Yolcu360 Blog
londra-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Londra Gezi Rehberi: Londra’da Görmeniz Gereken 6 Yer

Londra Gezi Rehberi: Londra’da Görmeniz Gereken 6 Yer

Londra gezi rehberi ile karşınızdayız! Hemen herkes, hayatında bir kez olsun bu şehri gezip görmesini tavsiye ederiz! En temel engel olan vize süreçlerini çözdükten sonra uygun fiyatlı Londra uçak biletlerine de, en uygun Londra araç kiralama seçeneklerine de Yolcu360 ile ulaşabilirsiniz. Sonra da sıra Londra’da ne yapılır sorusuna cevap bulmaya geliyor. İşte size pratik bir Londra gezi rehberi…

Londra Gezi Rehberi

Birleşik Krallık’ın en büyük şehri ve başkenti olan Londra, köklü tarihi, kültürel zenginlikleri ve modern yaşamının dinamizmi ile muhteşem bir metropoldür. Thames Nehri’nin iki yakasına yayılan bu görkemli kent, Avrupa’nın en çok göç alan ülkesidir.  Resmi dili İngilizce olmasına rağmen bu kozmopolit şehirde 300’den fazla dil konuşuluyor. Bu da Londra’nın çok renkliliğini, cazibesini ve benzersizliğini yansıtıyor. 

londra-0

Her köşesinde tarihin izlerini taşıyan Londra’nın geçmişi yaklaşık 2000 yıl öncesine dayanıyor. Keltlerle tarihi başlayan kente adını M.S. 43 yılında Romalılar vermiştir. Roma İmparatorluğunun yıkılmasından sonra şehir, Saksonlar tarafından yeniden inşa edilmiştir. Viking saldırılarından Normanların fethine, Tudor döneminden Viktorya dönemine Londra’nın zengin bir tarihi geçmişi bulunuyor. Londra, tarihinin her döneminde önemli bir ticaret, sanat ve kültür merkezi olmuştur. Bu süreçte kendine has kimliğini geliştiren şehir, dünyanın en çekici metropollerinden biri haline gelmiştir. 

Günümüzde dünyanın önemli finans merkezleri arasında bulunan kent, tarihin izlerini taşıyan ikonik yapıları, geniş yeşil alanları ile dikkat çekiyor. Canlı ve modern sosyal hayatı, kafeleri, restoranları ile kent, birçok olanağı bir arada sunuyor. Gezginler için cazibe merkezi olan Londra hakkında bilmek isteyeceklerinizle karşınızdayız. Londra gezi rehberi içinde kent hakkında ulaşımdan yemeğe temel bilgileri bulabileceksiniz.  

Londra’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Londra’ya ulaşım için havayolu kullanılıyor. Ülkemizin birçok kentinden Londra’ya direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunuyor. İstanbul’dan Londra’ya uçuşun özelliklerine bağlı olarak 3,5 ile 4,5 saat arasında sürebiliyor. Londra uçak bileti için Yolcu360 üzerinden uçuş aramalarını yapabilirsiniz. Yolcu360, seyahat planınıza uygun uçuş alternatifleri arasından uygun fiyatları listeliyor. Seyahat planlarınıza uygun olan uçuş için uçak biletinizi buradan kolaylıkla satın alabilirsiniz.  

Londra’ya Ne Zaman Gidilir?

Yağmurlarıyla bilinen Londra, okyanus iklim koşulları nedeniyle ılıman ve nemlidir. Yaz mevsiminde ortalama 22 derece sıcaklıkların görüldüğü kentte, ilkbahar ve yaz mevsimi turizm sezonudur. Kış mevsiminde ise sıcaklık 2 – 5 derece arasında değişir. Bu renkli şehir, tüm yıl boyunca farklı festival, bayram ve farklı aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Dört mevsim ayrı güzellikler sunan Londra’ya yılın her dönemi gidebilirsiniz. Ancak seyahatinizde hava koşullarını göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz. Londra seyahatinizde mevsim koşullarına uygun kıyafetlerin yanında yağmurluk, şemsiye ve bir hırka almanızı tavsiye ediyoruz. 

