Yolcu360 Blog
Bursa-Karacabey

Bursa Karacabey Gezi Rehberi

Bursa Karacabey’de ne yenir? Bursa Karacabey’de gezilecek yerler nereleri, Bursa Karacabey gezi rehberi ile şehri keyifle keşfedebilirsiniz.

Bursa Yenişehir Havalimanı ile Karacabey arası ulaşım nasıl, Karacabey’in nesi meşhurKaracabey’de ne yenir? sorularının yanıtları bu rehberde…

Karacabey Gezi Rehberi

Bursa-Karacabey

Eski adı Mihaliç olan Karacabey ilçesi, Bursa’nın İnegöl, Mustafakemalpaşa, Gemlik ve Orhangazi’den sonra en büyük beşinci ilçesi. İlçe Bursa’nın yaklaşık 70 kilometre batısında bulunuyor. İlçenin nüfusu ise yaklaşık olarak 80 bin. Antik dönemde Miletopolis olarak anılan ilçenin bugün başlıca geçim kaynağı hayvancılık. Hayvancılığın yanı sıra ilçede sebze ve meyvecilik de oldukça gelişmiş bulunuyor.

Bursa Yenişehir Havalimanı ile Karacabey Arası Ulaşım

Bursa Yenişehir Havalimanı Karacabey arası yaklaşık 125 kilometredir. Havalimanından kalkan çoğu servis veya diğer toplu taşıma araçları Bursa merkeze kadar, yaklaşık 50 kilometrelik bir yolda hizmet verirler. Sonrasını ise merkezden kalkan araçlarla katetmeniz gerekecektir. Tüm yolculuk yaklaşık bir buçuk – iki saat sürecektir muhtemelen.

Bursa Karacabey Haritası

Karacabey’in Nesi Meşhur?

Tarımın, meyve ve sebzeciliğin bölge ekonomisinin önemli bir kısmını kapsadığı ilçenin soğanı “Karacabey soğanı” ile ülke çapında bir üne sahip. İlçede soğan üretimi gelişen teknolojiyle de birlikte öyle hızla ilerliyor ki, ilçeye “soğan ambarı” denir olmuş.

Bunun yanında, Karacabey doğal güzellikleri ile de ön plana çıkıyor. Bu güzelliklerin başında ise Karadağ’ın Yeniköy’e uzanan kısmında kalan Longoz ormanı  geliyor. Maki bitki örtüsünün görüldüğü bölgede pek çok bitki türünün, ağaç çeşidinin yanı sıra yaban atlarının da serbestçe yaşadığı biliniyor.

Son olarak tüm Bursa’da olduğu gibi burada da höşmerim tatlısı ünlü, ama Karacabey’in asıl ünlü lezzeti Mihaliç – Kelle peyniri.

Karacabey’de Ne Yenir?

Karacabey ilçesinde öncelikle höşmerim tatlısını denemelisiniz. Daha önce tatmışsanız, tatlının anayurdunda yemek elbette farklı olacaktır. Sonra, halk arasında “mağlıç” olarak telaffuz edilen, diğer adı kelle peyniri olan mihaliç peynirini kesinlikle tatmalısınız. Sert, bol tuzlu ve bolca da gözenekli olan bu peynir,  pişirilerek ya da çiğ olarak özellikle kahvaltılarda tüketiliyor .

Ek olarak, Bursa’nın genelinde bulabileceğiniz ve Bursa’ya has lezzetleri tatmanızı öneririz. Bunlardan birkaçını saymaya kalkacak olursak; İskender kebap, pideli köfte, kemalpaşa tatlısı cendere baklavası veya diğer adıyla cennet künkü bunlardan birkaçı.

Karacabey’de Gezilecek Yerler Nereler?

Bursa merkezden araç kiralama ile ya da kendi aracınızla sadece 20 dakikada ulaşacağınız Karacabey’de gezilecek yerler listesi çok uzun değil. Ancak dinlenmek için keyifli bir alternatif. Öncelikle Karacabey’de pek çok park bulunduğunu söyleyelim. Atatürk Kültür Parkı,  Kültür Park, Gençlik Parkı gibi bu parklar, zaman zaman şehrin gürültüsünden kaçmak adına uğramak isteyebileceğiniz yerler olabilir. Bunun dışında, Karacabey’den 14 kilometre uzaklıkta, 1974 yılından bu yana hizmet veren Uluabat Kuş Cenneti’ne gidebilirsiniz . Burası 200’den fazla bitki türünün 50’den fazla ise kuş türünün bulunduğu bir doğa harikasıdır. Ayrıca, eğer tarih ve kültür turizmi ile ilgileniyorsanız 1. Murat döneminde yaptırılarak Ulu Cami’yi görmek isteyebilirsiniz. Fakat hatırlatalım, bu Ulu Cami, Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki ünlü Ulu Cami ile karıştırılmamalı.

Son olarak, yaz aylarının sıcağında biraz serinlemek istiyorsanız Karacabey ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta, Marmara Denizi’nin güney kıyısında bulunan Yeniköy’e gidebilir, denize girebilir, ferahlayabilirsiniz.

 

1 yorum