Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kaş Gezi Rehberi: Antalya Kaş’ta Görmeniz Gereken 4 Yer

Kaş Gezi Rehberi: Antalya Kaş’ta Görmeniz Gereken 4 Yer

Kaş gezi rehberi ile karşınızdayız! Doğal güzellikleri ile dünya çapında tanınan Kaş, Türkiye’nin en önemli turistik merkezlerden birisidir. Yeşilin ve mavinin en güzel şekilde bir araya geldiği ilçe, tarihi dokusu ve berrak denizi ile her dönem ziyaretçilerini büyülüyor. Her yıl binlerce turistin uğrak noktası olan Kaş, Akdeniz kıyısında yer alıyor. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ilçe, uzun sahil şeridi ve birbirinden güzel koyları ile dikkat çekiyor. Farklı turizm olanakları sunan destinasyonda kültür turizminden, macera dolu aktiviteler gibi birçok şeyi bir arada yapabilirsiniz. Sakin atmosferi ve samimi yaşayanları ile huzurlu bir ortam sunan bu şirin ilçe hakkında bilmek isteyeceğiniz her şey burada bulabilirsiniz. Kaş gezi rehberi içinde bölge hakkında merak edebileceğiniz detayları ve gezilecek yerlerinin detaylarını bulabilirsiniz. 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Kaş

kas-.jpeg

Antalya’nın yüzölçümü açısından dördüncü büyük ilçesi olan Kaş, tarihi Likya Yolu ile Karia Yolunun kesiştiği bölgede yer alıyor. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçenin sınırları içinde adı bilinen, Istlada, Apollonia, İsinda, Kyaenai gibi antik kentler bulunuyor. Bunların dışında adı bilinmeyen ayrı ayrı birçok yerleşim yerinin kalıntıları da yer alıyor.  

Tarihinde, Kaş ve civarındaki Likya bölgesine “Aydınlık Ülke- Işık Ülkesi adı verilmiştir. Likya uygarlığının en büyük başkenti olan Xantos Antik kenti, bölgeye 45 km uzaklıkta konumlanmıştır. Kaş’ın merkezinde yer alan ve M.Ö. 1. Yüzyıldan kalma Antiphellos Antik Tiyatrosu, bölgenin en iyi korunmuş yapıları arasında bulunuyor. Kaş, aynı zamanda Likya dönemi kaya mezarları ve lahitleri ile biliniyor. Roma ve Bizans döneminden kalma su kemerleri, kilise kalıntıları gibi özel yapılar, Kaş’ın tarihi dokusu içinde yer alıyor. 

Denizden 700 metre yüksekliğe kadar Akdeniz iklimi görülen Kaş’ın, 70 km civarında sahil şeridi bulunuyor. Farklı yapıda birbirinden benzersiz plajları bulunan ilçede, su sporlarından dalışa birçok etkinliği yapabilirsiniz. Türkiye’nin en iyi dalış noktalarına ev sahipliği yapan Kaş’ta, 18 civarında da dalış okulu hizmet veriyor. Burada dalış yaparak deniz altındaki muhteşem güzellikleri keşfedebilirsiniz. Yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılıman geçen bölgeyi bahar ve yaz aylarında ziyaret edebilirsiniz. Tatilinizde hem dinlenmek hem de farklı aktiviteler için Kaş’ı tercih edebilirsiniz.

Kaş Nerede? Kaş’a Nasıl Gidilir?

Akdeniz’in incisi olan Kaş’ ulaşım için hem karayolunu hem de deniz yolunu kullanabilirsiniz. Dört mevsim tatil yapabileceğiniz ilçeye, Türkiye’nin dört bir yanından otobüs seferleri bulunuyor. Dilerseniz Antalya Otogarı üzerinden de Kaş’a ulaşabilirsiniz. Antalya kaş arası 170 km olup yolculuk yaklaşık olarak 3 saat sürüyor. Ankara – Kaş arası yaklaşık olarak 643 km olup 8 saat 42 dakika sürüyor. İstanbul’dan da Kaş’a gitmek isteyenler ise 853,3 km’lik karayolunu kullanarak 10 saat 25 dakikalık bir yolculuk yapabilirler. 