İngiltere Vize İstiyor Mu?

İngiltere seyahatinizin amacınız ve süresi fark etmeksizin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize zorunluluğu bulunuyor. Birleşik Krallık, Schengen bölgesine dahil olmadığı için Schengen vizesi ile İngiltere’ye, dolayısıyla da Londra’ya giremezsiniz. İngiltere için vize başvuruları genellikle 21 gün içinde sonuçlanıyor. 

Londra’da Ne Yenir?

Londra mutfağı, şehrin kozmopolit yapısına uygun çeşitlilikte geniş lezzet seçenekleri sunuyor. Burada geleneksel İngiliz mutfağının yanında dünya mutfaklarının seçkin örneklerini tadabilirsiniz. Birçok Türk restoranının olduğu kentte alışkın olduğunuz lezzetlerin yanında Çin, Hindistan, İtalya, Fransa gibi birçok mutfağı bulabilirsiniz. 

İngiliz mutfağı denilince ilk akla gelen Fish and chips, etli turta, tütsülenmiş mezgit çorbası, Eccle Cake gibi lezzetleri tadabilirsiniz. Beef Wellington, Yorkshire pudding, elmalı crumble, scone gibi klasik lezzetleri de tadabilirsiniz.  Yumurta, sosis, domuz bacon, fasulye, pişmiş mantar ve domatesten oluşan İngiliz kahvaltısını deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca, geleneksel 5 çayını İngiliz kurabiyeleri ve marmelatla tadabilir, çeşitli sokak lezzetleri ile unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşayabilirsiniz.   

Londra’da Görmeniz Gereken Yerler

Tarihi ve modern mimarinin etkileyici birleşimini sergileyen Londra, her köşesinde karşılaşabileceğiniz eşsiz mekanlarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Şehrin silueti içinde Ortaçağdan kalma yapıları, Viktorya Dönemi mimarisini, klasik Georgian tarzı binaları yan yana görebilirsiniz. Londra, gerek aktiviteleri gerekse turistik yerleriyle herkese hitap eden muhteşem bir şehirdir. Londra’da gezilecek yerler arasında müzelerden parklara, meydanlardan alışveriş mekanlarına kadar büyük çeşitlilik gösteriyor. Londra gezisi yaparken şehrin ruhunu hissedebileceğiniz yerlerle karşınızdayız. 

  • Buckingham Sarayı

Kraliyet ailesinin resmi ikametgahı ve İngiliz monarşisinin sembolü olan Buckingham Sarayı, 1703 yılında inşa edilmiştir. Kraliçe Victoria’nın tahta çıkmasıyla resmi kraliyet sarayı haline gelen binada, 775 oda, 19 devlet dairesi, 52 kraliyet misafir odası gibi birçok özel mekan bulunuyor. Şehirdeki resmi törenlere ev sahipliği yapan sarayda “Kraliçe Galerisi” isimli bölümde kraliyet ailesine ait sergileniyor. Yaz aylarında Buckingham Sarayı’nın bazı bölümleri ziyarete açılarak, misafirlere iç mekanları keşfetme olanağı sunuluyor. Londra kültürünün önemli simgelerinden olan sarayı bu dönemde gezebilir, ünlü nöbet değişim törenlerine tanıklık edebilirsiniz. Kırmızı üniformalı muhafızların nöbet değişim seremonisi, görsel şöleni ile muhteşem bir deneyimdir. 

  • Tower Bridge

Londra’nın en ikonik yapılarından Tower Bridge, Thames Nehri üzerinde bulunuyor.  283 metre uzunluğunda olan köprü 1894 yılında inşa edilmiştir. Victoria döneminin mühendislik harikası olarak kabul edilen köprü, açılır kapanır özelliği ile dikkat çekiyor. Londra kulesine yakınlığı ile Tower Bridge adını alan köprü, Londra’nın simgeleri arasında bulunuyor. Köprü, iki kule ve bunları birbirine bağlayan yatay yürüme yollarından oluşuyor.  Nehir trafiği için açılsa da yayaların geçmesini sağlayan köprü, tamamlandığı günden bu güne tasarım açısından hayranlık uyandırıyor. Londra tarihinin önemli bir parçası olan köprüyü mutlaka görmenizi öneriyoruz. Ayrıca, cam tabanlı yürüyüş yolundan geçerek manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. 

