebilirsiniz.

  •  Rietberg Müzesi

zurih-reitberg

Burası Neo-klasik tarza sahip bir villa.19. yüzyılda ise Zürih aydınlarının buluşma yeriymiş. Günümüzde ise Baron Eduard von der Heydt’in seçkin koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Hint heykelleri, Tibet tapınak resimleri ve bronzları, Çin mezar süslemeleri, Asya seramikleri ve yeşimlerini içeren eserleri ile gerçekten büyüleyici bir yer diyebiliriz.

  • Bellerive Müzesi

zurih-bellevile

İsviçre’nin en önemli uygulamalı sanat müzesi işte burası. Eğer müze gezmeyi seviyorsanız, kültür turizmine ilginiz varsa Zürih bu açıdan gerçekten de sizi mutlu edecek bir şehir. Müzenin koleksiyonunda el yapımı kuklalar ve seramikler dışında 200 adet tarihi müzik aleti bulunuyor.

Zürih’e Ne Zaman Gidilir?

“Zürih’e ne zaman gidilir?” konusu ziyaretçiler tarafından merak edilenler arasında yer alıyor. Burada ılıman okyanusal bir iklim görülüyor. Bu sebeple kış ayları soğuk, yaz ayları ise sıcak hava etkisini gösteriyor. Ziyaretçiler için en ideal aylar ise, sıcaklık değerlerinin artış gösterdiği temmuz ve ağustos ayları olduğu söylenebilir. Eğer şehri festivallerin yoğun olduğu aylarda gezmek isterseniz ekim ayına seyahat planlayabilirsiniz. Şehrin ünlü kızak yarışmalarına katılmak isterseniz şubat ve mart aylarını tercih edebilirsiniz. Zürih seyahatiniz için 4 ya da 5 gün ayırarak şehri detaylı bir şekilde gezebilirsiniz. Yöresel lezzetlerin tadına bakabilir tarihi yerleri keşfedebilirsiniz.

İsviçre Vizesi Nasıl Alınır?

İsviçre vizesi Schengen vizesi anlamına geliyor. Yani Zürih’i gezebilmeniz için Schengen vizesi almanız gerekiyor ya da bu vizeye sahipseniz Schengen vizeniz ile ülkeye giriş yapabilirsiniz. İsviçre vizesi için direkt olarak İsviçre Konsolosluğu’na başvuru yapamıyorsunuz. İsviçre vizesi başvurusu sadece İsviçre Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen danışmanlık firmaları tarafından alınabiliyor.

Mina Araç

Merhaba! Benim adım Mina. Bilgisayar mühendisiyim ve yaklaşık 3 yıldır teknik alanda çalışıyorum. Aynı zamanda çeşitli alanlarda içerik yazarlığı yapmaktayım. İçerik yazmak benim için oldukça keyifli ve heyecan verici. Üniversite yıllarından bu yana sektöründe önde gelen birçok yerel ve global firma için SEO uyumlu ürün ve kategori içerikleri yazdım. Amacım, okurlara ilgili konu hakkında bilgi ve ilham vermek oluyor. Okurların hayatlarına değer katacak içerikler sunmak oldukça keyifli ve mutlu edici :)

Yorum ekle