Kaş’a ulaşmanın en kolay yolu havayolunu kullanmaktır. Kaş’a gitmek için Antalya ve Dalaman havalimanlarını tercih edebilirsiniz. İlçeye en yakın havalimanı Dalaman olup, arasındaki mesafe 150 kilometredir. Dalaman Havalimanı’ndan Kaş’a ulaşmak için servislerle Fethiye ilçe merkezine ulaşabilir, oradan Kaş otobüslerine binebilirsiniz. 

Antalya Uluslararası Havalimanı’nı kullanarak dünyanın dört bir yanından Kaş’a ulaşabilirsiniz. Antalya Havalimanı’ndan Kaş’a gitmek için servis araçları ile Antalya Otogarına ulaşabilir, buradan Kaş otobüsleri ile ilçeye ulaşabilirsiniz. Dilerseniz her iki havalimanından kiralık araç seçeneklerini değerlendirerek transferler ve araç değişiklikleriyle uğraşmadan doğrudan Kaş’a ulaşabilirsiniz.  

Kaş uçak bileti için Yolcu360 üzerinden inmek istediğiniz havalimanını seçerek uçuş seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Yolcu360, birçok alternatif uçuş arasından isteklerinizle eşleşen en iyi fiyatlı uçak biletlerini sizin için listeliyor. En uygun fiyatlı uçak biletini hızlıca bulabileceğiniz Yolcu360 üzerinden satın alma işlemini de yapabilir, seyahatinizin ana hatlarını oluşturabilirsiniz. Burayı kullanarak dilerseniz indiğiniz havalimanında kiralık aracınızın da hazır olmasını sağlayabilirsiniz. Böylece Kaş ve çevresini konforla keşfedebilirsiniz.

Kaş’ta Görmeniz Gereken Yerler

Doğanın ve tarihi dokunun iç içe geçtiği Kaş, Türkiye’nin turizm cennetleri arasında önemli bir yer tutuyor. Mavi bayraklı plajları, berrak suları ve doğanın içine gizlenmiş antik yapıları ile Kaş, birçok gezginin rotasında yer alıyor. Bu büyüleyici ilçede tarihi keşiflerden su sporlarına, doğa yürüyüşlerinden eşsiz plajlarda dinlenmeye kadar pek çok aktivite bulunuyor. Kaş’ta gezilecek yerler ve aktiviteler hakkında bilmeniz gerekenlerle karşınızdayız. İşte Kaş’ta mutlaka görmeniz gereken yerler ve yapabilecekleriniz.

  • Antiphellos Antik Tiyatrosu

kas-1.jpeg

Kaş’ın kalbinde yer alan Antiphellos Antik Tiyatrosu, 3000 kişilik kapasitesi ile Likya döneminin günümüze gelen en güzel örneklerinden biridir. En üst oturma alanından Kaş ve Meis Adası manzarası ile gün batımının muhteşemliğine tanık olabilirsiniz. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan antik tiyatro, bölgenin yerel kesme taşları kullanılarak inşa edilmiştir. Antiphellos Antik Tiyatrosu’na giriş ücretsizdir. 

  • Patara Antik Kenti

kas-2.jpeg

Patara Antik Kenti, Likya uygarlığının en önemli ve en büyük şehirleri arasında bulunuyor. Xanthos Vadisi’nin güneybatı ucunda yer alan kentin geçmişi M.Ö. 8. Yüzyıla kadar uzanıyor.  Helenistik dönemde Likya birliğinin başkenti olarak bilinen Parata aynı zamanda, Noel Baba olarak bilinen Aziz Nicholas’ın doğduğu yer olarak ünlenmiştir. Zamanında Liman şehri olarak inşa edilen kent, Akdeniz ticaretinde önemli rol oynamıştır.

Parata Antik Kenti’nde yer alan birçok etkileyici yapı bulunuyor. Kazı çalışmalarının sürmesi planlanan kentte, tiyatro, hamam, tapınaklar, meclis binası, zafer takı ve anıtsal mezar yer alıyor. Burada yer alan sütunlu cadde ve kapısı, ziyaretçilerinin ilgisini çeken yapılar arasında bulunuyor. Kentin içinde 1905 yılında inşa edilen Osmanlı Telsiz Telgraf istasyonu da yer alıyor.