  • Westminster Sarayı (Parlamento Binası)

Thames Nehri kıyısında yer alan Westminster Sarayı, ilk olarak 11. Yüzyılda inşa edilmiştir. Büyük bir yangınla tahrip olan yapı, neo-gotik tarzında yeniden tasarlanarak yapılmıştır. Bu saray, 1100 odalı, 100 merdiveni, 4,8 kilometrelik koridorları ile oldukça büyük bir komplekstir. Avam Kamarası, Lordlar Kamarası, Big Ben (saat kulesi)  bu yapının içinde bulunuyor. Zarif mimari detayları ile dikkat çeken yapı, politik önemiyle Londra tarihinde ayrı bir yer tutuyor. 

  • Big Ben

Westminster Sarayı’nın yanında yer alan Big Ben, 96 metre yüksekliği ile Londra’nın simgeleri arasında yer alıyor. Aslında “Big Ban” adı saat kulesindeki çana aittir. Saat kulesinin adı da Elizabeth Kulesi’dir. Ancak, neo- gotik tarzda inşa edilen kule zamanla Big Ben adı ile anılmaya başlamıştır. 

Big Ben, kulenin beş çanından en büyüğü olup, 13,7 ton ağırlığındadır. Kuledeki saat dünyanın en büyük ikinci dört yüzlü saatidir.  Her yüzü 7 metre yüksekliğinde olan saat, geceleri ışıklandırılarak Londra’nın siluetine muhteşem bir görüntü katıyor. 

  • London Eye

londra.jpeg

Londra’ya kuşbakışı bakabilme imkanı sunan London Eye, Thames Nehri kıyısında yer alıyor. 135 metre yüksekliğinde olan dönme dolap, yüksekliği ile 2000 yılında Guinness Rekorlar kitabına girmiştir. Kapalı kapsüllerle tasarlanan London Eye de kapsüller 360 derece Londra manzarasını izleyebileceğiniz şekilde, cam olarak tasarlanmış. Buradaki 32 yolcu kapsülü, Londra’nın 32 ilçesini temsil eder ve 25 misafir kapasitelidir. Yaz döneminde hergün saat 10:00 ile 21:00 arasında çalışan bu dönme dolaba binerek muhteşem Londra manzarasını keşfedebilirsiniz. 

  • Hyde Park

londra-.jpeg

Londra’nın merkezinde yer alan Hyde Park, 350 dönümlük geniş bir alanı kapsıyor. 1637 yılında Kral 1. Charles tarafından halka açılmıştır. Doğa severler için mükemmel kaçış noktası olan park, pek çok kültürel aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Parkta Diana Anıtı, Serpentine Gölü, Albert Memorial gibi önemli yapılar bulunuyor. Ayrıca, parkta Speakers Corner adı verilen özgür konuşma ve tartışma alanı bulunuyor. Spor aktivitelerinden  dinlenmeye, arkadaş buluşmalarından etkinliklere; Londra seyahatiniz için molalarınızda Hyde Parkı gezebilirsiniz. 

Londra tatili için yapacağınız öne araştırmada bu saydığımız altı destinasyon mutlaka görülmesi gerekenler. Ama yüzlerce yıllık tarihi ile ve milyonlarca insanın bıraktığı kültürel mirasla Londra, elbette çok daha fazlası demek. Bu güzel şehri, adım adım gezmenizi öneririz. Uygun fiyatlarla Londra uçak bileti almak üzere de Yolcu360’ı tercih edebilirsiniz. Londra uçak bileti fiyatlarını farklı havayolu firmalarının uçuşlarını tek seferde görerek öğrenebilirsiniz. Londra uçak bileti fiyat karşılaştırmasını yapmanızı kolaylaştıran bu altyapı ile tüm seyahatlerinizi çok daha ekonomik kılabilirsiniz. 

Yorum ekle