Patara Antik Kenti’ne 1 km. mesafede Patara plajı bulunuyor. İnce kumları ve tertemiz denizi ile bilinen bu plaj, caretta caretta deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olmasıyla dikkat çekiyor. Patara ören yerine giriş ücretlidir. Müze kart kullanarak ücretsiz şekilde girebilirsiniz. Antil kent sonrasında 43 km uzunluğundaki dünyaca ünlü ekolojik plajı da gezebilirsiniz. 

  • Kalkan

kas-3.jpeg

Kaş’a 25 km mesafedeki Kalkan Mahallesi, yaklaşık olarak 200 sene önce Meis’te yaşayan Rumlar tarafından “Kalamaki”  adıyla kurulmuştur. Deniz, doğa ve tarihin kusursuz birleşimini sunan Kalkan, eşsiz güzellikteki koyları, temiz plajları ile dünya çapında tanınıyor. Dar taş döşeli sokakları, beyaz badanalı evleri, başta begonvil olmak üzere çiçeklerle süslü bahçeleri Kalkan’ı özel kılıyor. Yat limanı ve Halk plajı da bulunan Kalkan, özellikle yabancı turistlerin rotasında yer alıyor. Kaş geziniz sırasında mutlaka Kalkan’a uğramanızı öneriyoruz.

  • Saklıkent Kanyonu

kas-4.jpeg

Kaş’a yaklaşık 63 km uzaklıktaki Saklıkent Kanyonu, 18 km uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kanyonu olma özelliğindedir. Ortalama 200 metre yüksekliğinde olan bu muhteşem oluşum, ziyaretçilerine etkileyici manzaralar sunuyor. Burada safari turlarına katılabilir, body rafting yapabilirsiniz. Burada gerek ahşap yürüyüş yollarından ilerleyerek bazen de halatlara tutunarak soğuk suların içinden ilerleyerek 1 km keşif gezisi yapabilirsiniz. Saklıkent Kanyonu’nda 3 parkurda rafting yapılabiliyor. Ayrıca içinde tarihi kalıntılara rastlayabileceğiniz yürüyüş parkurlarını kullanarak bölgeyi keşfedebilirsiniz. Kanyon girişinde yer alan restoranlarda, doğal güzellikler eşliğinde yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Saklıkent Kanyonu girişi ücretli olup Zipline, bungee jumping gibi aktiviteleri yapabiliyorsunuz.

Kaş Gezisi Hakkında  Notlar

  • Kaş’ta alışveriş yapmak, hediyelik eşya veya hatıra almak için çarşıyı kullanabilirsiniz. Burada birbirinden farklı birçok magnet modeli, el yapımı çantalar, sabunlar, takılar bulabilirsiniz.  Uzun çarşı bölgesinde el dokuması halılardan deri giyim eşyalarına pek çok ürünü bir arada bulabilirsiniz.
  • Kaş’ta hayvancılık yaygın olarak yapıldığından et restoranları ağırlıklıdır. Bunun yanında vegan mutfaklardan Akdeniz’in zeytinyağlı lezzetlerine Kaş’ta damak tadınıza uygun lezzetleri bulabilirsiniz. Yörük kültüründe yer alan “gözleme”, “bazlama” gibi burada sıkça görebilirsiniz. 
  • Kaş’tan tekne turu ile Kekova’yı gezmenizi, gün batımını seyretmek için Antik Tiyatro’yu kullanmanızı da öneriyoruz. 

Kaş Şehir İçi Ulaşım Önerisi

Kaş tekne turu, Kaş doğa gezisi, Kaş tarihi kalıntıları, Kaş eğlence mekanları ve deniz ürünleri restoranları ile size enfes bir tatili doğal bir biçimde sunuyor. Hani her ürüne her hizmete yakıştırdığımız “organik” tanımı var ya, Kaş’ta geçireceğiniz bit tatile tam uyuyor. Çünkü Kaş’ta tatil yapmak; kompleks otellerin mekanda hapsettiği bir tatil değil organik bir gezi rehberi vadediyor. Kaş gezisini keyifli kılacak detay ise bölgeyi karış karış gezmekte gizli. Tam da bu amaçla eğer aracınız yoksa ya da uygun bir araca sahip değilseniz gezinin hakkını vermek için bir araç kiralamanızı önerebiliriz. En uygun Kaş kiralık araç fiyatlarına da Yolcu360 üzerinden hemen bakabilirsiniz. 

Yorum ekle